Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:10
...letöltöttem egy fájlt, és gyönyörűen le van kódolva. Na, gondoltam, itt az ideje, hogy kihasználjam az annyit emlegetett szólok a tulajnak lehetőséget. Csak egy probléma volt. Nem találtam meg a tulajt.
Hát kedves Fórumtársunk, megint jól feladtad a leckét!

, csak gyözzem/gyözzük megoldani a feladványokat!
Ha már lejött a cucc, az nem derül ki belöle, hogy kitöl szedegetted össze, tehát ha ilyen "jelszót-nem-találom"-probléma van, akkor elsö körben a cimböl kell megpróbálni kisilabizálni a megoldást, ill. az ugyanilyen névvel rákeresni egy info-fájlra a rendszerben (.nfo), hátha kiderül abból valami okosság.
A "cimboráktól infót kérni" is helyes manöver, ha ritka dolgot szedtél le, akkor nézz körül az ugyanilyen témájú letöltéseidnél, hogy nincs-e az ottani partnerek közt olyan, akivel ezt a problémás dolgot együtt szedted, hátha ismerös lesz egy nick onnét.
Ha barátaidhoz soroltál néhány tagot, akikkel (vagy akitöl) szedted ezt a cuccost, akkor átnézheted az "Üzenetek" ablakban a "Barátok"-listáját, hátha beugrik egy-két név.
Idézet
"...Söt, semmilyen más fájlnál sem tudtam rájönni, hogy lehetne bármiféle kapcsolatot felvenni akár egy rész-töltovel, akár a tulajjal..."
Pedig ez nem olyan ördöngös dolog, a "Letöltés"-ablakban ahogy sorakoznak a letöltéseid, vagy rákattintasz a fájlnévre kettöt, (vagy ugyanez egyszerübben: nyomsz egy jobbra nyilat a billentyüzeten) legördül a partnerek listája, akikkel együtt szeded a cuccot. Na most van köztük olyan, akinél jó sok rész van, és látod, hogy elég soká fogsz nála sorrakerülni. Ekkor a nevére állsz, és rajta jobb egégomb->"Üzenet küldése", ekkor az "Üzenetek"-ablakba kerülsz, de már ott a cimzett nick-je felül a fülön, tehát nem kell semmi mást tenni, mint begépeled amit akarsz neki üzenni és elküldöd ezt egy kattintással.
Ekkor nála azonal megjelenik az üzid, szerencsés esetben (ha épp a gép környékén lebzsel) elolvashatja, és jöhet vissza a válasz neked. Persze ez a legszerencsésebb eset, de néha összejöhet.
Néha már a nick-böl kiderül, hogy mely náció tagja az elletö (vagy mely nyelveken képes kommunikálni), igy ha pl. olasz a partner, vagy a nick-jében látod az (ITA)-megjelölést, akkor nagyságrendekkel több sikerre számithatsz, ha ilyen nyelvü üzivel próbálkozol nála.
Sokat jelenthet pluszként, ha korábban töltöttél már fel neki és most sem csak leecher-kedni akarsz nála

, azaz tudsz neki adni valamit, továbbá erösen ajánlott a fószert elöbb cimboráddá nyilvánitani (akkor is, ha nem tudsz még neki semmit feltölteni), mivel a kliensek beállitásánál az üzenetek fogadását lehet korlátozni barátokra is, tehát lehet, hogy pont emiatt nem kapja meg az üziddet.
Olyan is elöfordul, hogy nem üzennek vissza, csak "érdekes módon" elindul a letöltésed nála

, hisz' nem akar mindenki dumcsizni idegenekkel, föleg akkor, ha rosszul beszél idegen nyelveken.
De üzengetésre sincs gyakran szükség, hiszen az logikus, hogy az együtt töltögetéskor mindenki jól jár, aki nem irigy a másikra, tehát ha spontán behajigálod a cimborákhoz a veled együtt töltöket mindenféle üzengetés nélkül, azt azért látják ök is, tehát normális esetben Veled is hasonlóan tesznek, föleg akkor, ha plusz slotokat engedélyezel nekik.
Idézet
"...akkor meg lehet azt is oldani, hogy valakivel megbeszélem, hogy azonnal elkezdhetem tölteni tole x fájl, cserébe o azonnal elkezdi y fájlt tolem? És ha igen, hogy lehet ezt beállítani?"
Persze, csak ilyenkor jön jól, ha bitanggyors a neted feltöltés irányban, mert arra azért (rá-)harapnak a partnerek, érthetö okokból.
Nincs ebben semmi nehézség, ahogy elöbb irtam: klikk a "hozzáadás barátokhoz"-ra, majd "barátoknak letöltés biztositása", ill. a konkrét fájl nevére a "Megosztott fájlok"-ablakban jobb gombbal katintás, majd a listából a "Prioritás(feltöltés)"-t magasra vagy Feloldás-ra állitani.
Ezzel párhuzamosan a többi (kevésbé fontos) fájl feltöltési prioritását pedig a legalacsonyabbra állitani.
Némely kliensben még további opciók vannak (lehetnek) az ilyen kölcsönös preferálásokhoz a cimbikkel való töltögetéshez, de ez kliensfüggö, tehát lehet, hogy az általad használtban most épp nics ilyen lehetöség, de a fent taglalt pár dolog általában már eredményes szokott lenni (ha a partner sincs mással épp elfoglalva).
Idézet
"Egyébként ahogy nézem kb 20 emberbol egynél van engedélyezve a fájl lista letöltése, és ráadásul azoknál is csak barátoknak. Akkor én a fájl listámat bárkinek elvemmel überfasza csávó vagyok."
Ez viszonylagos, ha más témájú dolgokat keresnél, akkor lehet, hogy teljesen más eredményt kapnál, de az bejátszhat még, hogy "leszoktak" a mutogatásról a partnereid, mivel sokan érdeklödtek náluk és inkább kikapcsolták ezt az opciót.
De ha olyan fószerrel akadsz össze, akinek tudsz elég érdekes dolgot feltölteni (több fájl töltésénél is összeakad veled), az pozitivan fog reagálni ilyen célú megkeresésre, föleg akkor, ha ö is csemegézhet nálad.
Idézet
"ha jól értem a leírásodat, akkor ez alapján az nem lehetséges, hogy könyvtárazva töltsek valakitol. Ha teszem azt, letöltök 20 albumot valakitol, és nincs az id tag kitöltve, akkor aztán sokat fog csuklani az e-mule kitalálója, amig én kikeresem és sorbarakom, hogy melyik szám melyik albumról van. Vagy pl. a sok kis fájl letöltése: ha mondjuk csávókámnál van 5000 kép 500 könyvtárban szépen kategorizálva, és én azt letöltöm, akkor mit fogok kapni? Ha minden igaz, egyetlen könyvtárat, abba ömlesztve a sok sz..... Ha meg netán a képek nevei 01.jpg, 02.jpg... minden könyvtárban, akkor elméletileg a letöltéssel felülírom a már korábban letöltötteket."
Ez a "könyvtárazva letöltés"-cimü produkció számomra ismeretlen, ha jól sejtem, akkor komplett könyvtára(ka)t szeretnél letölteni, nos ez itt tudomásom szerint nem megy, lévén fájlokat osztasz meg, ill. választasz ki magadnak letöltésre, hiszen arról van szó, hogy minden megosztott fájlnak van egy összegböl képzett azonositója (hashing), tehát ha valamit töltesz több helyröl, azt igy tudja a rendszer beazonositani, hogy ugyanarról van szó, még ha át is nevezték.
Ergo könyvtárat nem tudsz találni sem, és megosztásban felkinálni sem, annak nem sok értelme lenne, több okból is.
A kérésed alapján úgy vélem, ha egyazon elöadótól szeretnél több anyagot leszedni, akkor keress rá albumokra.
Idézet
"Lehet, hogy túlzottan meg vagyok ragadva a dc rendszernél, és görcsösen ragaszkodom hozzá, de a véleményem: ha a keresoben úgyis meg lehet találni, hogy kinél van meg az adott fájl, akkor miért kell ezt titkolni?..."
Igen, továbbra is igy gondolom!

Elnézést érte!
A másik dologra ráéreztél, valóban úgy van, ahogy irod (azt a részt nem idéztem már be), tehát a keresésnél csak azt látod, hogy amire vadászol, az elérhetö-e, mekkora a mérete, esetleg néhány közölt paraméterét (bitráta, kódolás, stb.), de azt nem, hogy kinél találta meg a keresömotor, azt csak akkor mutatja neked, ha konkrétan kijelölöd letöltésre. Ill. az általad már korábban letöltött, letöltés alatt álló vagy megosztottakat azért szinekkel jelzi.
Idézet
"látom, hogy vannak egyesek, akik kommenteket fuznek a fájlokhoz, ezek a fordított különbözo színu felkiáltójelesek. Szóval, én hogy fuzhetek hozzá valami megjegyzést? Gondolom, csak miután már letöltöttem, akkor lehet, lévén, elötte nem tudhatom, milyen is az a fájl. De akkor sem engedi, hogy beleírjak."
Egyszerüen úgy, ha legalább egy szeletet már leszedtél belöle, ekkortól osztod már meg te is, igy a "Megosztás"-ablakban a konkrét fájlra ráállva majd jobbklikk, és a menüben a "Fájl megjegyzéseinek megváltoztatása..."
Idézet
"Ja, a fakes kicsit azért furán muködik. Eddig egy találatom volt. Kiírta, hogy az nem is az a játék, hanem egy másik, hasonló stílusú, ráadásul orosz nyelven. Hmm, azért kiváncsi voltam, és lehúztam. Nos, félig igaza volt. Tényleg orosz, ellenben az a játék, ami ténylegesen a neve volt, és nem az, ami a fakes.dat szerint..."
Ha valaki valamit Fake-nek jelöl meg ebben a rendszerben, az egyfajta jelzés a többiek felé, de ettöl még lehetöség van rá, hogy letöltsd magadnak.
Ahogy ismertetökböl is olvashattad, néha értelmetlenül bánnak egyes felhesználók ezzel a lehetöséggel, pl. nem tudja lejátszani megfelelö codec-hijján, erre Fake-nek jelzi.
Ha szerentéd, megvan a lehetöséged rá, hogy megjegyzésként hozzáfüzd: nem Fake, stimmel a játék neve, csak orosz nyelvü.