HWSW Informatikai Kerekasztal: eMule és eDonkey - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eMule és eDonkey

#121 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 09:13

Idézet: ERROR 404 - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 7:44

Az érveléseddel továbbra sem értek egyet  :D , hiába irod, hogy mennyit osztottál meg a folyamatban lévö letöltéseidhez viszonyitva, mivel egyrészt a rendszer nem tesz különbséget sokat<->keveset megosztó Userek közt (idegenek közt nem preferál), másrészt lehet, hogy az általad soknak tünö megosztás nem is olyan tetemes, harmadrészt ha követné/követte volna/ a logikádat a rendszer, nem fejlödött volna idáig.

Nézd, ha úgy érzed, hogy bizonytalanságban érzed magad, akkor ne használd, keress más forrásokat az igényeidhez.
A szolgáltatód mindeképp látja, hogy mit és mennyit forgalmazol.
Másrészt valóban kellemetlen, hogy "mások" is érzékelhetik, hogy milyen adatokat szedegetsz le, ill. teszel elérhetövé, de hát azt azért be kell látni, hogy ez kockázat nélül nem megy.
Szükséged van új forrásokra, ahonnét új dolgokat szereznél be, de tartasz (jogosan) attól, hogy ebböl bajod lehet.
Erre mondják azt, hogy valamit-valamiért.
Illetve azt, hogy tesék ezzel felhagyni, mindent megvenni stb, stb.

Más megosztó rendszerekkel nem kivánom az Edonkey/eMule-t összehasonlitani, mivel nem ismerem öket, másrészt amit igy a fórumokból olvasok róluk, valahogy az a kép állt össze róluk (talán tévesen), hogy ritkább dolgokat nem nagyon lehet onnét beszerezni, ennélfogva nagyon nem is érdekelnek.
Olyasmiröl is lehet itt-ott olvasni, hogy léteznek erösebben védett (titkositott?) megosztó-rendszerek, amik nyilván nagyobb biztonságot jelentenek a felhasználóiknak, csak hát ott a rákfenéje ezeknek, hogy töredéke lehet a felhasnálói taboruk a népszerübb rendszerekéhez képest (ergo: a nagy számok törvénye szerint ritkább cuccok beszerzésére kevésbé alkalmasak), tehát amiket irtál, hogy keresnél (klipek, régi játékok), azokat itt az idök végezetéig kereshetnéd.

Viszont egy dolog zavar engem, és úgy gondolom, ennek a rendszernek pont itt van a gyenge pontja: sokan írták már, hogy ha igazán hatékonyan akarsz letölteni, akkor nem szabad semmit megosztani, csak az épp letöltés alatt álló fájlokat. Na, ha mindenki így gondolokodna, akkor hogy kerülnének új fájlok a rendszerbe? Hiszen elöbb-utóbb szépen mindenkinek lejönnének egymástól a töltés alatt álló fájlok, amik így kikerülnének a rendszerből, és új megosztók híján nem lenne semmi letölthető. Vagy rosszul gondolom?
Én próbáltam már másabb rendszerek közt is vizsgálódni. A bittorrent hátránya, hogy a szerver minden töltésről értesül, így a szerver üzemeltetőin múlik, hogy loggolnak-e mindent mindenkiről, rengeteg infót szerezve ezzel arról, hogy ki mit tölt, ami alapján késöbb visszanyomozhatnak. Azt hallottam az emule-ról, hogy itt a központi szerverek kikerülésével megy az adatokról az infó, így a központi szerverek nem tudnak loggolni, hogy ki kitől mit töltött. Ezt nem tudom, igaz-e, mindenesetre jó volna, ha így volna.
A dc-nek meg az a hátránya, hogy oltárian erőforrásigényes. Ahogy utánaolvastam torrent/emule szerver ugyanolyan hálózati kapcsolattal és proci erőforrással kb 100x annyi felhasználót ki tud szolgálni, ezért is van, hogy dc-nél az 5000 fő az nagy szerver. Ráadásul, a kliens oldalán is sokkal jobban leterhel. Ha felmegyek olyan 4-5 db 4-5ezer fős hubra, a proci használatom 15-50 % közt ingázik, és kb 180 mega memóriát eszik. Itt fogalmam sincs mennyien vannak, de szerint sokkal-sokkal többen, mégis 0-2% cpu, és 25 mega memória az eredmény. Ráadásul, itt a szerverek egymással kapcsolatban állnak, a dc-n meg nincs semmi kapcsolat köztük. Ahogy olvastam, már elkezdték a dc alapok új stuktúrába helyezését, hogy hatékony, de a dc előnyeit kihasználó rendszer legyen, de ez még csak az elméleti tervezés elején áll.
Bocsi az offtopicért, de gondoltam jó, ha legalább tudtok ezt-azt a "konkurenciáról" is, már amennyit én is tudok róluk.

Apropó. A fakes.dat-ról: kaptam egy visszajelzést, hogy a beállítások/biztonság táján nézzem. Nos, ott nem találtam. Ellenben, az ip filter az tényleg ott van, és azt be is üzemeltem, bár nem sok értelme van, mivel használom a peer guardiant, kibővítve a protowall adatbázisával. Viszont az ip filter mellett csak az üzenetek és a megjegyzések rovat van. Átnéztem a beállításokat és az eszközöket, de nem nem találtam ennek megfelelő helyet, sőt, igazából még a netes fórumokban sem nagyon említik a fakes-et. Ez az a gyűjtemény, amiben azok a hash értékek vannak, amik egyértelműen valami kamu dolgot tartalmaznak, vagyis az átverések...

#122 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:25

Na, még egy kérdés felmerült bennem. Szóval, a kereső modul. Hogyan lehet normálisan keresni pl. komplett albumokat? Mivel én rákeresek az adott előadóra és adott albumra, erre bedobja a találatokat, de az a gáz, hogy sok fájl nem is ugyanazon az albumon van, hanem mondjuk x előadó y című albumára keresek, erre ő megtalálja x előadótól, de a z albumon lévő fájlt, aminek a neve az y. Illetve, itt is, mint a dc-ben, nagyon-nagyon hiányosan találja meg az albumokat. Tehát, ha megvan valakinek egy 20 számos album, nem hiszem, hogy abból két szám nincs meg. Viszont itt valamiért nem tudom letölteni a fájl listát, hogy onnét rakjam be a komplett albumot. Valamint, nem is tudom, hogy kell egész könyvtárat letölteni, mert csak a fájlokat mutatja meg. Lehet, hogy én rontottam el valamit nagyon, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy a keresője az szinte kizárólag akkor jó, ha néhány nagy fájlt keresünk. Sok kis fájlnál, főle, ha nem is tudjuk a fájlneveket, és nem egy könyvtárba ömlesztve "nagy halom szemétként" kívánjuk letölteni a fájlokat, lényegében használhatatlannak tűnik.

#123 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 10:45

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 11:25

Na, még egy kérdés felmerült bennem. Szóval, a kereső modul. Hogyan lehet normálisan keresni pl. komplett albumokat?

Ha megtaláltad az egyk számot, akkor kezdd el letölteni, amikor van(nak) contact(ok), akkor kérj tőle/tőlük filelistát a megosztott cuccai(k)ról. Jó esetben nem csak az adott számot rakta a közösbe, hanem az egész albumot.

Szerkesztette: worxland 2005. 07. 11. 10:46 -kor

aláírás
Spoiler

#124 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:13

Idézet: worxland - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 10:37

Az eDonkey-t nem érdekli a megosztott mennyiség és a letöltés alatt álló (és ezért mindenképp megosztott) mennyiség aránya, mivel az eDonkey/eMule letöltési sebességének alapja nem a megosztott mennyiség, hanem a feltöltési seb.

azért ez így nem ilyen eccerű... a megosztott állomány nagysága, fájlok száma is jócskán bejátszik a pontrendszerbe.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#125 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 09:15

Idézet: worxland - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 9:45

Ha megtaláltad az egyk számot, akkor kezdd el letölteni, amikor van(nak) contact(ok), akkor kérj tőle/tőlük filelistát a megosztott cuccai(k)ról. Jó esetben nem csak az adott számot rakta a közösbe, hanem az egész albumot.

Hmm, ez lehet, hogy jó megoldás, bár azt meg kell hagyni, hogy oltári nehézkes. Pl. rengeteg együttesről úgy hallottam elösször, hogy másra kerestem, vagy csak egyszerűen letöltöttem a dc fájllistáját, és gondoltam, megpróbálkozok másokkal is, ami a listájukban van, és akkor jöttem rá, hogy tök frankó cuccaik  vannak, amikre amúgy nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán létezik. (pl. jellemzően a régi 80-90-es évek beli külföldi punk bandák, amiknek még a nevét sem bírom kiejteni, és lefogadom, az anyaországukban is alig páran hallottak róla) Vagyis, sokszor csak rávetődök az éppen látottakra, és így a sok "szemétből kerül ki az arany". Viszont, a dc-nél ott van a hub alapú rendszer, viszonylag kevés felhasználóval. Szerintem, a dc fájllista módszerét alapértelmezetté kellene tenni. Én alapból mindenkinek engedélyeztem a fájl listámat, nem tudom, miért kell itt ennyire rejtegetni, oltárira megnehezítik vele a keresgélők dolgát. Kár, hogy ami valahol előny, azt más rendszer fejlesztői hátrányként gondolják.

#126 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:19

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 10:15

Hmm, ez lehet, hogy jó megoldás, bár azt meg kell hagyni, hogy oltári nehézkes...

Tényleg "oltári nehézkes", kattintanod kell kettöt az egérrel.  :D

Miért is, ha szabadna kérdeznem?  :confused:
Ez nem DC, ez egy másik, szintén JÓL müködö rendszer.
Az eMule/eDonkey-nél van egy tök egyszerü alapszabály: amit épp töltesz magadnak, azt kénytelen vagy mások számára is elérhetövé tenni, ill. ezen felül azt dobod be a közösbe, amit akarsz.
Ez utóbbit (plusz amit már letöltöttél teljesen és a megosztásodban hagyod) pedig rád bizza a rendszer, hogy "publikálod-e" mások felé.
Tehát ha nem akarod, hogy lássák, mid van még, akkor elhúzod a függönyt.
Ha bekukucskálnak hozzád, azt jelzi neked (nick-névvel) a rendszer akkor is, ha nincs "Verbose"-ra állitva, azaz nem pofáz minden szir-szar müveletet az üzenö ablakba.

Magyarán:
-ha akarod, akkor mindenki szabadon nézelödhet a megosztásodban.
-ha nem akarod, akkor nem engedsz mazsolázást. Ez esetben, ha engedélyezve van a bejövö üzenet fogadásod (és persze épp a gép elött ücsörögsz), akkor megkérhetnek arra, hogy libbentsd már fel a rolót egy körbeszimatolás erejéig.
Tehát TE döntöd el, hogy ki (és mikor, meddig) nézelödhet nálad.

Ettöl jobbat nem tudnék elképzelni :cool: , ergo nem is szeretném, ha ez másképp müködne.

#127 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:43

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 10:13

Viszont egy dolog zavar engem, és úgy gondolom, ennek a rendszernek pont itt van a gyenge pontja:...

A hozzászólásod elsö harmadában felvetett kérdéseidre/eszmefuttatásodra:

Amint tapasztalhatod, "nem fogy el a letölteni való cucc" :D,  ha igy lenne, nem tudnál mit letölteni. Helyes lehet az okfejtés a hatékonyságnövelésre (azaz: szedj ki minden mást), viszont ritka dolgok töltésénél ez zsákutca (a többmilliós táborból ugyanaz a néhány tiz tag akad mindig egymásra, tehát akivel kiba**ol ilyeténképp, az hamar visszaadja a "kölcsönt".

Normál esetben, tehát populáris cuccok letöltésénél (mikor van böven forrás) ez nem probléma, és mivel ez lehet a gyakoribb (gondolom), igy nem valóban eredményes lehet ez a minimál-megosztásos koncepció.
Persze azt is vegyük hozzá, hogy a nagytöbbség nem profi ilyen szinten (ahogy én sem), tehát nem elemzi a fentieket, csak töltöget alapjáraton.

A másik két megosztós rendszer-elemzésedhez semmit nem tudok hozzátenni, aki az eDonkey/Emule-t preferálja, nem véletlenül teszi. Ugyanigy igaz ez a többire is!
EZZEL NEM MINÖSITEK SEMMIT, CSAK MEGJEGYZEM, MINT TÉNYT.

A Fakes.dat-ot tényleg rosszul irtam, nem a Beáll.-> Biztonság fülnél van (nálam), de a "Beállitások" az stimmel, igy nézd át mégegyszer.

A keresös kérdésedet röviden és tömören meg tudom válaszolni: (legalább ezt, ha a többit nem)  :D  ;)

Szóval, hatásos szürést alkalmazz!
Hasonlóképp, mintha pl. a Google-lal akarsz valamit megtalálni.
Azt még hozzáteszem (a felvetett konkrét problémádra utalva), hogy célravezetöbb (és gyorsabb) ilyen esetben egy webes keresömotorral meghatározni azt, amit le akasz majd szedni, és arra megfelelö módon rákeresni a klienssel.
Az szintén jó ötlet, hogy ahol hemzsegnek a kivánt cuccok, ott listában nézelödni (már ha lehet).

Utolsó felvetésedre: az Edonkey/Emule keresöje kis fájlokra is kiváló  :up: , tapasztalatból mondom.

#128 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 14:22

Na, időközben végül csak megtaláltam a fakes.dat használatának módját. De viszont egyáltalán nem a kliensben van, legalábbis, ott sokszori végignézés után sem találtam nyomát (talán valamilyen moddal megoldható). Nekem úgy működik, hogy a fakebuster programot letöltöttem, abban állítottam ezt és az emule helyét be, és azt külön indítva ellenőrzi a fájlokat a letöltési soromban.
Egyébként, mint részben már említettem, sokszor úgy akarok igen jó dolgokra, hogy valakinek a fájllistájában látom, és letöltöm kipróbálni. Vagy netán, ha csak hallok valakitől egy számot, és szeretném megszerezni a többi cuccát is, netán komplett albumokat, esetleg csak hiányzik az albumból néhány szám, akkor szörnyen macerás, főleg, amikor még a google sem hallot magáról az együttesről sem, nemhogy egy még ritkább számáról.... Egyébként ha valaki engedi a fájl listáját letöltenem, akkor ott tudok komplett könyvtárakat is letölteni, úgy, hogy az úgy is maradjon a letöltés után? Már az is szörnyen idegesítő, hogy a sima fájlokat nem tudom könyvtárastul letölteni, csak minden megy a letöltési könyvtáramba. Egyébként, szerintem elég gáz dolog, hogy kérni kell a fájl listát, lévén, lehet, hogy csak még egy-két pici fájl kellene tőle, amire valamiért a kereső nem talál rá (ahogy a dc keresőjénél is előfordul), és mondjuk ő meg épp munkába ment, vagy valami, mint én is, itthagyom a gépet sok órára... Bár, az is igaz, hogy olyan egyedi régiségeket sikerült már itt letöltenem, amit dc-n még sosem láttam, ez nagyon jó, ez a sokkal bővebb megosztott cuccok listája tetszik. És szerencsére, itt nem a magyarok a jellemzőek, mint ahogy dc-n (oké, ott magyar hubokra járok főként). A magyar netezők alap hozzáállása az általában, hogy a hub értük van, ezért elvárják a letöltést, de már volt olyan is, aki magából kikelve szitkozódott, amiért valaki le merészelt tőle tölteni valamit, pedig ő közölte vele, hogy az ő netét senki nem lassithatja azzal, hogy tőle tölt, ő csak letölteni van ott (ez komoly, megesett!!!). A külföldiek általában adnak slotot, vagy ami kell. Viszont, pl. dc-n egy külföldi embertől nagyon sűrűn annyival szokott jönni az adat, amennyit az én netem letölteni bír (kb 120 Kbyte/sec). Emule-on még nem láttam senkitől sem 40-nél gyorsabban jönni.
Egyébként az nem tetszik, hogy látom a várakozási sorban, hogy rengetegen akarnának tölteni tőlem általam megosztott fájlt, de mégis, sosem jutnak sorra, mindig olyanokat töltök fel, amit közben töltenék le is.
Másik kérdés: gyanús nekem, hogy mintha az egyszerre futó letöltések száma és az összes letöltés sebessége korlátozva lenne. Netán a max half open connection lenne az a limit, amennyi letöltésem egyszerre futhat? Illetve, mivel láttam viszonyszámokat, hogy mennyi a le/feltöltési arányom, nem lehet, hogy a kliens limitel, hogy egy adott aránynál ne lehessen jobb a letöltésem? (letöltési limitet nem állítottam be, cfosspeed fel van rakva és kalibrálva, feltöltésem max. 16K lehetne, ez limitálva van 15K-ra)
A keresésben mi a különbség a kad és a global search között? A sebességen kívül.... Az ed2k és a kad hálózat is engedélyezve van, és high id-m van, szóval, eredmények számát tekintve van különbség köztük? Illetve, azt olvastam, hogy a razorback 2 szerver az igazán jó, arra érdemes felmenni. Ez tényleg így van? Illetve, akkor hogy lehet azt tenni alapértelmezetté?
Na, most van jópár kérdésem, lehet rajta rágódni, mindenesetre, bocsi a sok kérdésért, főleg, hogy tűnhet úgy is, hogy van benne pár dolog, amivel a rendszert szidom...

#129 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:08

Örülök, hogy a fakes.dat-tal végre zöld ágra vergödtél, nálam nem volt ilyen macerás, keresés nélkül is belefutottam anno (telepitéskor), de ez nyilván kliensfüggö, mindegy, túl vagy rajta.

Hanem ezzel a fájllista-mizériával gyógyithatatlanul leragadtál, továbbra sem értem, hogy miért ragaszkodsz ennyire pragmatikusan a más cuccában való "kotorászáshoz", az számomra kevésbé meggyözö álláspont, hogy új elöadókat fedezhess fel általa, én úgy vélem, az internet elterjedtsége folytán ma már rengeteg ritka dolgot lehet percek alatt felfedezni, felhajtani, esetedre példát felhozva rétegzenéket (és azok müvelöit) cserkészheted be: fórumok útján, együttesek honlapjairól linkekkel, zenei beszámolókból, koncerthiradókból, kisebb lemezkiadók weboldaláról stb., stb.
A gond szerintem ott lehet, hogy amit megszoktál egy másik rendszernél, azt "eröszakkal":D  próbálod/próbálnád itt is alkalmazni, a jelek szerint inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Ismétlem: ha nem hozzáférhetö a partner listája (azt látod egyböl, inaktiv ez a lehetöség), egy üzenettel megkérheted rá, tehát semmi sincs veszve ilyen téren.
Ha viszont "süket fülekre találsz" kopogtatáskor, akkor a tag amúgy sem tenné szivesen a cuccát nézelödés célpontjává, ezt te is beláthatod.
Ez olyan dolog, hogy csere alkalmával (azaz: nem csak lenyúlsz, hanem adsz is valamit) a partner is engedékenyebb lehet, föleg azért, mert abból ö is profitálhat, ill. rokonlélekre akadt, akinek hasonló az izlése.

A megtekintendö fájlistát a keresöablakban találod meg, mintha valamire rákerestél volna, csak a találat-fül cimének a partner fájlistája lesz a neve.
Külön-külön amit szed épp, ill. amit megoszt.
Ezt úgy tudod arhiválni, ha pl. csinálsz egy screenshot-ot róla és azt a vágólap segitségével beilleszted egy képnézegetö progiba azt meg lemented mint képet.
Ha hosszú a lista, akkor scrollozva több lépésben.

A lassú  sebességhez meg csak annyit: eDonkey/Emule-rendszerben is lehet olyan "kellemes helyzet", hogy ráakadsz egy "skandináv expresszre" :cool:  :), aztán annyival szedsz, amennyit az eMule-beállitásod bir, ha max.-ot akkor a net-csatlakozásod max.-át. 
És nem csak adig, mig az adott szelet lejön, hanem addig, mig a "jótevöd" akarja (eMule-beállitás kérdése), persze ez ritka eset, de ha több dolgot töltesz egy idöben, akkor az egyik cucc hamarabb leér, a másik késöbb, ez nem akkora probléma, mert közben töltesz még mást, és nem azon rágódsz, hogy alig jön az az egyetlen cucc amit szednél.

Idézet

Egyébként az nem tetszik, hogy látom a várakozási sorban, hogy rengetegen akarnának tölteni tőlem általam megosztott fájlt, de mégis, sosem jutnak sorra, mindig olyanokat töltök fel, amit közben töltenék le is.

Ezért jó, ha kicsit elmélyedsz a rendszer müködésében:
együtt töltesz valamit másokkal, tehát érdekelve vagy abban, hogy más is szedjen minél többet, ill. te is minél hamarabb befejezd a letöltést, ezért akiknek van számodra szükséges szeleteik, azokat a tagokat kedvezményben részesited, azaz barátoddá fogadod és extra slotot adsz nekik. Ezt ök látják és hasonlóképpen cselekszenek veled, igy te is jól jársz.
Aki tapló, azaz nem viszonozza a kedvességedet, azt kiveszed a svédasztaltól, igy nem jut neki annyi manna, ekkor vagy belátó lesz, vagy nem, de ez esetben nem kell vele foglalkozni, max. ha megint sorrakerülne, akkor kis ügyeskedéssel kilehet vele ba**ni.
A másik dolog, ami ide tartozik, az a prioritások kezelése.
A letöltési prior. az nem, az csak arra jó, ha szedsz egy helyröl több dolgot, akkor igy eldöntheted, hogy melyik jöjjön inkább.
A feltöltési prioritás (piszkálása) viszont hatásos fegyver, hiszen amelyik fájlt szedsz magadnak, azt a haverok miatt "magasra" állitva lehetövé teszed, hogy inkább azt töltse  töled (felfelé) a rendszer, a számodra lényegtelen dolgok rovására.
Igy ha a gép elött vagy épp, mikor leecherek próbálkoznak nálad, akkor némiképp rendet lehet vágni köztük, teljesen fair és szabályos módszerekkel.
A rutinnal ill. a mod-ok nyujtotta plusz szolgáltatásokkal lehet azért igazságosabb játékot játszani eDonkey/Emule-fronton, ahogy belejön az ember. ;)
A le/feltöltési sebesség viszony, meg az esetelges bekorlátozásokra nem tudok semmi újat és okosat mondani, ezt már sokan körberágták.
Egy biztos: ha közösen töltesz valakivel, akkor a "segitek neked - mert te is segitesz" -alapon müködik a töltögetés remekül.

A keresésnél a "Global search" mint "mindenhol keresés" a kivánatos mint alaphelyzet, párositva azzal, hogy normális csatlakozással (magas ID-vel, eDonkey-hez+Kademliához is konnektálva) vagy a rendszerbe jelentkezve.
Lehet próbálkozni azzal, ha fontos és ritka dolgot leszükitve egy-egy rendszerre is keresel, nekem ez nem jött be, az viszont igen, ha ritka dolog felkutatásánál a várható fájlnevet irtam be konkrétan (pl. többlemezes cuccnál), ami az alapkeresésnél nem akadt fenn.
Az, hogy melyik szerverre kapcsolódsz az keresésnél nem mindegy, látványos sebességkülönbségek vannak.

#130 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 07:43

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én eMule-nél a filmekbe, zenékbe bele tudok hallgatni, ha az első és az utsó szelet megvan, és erre van opció, hogy ezzel a két szelettel kezdje a dolgot, innentől én nem nagyon hibázom. Programokra ez monnyuk nem jó, azt viszont már csak legálisat használok.

#131 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 17:10

Én úgy vagyok vele, hogy játékokat és zenéket töltök le főként. Tudom, az első az merőben illegális, de pl. a 6 cd-s gabriel knight 2, vagy a 7 cd-s phantasmagoria nem épp mai játék, bizony már megvannak 10 évesek, és annakidején sem voltak túl nagy durranások. Szóval, ha úgy gondolom, egyrészt nem okozok vele nagy bevételkiesést, mivel már az is nagy szó szerintem, ha valaha is lehetett ezt kapni kis hazánkban legálisan, de az elé leborulok, aki tud mondani magyar boltot, ahol ma kapni. Persze, attól még, hogy nem lehet kapni, még ugyanúgy törvényileg illegális, csak épp nem okozok azzal bevételkiesést senkinek a lemásolással. Egyébként vicces dolog, hogy hivatalosan lehet 10-15 éves warez játokokra mutató linkeket hirdetni országos újságokban, ellenben jogilag az is büntethető, ha egy olyan játék van a gépeden, amit mondjuk 20 éve adtak ki, és mondjuk 15 éve csődölt be a kiadója. Na, de ez már elég más téma. Zenében úgyszintén a 80-as évek punk zenéi a keleti blokkból, amik az akkor rezsim miatt teljesen kiadatlan témának számítanak. Ha már ilyen retroőrült valaki, mit lehet vele tenni??? (Fejbelőni  :cool: )

Na, mostmár a komolyabb dolgok, mert el vagyok ám megint akadva komolyan. Szóval, pl. nemrég letöltöttem egy fájlt, és gyönyörűen le van kódolva. Na, gondoltam, itt az ideje, hogy kihasználjam az annyit emlegetett szólok a tulajnak lehetőséget. Csak egy probléma volt. Nem találtam meg a tulajt. Mármint, próbáltam a forgalom menüpontban keresni valami azonosítót, vagy netán a fájl tulajdonságai között, sőt, újra rákeresve megtaláltam ugyanazt akitől bepakoltam a letöltések közé, de ott sem találtam olyan opciót, amivel bármiféle beszélgetést kezdeményezhettem volna, illetve nem derült az sem ki sehol, hogy ki is az, akié a fájl, semmi azonosító, vagy efféle. Arról már ne is beszéljünk, hogy a csevegés és üzenetek ablakokkal sem mentem semmire, lévén, nem tudtam meg, ki az illető, akié a fájl. Sőt, semmilyen más fájlnál sem tudtam rájönni, hogy lehetne bármiféle kapcsolatot felvenni akár egy rész-töltővel, akár a tulajjal. Késöbb aztán rájöttem, hogy a letöltés/feltöltés/sorban áll/ismert ügyfelek pontban kell keresni, de mivel a letöltések pontra szoktam állítani ezt az ablakot, így ezt eddig nem vettem észre, és most, így utólag nem tudom, hogy a durván 1500 ismert ügyfélből melyik is az. Egyébként, mivel az ilyen incidensek utólag derülnek ki, amikor már lejön a fájl, így már csak az ismert ügyfelekből lehet kibogarászni ismereteim szerint.
Egyébként ha már cseréről beszélsztél, akkor meg lehet azt is oldani, hogy valakivel megbeszélem, hogy azonnal elkezdhetem tölteni tőle x fájl, cserébe ő azonnal elkezdi y fájlt tőlem? És ha igen, hogy lehet ezt beállítani.
Egyébként ahogy nézem kb 20 emberből egynél van engedélyezve a fájl lista letöltése, és ráadásul azoknál is csak barátoknak. Akkor én a fájl listámat bárkinek elvemmel überfasza csávó vagyok.
Eddig fájl listát még nem láttam, de ha jól értem a leírásodat, akkor ez alapján az nem lehetséges, hogy könyvtárazva töltsek valakitől. Ha teszem azt, letöltök 20 albumot valakitől, és nincs az id tag kitöltve, akkor aztán sokat fog csuklani az e-mule kitalálója, amig én kikeresem és sorbarakom, hogy melyik szám melyik albumról van. Vagy pl. a sok kis fájl letöltése: ha mondjuk csávókámnál van 5000 kép 500 könyvtárban szépen kategorizálva, és én azt letöltöm, akkor mit fogok kapni? Ha minden igaz, egyetlen könyvtárat, abba ömlesztve a sok sz..... Ha meg netán a képek nevei 01.jpg, 02.jpg... minden könyvtárban, akkor elméletileg a letöltéssel felülírom a már korábban letöltötteket.
Lehet, hogy túlzottan meg vagyok ragadva a dc rendszernél, és görcsösen ragaszkodom hozzá, de a véleményem: ha a keresőben úgyis meg lehet találni, hogy kinél van meg az adott fájl, akkor miért kell ezt titkolni egyéb módon? Vagy éppen most ugrott be annak a lehetősége, hogy ha a keresőben rátalálok egy fájlra, abból nem fogom pontosan megtudni, hogy az konkrétan kié is? Mert ebben az esetben látom értelmét, abban, hogy anonimitást próbál biztosítani, hogy megoszthass úgy is dolgokat, hogy nem kell érte tartani a hátad, hogy netán holnap már az fbi fog kopogtatni, amiért megosztottad a asshole boys homo álmok című számát, ami az új világsláger, és ezzel milliárdos veszteségeket okoztál a gayband international kiadónak.  :)
Másik kérdés: látom, hogy vannak egyesek, akik kommenteket fűznek a fájlokhoz, ezek a fordított különböző színű felkiáltójelesek. Szóval, én hogy fűzhetek hozzá valami megjegyzést? Gondolom, csak miután már letöltöttem, akkor lehet, lévén, elötte nem tudhatom, milyen is az a fájl. De akkor sem engedi, hogy beleírjak.
Ja, a fakes kicsit azért furán működik. Eddig egy találatom volt. Kiírta, hogy az nem is az a játék, hanem egy másik, hasonló stílusú, ráadásul orosz nyelven. Hmm, azért kiváncsi voltam, és lehúztam. Nos, félig igaza volt. Tényleg orosz, ellenben az a játék, ami ténylegesen a neve volt, és nem az, ami a fakes.dat szerint...
Illetőleg még egy kicsit visszatérve az album témára. Azért úgy látom, mások is érzik, hogy nem igazán jól van ez megoldva, lévén, rengeteg album egy fájlba csomagolva van, nevében az előadó, album címe, bitráta, stb. Dc esetében ilyennel csak elvétve találkozol, ott az a jellemző, hogy könyvtárba vannak szervezve.

#132 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:48

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:10

... de pl. a 6 cd-s gabriel knight 2 ... nem épp mai játék, bizony már megvannak 10 évesek, és annakidején sem voltak túl nagy durranások.  ...

:omg: ízlések és pofonok... szerintem nagyon jó cucc volt, bárcsak lenne 4. része.
 aláírás
Spoiler

#133 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:14

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 18:10

...letöltöttem egy fájlt, és gyönyörűen le van kódolva. Na, gondoltam, itt az ideje, hogy kihasználjam az annyit emlegetett szólok a tulajnak lehetőséget. Csak egy probléma volt. Nem találtam meg a tulajt.

Hát kedves Fórumtársunk, megint jól feladtad a leckét! ;) , csak gyözzem/gyözzük megoldani a feladványokat! :D

Ha már lejött a cucc, az nem derül ki belöle, hogy kitöl szedegetted össze, tehát ha ilyen "jelszót-nem-találom"-probléma van, akkor elsö körben a cimböl kell megpróbálni kisilabizálni a megoldást, ill. az ugyanilyen névvel rákeresni egy info-fájlra a rendszerben (.nfo), hátha kiderül abból valami okosság.
A "cimboráktól infót kérni" is helyes manöver, ha ritka dolgot szedtél le, akkor nézz körül az ugyanilyen témájú letöltéseidnél, hogy nincs-e az ottani partnerek közt olyan, akivel ezt a problémás dolgot együtt szedted, hátha ismerös lesz egy nick onnét.
Ha barátaidhoz soroltál néhány tagot, akikkel (vagy akitöl) szedted ezt a cuccost, akkor átnézheted az "Üzenetek" ablakban a "Barátok"-listáját, hátha beugrik egy-két név.

Idézet

"...Söt, semmilyen más fájlnál sem tudtam rájönni, hogy lehetne bármiféle kapcsolatot felvenni akár egy rész-töltovel, akár a tulajjal..."

Pedig ez nem olyan ördöngös dolog, a "Letöltés"-ablakban ahogy sorakoznak a letöltéseid, vagy rákattintasz a fájlnévre kettöt, (vagy ugyanez egyszerübben: nyomsz egy jobbra nyilat a billentyüzeten) legördül a partnerek listája, akikkel együtt szeded a cuccot. Na most van köztük olyan, akinél jó sok rész van, és látod, hogy elég soká fogsz nála sorrakerülni. Ekkor a nevére állsz, és rajta jobb egégomb->"Üzenet küldése", ekkor az "Üzenetek"-ablakba kerülsz, de már ott a cimzett nick-je felül a fülön, tehát nem kell semmi mást tenni, mint begépeled amit akarsz neki üzenni és elküldöd ezt egy kattintással.
Ekkor nála azonal megjelenik az üzid, szerencsés esetben (ha épp a gép környékén lebzsel) elolvashatja, és jöhet vissza a válasz neked. Persze ez a legszerencsésebb eset, de néha összejöhet.
Néha már a nick-böl kiderül, hogy mely náció tagja az elletö (vagy mely nyelveken képes kommunikálni), igy ha pl. olasz a partner, vagy a nick-jében látod az (ITA)-megjelölést, akkor nagyságrendekkel több sikerre számithatsz, ha ilyen nyelvü üzivel próbálkozol nála.
Sokat jelenthet pluszként, ha korábban töltöttél már fel neki és most sem csak leecher-kedni akarsz nála :D , azaz tudsz neki adni valamit, továbbá erösen ajánlott a fószert elöbb cimboráddá nyilvánitani (akkor is, ha nem tudsz még neki semmit feltölteni), mivel a kliensek beállitásánál az üzenetek fogadását lehet korlátozni barátokra is, tehát lehet, hogy pont emiatt nem kapja meg az üziddet.
Olyan is elöfordul, hogy nem üzennek vissza, csak "érdekes módon" elindul a letöltésed nála ;) , hisz' nem akar mindenki dumcsizni idegenekkel, föleg akkor, ha rosszul beszél idegen nyelveken.
De üzengetésre sincs gyakran szükség, hiszen az logikus, hogy az együtt töltögetéskor mindenki jól jár, aki nem irigy a másikra, tehát ha spontán behajigálod a cimborákhoz a veled együtt töltöket mindenféle üzengetés nélkül, azt azért látják ök is, tehát normális esetben Veled is hasonlóan tesznek, föleg akkor, ha plusz slotokat engedélyezel nekik.

Idézet

"...akkor meg lehet azt is oldani, hogy valakivel megbeszélem, hogy azonnal elkezdhetem tölteni tole x fájl, cserébe o azonnal elkezdi y fájlt tolem? És ha igen, hogy lehet ezt beállítani?"

Persze, csak ilyenkor jön jól, ha bitanggyors a neted feltöltés irányban, mert arra azért (rá-)harapnak a partnerek, érthetö okokból. :)
Nincs ebben semmi nehézség, ahogy elöbb irtam: klikk a "hozzáadás barátokhoz"-ra, majd "barátoknak letöltés biztositása", ill. a konkrét fájl nevére a "Megosztott fájlok"-ablakban jobb gombbal katintás, majd a listából a "Prioritás(feltöltés)"-t magasra vagy Feloldás-ra állitani.
Ezzel párhuzamosan a többi (kevésbé fontos) fájl feltöltési prioritását pedig a legalacsonyabbra állitani.
Némely kliensben még további opciók vannak (lehetnek) az ilyen kölcsönös preferálásokhoz a cimbikkel való töltögetéshez, de ez kliensfüggö, tehát lehet, hogy az általad használtban most épp nics ilyen lehetöség, de a fent taglalt pár dolog általában már eredményes szokott lenni (ha a partner sincs mással épp elfoglalva).

Idézet

"Egyébként ahogy nézem kb 20 emberbol egynél van engedélyezve a fájl lista letöltése, és ráadásul azoknál is csak barátoknak. Akkor én a fájl listámat bárkinek elvemmel überfasza csávó vagyok."

Ez viszonylagos, ha más témájú dolgokat keresnél, akkor lehet, hogy teljesen más eredményt kapnál, de az bejátszhat még, hogy "leszoktak" a mutogatásról a partnereid, mivel sokan érdeklödtek náluk és inkább kikapcsolták ezt az opciót.
De ha olyan fószerrel akadsz össze, akinek tudsz elég érdekes dolgot feltölteni (több fájl töltésénél is összeakad veled), az pozitivan fog reagálni ilyen célú megkeresésre, föleg akkor, ha ö is csemegézhet nálad.

Idézet

"ha jól értem a leírásodat, akkor ez alapján az nem lehetséges, hogy könyvtárazva töltsek valakitol. Ha teszem azt, letöltök 20 albumot valakitol, és nincs az id tag kitöltve, akkor aztán sokat fog csuklani az e-mule kitalálója, amig én kikeresem és sorbarakom, hogy melyik szám melyik albumról van. Vagy pl. a sok kis fájl letöltése: ha mondjuk csávókámnál van 5000 kép 500 könyvtárban szépen kategorizálva, és én azt letöltöm, akkor mit fogok kapni? Ha minden igaz, egyetlen könyvtárat, abba ömlesztve a sok sz..... Ha meg netán a képek nevei 01.jpg, 02.jpg... minden könyvtárban, akkor elméletileg a letöltéssel felülírom a már korábban letöltötteket."

Ez a "könyvtárazva letöltés"-cimü produkció számomra ismeretlen, ha jól sejtem, akkor komplett könyvtára(ka)t szeretnél letölteni, nos ez itt tudomásom szerint nem megy, lévén fájlokat osztasz meg, ill. választasz ki magadnak letöltésre, hiszen arról van szó, hogy minden megosztott fájlnak van egy összegböl képzett azonositója (hashing), tehát ha valamit töltesz több helyröl, azt igy tudja a rendszer beazonositani, hogy ugyanarról van szó, még ha át is nevezték.
Ergo könyvtárat nem tudsz találni sem, és megosztásban felkinálni sem, annak nem sok értelme lenne, több okból is.
A kérésed alapján úgy vélem, ha egyazon elöadótól szeretnél több anyagot leszedni, akkor keress rá albumokra.

Idézet

"Lehet, hogy túlzottan meg vagyok ragadva a dc rendszernél, és görcsösen ragaszkodom hozzá, de a véleményem: ha a keresoben úgyis meg lehet találni, hogy kinél van meg az adott fájl, akkor miért kell ezt titkolni?..."

Igen, továbbra is igy gondolom! :D  Elnézést érte! :respect: 
A másik dologra ráéreztél, valóban úgy van, ahogy irod (azt a részt nem idéztem már be), tehát a keresésnél csak azt látod, hogy amire vadászol, az elérhetö-e, mekkora a mérete, esetleg néhány közölt paraméterét (bitráta, kódolás, stb.), de azt nem, hogy kinél találta meg a keresömotor, azt csak akkor mutatja neked, ha konkrétan kijelölöd letöltésre. Ill. az általad már korábban letöltött, letöltés alatt álló vagy megosztottakat azért szinekkel jelzi.

Idézet

"látom, hogy vannak egyesek, akik kommenteket fuznek a fájlokhoz, ezek a fordított különbözo színu felkiáltójelesek. Szóval, én hogy fuzhetek hozzá valami megjegyzést? Gondolom, csak miután már letöltöttem, akkor lehet, lévén, elötte nem tudhatom, milyen is az a fájl. De akkor sem engedi, hogy beleírjak."

Egyszerüen úgy, ha legalább egy szeletet már leszedtél belöle, ekkortól osztod már meg te is, igy a "Megosztás"-ablakban a konkrét fájlra ráállva majd jobbklikk, és a menüben a "Fájl megjegyzéseinek megváltoztatása..."

Idézet

"Ja, a fakes kicsit azért furán muködik. Eddig egy találatom volt. Kiírta, hogy az nem is az a játék, hanem egy másik, hasonló stílusú, ráadásul orosz nyelven. Hmm, azért kiváncsi voltam, és lehúztam. Nos, félig igaza volt. Tényleg orosz, ellenben az a játék, ami ténylegesen a neve volt, és nem az, ami a fakes.dat szerint..."

Ha valaki valamit Fake-nek jelöl meg ebben a rendszerben, az egyfajta jelzés a többiek felé, de ettöl még lehetöség van rá, hogy letöltsd magadnak.
Ahogy ismertetökböl is olvashattad, néha értelmetlenül bánnak egyes felhesználók ezzel a lehetöséggel, pl. nem tudja lejátszani megfelelö codec-hijján, erre Fake-nek jelzi.
Ha szerentéd, megvan a lehetöséged rá, hogy megjegyzésként hozzáfüzd: nem Fake, stimmel a játék neve, csak orosz nyelvü.

#134 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 07:01

Üdv!

Mint jó régi emule "motoros", pár dolgot szeretnék tisztázni a fentiekkel kapcsolatban, hátha közelebb visznek a megvilágosodáshoz. :)

Szóval:

Idézet

Ha valaki valamit Fake-nek jelöl meg ebben a rendszerben, az egyfajta jelzés a többiek felé, de ettöl még lehetöség van rá, hogy letöltsd magadnak.
Ahogy ismertetökböl is olvashattad, néha értelmetlenül bánnak egyes felhesználók ezzel a lehetöséggel, pl. nem tudja lejátszani megfelelö codec-hijján, erre Fake-nek jelzi.
Ha szerentéd, megvan a lehetöséged rá, hogy megjegyzésként hozzáfüzd: nem Fake, stimmel a játék neve, csak orosz nyelvü.

Kevered a comment-tel. :) Manapság a legmegbízhatóbb fakelist-et a DonkeyFakes nyújtja, és az erre felkészített kliensek (pl. az általam legjobbnak tartott emuleplus) felhasználói beavatkozás nélkül képesek legalább update-elni a listájukat, de van egy-kettő olyan is (emuleplus, ismétcsak :) ), amellyel visszajelzés is küldhető. Ez a jelzés egy webes felületen történik, ki kell tölteni pár mezőt, aztán a bejegyzés egy queue listára kerül. Ha elegendő számú (nem tudom, mennyi) fake hit jön össze ugyanarra a név + hash kombóra, akkor az bekerül a következő fakelist update-be, amit a kliensek auotmatikusan letöltenek maguknak, és onnantól kezdve azonnal jelzik a keresésnél és a transfer ablakban, ha gáz van. E mellett (pl. az emuleplus-ban ;) ) lehetőség van még ismeretlen, a listában nem szereplő, de gyanús fájl ellenőrzésére is, szintén a DF-en keresztül (gyak. megnézi, hogy szerepel-e az aktuális queue listában).
A komment ettől független dolog, azt bárki meg tudja csinálni, és sajnos ezzel gyakran vissza is élnek. Ekkor születnek az "invalid file", meg "unknown codec", és hasonló bejegyzések, holott vszleg a fájl maga jó (találkoztam már ilyennel). Viszont a DF fakelist-ben csak biztos és ellenőrzött "jó" bejegyzések vannak, én még nem láttam hibásat.

Idézet

"Lehet, hogy túlzottan meg vagyok ragadva a dc rendszernél, és görcsösen ragaszkodom hozzá, de a véleményem: ha a keresoben úgyis meg lehet találni, hogy kinél van meg az adott fájl, akkor miért kell ezt titkolni?..."

Mert megint DC-s berögződés: itt nem néhány ezer, hanem több százezer ember több százezres listjában (oké, a hard limit-ekkel ez meg van fogva, de a nagyobb szervereken átlag 2-300,000 user lóg és azok egyenként kb. 500-1000 fájlt osztanak meg, a többit kiszámolhatod... ;) ) kell kutakodni, global search esetén nem is egy szerveren. Másrészt a technológiából következik ez: te nem egy usertől akarsz tölteni, hanem egy bizonyos fájlt. Ez nem DC, ahol lelövöldözheted a lassú forrásokat, hogy csak a T'/T3 maradjon... :) Az meg miért érdekel téged, hogy kinek van meg? A letöltés során úgyis újabb és újabb user-ek kerülnek fel a listára, pláne, ha az A4AF (nem szerverszintű, hanem kliensek közötti forrás-adatcsere) nincs kikapcsolva (alapból nincs). A kredit rendszerrel, a friends-szel, a néhány kliensben meglévő community sharing-gel úgyis előnyben tudod részesíteni azokat, akiket akarsz, bár egy ekkora hálózatban a DC-nél megszokott dolgok már értelmüket vesztik. Túl sok az user, és túl nagy az igény a teljes névtelenségre ahhoz, hogy a rendszer fejlesztői a DC irányába próbálnának elmozdulni. A file list letöltését is ezért tiltják olyan sokan (pl. én is).
Ez van, a nagy p2p-kben ezt kell elfogadni és megszokni, jelenleg nincs más, megbízható módszer.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#135 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 23:23

Köszi a javitást/kiegészitést  :respect: , a Fake-kezelés "ingoványos terület" volt számomra, hála Istennek ritkán szaladok/szaladtam bele kétes tartalmakba (ezidáig), bár ki tudja, hogy mit hoz a holnap!  :D  ;)

Szerényebb képességü klienssel is van lehetöség az általad emlitett DonkeyFakes-weboldali ellenörzésre, a Megosztott fájlok listájánál (Webszolgáltatások) találtam erre vonatkozó hivatkozást, bár sokra nem jutottam vele, az oldal számomra nem volt elérhetö.
Mondjuk ez nem tudom, hogy mennyire füg össze azzal, hogy a kliensemben nincs beállitva (azaz: inaktiv) a Webkiszolgáló-menüpont (a beállitásoknál).
/Ebböl meg az következik, hogy ehhez a Webkiszolgálós-részhez sem konyitok :(  :D , de ezidáig nem volt rá szükség, igy hanyagoltam ezt.

Amúgy a "Kommentezéses" Fake-jelzést a kliensben a Megosztott fájlok listájánál a "Fájlok megjegyzéseinek megváltoztatása"-ban találtam, idézek:
--------------
Tegyél megjegyzést! (Ezt majd mindenki elolvashatja)
Például egy filmnél megadhatod a hosszát, a történetét, a nyelvét... és ha hamisitvány (fake), ezt közölheted a többi eMule felhasználóval...
Értékeld a fájl minöségét, vagy adj tanácsot más felhasználóknak, ha érvénytelen.
--------------

A Fakelist-et gondolom bárhonnét tudja fogadni a kliens, ha megfelelö formátumú. Ha az általad emlitett DonkeyFakes a legmegbizhatóbb, akkor célszerü azt megadni forrásként.
A frissitése nálam (szerényebb képességü kliensnél) is automatizálható indulásra, de manuálisan is bármikor frissithetö.

Mégegyszer köszi a javitást, ill. ha van még valami, amit rosszul értelmeztem vagy pontositásra szorul, kérlek javitsd ill. jelezd, hogy ne vezessek félre senkit.
/Ez természetesen mindenkinek szól, akit érdekel a téma. :) /

#136 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:07

Na, mostmár azért úgy kezd menni a dolog. A vicces, hogy átnéztem az egész rendszert, de arra nem is gondoltam, hogy dupla kattintás a letöltés listában, és úgy előjönnek a források. Egyébként ama orosz nyelvű játékot, amit említettem, a fakebusterrel találtam. Ez is a netről frissíti a fakes.dat listáját, szóval, gondolom, ugyanazt a listát használja, mint amit a petruz által említett donkeyfake. Csak mivel emule van nálam, így úgy tűnik, abban nincs ilyen beépítve, így egy külön programból indítom. Végülis, nem sokkal több macera. Viszont ebben a "hivatalos" listában volt meg hibásan a bejegyzés, mert mint írtam, tényleg orosz nyelvű, ellenben, a program maga az tényleg az, amit a letöltőrendszerben láthatunk, nem pedig, amit a fake.dat-ban megadtak.
Petruz leírása alapján tényleg elég logikusnak tűnik, hogy miért nem ajánlott a fájl lista töltögesős módszer. És tényleg sokkal-sokkal több ritkaságot meg lehet találni itt, olyanokat, amiket dc-n nem. Ellenben mivel mostanság ez a rendszer megy, az öcsém szidja is eleget, mivel magyar cuccokat csak elvétve találni rajta. Bár, ez a jellegzetes magyar hozzáállás, hogy ha nem kötelező, akkor miért osztanék meg bármit is? Szerencsére külföldön ez nem így van, csakhát az elég gáz, hogy ha bármilyen magyar dolgot találok a rendszerben, már örömtáncot járhatok. Igazából a kettőt együtt futtatva lenne az igazi, mivel mostanság eljutottam addig a pontig, hogy már csak összesen olyan 15-20K-val jönnek lefelé a cuccok, ellenben még van elég sok minden félig letöltve, és dc-ben is rengeteg félig kész fájlom lenne, és ott is nagyjából ez az összesebesség jönne össze. Még a kettő együtt is távol lenne a letöltési vonalam kapacitásától, de eléggé etikátlan lenne a feltöltőkkel szemben ez, ráadásul a gépem is jól megterhelné.
Most kicsit ismétlem magam, de megint a fájl listáról papolok kicsit. Szóval, az az előnye szerintem akkor is megvan, hogy egyrészt ott könyvtárakba van szervezve a cucc. Mint írtam, nagyon gázos dolog lenne pl. jópár albumnyi zenét itt letölteni, ha külön az mp3-akat kellene összeválogatni, úgy hogy teljes legyen az album, és emellett még ugyanolyan is legyen (tömörítésileg), azonkívül, ha sikerülne is kiválogatni a források közül a megfelelőket, utána jöhetne a másodszori szenvedés, amíg a letöltött cuccokat szétválogatom újra a megfelelő könyvtárakba. Dehát, erre úgy tűnik mások is rájöttek, mert nagyon-nagyon sok olyan albumot találni, ami be van egy fájlba tömörítve, névvel, előadóval, tömörítési minőséggel. Ez a módszer meg akkor kicsit gázos, ha mondjuk megvan az albumod nagyja, csak mondjuk hiányzik a track08 (csak egy példa). Avagy egy másik felhasználási mód: sokszor arra használtam, hogy rákerestem, és ez alapján adtam meg a szám neveket, vagy sorszámoztam be az album trackjeit. Ha meg tömörítve van az egész, akkor ezt nem tudom megtenni.
A másik elég komoly hátrányát ott látom a szeletelős rendszernek, hogy rengeteg olyan fájlom vár a letöltésre, aminek már lejött a nagyja, és már sok napja csak a szép piros szeletkéket látom. Sőt, sok esetben csak ilyenkor vettem észre, hogy a kliensem ki is írja, ha rámegyek, hogy utoljára teljesen láttam: soha. Hát ez elég gáz. És egyes fájloknál már a kommentek is elkezdtek megjelenni, hogy látta-e valaki ezt a fájlt teljesen?
Én valószinűsítem, hogy egyszer régen páran megosztották az ilyen fájlokat, egyeseknek sikerülhetett is végigtölteni, másoknak csak félig, és aztán a leecher-ek (itt is használatos ez a szó a teljes fájlt megosztókra?) szépen befejezték a fájl megosztást, vagy kiszedték a fájlokat, és azóta csak a félig letöltött fájlok keringenek a rendszerben. Egyre többen veszik észre, hogy megvan, és kezdik letölteni a meglévő szeleteket, aztán meg ők is bennragadnak a félkészben. És így végülis egyre több helyen lesz majd látható forrásként a fájl, holott teljesen már régesrég senkinél sincs meg. Ez szerintem egy nagyon komoly gond. Nem tudom, erre mi a megoldás, azon kívül, hogy valaki megosztja újra a teljeset, vagy kollektíven mindenki kitörli a félkész letöltését.

#137 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 11:27

Idézet

Viszont ebben a "hivatalos" listában volt meg hibásan a bejegyzés, mert mint írtam, tényleg orosz nyelvű, ellenben, a program maga az tényleg az, amit a letöltőrendszerben láthatunk, nem pedig, amit a fake.dat-ban megadtak.

Ami benne van a fakelist-ben, az még nem jelenti azt, hogy ténylegesen az is. Alapvetően "igazi" fake két esetben lehet:
-A fájl neve rossz, vagy szándékosan meghamisított, de a hash alapján egyértelműen más fájlról van szó.
-A fájl neve jó, és a hash is stimmel, de a fájl valójában egész más, mint amit állít magáról.
El tudom képzelni, hogy a játék, amit töltöttél, létezik más elnevezés alatt, és a fake bejegyzés csak pontosította a hash-hoz tartozó tényleges tartalmat. Lehet, hogy te más név alatt töltötted, ahol semmi sem utalt arra, hogy az az orosz nylevű változat. Előfordul ilyesmi, főleg filmeknél kell vigyázni, mert néha nem írják mellé, hogy francia, német, vagy milyen nyelvű, de a fake bejegyzés - ha van - egyértelműsíti a helyzetet.

Idézet

Ellenben mivel mostanság ez a rendszer megy, az öcsém szidja is eleget, mivel magyar cuccokat csak elvétve találni rajta.

Egyszerűen azért, mert idehaza mindenki a DC-re van ráizgulva, valamint a magyar cuccok külföldön elenyésző mértékben keresettek, így kreditet sem nagyon fogsz kapni a feltöltésekért. Ami tény: ha magyar dolgokra vadászol, az emule/edonkey használhatatlan, felejtős.

Idézet

Dehát, erre úgy tűnik mások is rájöttek, mert nagyon-nagyon sok olyan albumot találni, ami be van egy fájlba tömörítve, névvel, előadóval, tömörítési minőséggel.

Ez az általános, és leginkább elfogadott módszer pont azért, mert nem könyvtár megosztások, hanem file megosztások vannak, és sok lehet az átfedés.

Idézet

Avagy egy másik felhasználási mód: sokszor arra használtam, hogy rákerestem, és ez alapján adtam meg a szám neveket, vagy sorszámoztam be az album trackjeit.

A világ legjobb mp3 tagger/manager-e az MP3BookHelper (mp3bookhelper.sf.net). Van egy freedb szolgáltatása, ami a netes freedb adatbázisokban keres (tud szövegre, vagy generált ID-re is), és kidobálja, milyen a tracklist, az mp3tag-ek közvetlenül le is tölthetők vele (persze az adatbázis önállóan, böngészővel is használható a www.freedb.org címen).

Idézet

A másik elég komoly hátrányát ott látom a szeletelős rendszernek, hogy rengeteg olyan fájlom vár a letöltésre, aminek már lejött a nagyja, és már sok napja csak a szép piros szeletkéket látom. Sőt, sok esetben csak ilyenkor vettem észre, hogy a kliensem ki is írja, ha rámegyek, hogy utoljára teljesen láttam: soha. Hát ez elég gáz. És egyes fájloknál már a kommentek is elkezdtek megjelenni, hogy látta-e valaki ezt a fájlt teljesen?

A kereső ablakában már rögtön látszik, hogy mi a pálya: ha a forrásoknál a zárójeles érték nulla (0), az azt jelenti, hogy hiába van mondjuk kétszáz forrása, teljes senkinek sincs. Az emuleplus-nak van egy ilyen automatikus funkciója is, hogy ha ilyen fájlt raksz a transfer-be, azonnal kiszól, hogy erről a fájlról senki nem jelentett még teljes forrást.
Igen, vannak ilyen holmik, sajnos. Valaki fellép, megoszt valami extra ritka dolgot, aztán rájön, hogy ez az emule nem neki való, lelép, és ott hagy mindenkit. Ilyenkor maradnak piros csíkok a kijelzőn. Ezt egyébként "vonalkód"-nak hívják a zsargonban. :) Ha lenyitod a források listáját, látod, hogy szép, függőleges, változó vastagságú fekete és piros vonalak váltogatják egymást. Na, ha egy fájl már "vonalkódos", akkor felesleges tovább szenvedni vele. :)

Idézet

Nem tudom, erre mi a megoldás, azon kívül, hogy valaki megosztja újra a teljeset, vagy kollektíven mindenki kitörli a félkész letöltését.

Mivel az előbbire nagyon kicsi az esély, inkább az utóbbi. Érdemes más forrásoknál (DC, torrent, ...) körülnézni, hátha megtalálható, és akkor vissza lehet osztani, de ha valami nincs fent a mule hálón, akkor az szinte reménytelen (de nem teljesen). Jártam már így, de egyéb forrásból sikerült beszerezni a holmit, és most én osztom vissza a régi vonalkódos reménykedőknek. :)

Idézet

Amúgy a "Kommentezéses" Fake-jelzést a kliensben a Megosztott fájlok listájánál a "Fájlok megjegyzéseinek megváltoztatása"-ban találtam, idézek:

Na, ezt mondom, ez csak komment, nem "igazi" fake bejegyzés. Ez látszik a "hőmérő"-nél. Tájékoztatónak okés, de nem kerül be sehová. Csak az látja, aki éppen tőled tölti, a kereséseknél nem fog látszani.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#138 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 16:18

Hmm, az meglehet, hogy mások átnevezték azt a programot, amit én töltöttem, és így került bele a fake listába. Nekem a jó néven lévő példány jött le (mivel azt kerestem konkrétan), csak oroszul. De az is igaz, hogy mind a kettő kamionos-szállító szimuláció, így jó esély van rá, hogy csak nem szándékos átnevezés volt. Pl. dc-n is valakitől letöltöttem az xy könyvárból az image.nrg-t, és teljesen más volt, mint amire a könyvtárnév utalt. Szóltam neki, de nem foglalkozott vele. De ha újra felmegyek a dc-re, és még mindig úgy lesz nála meg, akkor már az opoknak fogok szólni egy kis ban-ért számára.
Apropó: fontos kérdés: a hash érték számítási módszerek azonos módon történnek mindenhol? Tehát, egy fájlnak ugyanaz lesz a hash-e dc-ben, emule-ban, bittorrentben...?
Mp3 kezelésre én az mp3tag progit használom (amelyik a 2.x verziónál tart, a 4.x-es egy másféle, szarabb). Abban is megvan minden. Tömeges átnevezésre, automatikus tag szerkezsztésre, freedb használata jó. De már olyan cuccaim vannak hátra, amiket ez a rendszer sem ismer. Pl. barátság kőolajvezeték, mint együttes gondolom nem sokaknak mond valamit is...
Na nekem vannak ilyen "vonalkódos" fájljaim, és sosem szoktam látni, hogy bármikor is ottlenne valaki, akinek megvan az egész, de tény, hogy egyes fájloknál szokott jönni, mert pl. a 11th hour-nál (jó kis, 96 tájéki kalandjáték) a rendszer mindig max 2-3 naposnak mondja az utoljára teljest. Csak kíváncsi lennék, hogy akkor mit csinál a gazdája itt? Felnéz és megy is???
A barát rendszer hogy működik? Mármint, lenyitogattam a listákat, és megnéztem, kiknél van számomra lényeges rész meg. Ezeket hozzáadtam a barát listámhoz, de az üzenetek listában a barátoknak letöltési szál biztosítása (protekciós) csak egyvalakinél lehet mindig aktív. Ha más valakinél is erre klikkelek, az előzőtől elveszi a pipát.

#139 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 16:26

Idézet

Apropó: fontos kérdés: a hash érték számítási módszerek azonos módon történnek mindenhol? Tehát, egy fájlnak ugyanaz lesz a hash-e dc-ben, emule-ban, bittorrentben...?

Azt hiszem, igen, mindenütt a tiger hash-t használják. De ebben nem vagyok biztos.

Idézet

A barát rendszer hogy működik? Mármint, lenyitogattam a listákat, és megnéztem, kiknél van számomra lényeges rész meg. Ezeket hozzáadtam a barát listámhoz, de az üzenetek listában a barátoknak letöltési szál biztosítása (protekciós) csak egyvalakinél lehet mindig aktív. Ha más valakinél is erre klikkelek, az előzőtől elveszi a pipát.

Ha mindenkit hozzá lehetne adni, szerinted mi történne? :)

#140 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 21:26

nah megint érdemes előásni, mert van pár dolog ami szarul működik. Két problémám van.

Az egyik az, hogy gyönyörűen beállítom a Kapcsolatokat, TCP/UDP port teszt működik... Egészen addig míg nem csatlakozok egy szerverhez. Akkor ugyanis ezt írja ki:

Idézet

Starting TCP connection test...
TCP connection test failed because eMule rejected the connection.
It is possible that your IPFilter includes the IP of this server, making a connectiontest impossible.

Connection test finished.

Ez után már akkor se jó a TCP/UDP port teszt, ha lekapcsolódok a szerverről. Viszontha ujraindítom a progit  akkor megint megy...

A másik problémám az, hogy a fájlok amiket leszedek iszonyatosan összetöredeztetik a vinyót. Volt egy olyan file ami 788 darabra tört (a windows szerint). Persze ez lehet hogy természetes, mert végülis töredékekből szedi össze, de akkor sem buena.

Ill. azt vettem észre, hogy tök mind1 hogy a fileból csak 1% jött még le, attól még sok esetben az egész file métét foglalja el a vinyón. Ez normális?
Mert pl. a bitcometnek  van egy olyan jó kis tulajdonsága, hogy csak addig foglalja le előre a helyet, amíg be van kapcsolva a prog. Ha kikapcsolod, egyből a félkész file méretét foglalja a vinyón, nem pedig az egészét...

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.