Van már többféle cleartype megjelenítés, főleg a vistában és win7-ben, de én inkább csak arra lennék kiváncsi, hogy ki használja és ki nem. Pl én vagyok-e az egyedűli, aki nem használja? Csak engem zavar, hogy olyankor homályosak a betűk? Olyan, mintha nem látnék jól. Persze ez megszokás kérdése is. Én mindig is kis betűket használtam mindenhol (CRT és TFT-nél is), és a pici betűknél bizony a legrosszabb, ha a cleartype be van kapcsolva. Olvashatatlanul egybefolynak a betűk és homályos. Nagyobb betűknél már inkább cleartype, mert ilyenkor a betűk nagyitásánál fellépő hibákat javítja és szebb is, kevésbé zavaróan homályos már, hiszen nagy a betű is. De eleve ki használna olyan nagy betűket pl oprendszer esetén, stb.
Itt egy példa a kisbetűknél. Alig olvasható, egybefolyik az egész. Most vonatkoztassunk el attól, hogy nincs elég kontraszt sem ezen a példán.

Én sokáig azt hittem, hogy a cleartype pont az, amit én "használok" (azaz no cleartype), hiszen ott tiszta (clear) a betű és nincs semmi subpixel marhaság, stb. De ezt csak érdekesség képpen mondtam.
Szóval én amióta "számítógépezek" a cleartype mindig is off volt.