HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 28. 07:32

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 17:01

Köszi. Nem gondoltam, hogy ilyen drága.

:eek: akkor mennyire gondoltál? Szét kell szedni, fel kell tárni, meg kell találni a hibát (ha bizonytalankodik, tápos lesz, vélhetően kondi pukkant meg), alkatrészt keríteni, javítani, összerakni és korrektül letesztelni. Fél óra alatt biztosan nincs meg, számoljunk rá egy órát, mert hátha más a baja, satöbbi. A 4k még nem is egy tisztességes mérnöki óradíj.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#22 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 28. 15:09

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 8:32

A 4k még nem is egy tisztességes mérnöki óradíj.

Annyiért én csak köszönnék. :)

Misi_D: ilyesmivel csak akkor szoktak foglalkiozni, ha az adatok értékesek, pótolhatatlanok. Mer amúgy egy vinyó nem tétel.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 01:04

Hát én úgy közelítettem meg a dolgot (alkatrészt nem számolva, csak óradíj), hogy 20 nap napi nyolc órában óránként 4K-ért, az barátok közt is 640.000 Ft. S szerintem vagyunk páran, akik jócskán kevesebbet keresnek ennél - s így szerintem ez igenis drága. Aztán aki szerint nem így van, az maximum nem fog köszönni. ;)
Nem kéretik belekötni olyanokba, hogy nem dolgozik havonta 160 órát, meg adózás meg egyebek - én csak egy durva becslést adtam.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#24 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 01:06

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 7:32

Szét kell szedni, fel kell tárni, meg kell találni a hibát (ha bizonytalankodik, tápos lesz, vélhetően kondi pukkant meg), alkatrészt keríteni, javítani, összerakni és korrektül letesztelni. Fél óra alatt biztosan nincs meg, számoljunk rá egy órát, mert hátha más a baja, satöbbi. A 4k még nem is egy tisztességes mérnöki óradíj.

Szép ez a felsorolás, de nem az a MUNKÁJA? Én is felsorolhatnám, hogy mi mindennel kell foglalkoznom a munkahelyemen... de inkább megkímélném a nagyérdeműt.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#25 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 07:08

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 1:04

Hát én úgy közelítettem meg a dolgot (alkatrészt nem számolva, csak óradíj), hogy 20 nap napi nyolc órában óránként 4K-ért, az barátok közt is 640.000 Ft. S szerintem vagyunk páran, akik jócskán kevesebbet keresnek ennél - s így szerintem ez igenis drága. Aztán aki szerint nem így van, az maximum nem fog köszönni. ;)
Nem kéretik belekötni olyanokba, hogy nem dolgozik havonta 160 órát, meg adózás meg egyebek - én csak egy durva becslést adtam.

Ne haragudj a kérdésért, de hány éves vagy?
Megpróbálom kiemelni a lényeget: Ez a 640k nagyon szépen hangzik, de reálisan a felével sem lehet számolni,mert ebben a napi 8 órában valamikor alkatrészért járok, ügyfélhez megyek, tehát jó esetben 3-5 óra körül van a tiszta munkaidő. Ha levonom belőle az alkatrészt, szerszámot, utazást, adót, szerinted mennyi marad meg belőle a zsebben? Áruld már el, hogy gondoltad ezt, hogy ezek nem részei az egyenletnek? A maradékból jön csak a kaja, lakás, ruha, nyaralás, és majd család.. Nem akarom fejtegetni, hogy mennyi pénz tud maradni ebből a 4k-ból, mint kivehető fizetés, de javaslom, próbáld ki egyszer ezt a szakmát, aztán akkor beszéljünk róla, addig szerintem ne legyen véleményed, amíg nem ismered.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#26 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 07:19

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 1:06

Szép ez a felsorolás, de nem az a MUNKÁJA? Én is felsorolhatnám, hogy mi mindennel kell foglalkoznom a munkahelyemen... de inkább megkímélném a nagyérdeműt.

Ember, szerinted a pákahegyet azt én köszörülöm meg, meg az áramot én termelem mókuskerékben? az nem munka, hanem munkavégzéshez szükséges eszköz, amit meg kell venni, nem pedig megdolgozni. Te nem használsz munkavégzéskor áramot, védőitalt, nem kopik a széked, géped, telefonod? Ezeket te veszed meg a munka után kapott béredből? A te cégednek is ugyanúgy ki kell termelnie belőled, meg ügyfelekből  ezeket a beruházásokat, mint nekem egy személyben.

#27 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 08:33

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 17:01

Köszi. Nem gondoltam, hogy ilyen drága.

Na - mielőtt elmérgesedik a helyzet: Misi_D - sajnos ez a fogyasztói társadalom átka, nagyon drága az élőmunka - sokszor egyszerűbb valami helyett újat venni, mint megjavíttatni (a gyártónak is meg kell élni valamiből).

Legjobb példa rá a Canon nyomtatócsalád bizonyos darabjai - megmekken benne a nyomtatófej, a csere pedig csak egy picit kerül többe mint egy vadiúj nyomtató!

3-4000 Ft-ért már lehet USB-s házat kapni...
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#28 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 08:59

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 8:33

3-4000 Ft-ért már lehet USB-s házat kapni...

Nettó 1700-ért vettem utoljára MSI-t. Bőrtok, fémház, dupla végű USB, SMART-ot átlövi gépre, leszop. El nem tudom képzelni, hogy éri meg gyártani :D . Ahogy azt sem, hogy amíg nem voltunk fogyasztói társadalom, hogy tudtak megélni a nagy nevű, patinás cégek a tartós, valóban minőségi termékeikből.

Idézet

megmekken benne a nyomtatófej, a csere pedig csak egy picit kerül többe mint egy vadiúj nyomtató!

De ennek az az elsődleges oka, hogy a a nyomtatófej drága, nem az élőmunka, de az sem azért, mert sok a postaköltség, vagy az anyag, ugyanabból a raktárból tárolják ki, ahonnét elmegy az összeszerelőüzembe. Mesterséges dolgok ezek, nyilvánvaló szándékkal.

#29 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 10:27

möff

Juj! Látszik, egy órát se dolgoztál még bejelentve ebben az életedben.
Abból a 4 ezerből jó, ha 800-1000HUF marad bruttó fizetés gyanánt a parasztnál, amiből még megint járulékot és adót kell vonni. Ergo, netto 500HUF se marad. (25%ÁFA+38%SZJA=68% ~1200HUF-on kell osztozni a paraszt fizetésének és a bolt össze rezsijének, hopp és máris kijön a paraszt 500HUF-os órabére, ami 20*8*500=80.000- éppen minimálbér...)

Tudod, mennyi egy szerviz havi villany fogyasztása? Nekünk nyári hónap csúcsa 781kWh volt. :eek:
Csak maga a havi villany több, mint 35ezer.

#30 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 11:00

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 9:59

Nettó 1700-ért vettem utoljára MSI-t. Bőrtok, fémház, dupla végű USB, SMART-ot átlövi gépre, leszop. El nem tudom képzelni, hogy éri meg gyártani :D . Ahogy azt sem, hogy amíg nem voltunk fogyasztói társadalom, hogy tudtak megélni a nagy nevű, patinás cégek a tartós, valóban minőségi termékeikből.

Mert mégis csak gép által sorozatban gyártható tucattermék, szinte alig van benne élőmunka....  merthogy a robotok megjelenése vitte/viszi fel az emberi élőmunka árát. (Az értéke egy más kérdés, mint itt láthatjuk a másét azt mindig le, a magunkét mindig fel.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#31 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 11:21

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 1:06

Bizonyos szakmákban a tudást is meg kell fizetni. Pontosabban nem kell, mert adott a választási lehetőség: elvégezheted magad is. Ha nem megy, akkor viszont fizetni kell valakinek, a tudásáért, a rád fordított munkaidőért. Innen kezdve az sem mindegy, milyen tudásból / képességből, mennyi kapható a piacon, ez befolyásolja az árat is.

Ügyvédhez elmégy fogadóórára, szól hozzád 2 mondatot, X kiló pénz (nekem nincs ügyvédekkel dolgom – szerencsére –, csak hallottam). Erre mondhatnád, a tetűje nem is dolgozott semmit, csak ült egy székben.

Én amikor elmegyek egy lakásra, TV-ben 10 perc alatt kicserélek egy (pár) alkatrészt, csakhogy ebben sok év tapasztalata (tudása) van. (De eleve nem 10 perc megy rá a munkaidőből, ott van például az utazási idő is, azt mintha ajándéknak hinnék egyesek). Valamikor én sem tudtam, hová kell nyúlni, el kellett szállítani a gépet, dolgozni rajta hosszasan, agyalni. Ismeretlen, összetettebb hibáknál később is ugyanezt eljátszani. Kialakul egy "tudásbázis", aki ezért nem akar fizetni, ne fizessen... Szerelje szét, csinálja meg, vegyen újat...

A szorzáselmélet sem állja meg a helyét, hiszen nem abból áll az egész nap, hogy csak kaszál az ember, főleg manapság. Vagyis nem jut minden órára munka, továbbá vannak költségek is, így az órabérszámolás, felszorzás mesebeli összege – sajnos – csak némelyek fejében létezik.

Szerkesztette: Signal 2009. 11. 29. 11:43 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 11:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 7:08

Ne haragudj a kérdésért, de hány éves vagy?
Megpróbálom kiemelni a lényeget: Ez a 640k nagyon szépen hangzik, de reálisan a felével sem lehet számolni,mert ebben a napi 8 órában valamikor alkatrészért járok, ügyfélhez megyek, tehát jó esetben 3-5 óra körül van a tiszta munkaidő. Ha levonom belőle az alkatrészt, szerszámot, utazást, adót, szerinted mennyi marad meg belőle a zsebben? Áruld már el, hogy gondoltad ezt, hogy ezek nem részei az egyenletnek? A maradékból jön csak a kaja, lakás, ruha, nyaralás, és majd család.. Nem akarom fejtegetni, hogy mennyi pénz tud maradni ebből a 4k-ból, mint kivehető fizetés, de javaslom, próbáld ki egyszer ezt a szakmát, aztán akkor beszéljünk róla, addig szerintem ne legyen véleményed, amíg nem ismered.

Szerintem épp a személyeskedés mélyébe vágtál az életkor kérdéseddel - mivel ezt pont egy mod teszi, köszi érdekes. Egyébként 26.

Ja, hogy onnan fúj a szél, hogy egyéni vállalkozónak tetszik lenni. Erről nem én tehetek. Egyébként pont nem sajnállak emiatt, azt költségelsz el, amit nem sajnálsz - nem kell hozzá még csak túl sok kapcsolat sem.

A szakmádhoz tény, hogy nem értek, de véleményem már csak lehet, nem? Épp ezért vagyunk egy fórumon...

#33 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 12:01

Idézet: stol - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 10:27

Juj! Látszik, egy órát se dolgoztál még bejelentve ebben az életedben.
Abból a 4 ezerből jó, ha 800-1000HUF marad bruttó fizetés gyanánt a parasztnál, amiből még megint járulékot és adót kell vonni. Ergo, netto 500HUF se marad. (25%ÁFA+38%SZJA=68% ~1200HUF-on kell osztozni a paraszt fizetésének és a bolt össze rezsijének, hopp és máris kijön a paraszt 500HUF-os órabére, ami 20*8*500=80.000- éppen minimálbér...)

Tudod, mennyi egy szerviz havi villany fogyasztása? Nekünk nyári hónap csúcsa 781kWh volt. :eek:
Csak maga a havi villany több, mint 35ezer.

Személyeskedés rulez... Csak 5 évet tévedsz. ;)
Az adószabályokkal nagyon is tisztában vagyok (bár ne lennék...). Ettől függetlenül, számomra az az ár soknak tűnik - lehet, hogy nem találok embert e Földön, aki olcsóbban csinálná. Nem kellett az elmúlt 10 évben szervizbe vinnem semmit, szóval nem vagyok tisztában az árakkal. Épp ezért csináltam az egyszerű felszorzást - amiről tudom, hogy egyátalán nem ad pontos képet, csak egy gyors viszonyítási alap volt.

Ja igen, azt is leírtam, hogy nem kéretik belekötni adózásba, valamint abba, hogy nem dolgozik 160 órát havonta. Erre éppen ezt teszitek. Értelmezéssel minden rendben van?

Nyáron a légkondit nem 18 fokon kellene nyomatni...  :rolleyes:

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 12:18

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 11:51

azt költségelsz el, amit nem sajnálsz - nem kell hozzá még csak túl sok kapcsolat sem.

Baromság. Nekem pld. szopás van a telefonnal, szopás van a céges autóhasználatokkal, többnyire sok minden pont ezért nem is céges pénzből megy, mert csak a hülyeség van vele. No meg a cégautó adó sem kellemes. Többivel gyere vállakozós topikba.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 12:22

Hát én úgy közelítettem meg a dolgot (alkatrészt nem számolva, csak óradíj), hogy 20 nap napi nyolc órában óránként 4K-ért, az barátok közt is 640.000 Ft.

Meg évi 1 misi megy el szerszámra, parkolás, autó, amortizáció. Aztán napi 8 óra aktív melóhoz átlag 16 órás munkanapokat kell tartani, ahogy írtad. Ha számla nélkül leesik az a 4k, akkor örülés van, Pesten körfuvart nehéz rendesen tervezni, ügyfélhez odavissza út eleve 1.5 óra környékén jár, némi jópofizással. Szóval 1 óra meló az mondjuk 1óra 40 perc, plusz parkolás, kocsifutás, meg nekem benne van évi 100k környéki károkozás, plusz mostani egyenleg szerint évi 600k ki nem fizetett számla. Az már havi 60k, amit ki kell termelni a fizetősjúzereken, ahogy a fél napos papírmunkát, szerződésírást, megbeszélgetést, tervezgetést.
Make love not Wor.

#36 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 12:24

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 12:01

Nem kellett az elmúlt 10 évben szervizbe vinnem semmit, szóval nem vagyok tisztában az árakkal.

Menj autószerelőhöz, míg pc-n kb. sokszor minimális van az anyagon, addig ott az anyag sem olcsó, 30-50%-ot keresnek a cuccon, meg nyomják az órát is keményen. Szakiparban beszélgettem a napokban, van aki ugyanazt el tudja adni kisebb hozzáértéssel 8k-ért, amit a másik emberemmel 2ezres körül nehezen. Attól is függ milyen körökben mozog a valaki.
Make love not Wor.

#37 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 14:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 12:18

Baromság. Nekem pld. szopás van a telefonnal, szopás van a céges autóhasználatokkal, többnyire sok minden pont ezért nem is céges pénzből megy, mert csak a hülyeség van vele. No meg a cégautó adó sem kellemes. Többivel gyere vállakozós topikba.

Na na, azért az a baromság igen csak túlzás. Vicces példa: egyik ismerősömmel múltkor a Tescoban "szembe jött a játékos polc", s elkapta a legózás utáni vágy. Meg is vett nemtom hány készletet, és azt is el tudta költségelni (konkrétan tudom hogyan és milyen cégen át, de ezt ne kérjétek, hogy itt nyilvánosan megírjam).
A kocsi már más tészta, ezzel tisztában vagyok.
De ezt a vállalkozás témát befejezem.

#38 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 14:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 12:24

Szakiparban beszélgettem a napokban, van aki ugyanazt el tudja adni kisebb hozzáértéssel 8k-ért, amit a másik emberemmel 2ezres körül nehezen. Attól is függ milyen körökben mozog a valaki.

Erről van szó - minden iparágban.

#39 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 14:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 12:22

Meg évi 1 misi megy el szerszámra, parkolás, autó, amortizáció. Aztán napi 8 óra aktív melóhoz átlag 16 órás munkanapokat kell tartani, ahogy írtad. Ha számla nélkül leesik az a 4k, akkor örülés van, Pesten körfuvart nehéz rendesen tervezni, ügyfélhez odavissza út eleve 1.5 óra környékén jár, némi jópofizással. Szóval 1 óra meló az mondjuk 1óra 40 perc, plusz parkolás, kocsifutás, meg nekem benne van évi 100k környéki károkozás, plusz mostani egyenleg szerint évi 600k ki nem fizetett számla. Az már havi 60k, amit ki kell termelni a fizetősjúzereken, ahogy a fél napos papírmunkát, szerződésírást, megbeszélgetést, tervezgetést.

Elismerem ám a munkátokat, illetve azt is, hogy sok szopásolás van vele - félre ne értsetek!  :respect:

#40 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 30. 15:39

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 14:40

Elismerem ám a munkátokat, illetve azt is, hogy sok szopásolás van vele - félre ne értsetek!  :respect:

Akkor meg miért kötöd ez ebet a karóhoz? A véleményed meg megalapozatlan mendemondákra és tévhitekre épülő hablaty. Ez nem személyeskedés, ahogy a korodra kérdezés sem, az egy kérdés, ha akarod, nem válaszolsz rá, nyilván amiatt érdekes, hogy korbeli sajátosság okán előfordul az embernél ilyen félrelátás, ne hidd, hogy én is ilyen kereken láttam az ipart, bár az régebben volt azért. És akkor az értelmezéssel minden renden? Hogyne számolnánk hozzá adózást, te anélkül keresel? Hogyne vennénk bele, hogy nem dolgozunk 160 órát, szerinted ki az, aki a szakmánkban egész nap csak szerel? Az, akinek van embere, aki utánajár alkatrésznek, szerszámnak, intéz ügyeket, akkor az máris két ember, akit ki kell termelni a 8 óra melóból, vagy szerinted az csak úgy terem a füvön, és munka előtt leszedem? Az meg, hogy egyéni vállalkozásban működik valami, ugyan mit is jelent? A nagyipar tán olcsóbban dolgozik? Akkor tessék, keress jobb árfolyamot, és tedd ide. Az azt költségelek el, amit akarok kapcsán meg mondanék cifrábbat is, ami tényleg személyeskedés lenne, mégis hogy jössz te ahhoz, hogy ezzel vádolj? Savanyú a szőlő, szar a melód, azt hiszed, nekem olyan jó? gyere, várlak szívesen, cseréljünk egy hétre, aztán beszéljünk erről újra.
A véleményed arról, amit nem ismersz láthatóan kicsit sem, szerintem megegyezhetünk, hogy milyen releváns, persze van, akit ez hidegen hagy, lényeg a meggyőződés, mindenen és mindenkin keresztül :( . Akinek nem inge, ne vegye magára.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó