HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 05. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 06. 05. 22:28

Maci kollégának is működik már (bejáratott) régóta.

Ahogy mondod, pontosan! Xp SP3 alatt új korában egyszer leformatáltam, és azóta gyakorlatilag zéró-konfig a történés. Az is tökmindegy, hogy SP1-es Win7, avagy anélküli (a kezdetekben sima Win7 volt fent). De arra azért persze mindig vigyázok, hogy mindkét gépemről szabályosan válasszam le -- de ahogy olvastam, a kérdező is ezt tette.... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 05. 21:40 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#202 Felhasználó inaktív   Kereszt888 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 30. 20:29

Üdv!
Lenne egy olyan problémám hogy nekem van egy WD Elements 500GB is külső merevlemezem amit a gépem érzékel és pittyen is mikor rácsatlakoztatom de mikor próbálom megnyitni nem jeleníti meg a Sajátgépen illetve gondoltam hogy csak számot nem kapott és lemez kezelésben próbáltam megoldani de nem sikerül az inicializálása és fogalmam sincs hogy miért lehet.
Próbálkoztam Hard Disc Sentinellel hátha megtalálja a problémát és ki is javítja de ott is odáig jutok vele hogy látja de Ismeretlennek jelzi a teljesítményt és a többit de viszont mikor Felületi tesztet próbálok rá vetni nem lehetséges.
Szóval érzékeli a számítógép de ismeretlennek, nem támogatottnak jelzi. Win 7 támogatottság pedig van.
Kérem segítsen valaki mert szükséges adatok vannak amik Egyetemhez szükségesek!
Előre is köszönöm szépen!

#203 Felhasználó inaktív   Dr. Sör Kálmán 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 02. 25. 19:45

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Asztali gépet újra raktam mer' az ezer éves XP már összefosta magát. A doksikat kiraktam egy 250 GB-os USB HDD-re, minden gond nélkül. Felraktam egy jóságos Win7-et, ami megy is igényessen, csakhogy nem bírom visszapakolni, a doksikat, ugyanis szerencsétlen nem látja a külső vinyót... Azazhogy látja - ott van az eszközök között, megvan a "hardver biztonságos eltávolítása" ikon jobb alul, az eszközkezelő is látja, még a nevét is tudja, csak éppen a fájlkezelők (intéző, Commander) meghajtólistájából hiányzik.
Mi a rohadást csináljak?

Ja még annyi, hogy a laptopommal hibátlanul működik a vinyó, tehát az jó. Ha meg az asztali gépbe dugok be egy pendive-t, azt látja rendesen... Ez nekem így x-akta.

Előre is köszi a segítséget.

Szerkesztette: Dr. Sör Kálmán 2014. 02. 25. 19:51 -kor

#204 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 25. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Sör Kálmán - Dátum: 2014. 02. 25. 19:45

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Asztali gépet újra raktam mer' az ezer éves XP már összefosta magát. A doksikat kiraktam egy 250 GB-os USB HDD-re, minden gond nélkül. Felraktam egy jóságos Win7-et, ami megy is igényessen, csakhogy nem bírom visszapakolni, a doksikat, ugyanis szerencsétlen nem látja a külső vinyót... Azazhogy látja - ott van az eszközök között, megvan a "hardver biztonságos eltávolítása" ikon jobb alul, az eszközkezelő is látja, még a nevét is tudja, csak éppen a fájlkezelők (intéző, Commander) meghajtólistájából hiányzik.
Mi a rohadást csináljak?

Ja még annyi, hogy a laptopommal hibátlanul működik a vinyó, tehát az jó. Ha meg az asztali gépbe dugok be egy pendive-t, azt látja rendesen... Ez nekem így x-akta.

Mi a fájlrendszere? Sajátgéoen jobbklikk-manage-diskmanageizé mit mond a vinyódra?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#205 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 25. 20:41

Dugd rá a notira, oszt meg, majd asztaliról másold át. Sok ősz hajszáltól tudod megkímélni magad, ha a miértekre nem keresed a választ, inkább megoldod a problémát más módon. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#206 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 26. 14:58

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Mi a rohadást csináljak?

Nincs semmi baja, adjál neki a lemezkezelővel betűjelet!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 02. 26. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2014. 02. 25. 20:41

Dugd rá a notira, oszt meg, majd asztaliról másold át. Sok ősz hajszáltól tudod megkímélni magad, ha a miértekre nem keresed a választ, inkább megoldod a problémát más módon. :)

Én meg csak adnák egy betűjelet, ennyit lanon nyűgös megosztani, ráadásul ha a betűjelre nem jött rá, akkor megosztás is bonyolult lesz ám :-)
Make love not Wor.

#208 Felhasználó inaktív   Dr. Sör Kálmán 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2014. 02. 26. 13:58

Nincs semmi baja, adjál neki a lemezkezelővel betűjelet!

Először is: köszi a gyors segítséget!
Másodszor: azt mondja a betűjel módosítása gombra, hogy "A műveletet nem lehet befejezni, mert a Lemezkezelés konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat..." frissítsem, indítsam újra stb., de akármit próbálok ugyanez a vége. A tulajdonságok lekérdezésére is ezt írja.

További ötletek?

#209 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Sör Kálmán - Dátum: 2014. 02. 27. 16:36

Először is: köszi a gyors segítséget!
Másodszor: azt mondja a betűjel módosítása gombra, hogy "A műveletet nem lehet befejezni, mert a Lemezkezelés konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat..." frissítsem, indítsam újra stb., de akármit próbálok ugyanez a vége. A tulajdonságok lekérdezésére is ezt írja.

További ötletek?

Akkor ott még konzisztenciahiba is lehet. Azt mondod, a laptopod hibátlanul látja, próbáld meg DOS üzemmódban a CHKDSK X: /F /R parancsot kiadni. (X helyére természetesen a külső meghajtó betűjelét kell írni - jó sokáig fog futni, ne ijedj meg!)

Ha ez sem segít, akkor tényleg X akta...

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2014. 02. 28. 08:28 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#210 Felhasználó inaktív   Dr. Sör Kálmán 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2014. 02. 28. 07:28

Akkor ott még konzisztenciahiba is lehet. Azt mondod, a laptopod hibátlanul látja, próbáld meg DOS üzemmódban a CHKDSK X: /F /R parancsot kiadni. (X helyére természetesen a külső meghajtó betűjelét kell írni - jó sokáig fog futni, ne ijedj meg!)

Ha ez sem segít, akkor tényleg X akta...

Ez a DOS üzemmódos dolog sajna nem működik, mert - mint említettem - nincs betűjele a meghajtónak.
Mindennek ellenére köszönöm a segítséget, megoldódott.
Okulásul a hasonló problémákra:
A Win7 valami relytéjes okból valószínűleg nem megfelelően telepítette az eszköz driver-ét az első csatlakoztatáskor.
Utolsó ötletként az eszközkezelőben eltávolítottam az eszköz driver-ét, majd kihúztam és láss csodát, ahogy visszadugtam felrakta újra és megy. Még betűjelet sem kell adnom neki, ahogy eddig sem kellett soha :smoker:

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó