HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 03. 05:36

Idézet

Akkor neked FAT32 a rendszered.

Viszont konvertálhatod a rendszert a következő módon:

Start --> Futtatás --> cmd -> Enter

A konzolba a parancs:

convert c: /FS:NTFS

Megerősítést kér és te helyeselni fogsz.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#82 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 18:25

Urak!
Oltári gáz van.Tegnap a notebookról kimentettem külső hdd-re kb 2,5GB adatot.A hdd egy 500 GB WD MyBook Essential Edition.Most vettem elő a hdd-t és gyakorlatilag semmi nincs meg abból a 2,5 gigányi anyagból... :eek:
Bitang módon kellene.Meg lehet még találni valahogy vagy fakereszt?... :fly:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#83 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2011. 06. 06. 19:25

Urak!
Oltári gáz van.Tegnap a notebookról kimentettem külső hdd-re kb 2,5GB adatot.A hdd egy 500 GB WD MyBook Essential Edition.Most vettem elő a hdd-t és gyakorlatilag semmi nincs meg abból a 2,5 gigányi anyagból... :eek:

Kimentés vagy archiválás?

Kimentés -> copy : azaz lesz egy másolat.

Archiválás -> az élesről az "archiv" drive-ra költözik, az élesen törlésre kerül. Ha gebasz, akkor esélyes a "circum dederum tme" (latin halotti ének azaz R.I.P. picit hosszabban).

Remény -> adatmentő -már nem- freeware progik + stb szükséges hardver.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#84 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 06. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 06. 20:40

Kimentés vagy archiválás?

Kimentés -> copy : azaz lesz egy másolat.

Archiválás -> az élesről az "archiv" drive-ra költözik, az élesen törlésre kerül. Ha gebasz, akkor esélyes a "circum dederum tme" (latin halotti ének azaz R.I.P. picit hosszabban).

Remény -> adatmentő -már nem- freeware progik + stb szükséges hardver.

Ja hogy így se mindegy. ;)
Archiváltam.
Ezeket az adatmentő progikat hogyan kell elképzelni?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#85 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2011. 06. 06. 20:54

Archiváltam.

Hát izé... Get Data Back for NTFS/FAT32 és társai.
De ebben az ügyben már ne engem kérdezz! Én ilyet soha nem csináltam és valószínüleg nem is fogok.

Én mindig hosszasan gondolkodom törlés előtt. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#86 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 07. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 07. 11:54

Hát izé... Get Data Back for NTFS/FAT32 és társai.
De ebben az ügyben már ne engem kérdezz! Én ilyet soha nem csináltam és valószínüleg nem is fogok.

Én mindig hosszasan gondolkodom törlés előtt. :D

Nem a gondolkodással van baj baeg.Legalább 2x is megnézem, hogy mi hol van.Kismilliószor megcsináltam már és most fogalmam sincs hol a hiba...

Bravo

#87 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2011. 06. 06. 20:54

Archiváltam.

Töltsd le a Hiren's boot CD-t, ez egy boot CD rengeteg programmal, és van rajta pár adatvisszaállító program is.

Az adatvesztett diszkre/partícióra már ne írj! Nagy valószínűséggel csak jobban összekevered a filerendszert.
Ezek a programok is csak olvasni fogják, és egy másik diszkre/partícióra kimásolhatod, amit meg tudnak találni.
Kis szerencsével akár minden is meglehet, de kis balszerencsével lehet semmi, vagy csak minimális anyag lesz meg.

#88 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 10:30

Töltsd le a Hiren's boot CD-t, ez egy boot CD rengeteg programmal, és van rajta pár adatvisszaállító program is.

Az adatvesztett diszkre/partícióra már ne írj! Nagy valószínűséggel csak jobban összekevered a filerendszert.
Ezek a programok is csak olvasni fogják, és egy másik diszkre/partícióra kimásolhatod, amit meg tudnak találni.
Kis szerencsével akár minden is meglehet, de kis balszerencsével lehet semmi, vagy csak minimális anyag lesz meg.

OK.Magam is így vagyok vele, hogy onnan ki kellene menteni az adatokat, addig nem írok rá semmit.Ami eddig rajta volt, az frankón olvasható, csak ez a vasárnapi manőver veszett el valahogy.Asszem vennem kell egy újabb küldő hddt.Annyi anyag van ezen, hogy ha összerakom az összes itthoni hdd-t, akkor sem férne fel el.
Amúgy ezeket lehet a külső hdd-ket lehet/szokták formázni?Esetleg több partícióra osztani?
Ezt a hiren's boot cd-t megnézem, bár lövésem sincs, hogy hogyan is kellene használni.Életbe nem csináltam ilyet.És az elmúlt 4-5 évben nem követtem a fejlesztéseket.Kellene egy új gépet vennem, mert a mostani egy kövület...

Bravo

#89 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2011. 06. 06. 19:25

Urak!

Nomégegyszer!

Akkor most melyiken nincs meg a cucc? A notebookon, a külső HDD-n, vagy egyiken sem ? :think:

#90 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 09. 19:40

Nomégegyszer!

Akkor most melyiken nincs meg a cucc? A notebookon, a külső HDD-n, vagy egyiken sem ? :think:

Well, most már egyiken sincs meg.Ugye az eredetiről - mint utóbb kiderült - archiváltam az anyagok a külsőre.Másnap meglepve tapasztaltam, hogy azon sincs rajta az anyag.

Bravo

#91 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 12:43

Sziasztok!

Vettem egy eSata-s Sharkoon HDD dokkolót, valamint egy PCI-os eSata kártyát (mivel érthetetlen módon az alaplapomon nincsen - MSI P6N SLI Platinum), és az lenne a gondom vele, hogy másoláskor a kezdeti 80megás másolási sebesség 3 másodperc alatt lezuhan 23megára, ahonnan nem is mozdul. Ehhez képest USB-n csatlakoztatva a dokkolót, kb. 30megával másol. Csakhogy én épp ezért akartam eSata-s megoldást, hogy az USB-nél gyorsabb legyen. :) Mi lehet a gond? Köszi!

Lugi

#92 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 11. 13:43

Sziasztok!

Vettem egy eSata-s Sharkoon HDD dokkolót, valamint egy PCI-os eSata kártyát (mivel érthetetlen módon az alaplapomon nincsen - MSI P6N SLI Platinum), és az lenne a gondom vele, hogy másoláskor a kezdeti 80megás másolási sebesség 3 másodperc alatt lezuhan 23megára, ahonnan nem is mozdul. Ehhez képest USB-n csatlakoztatva a dokkolót, kb. 30megával másol. Csakhogy én épp ezért akartam eSata-s megoldást, hogy az USB-nél gyorsabb legyen. :) Mi lehet a gond? Köszi!

Lugi

Ejjj... Eszem faszom megáll... Akkor most az eSATA most USB3-mal vagy 2-vel mérkőzik?

Mivel IT Outsourcingban dolgozom, a légitársaság júzere alapján már kaptam olyan ticketet, hogy : "LaserGun funkzioniert nicht" -> Mifaszvan ? Űrfegyverkezés?

#93 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 11. 18:18

Ejjj... Eszem faszom megáll... Akkor most az eSATA most USB3-mal vagy 2-vel mérkőzik?

Mivel IT Outsourcingban dolgozom, a légitársaság júzere alapján már kaptam olyan ticketet, hogy : "LaserGun funkzioniert nicht" -> Mifaszvan ? Űrfegyverkezés?

Természetesen USB2-vel.

#94 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:55

Sziasztok!

Lugi

Hát sajnos sokminden függ a chiptől, ami a PCI-os eSATA kártyában és a Sharkoon dokkolóban van. Gondolom a PCI eSATA kártya Silicon Image chipes? Ha az, az még a jobbak közé tartozik.
A Sharkoon HDD dokkolóban IDE vagy SATA vinyó van? Abban is jó lenne tudni, hogy milyen a chip, aztán neten rákeresni, vannak-e vele gondok máshol is.

Szerkesztette: batagy 2011. 07. 11. 22:08 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#95 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 00:36

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 11. 22:55

Hát sajnos sokminden függ a chiptől, ami a PCI-os eSATA kártyában és a Sharkoon dokkolóban van. Gondolom a PCI eSATA kártya Silicon Image chipes? Ha az, az még a jobbak közé tartozik.
A Sharkoon HDD dokkolóban IDE vagy SATA vinyó van? Abban is jó lenne tudni, hogy milyen a chip, aztán neten rákeresni, vannak-e vele gondok máshol is.

A PCI kártya ez lenne: http://www.delock.de...?setLanguage=EN
A dokkoló pedig: http://www.sharkoon....?q=en/node/1733
Ráadásul nem elég, hogy lassú, eSATA-n csatlakoztatva még olyanokat is csinál ,hogy terhelésnél szaggat az egér, és meg-meg áll az egész gép... :(

Lugi

#96 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 05:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 12. 01:36

Ráadásul nem elég, hogy lassú, eSATA-n csatlakoztatva még olyanokat is csinál ,hogy terhelésnél szaggat az egér, és meg-meg áll az egész gép... :(

Lugi

eSATÁn valami puffertelítődés lesz a gond (memória puffer), vagy pedig oly lassú (a dokkoló elektronikája), hogy még a puffert sem tudja folyamatosan telerakni. Tán inkább ez utóbbi, mert a terheléses jelenség a SATA interfész teljes leterheltségére utal. Ezért szaggat, mert a rendszer csak időnként jut a belső HDD-hez. (Nem bírom a gyanúmat műszakilag szépen megfogalmazni. Na. :D Ezért a pongyola nyelvezet.)

Ha USB 2.0-án stabil a 30 megás másolási sebesség, akkor azt kell használni. (Így a SATA oldalt sem fogja folyamatosan csesztetni.)

#97 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2011. 07. 12. 01:36

Lugi

A PCI eSATA kártya a kép alapján VIA chipes.
Méghozzá úgy tűnik, hogy "VIA VT6421A Chip" lehet az.
Az Amazon-on is írnak hasonló véleményeket, mint a tied:
http://www.amazon.co...A/dp/B001118UEU

Szóval úgy tűnik a PCI kártya lehet a ludas.

Szerkesztette: batagy 2011. 07. 12. 10:57 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#98 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 11:06

Sziasztok!

Lugi

Figyu, az alaplapodon nekem úgy tűnik van eSATA port:
MSI P6N SLI Platinum
http://us.msi.com/in...=1&prod_no=1140

"1 eSATA port by Sil3531 (back panel)"

De ha mégsem lenne eSATA, de SATA van belül, még akkor is sokkal jobba jársz, ha veszel egy sima eSATA kivezetést. Akkor nem lenne szükség külön PCI eSATA átalakításra, és tuti megbízhatóbban működne.

#99 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 07. 12. 12:06

Figyu, az alaplapodon nekem úgy tűnik van eSATA port:
MSI P6N SLI Platinum
http://us.msi.com/in...=1&prod_no=1140

"1 eSATA port by Sil3531 (back panel)"

De ha mégsem lenne eSATA, de SATA van belül, még akkor is sokkal jobba jársz, ha veszel egy sima eSATA kivezetést. Akkor nem lenne szükség külön PCI eSATA átalakításra, és tuti megbízhatóbban működne.

Igen, ez az, amit nem értek. Minden felirat ugyanaz az én lapomon, mint az MSI oldalán levő képeken ,még a REV 1.0 is, mégsincs ott az eSATA a hátlapon, de még a párhuzamos port se... Csak a helyük. Sőt, tovább megyek: Elméletileg összesen 3 PCI-E foglalatnak kellene lennie, nekem mégis csak 2 van. Egy a VGA-nak és egy 1x-es. Számomra ez teljesen érthetetlen. Erről az eSATA kivezetésről mondanál még valamit? Még nem hallottam róla. Köszi!

Lugi

#100 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 19:06

Közben utána néztem az eSATA kivezetésnek. Basszus, ha tudom, hogy ilyen létezik...:) Viszont az alaplom hiányosságait továbbra sem értem.

Lugi

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.