ArchiCAD
Elküldve: 2003. 09. 30. 19:54
Elküldve: 2003. 10. 01. 18:12
idézet:
Ezt írta Marabu22:
.PNE kiterjesztésű azaz 1db E betüt rak a végére (Education). Ha átírom a kiterjesztését,és megnyitom az ArciCAD 7.0-ban,akkor azt mondja hogy nem ismert formátum,oktatói változat.[/quote]
Ezt te sem gondoltad komolyan...
idézet:
Ezt írta Marabu22:
Szerintem csak a file elején van egy adat,hogy oktatói,és ezért az ArciCAD nem hajlandó megnyitni![/quote]
...Te tudod. Szerintem nem fog sikerülni. A GS-nél azért nem hülyék annyira...
Elküldve: 2003. 10. 02. 19:52
Gondoltam szinesítsük meg egy kicsit a topicot, olyan régen voltak már benne képek (legutóbb talán amikor az ArchiCADben rejlő lehetőségeket taglaltuk, még a nyáron)
Az utóbbi napok megfeszített munkájának eredményeképpen (hehe...
Mivel gondolok szegény modemesekre is (mivelhogy én is az vagyok...
Ha valakit pedig bővebben érdekel, akkor ide feltettem egyrészt ezek nagyobb változatát, másrészt pedig más képeket is:
[url="http://"http://kep.tar.hu/lighttracing/index.phtml?aid=27597501"]http://kep.tar.hu/li...ml?aid=27597501[/url]
(Ez még persze nem igazi honlap, ugyanis egyenlőre a portfolióm nyomtatott verziója készül, és oda teljesen más jellegű dolgok a jók (pl. nem bitmap hanem vektoros dolgok, amik viszont a web-re nem jók) Úgyhogy ez még egyszerűen csak egy kép-raktár, igazi megtervezett honlapot szerintem csak 1-2 hónap múlva lesz időm összerakni.)
Elküldve: 2003. 10. 03. 08:05
Először fordul elő ebben a topicban, hogy valaki beszúrja a saját munkáit.
Elküldve: 2003. 10. 04. 13:08
Megnéztem én is.Jók.
A vízparti épületet látta már statikus?
Elküldve: 2003. 10. 04. 15:50
PS: Amúgy Mindenki! Nincs kedvetek pár képet közszemlére bocsájtani? Ilyen kis méretben nem teszi tönkre a topicot és egy kicsit legalább megismerjük egymás munkáit.
Elküldve: 2003. 10. 05. 13:34
Csak vicceltem a statikával,szakmai ártalom(bár az üvegfal oszlopai elég karcsúnak tűnnek...
Beraknék én is egy-két képet, csak még rá kell jönnöm, hogy kell...
Elküldve: 2003. 10. 05. 18:15
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Beraknék én is egy-két képet, csak még rá kell jönnöm, hogy kell...[/quote]
(1) Felrakod a képeket egy nyilvános szerverre (sajna nem mindegyik jó, mert nem mindegyik engedi a képek közvetlen linkelését, és olyankor a kép nem jelenik meg itt a topicban. A tar.hu pl. jó erre a célra, de biztos kismillió más hely is)
(2) A hozzászólásnál pedig van olyan hogy "Kép beszúrása", ott egyszerűen megadod a képre mutató linket.
A topic "védelmében" a modemesekre való tekintettel (mivel ugye én is az vagyok...) meg akik nem 21''os monitoron nézik az oldalt (sajna én sem...
) pedig célszerű csupán kb. 200*200as méretű tömörített (pl. jpg) képeket beszúrni, aztán megadni a tárhely címét, ahol a többit is meg lehet nézni.
Elküldve: 2003. 10. 06. 11:07
Egy-két héten belül lesz netem otthon, akkor majd tudok idõt szakítani erre is. (Saját oldalt akarok én is, majd oda pakolom fel)
Lesznek majd jó anyázások, és egymás munkáinak a becsmérlése ?
P.S. Igényesek a munkáid, tetszettek.
Majd én is bekeményítek !
Családi házaim inkább magastetõsek, cserépfedésûek és sajnos sokszor inkább a kliens ízlését tükrözik. De azért beteszem majd õket, mindenki okulására.
[ 2003. október 06.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 06. 11:12
idézet:
Ezt mutatta d n . r:
izé, na, tudjátok, szerk. by Hubert
[/quote]
Majd lesz egy-két kérdésem a max-os radiosity-vel kapcsolatban. Remélem fogsz segíteni !
[ 2003. október 06.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 06. 12:53
Megpróbáltam, de csak az 1-esen tudom használni, hiába használom az windows extended viewportot.
Elküldve: 2003. 10. 06. 16:34
Kiváncsian várom a képeket!
(Persze a többiektől is. Tessék kicsit exhibicionistábbnak lenni!...
PS: A MAX5 radiosity-jét nemigen használtam, mert (1) kegyetlen lassú (főleg ha szép eredményt akarsz) (2) a szép eredményhez jó sok memória kell (volt hogy kifutott az 512 megából.... egy hihetetlenül egyszerű, kicsi modell esetében is!) (3) sokat kell szenvedni a beállításokkal.
Úgyhogy csináltam vele néhány demo-makettet, de aztán én maradtam a MAX4 + Brazil kombinációnál.
PPS: Amúgy basszul igazán beépíthetnének legalább egy Artlantis-szintű renderelőt az ArchiCADbe!!! Irtó sok idő elmegy amig Maxban újra legyártom az anyagokat (persze sokkkkkal jobb is lesz, de nem mindig van erre (1) idő és (2) igény. Pl. egy villámgyors látványterv, van rá fél óra, mert mindjárt itt a megrendelő... )
A másik viszont az, hogy az ArchiCAD automatikusan felfeszíti a textúrákat a falakra, födémekre stb (és _általában_ kijavítja az átfedéseket is...
PPPS: Dual képernyőben sajna nem tudok segíteni, mert a matrox-om single head. A válasz azonban érdekel, mert videokártyavásárlás előtt állok (remélem hamarosan) és ez fontos szempont!
(Az ArchiCADnél nem is annyira. De a 3DS-nél q*rva jól jönne...)
Elküldve: 2003. 10. 06. 19:30
Azt hiszem 20 MB tárhelyem van, csak még nem volt időm egy egyszerű weblap elkészítéséhez. (Meg nem is tudom, hogy kezdjek neki.
Elküldve: 2003. 10. 09. 17:22
Várom a képeket.
PS: Meg persze nyilván az élet folyik tovább a topicban, mint korábban. Csak úgy tűnik, most senkinek sincs semmi problémája kedvenc ArchiCAD-ünkkel...
Elküldve: 2003. 10. 09. 20:32
idézet:
Ezt írta d n . r:
Tudtátok hogy kiemelt fórumtéma vagyunk?[/quote]
Ezért is kell rendben tartani vagy éppen színesíteni. Egyébként, már volt régebben is kiemelt fórumtéma.
Más:
Elszántam magam, jövő héten megyek 2 napos upgrade oktatásra. Az időt sajnálom rá, de remélem a frissített tudás meghozza gyümölcsét.
[ 2003. október 09.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 19:36
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:12
idézet:
Ezt írta Marabu22:
Köszi már megoldottam,kaptam egy progit,ami átkonvertálja a filet.Működik.[/quote]
Hogy mik vannak!

Súgó
A téma zárva.