idézet:
Ezt írta Hubert:
Nem hagyod süllyedni a topikot, mi ?[/quote]
Miért, te hagynád?![]()
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 10. 14. 19:26
Elküldve: 2003. 10. 16. 10:37
Színvonalas, mindenre kiterjedő oktatás volt, az újdonságok részletes bemutatásával, és a megértéshez szükséges ismeretanyag felelevenítésével.
23 témakörben vettük át az újdonságokat, 24 oldalt jegyzeteltem, pedig csak a legalapvetőbb elveket és meghatározásokat írtam le.
Ezek után elmondhatom, hogy az új ismeretanyag alkalmazása, begyakorlása után talán tényleg mindent tudni fogok.
Gratulálok [url="http://"http://www.modistudio.hu"]nekik[/url], mindenkinek nagyon ajánlom a részvételt!
[ 2003. október 16.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 16. 11:58
idézet:
Ezt írta LamBy:
Eddig úgy gondoltam, hogy majdnem mindent tudok az ArchiCAD-ről, a 8.0-ról. Tévedtem. A kétnapos oktatás után, teljesen más szemlélettel ülök le dolgozni.
Színvonalas, mindenre kiterjedő oktatás volt, az újdonságok részletes bemutatásával, és a megértéshez szükséges ismeretanyag felelevenítésével.
23 témakörben vettük át az újdonságokat, 24 oldalt jegyzeteltem, pedig csak a legalapvetőbb elveket és meghatározásokat írtam le.
Ezek után elmondhatom, hogy az új ismeretanyag alkalmazása, begyakorlása után talán tényleg mindent tudni fogok.
Gratulálok [url="http://"http://www.modistudio.hu"]nekik[/url], mindenkinek nagyon ajánlom a részvételt!
[ 2003. október 16.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
szia,
a jegyzetek komolyan érdekelnének, mert én ill. mi azt hisszük szintén, hogy majd' mindent tudunk. Kíváncsi vagyok, hogy mi újat mondtak. Mi nem tőlük vettük az AC-t, ezért tudtommal nem lehet odamenni oktatásra.
nos?
hg.
Elküldve: 2003. 10. 16. 13:13
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
szia,
a jegyzetek komolyan érdekelnének, mert én ill. mi azt hisszük szintén, hogy majd' mindent tudunk. Kíváncsi vagyok, hogy mi újat mondtak. Mi nem tőlük vettük az AC-t, ezért tudtommal nem lehet odamenni oktatásra.
nos?
hg.[/quote]
Ha jól tudom, az oktatás minden kamarai tagnak ingyenes.
(Így is van hirdetve a honlapjukon.)
A jegyzetek szimpla elolvasása messze nem olyan, mintha a témát magyarázó szöveggel és projektorral kívetített, ArchiCAD-es példákkal követnéd.
Egyébként elég csúnyán írtam, hogy érthető legyen, fel kellene dolgozni.
[ 2003. október 16.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:19
Itthon (RO) 25 dolcsi/nap voltak oktatások, annó a 6.5-7.0-ás idõkben.
Most az év vége fele nekem is jó lenne egy ilyet meglátogatnom, mert amúgy is mennék Bp-re.
- módistúdiónak írtam, de nem válaszoltak -
Más téma:
Ti kb. mennyi idõ alatt terveztek meg egy 300-350 nm összterületû családi házat ? Most nem csak az ArchiCad-es munkára gondolok, hanem a kezdeti skiccektõl a most már nem változik többet, lehet odaadni a statikusnak szintig.
Mert legtöbben sokallják azt a két-három hónapot, amíg egy megoldás kialakul. Most is van egy megrendelõm, az elején mindentudó ház kellett neki, közben kiderült, hogy ez sem tetszik, az sem tesztik, végül kb. ötödik változat OK, nade hány négyzetméter ? 350 ? Jaj, az nagyon sok, le kell csökkenteni, akkor mibõl mit vegyünk le, nem kell 12-13 nm-es háló, elég tíz is, de ugyanakkor ha valahol valamit fel kell áldozni valamiért (mert ugye ez így megy) akkor az nem jó. Lassan az eszem elmegy, tegnapelõtt du-án 6-kor bejön az irodába, eldöntjük hogy akkor valami újat kellene csinálni, mert ez így nem lesz jó, erre ma felhív, hogy kész van-e és hogy másnak bezzeg 3 hét alatt meglett a terv.
Nagyon gondolkodom, megmondom, menjen máshoz.
P.S. Csíkban havazik, ez mindig jót jelent nekem. Lehet hogy mgkegyelmezek neki ...
[ 2003. október 17.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 11:25
idézet:
Ezt írta Hubert:
Külföldieknek vajon mennyi ?
Itthon (RO) 25 dolcsi/nap voltak oktatások, annó a 6.5-7.0-ás idõkben.
Most az év vége fele nekem is jó lenne egy ilyet meglátogatnom, mert amúgy is mennék Bp-re.
- módistúdiónak írtam, de nem válaszoltak -
Más téma:
Ti kb. mennyi idõ alatt terveztek meg egy 300-350 nm összterületû családi házat ? Most nem csak az ArchiCad-es munkára gondolok, hanem a kezdeti skiccektõl a most már nem változik többet, lehet odaadni a statikusnak szintig.
Mert legtöbben sokallják azt a két-három hónapot, amíg egy megoldás kialakul. Most is van egy megrendelõm, az elején mindentudó ház kellett neki, közben kiderült, hogy ez sem tetszik, az sem tesztik, végül kb. ötödik változat OK, nade hány négyzetméter ? 350 ? Jaj, az nagyon sok, le kell csökkenteni, akkor mibõl mit vegyünk le, nem kell 12-13 nm-es háló, elég tíz is, de ugyanakkor ha valahol valamit fel kell áldozni valamiért (mert ugye ez így megy) akkor az nem jó. Lassan az eszem elmegy, tegnapelõtt du-án 6-kor bejön az irodába, eldöntjük hogy akkor valami újat kellene csinálni, mert ez így nem lesz jó, erre ma felhív, hogy kész van-e és hogy másnak bezzeg 3 hét alatt meglett a terv.
Nagyon gondolkodom, megmondom, menjen máshoz.
P.S. Csíkban havazik, ez mindig jót jelent nekem. Lehet hogy mgkegyelmezek neki ...
[ 2003. október 17.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Optimális esetben egyszerre több munkán is dolgozom, így nem tudom pontosan megmondani az egy munkára fordított időt. Mondjuk nem is lenne jó csak egy munkával foglalkozni, mert mit csinálnék addig amíg az építtető "őrlődik" a vázlataimon. Szóval nálam egy ekkora ház kb 1-2 hónap alatt megy le, néha előfordul kevesebb és több is. Mostanában kézi vázlatot már csak ritkán mutatok a megrendelőnek, így viszonylag gyorsan elkészülnek a módosítások és vázlatok. Egy korrektül megfogalmazott tervezési programból, határozott vázlatokkal hamar "jó belátásra" lehet téríteni az építtetőt.
A te esetetben ha van más munkád, az ilyen megrendelőtől búcsút vennék.
Elküldve: 2003. 10. 17. 13:07
Az is lehet a megoldás (legközelebb) hogy előre tisztázod a tervezési folyamatot.---> az árban nincs benne 5-8-10 ház tervezése, hanem 2-3.
Munkahelyen sajnos másképp megy. A japánoknak mindent négyszer kell megtervezni.
hg
Elküldve: 2003. 10. 19. 12:59
Nálunk volt most egy most egy hasonló családi ház, igaz csak 220nm.Egyik kollegám csinálta, kb 1 hónapig készült, úgy, hogy a kollega azért inkább máson dolgozott az ideje nagy részében.A megrendelővel hetente 2x konzultált, jöttek a szokásos "ezt a falat 10 cm-el arrébb" típusú módosítások.Engedélyezési terv, teljesen áll 3D-ben, szinteltolásos.Nekem meg maradt két napom a statikájára
Elküldve: 2003. 10. 19. 17:12
Ha nem sikerül a módival megbeszélni, akkor dobjatok mailt és megírom nekik, hogy megy valaki a cégtől. Remélem csak a cégnevet elég bemondani és nem fognak leigazoltatni, vagy ilyesmi
Elküldve: 2003. 10. 20. 08:05
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Vagy fizettesd ki vele.
Munkahelyen sajnos másképp megy. A japánoknak mindent négyszer kell megtervezni.![]()
![]()
, és a negyedik megegyezik az elsővel.
![]()
![]()
hg[/quote]
Igen, amíg megszokják a gondolkodásmódodat, és rájönnek, hogy a hülyeségeikkel csak rontottak az eredeti terven.
Sajnos ezt a csatát meg kell vívni ... csak nehéz minden megrendelõvel elölrõl kezdeni.
Elküldve: 2003. 10. 20. 08:13
"....MINDEN KAMARAI TAG RÉSZÉRE INGYENES OKTATÁS!..."
[url="http://"http://www.modistudio.hu/oktat.html"]link[/url]
hg.
[ 2003. október 20.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 20. 08:25
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Helló Mindenki!
Nálunk volt most egy most egy hasonló családi ház, igaz csak 220nm.Egyik kollegám csinálta, kb 1 hónapig készült, úgy, hogy a kollega azért inkább máson dolgozott az ideje nagy részében.A megrendelővel hetente 2x konzultált, jöttek a szokásos "ezt a falat 10 cm-el arrébb" típusú módosítások.Engedélyezési terv, teljesen áll 3D-ben, szinteltolásos.Nekem meg maradt két napom a statikájára.Bye.[/quote]
Köszi a részletes választ ! (neked és minden hozzászólónak)
Sajnos az "ezt a falat 10 cm-el arrébb" szintig az említett esetben két hónapba került eljutni. De azt hiszem, fõleg kommunikációs gondok miatt. Nem igazán tudott az általánosnál pontosabb témát adni. Meg a megrendelõi határozatlanság miatt. Meg a tervezõ nagyvonalúsága miatt aki hajlandó volt minden alkalomra olyan részletes, textúrázott, bútorozott modellt készíteni amiben tetszés szerint sétálgathatott a nagyérdemû.
Egyre inkább meggyõzõdésem, hogy a megrendelõt csak akkor szabad teljesen beavatni a tervezésbe ha talál a szó, bõ a határidõ, és megfizeti a többletmunkát.
Tízbõl nyolcszor, a kezdeti beszélgetés utáni elsõ találkozóra készült alaprajzi elrendezés nem változik lényegesen.
Egyszer nem tesztik egyáltalán, teljesen másat kell csinálni, ami tetszik, de kiderül hogy nem lesz rá pénz. Akkor vagy elmegy máshoz, vagy miután elment más(ok)hoz, egy év múlva visszajön egy folyóirattal, hogy na tessék, pont ilyet akar.
Egyszer meg nem tetszik, de nem tudja hogy miért, ezért hallgat, aztán építés közben módosít.
Na mindegy, nem offolok többet.
Fejembe vettem, hogy év végéig elmegyek ArchiCad oktatásra. Ha idõpontot, linket, címet tudtok adni, nagyon megköszönöm.
P.S. közben Horváth_G adott egy linket, köszi !!!
[ 2003. október 20.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 20. 08:28
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Megnéztem a Módi honlapját, mindenki mehet, aki kamarai tag.
"....MINDEN KAMARAI TAG RÉSZÉRE INGYENES OKTATÁS!..."
[url="http://"http://www.modistudio.hu/oktat.html"]link[/url]
hg.
[ 2003. október 20.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Jó, akkor külföldi állampolgár hogyan lehet kamarai tag ?![]()
Elküldve: 2003. 10. 20. 09:28
idézet:
Ezt írta Yoisten:
Mi is folyamatosan kapjuk a modi-tól a leveleket az oktatásra, bár mi náluk is vettük. Igaz egy prehisztórikus verizónk van, mivel nem vagyunk építészek.
Ha nem sikerül a módival megbeszélni, akkor dobjatok mailt és megírom nekik, hogy megy valaki a cégtől. Remélem csak a cégnevet elég bemondani és nem fognak leigazoltatni, vagy ilyesmi[/quote]
Jelenléti ív van, (cégnévvel), névvel, ülésrenddel. Személyit, egyéb igazolást nem kérnek.
Elküldve: 2003. 10. 20. 09:33
idézet:
Ezt írta Hubert:
Jó, akkor külföldi állampolgár hogyan lehet kamarai tag ?[/quote]
Fentebb leírtak alapján, valahogy meg lehetne oldani.(Mármint a részvételt.)
Ha pedig náluk vennéd meg a frissítést, szó nélkül beengednének. (Vagy már megvan?)
[ 2003. október 20.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 20. 11:32
Tisztelt levelezô partnerek!
A legutóbb kiküldött oktatási idôpontokról szóló levelünk tartalmát ezúton
szeretnénk pontosítani.
1.
A levélben elfelejtettük feltüntetni, hogy a korlátozott férôhely miatt csak regisztrált ArchiCAD felhasználók jelentkezését várjuk.
Ebbe értelemszerûen beletartoznak azon ArchiCAD tulajdonosok is, akik máshol
vásárolták az ArchiCAD 8 elôtti programjukat, és még nem tértek át az
ArchiCAD 8 változatra.
A csak érdeklôdôk számára most nincs lehetôség a résztvételre, mert ezek az
oktatási idôpontok - ellentétben például a nyári 200 fôs YBL Fôiskolán
tartott ingyenes oktatástól - nem marketing célt szolgálnak, hanem a
vevôinkkel szemben fennálló kötelezettségeink teljesítését célozzák.
2.
Sajnos, tévesen küldtük a tájékoztatónkat a felsôfokú építész- és
építômérnök hallgatók részére, mert az ô részvételükre a korlátozott
férôhely miatt most nincs lehetôség. Számukra a következô év elején az
ArchiCAD 8 Diák Verzió megjelenésekor fogunk tartani nagy létszámú
oktatásokat valamennyi felsôfokú intéményben.
Az idôpontokról mindenkit idôben értesíteni fogunk, kérjük addig türelmüket.
Ezen túlmenôen ilyenkor a gyakorló építészeket is értesítjük, hogy
gyermekeik, családtagjaik figyelmét is idôben felhívhassák.
3.
Gyakorta találkozunk azzal, hogy az oktatáson résztvevôkben az tudatosul,
hogy az oktatásokat a Graphisoft tartja.
A félreértések elkerülése végett ezuton jelezni szeretnénk, ezeket az
oktatásokat cégünk saját erôbôl szervezi, bonyolítja, és finanszírozza,
mert egyrészt a programok ára magában foglalja a kötelezô oktatást, másrészt
a partnereinkkel szembeni távolabbi szolgáltatásként - és itt elsôsorban a
hallgatók és pályakezdôk képzésére gondolunk- a fluktuációk miatt ArchiCAD
ismeretekkel rendelkezô munkatársak folyamatosságát szeretnénk biztosítani.
Ezúton elnézést kérünk mindazoktól, akik a fenti pontosítások hiánya miatt
levelünket félreértették.
Tisztelettel:
Módis Péter építész, cégvezetô
Elküldve: 2003. 10. 20. 16:43
idézet:
Ezt írta LamBy:
Jelenléti ív van, (cégnévvel), névvel, ülésrenddel. Személyit, egyéb igazolást nem kérnek.[/quote]
Ezt nem tudtam, köszi. De ahogy látom, akinek van archicad-je, az mehet az oktatásra, így lényegében értelmetlen a felajánlásom.
Még az is elképzelhető, hogy elmegyek megnézni mivel tud többet az új verzió, hátha valami csoda folytán... jó olcsón adják![]()
Elküldve: 2003. 10. 21. 08:15
idézet:
Ezt írta Yoisten:
..mivel tud többet az új verzió, hátha valami csoda folytán... jó olcsón adják[/quote]
![]()
![]()
![]()
arra ne várj!![]()
Elküldve: 2003. 10. 21. 12:25
Van 2100+ Palomino/512 Mb PC2700/MSI KT3 Ultra2 rendszer.
Ezt kellene a 8-ashoz igazítani minimális költséggel.
Gondltam veszek egy 2400+ Thouroughbred Athlont, azt az Aquarius 2-vel szerintem fel tudom húzni 2300 Mhz-re, alaplapot nem akarok cserélni, és vennék még 512 Mb RAM-ot.
Ez az egyik változat, ez nagyon olcsón, 190 EUR-ból kijönne és a plusz 500 Mhz proci meg 512 mega RAM biztosan sokat hozna az ArchiCad-ben.
Másik az, hogy nem veszek most semmit, és az ünnepek után veszek 2.8 C P4-et, és valami PAT-es Springdale alaplapot.
Utóbbi esetben nem sajnálnám a pénzt az ECC Registered RAM--ra sem, amibõl szintén egy gigányit vennék, ha tudnám hogy mit takar az ECC Registered jelzõ.
Szerintetek érzehetõ lesz-e a különbség, vagy várjak még ?
Elküldve: 2003. 10. 21. 14:03
idézet:
Ezt írta Hubert:
Nos, ArchiCad vs hardver kérdésem lenne:
Van 2100+ Palomino/512 Mb PC2700/MSI KT3 Ultra2 rendszer.
Ezt kellene a 8-ashoz igazítani minimális költséggel.
Gondltam veszek egy 2400+ Thouroughbred Athlont, azt az Aquarius 2-vel szerintem fel tudom húzni 2300 Mhz-re, alaplapot nem akarok cserélni, és vennék még 512 Mb RAM-ot.
Ez az egyik változat, ez nagyon olcsón, 190 EUR-ból kijönne és a plusz 500 Mhz proci meg 512 mega RAM biztosan sokat hozna az ArchiCad-ben.
Másik az, hogy nem veszek most semmit, és az ünnepek után veszek 2.8 C P4-et, és valami PAT-es Springdale alaplapot.
Utóbbi esetben nem sajnálnám a pénzt az ECC Registered RAM--ra sem, amibõl szintén egy gigányit vennék, ha tudnám hogy mit takar az ECC Registered jelzõ.
Szerintetek érzehetõ lesz-e a különbség, vagy várjak még ?[/quote]
2500+ Barton !!!! 512 kB L2 cache! ~18.x00 Ft+ÁFA
Olcsó, jól huzható, bírja a 200-as fsb-t.
Esetleg alaplap Abit NF-7 (nforce2U400) Duál ch. mem.
A személyes véleményem az, hogy a 2200-2400 Intel P4 kb ua. tudja, csak nagyságrenddel drágábbal. A teli bukszát meg nem szeretem még tovább tömni.
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23225"]Intel eredmények[/url]
hg.
[ 2003. október 21.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.