HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD

#401 Felhasználó inaktív   Marabu22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 30. 19:54

.PNE kiterjesztésű azaz 1db E betüt rak a végére (Education). Ha átírom a kiterjesztését,és megnyitom az ArciCAD 7.0-ban,akkor azt mondja hogy nem ismert formátum,oktatói változat. Szerintem csak a file elején van egy adat,hogy oktatói,és ezért az ArciCAD nem hajlandó megnyitni!

#402 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 01. 18:12

idézet:
Ezt írta Marabu22:
.PNE kiterjesztésű azaz 1db E betüt rak a végére (Education). Ha átírom a kiterjesztését,és megnyitom az ArciCAD 7.0-ban,akkor azt mondja hogy nem ismert formátum,oktatói változat.[/quote]

Ezt te sem gondoltad komolyan...

idézet:
Ezt írta Marabu22:
Szerintem csak a file elején van egy adat,hogy oktatói,és ezért az ArciCAD nem hajlandó megnyitni![/quote]

...Te tudod. Szerintem nem fog sikerülni. A GS-nél azért nem hülyék annyira...
-BL-

#403 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 02. 19:52

Sziasztok!

Gondoltam szinesítsük meg egy kicsit a topicot, olyan régen voltak már benne képek (legutóbb talán amikor az ArchiCADben rejlő lehetőségeket taglaltuk, még a nyáron)
Az utóbbi napok megfeszített munkájának eredményeképpen (hehe... :) ) nagyjából kezd összeállni a portfólióm. Most éppen 3DStudio Max-al csináltam képeket pár ArchiCADes modellemről.
Mivel gondolok szegény modemesekre is (mivelhogy én is az vagyok... :) ) meg amúgy sem szeretném szétfeszíteni a topicot, ezért ide csak lekicsinyített képeket szúrok be:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ha valakit pedig bővebben érdekel, akkor ide feltettem egyrészt ezek nagyobb változatát, másrészt pedig más képeket is:
[url="http://"http://kep.tar.hu/lighttracing/index.phtml?aid=27597501"]http://kep.tar.hu/li...ml?aid=27597501[/url]

(Ez még persze nem igazi honlap, ugyanis egyenlőre a portfolióm nyomtatott verziója készül, és oda teljesen más jellegű dolgok a jók (pl. nem bitmap hanem vektoros dolgok, amik viszont a web-re nem jók) Úgyhogy ez még egyszerűen csak egy kép-raktár, igazi megtervezett honlapot szerintem csak 1-2 hónap múlva lesz időm összerakni.)

#404 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 03. 08:05

Megnéztem a tárhelyet is, jók lettek! :cool:

Először fordul elő ebben a topicban, hogy valaki beszúrja a saját munkáit.
-BL-

#405 Felhasználó inaktív   OgreImre 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 13:08

Helló!

Megnéztem én is.Jók.
A vízparti épületet látta már statikus? :D :D
MSI K8N Neo2 Platinum;A64 3500+z;2GB DDR400;ATI Radeon X800Pro 128MB;SB Audidy;Seagate 160GB;Plextor 712A DVD±RW;Plextor 116A DVD-ROM;Logitech keyboard+mouse;Altec Lansing 4100;Samsung 19"TFT

#406 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 04. 15:50

A "vízparti épület" a tavalyi Graphisoft pályázatra készült, így persze statikus nem látta, csak mi :) . De mi lenne vele a gond? (A konzolos részeken nincs semmi extra teher.) Volt ott az egyik képen egy alaprajz is, ha szükséges.

PS: Amúgy Mindenki! Nincs kedvetek pár képet közszemlére bocsájtani? Ilyen kis méretben nem teszi tönkre a topicot és egy kicsit legalább megismerjük egymás munkáit.

#407 Felhasználó inaktív   OgreImre 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 13:34

Helló!
Csak vicceltem a statikával,szakmai ártalom(bár az üvegfal oszlopai elég karcsúnak tűnnek... :) ).
Beraknék én is egy-két képet, csak még rá kell jönnöm, hogy kell... :rolleyes:
MSI K8N Neo2 Platinum;A64 3500+z;2GB DDR400;ATI Radeon X800Pro 128MB;SB Audidy;Seagate 160GB;Plextor 712A DVD±RW;Plextor 116A DVD-ROM;Logitech keyboard+mouse;Altec Lansing 4100;Samsung 19"TFT

#408 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 05. 18:15

idézet:
Ezt írta OgreImre:
Beraknék én is egy-két képet, csak még rá kell jönnöm, hogy kell... :rolleyes:[/quote]

(1) Felrakod a képeket egy nyilvános szerverre (sajna nem mindegyik jó, mert nem mindegyik engedi a képek közvetlen linkelését, és olyankor a kép nem jelenik meg itt a topicban. A tar.hu pl. jó erre a célra, de biztos kismillió más hely is)

(2) A hozzászólásnál pedig van olyan hogy "Kép beszúrása", ott egyszerűen megadod a képre mutató linket.

A topic "védelmében" a modemesekre való tekintettel (mivel ugye én is az vagyok... :) ) meg akik nem 21''os monitoron nézik az oldalt (sajna én sem... :) ) pedig célszerű csupán kb. 200*200as méretű tömörített (pl. jpg) képeket beszúrni, aztán megadni a tárhely címét, ahol a többit is meg lehet nézni.

#409 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 11:07

Ez nagyon jó ötlet ! Készülök én is ... ;)

Egy-két héten belül lesz netem otthon, akkor majd tudok idõt szakítani erre is. (Saját oldalt akarok én is, majd oda pakolom fel)
Lesznek majd jó anyázások, és egymás munkáinak a becsmérlése ? ;)

P.S. Igényesek a munkáid, tetszettek.
Majd én is bekeményítek !
Családi házaim inkább magastetõsek, cserépfedésûek és sajnos sokszor inkább a kliens ízlését tükrözik. De azért beteszem majd õket, mindenki okulására. ;)

[ 2003. október 06.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Next stop, Wonderland.

#410 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 11:12

idézet:
Ezt mutatta d n . r:

izé, na, tudjátok, szerk. by Hubert
[/quote]

Majd lesz egy-két kérdésem a max-os radiosity-vel kapcsolatban. Remélem fogsz segíteni ! ;)

[ 2003. október 06.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Next stop, Wonderland.

#411 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 12:53

Ja, mivel új nekem ez a kétképernyõs téma ... hogyan kell az ArchiCad-et két képernyõn futtatni ?
Megpróbáltam, de csak az 1-esen tudom használni, hiába használom az windows extended viewportot.
Next stop, Wonderland.

#412 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 16:34

Szia Hubert!

Kiváncsian várom a képeket! :)
(Persze a többiektől is. Tessék kicsit exhibicionistábbnak lenni!... :) )

PS: A MAX5 radiosity-jét nemigen használtam, mert (1) kegyetlen lassú (főleg ha szép eredményt akarsz) (2) a szép eredményhez jó sok memória kell (volt hogy kifutott az 512 megából.... egy hihetetlenül egyszerű, kicsi modell esetében is!) (3) sokat kell szenvedni a beállításokkal.
Úgyhogy csináltam vele néhány demo-makettet, de aztán én maradtam a MAX4 + Brazil kombinációnál.

PPS: Amúgy basszul igazán beépíthetnének legalább egy Artlantis-szintű renderelőt az ArchiCADbe!!! Irtó sok idő elmegy amig Maxban újra legyártom az anyagokat (persze sokkkkkal jobb is lesz, de nem mindig van erre (1) idő és (2) igény. Pl. egy villámgyors látványterv, van rá fél óra, mert mindjárt itt a megrendelő... )

A másik viszont az, hogy az ArchiCAD automatikusan felfeszíti a textúrákat a falakra, födémekre stb (és _általában_ kijavítja az átfedéseket is... :) ), na ezzel viszont az import-export során lehet jókat szívni...

PPPS: Dual képernyőben sajna nem tudok segíteni, mert a matrox-om single head. A válasz azonban érdekel, mert videokártyavásárlás előtt állok (remélem hamarosan) és ez fontos szempont!
(Az ArchiCADnél nem is annyira. De a 3DS-nél q*rva jól jönne...)

#413 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 06. 19:30

Kezdem én is válogatni a képeket! ;)
Azt hiszem 20 MB tárhelyem van, csak még nem volt időm egy egyszerű weblap elkészítéséhez. (Meg nem is tudom, hogy kezdjek neki. :D )
-BL-

#414 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 08. 16:13

Most meg hova tűntetek? :confused:
-BL-

#415 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 17:22

Sehová, itt vagyok. :)
Várom a képeket. :)

PS: Meg persze nyilván az élet folyik tovább a topicban, mint korábban. Csak úgy tűnik, most senkinek sincs semmi problémája kedvenc ArchiCAD-ünkkel... :D

#416 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 20:09

Tudtátok hogy kiemelt fórumtéma vagyunk? :cool:

#417 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 20:32

idézet:
Ezt írta d n . r:
Tudtátok hogy kiemelt fórumtéma vagyunk? :cool:[/quote]

Ezért is kell rendben tartani vagy éppen színesíteni. Egyébként, már volt régebben is kiemelt fórumtéma.

Más:

Elszántam magam, jövő héten megyek 2 napos upgrade oktatásra. Az időt sajnálom rá, de remélem a frissített tudás meghozza gyümölcsét.

[ 2003. október 09.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
-BL-

#418 Felhasználó inaktív   Marabu22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 12. 19:36

Köszi már megoldottam,kaptam egy progit,ami átkonvertálja a filet.Működik. :)

#419 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 17:12

idézet:
Ezt írta Marabu22:
Köszi már megoldottam,kaptam egy progit,ami átkonvertálja a filet.Működik. :)[/quote]

Hogy mik vannak!
-BL-

#420 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 14. 08:48

Nem hagyod süllyedni a topikot, mi ? :D
Next stop, Wonderland.

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +