HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD

#2641 Felhasználó inaktív   -petros- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 15. 22:31

Sziasztok ArchiCAD felhasznállók!
Van egy kis gondom amiben a segítségeteket szeretném kérni. Már 4-5 éve egy számomra bevált Logitech optikai egérrel gyűrtem az ArchiCAD-et, de sajnos semmi nem tart örökké így eljött az ideje egy cserének. Mivel meg voltam elégedve az márkával, ezért alaposan körüljártam, és kipróbálgattam a Logitech egereket, hogy ismét egy jót válasszak ami majd sokáig szolgál. Meg is találtam mégpedig a Logitech G5 lézeregér személyében. Nagyon jól kézreáll, annyi gomb van rajta amennyire nekem szükségem van, pontos, gyors, és még a súlya is módosítható, szóval minden happy-n indult, mindaddig míg elindítottam az ArchiCADet. Amióta benne van a real-zoom, a görgő elengedhetetlen része a munkának, hissz hihetetlenül felgyorsítja a szerkesztést, és pont ez nem működik rajta. Vagyis zoomol, de katasztrófálisan, pedig már minden beállítást kipróbáltam az egér driverén. A görgő csak akkor hajlandó rendesen végezni a nagyítást ha a navigátor ablakba csinálom, vagy ha zoom-olás előtt oda kattintok (ami elég fárasztó), és amint kiadok szerkesztési parancsot, ismét meghülyül. Ha esetleg valaki már tapasztalta ezt a jelenséget és tudja rá a megoldást kérem ossza meg velem, külömben kénytelen leszek megválni ettől a jó kis egértől! Előre is köszi, és további hasznos szerkesztést!

#2642 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 15. 22:38

Idézet: -petros- - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 23:31

Sziasztok ArchiCAD felhasznállók!
Van egy kis gondom amiben a segítségeteket szeretném kérni. Már 4-5 éve egy számomra bevált Logitech optikai egérrel gyűrtem az ArchiCAD-et, de sajnos semmi nem tart örökké így eljött az ideje egy cserének. Mivel meg voltam elégedve az márkával, ezért alaposan körüljártam, és kipróbálgattam a Logitech egereket, hogy ismét egy jót válasszak ami majd sokáig szolgál. Meg is találtam mégpedig a Logitech G5 lézeregér személyében. Nagyon jól kézreáll, annyi gomb van rajta amennyire nekem szükségem van, pontos, gyors, és még a súlya is módosítható, szóval minden happy-n indult, mindaddig míg elindítottam az ArchiCADet. Amióta benne van a real-zoom, a görgő elengedhetetlen része a munkának, hissz hihetetlenül felgyorsítja a szerkesztést, és pont ez nem működik rajta. Vagyis zoomol, de katasztrófálisan, pedig már minden beállítást kipróbáltam az egér driverén. A görgő csak akkor hajlandó rendesen végezni a nagyítást ha a navigátor ablakba csinálom, vagy ha zoom-olás előtt oda kattintok (ami elég fárasztó), és amint kiadok szerkesztési parancsot, ismét meghülyül. Ha esetleg valaki már tapasztalta ezt a jelenséget és tudja rá a megoldást kérem ossza meg velem, külömben kénytelen leszek megválni ettől a jó kis egértől! Előre is köszi, és további hasznos szerkesztést!

én is jártam így... nem találtam rá megoldást csak azt, hogy ArchiCad indítása előtt kilőttem az egér drivert...  :think:

#2643 Felhasználó inaktív   -petros- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 22:53

Szia Begbie!
Köszi a gyors választ. Hát igen ezt a módszert én is próbáltam, mivel sejtettem , hogy az új Set Point Logitech driver lesz a ludas. Ez így is volt, de sajna ha kilövöm a drivert akkor meg a programfunkciók nem működnek amiket beállítottam a plusz gombokra  :confused:
Gondolom elég sokan használnak Logitech egereket, nem tett ez érdekében esetleg valamit a Graphisoft?

#2644 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 00:28

Idézet: -petros- - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 23:53

Szia Begbie!
Köszi a gyors választ. Hát igen ezt a módszert én is próbáltam, mivel sejtettem , hogy az új Set Point Logitech driver lesz a ludas. Ez így is volt, de sajna ha kilövöm a drivert akkor meg a programfunkciók nem működnek amiket beállítottam a plusz gombokra  :confused:
Gondolom elég sokan használnak Logitech egereket, nem tett ez érdekében esetleg valamit a Graphisoft?

Hát igen, ez sajnos így van... Azt hiszem jópár oldallal korábban én is panaszkodtam hasonló miatt. Én akkor egy MX610-et vettem rengeteg programozható gombbal. Nagyon sok billentyűparancsot rá lehetett volna tenni, de akkor jött a görgő probléma...  :(
Sajnos én nem tudok róla, hogy lenne erre valami megoldás. Most olyan Logitech bill-egér kombót használok aminek az egerén nincs csak előre és vissza gomb pluszban, így nem kell hozzá setpoint.

#2645 Felhasználó inaktív   -petros- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 10:50

Szia Begbie!
Túl vagyok egy átkisérletezett éjszakán, és sajnos nem jutottam előre  :mad:
Már mindent kipróbáltam, Fireware-t frissítettem, régi driverrel kisérleteztem de semmi. Rohadtul idegesít a dolog mert nem volt olcsó az egér, és így nem tudok dolgozni vele. Megpróbálok írni a graphisoftosoknak, de csak próbálok mert ők nem sűrűn szoktak segíteni.  Szóval ennyit a Logitech nagyrabecsült SetPoint driveréről  :down:

#2646 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 17:04

Idézet: orbita - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 14:03

:respect:
cinema 4d tutort és magyar kezelőfelületet honnan lehet szerezni?

helló

itthon a stúdió21 a hivatalos forgalmazó és nekik van magyar kezelő felületük is, így reklámozzák magukat.
máshonnan nem tudok, esetleg ha sikerül szerezned engem is érdekelne :)

üdv

#2647 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 16:42

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hol lehet beállítani a programban, hogy a fal hosszúságát egyfolytában mutassa?
A terület számításban a lakható és a teljes területet hol lehet megnézni?

Köszi a helpet!

Szerkesztette: webszab 2007. 03. 18. 16:49 -kor

"Mindenki derül, ha Minden kiderül"

#2648 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 19:07

Ha jól rémlik begbie pajtás már beszámolt erről a Logiteches szívásról jópár oldallal előbb, ergo en Micro$oft egeret vettem.
Azzal nincs szopás. Félek hogy a kérésed  csak a wish-listán fog landolni.

hg

#2649 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 19:08

Idézet: webszab - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 15:42

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hol lehet beállítani a programban, hogy a fal hosszúságát egyfolytában mutassa?
A terület számításban a lakható és a teljes területet hol lehet megnézni?

Köszi a helpet!

lehetőság-munkakörnyezet-követő, és koordinátabevitel- mutasd a követőt-mindig

#2650 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 21:25

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 20:07

Ha jól rémlik begbie pajtás már beszámolt erről a Logiteches szívásról jópár oldallal előbb, ergo en Micro$oft egeret vettem.

hg

Én is emlékszem rá - ha jól emlékszem meg is oldotta.
Egyébként nekem Logitech egerem van - bár nem a legutolsó modell - de hibátlanul működik. :up:
üdv
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2651 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:25

Pár oldallal ezelőtt a saját tervekről és látványtervekről volt szó, gondoltam "szinesítem" kicsit az oldalt, méghozzá szó szerint :) , úgyhogy beszúrok néhány saját látványtervet. A tervezést is én követtem el (egy kivétellel, a vízparti nyaralónak csak a látványtervét csináltam egy barátom számára)
Hogy ne terheljem le nagyon az oldal letöltését, csak kis képeket szúrok be, ide feltöltöttem nagyobban is őket: http://kep.tar.hu/dnr-img/50439818#2
(pedig december óta már saját domain-t is regisztráltam, de egyszerűen nincs időm honlapot készíteni... puffneki... :) )

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: d n . r 2007. 03. 18. 22:30 -kor

#2652 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 22:28

Még pár megjegyzés: a legtöbb modell ArchiCAD, a rendering pedig 3ds Max. A képek között ebből a szempontból két kivétel van, a nappali-étkező-konyha belső renderelése Lightscape, illetve a galériás nappali (azt egy bölcsész barátoméknak csináltam, úgyhogy azért a rengeteg polc... :) ), ami viszont Maxwell.
A Maxwell egy érdekes program, nagyon szépen kezeli a fényeket (nagyon szép, finom az intenzitáseloszlás, az ön- és vetett árnyékok), de szó szerint egy örökkévalóság kivárni (ez pl. egy igazán egyszerű modell, és mégis nagyjából 8 órán át renderelte egy 2,0 ghz-es A-64-X2)

#2653 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 08:04

:respect:  remek darabok. grat.
a render engine az alap 3dsmax scanline? közhely lassan,  de a vray sz@rrá ver minden rendert, én se hittem, brazil párti voltam, de a tények azok a vrayt igazolják, iszonyat módon lehet optimalizálni.
a maxwell meg szép. :)nekem a 3dsmax-el csak az a bajom, hogy ha változik az épület akkor maceráss módosítani a látványon, meg drága is picit.
neki kéne feküdnöm a blendernek, brutál módon fejlődik, szinte 3dsmax szinten van.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#2654 Felhasználó inaktív   -petros- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 12:38

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 19:07

hg

Szia!
Igen megtaláltam begbie beszámolóját, de ahogy nekem is válaszolt, a problémát nem sikerült megoldania! Felhívtam Módisékat hátha mondanak valami okosat, hát az volt a tanács hogy ne tegyem fel a SetPoint drivert. Ez mind szép és jó de nem megoldás, mert így vehettem volna egy mezei görgős egeret, és akkor is ugyan itt vagyok ahol most. Mivel az egér baromi kényelmes, egyenlőre kihagyom a görgős nagyítást, de nem hagyom annyiba a dolgot és megkeresem a megoldást. Otthon nekem sem Logitech van pont a SetPoint driver miatt, egy A4TECH X7-el nyomulok ami tökéletesen működik, az kellett volna ide is!

#2655 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 13:16

Sok szerencsét, sztem presszúráld a dealered! (ha mást nem tudsz..)

hg

#2656 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:25

Hoppá, nem is tudtam, hogy én nyitottam a topicot. :smoker:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2657 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:29

Idézet: carcass - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 14:25

Hoppá, nem is tudtam, hogy én nyitottam a topicot. :smoker:

:respect:  :respect:
:D

#2658 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 18:04

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 16:29

:respect:  :respect:
:D

:respect:  :Đ

Bravo

#2659 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 07:48

Sziasztok,

Nem tud valaki számomra eljuttatni nádfedéshez textúrákat? :)

Hálás lennék...

G.

#2660 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 13:45

üdv, felmerült bennem egy kérdés, miszerint teamworkben nem lehet kérni az ac-t hogy tömörötve tárolja a központi tervet?

Mivel jelen esetben úgy lett kialakítva a munka menete, hogy a gépek nem helyi hálón vannak, hanem vpn-ben a köztük lévő földrajzi távolságok miatt. A központi tervet tároló géppel még nem lenne gond, kapcsolata letudja az 50-100 megás forgalmat pár perc alatt, viszont a kliensek mezei dsl-n vannak aminek a feltöltési sebessége hagy némi kivánnivalót maga után.
Tömörítve mint köztudott egy 100 megás terv elfér 15ben is, és a tömörítés is gyorsabban megvan mint 100 mega feltöltése pl 192kbittel.

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.