HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1641 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 23. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: pillerk - Dátum: 2013. 01. 23. 11:25

Koszi, a sebességnovekedés az mindenképpen jot jelentene, a fogyasztás nem lényeg annyira. A megbízhatóságot várom el a cucctól. Elfelejthetik ezek az SSDk egy bizonyos ido elteltével az adatot, vagy sérulhet rajtuk adat áram ellátás hiányában? Félek tole, hogy ez még egy kezdetleges technologia...Viszont a klasszikus vinyoktol is félek :D

A fentebb vázolt felhasználási mód (jellemzően csak olvasás) mellett nem igen lesz probléma az elhasználódás, az áramellátás tartós hiánya pedig nem fog adatvesztést okozni, ahogy pl egy pendrive esetében sem. Manapság már messze nem beszélhetünk kezdetleges technológiáról szerintem.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1642 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2013. 01. 22. 12:49

Transcendből láttam 64GB-os IDE-s (MLC) cuccot, TRIM nincs (gondolom a hangszerek firmwareje sem támogat ilyesmit ATA felületen) de egyéb belső wear leveling / garbage collection van, ezért lehet ezeket bátran régebbi gépekbe is beletenni. Sebességnövekedés kb 2-3x-os, meg kevesebbet fogyaszt, de gondolom ez annyira nem lényeges...

Transcend-et ne ha egy mod van ra. Nekem volt (IDE 32GB), csak az ellensegeimnek ajanlanam. Egzotikus vezerlok, megmagyarazhatatlan lassulasok. Ovakodjatok tole.

Szerk: ugy altalaban az IDE vezerlos SSD felejtos, normalis vezerolovel senki nem keszit ilyesmit ahogy lattam.

Samott

Szerkesztette: Samott 2013. 01. 23. 12:42 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1643 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 23. 12:41

Transcend-et ne ha egy mod van ra. Nekem volt (IDE 32GB), csak az ellensegeimnek ajanlanam. Egzotikus vezerlok, megmagyarazhatatlan lassulasok. Ovakodjatok tole.

Szerk: ugy altalaban az IDE vezerlos SSD felejtos, normalis vezerolovel senki nem keszit ilyesmit ahogy lattam.

Samott

OK, akkor tegyük tisztába, amit én láttam az egy 2012-es PSD320-as szériából való cucc volt (TS64GPSD320), és nem tapasztaltam a korábbi jmicron vezérlővel szerelt cuccok lomhaságát.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1644 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2013. 01. 23. 12:58

OK, akkor tegyük tisztába, amit én láttam az egy 2012-es PSD320-as szériából való cucc volt (TS64GPSD320), és nem tapasztaltam a korábbi jmicron vezérlővel szerelt cuccok lomhaságát.

Franko, ezekrol nem tudtam, tavaly keresgeltem, de csak smi meg jmicron vezerolos cuccok kerultek elo.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1645 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 01. 23. 13:24

Franko, ezekrol nem tudtam, tavaly keresgeltem, de csak smi meg jmicron vezerolos cuccok kerultek elo.

Samott

Hogy őszinte legyek, fingom sincs hogy ebben (PSD320) pontosan milyen vezérlő volt, ráklónoztam a rendszert (egy Core2-es Acer notiba került), lefuttattam néhány tesztet (AS SSD/CDM, lehet előkotrom a screenshotokat valahonnan majd) oszt béke, azóta is használják gond nélkül...

#1646 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:08

Kingston MS100 mSATA drive, az előbb fáradt el egy kolléga T530-asában...
Ez az első Kingston ami elromlott nálunk, és abban is első hogy olvasható maradt szinte a teljes felületén. Írni azt nem nagyon lehet rá, de mindent sikerült lementenem néhány "bad sectort" kerülgetve.

Csatolt fájl:

#1647 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:16

A legszebb, hogy a masinát év elején kapta a kolléga, kb 2 hete használhatja, hát nem bírta sokáig. A SMART szerint kondíció: jó :)

Csatolt fájl:

#1648 Felhasználó inaktív   Kendalh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 12. 11:29

Sziasztok!

Velemenyt szeretnek kerni SSD vasarlas kapcsan.
Vasarnap meghalt az OCZ Vertex 2-esem (a sors pikanteriaja, hogy szombaton jart le a gari...). Probaltam kideriteni, hogy van-e esetleg markaszerviz valahol itthon, ahol esetleg szerelik garin kivul. Nem igen talaltam..
Ami az en saram (bar ez nem tudom mennyiben okozhatta a vinyo halalat) - de IDE modeban ment, nem AHCI-ban. De ez nem gondolom hogy vizvalaszto?

Illetve megoldaskent nezegettem, hogy milyen SSD-t erdemes venni. Az eddigi hozzaszolasok es kulonbozo tesztek alapjan Samsung 830-as tunik jo valasztasnak. 840-es eleve kizart a szememben, nem bizok a TLC technologiaban, illetve nekem fontos lenne az elettartam, ami TLC-nel az ertelmezesem szerint kevesebbet bir.

Az SSD-n Win7 futna csak. Mellette egy WD 2TB-os csoda ketyegne adattarolokent. Asus P7H55-LX alaplapon, Intel i750-es proci melle, 4GB 1333 Ram. (alaplap es ram upgrade is varhato a kozeljovoben SATA3 support miatt es a pagefile csokkentese vegett (bar ez ugyis a WD-n lesz/van)).

Alapvetoen a kovetkezoket neztem ki, es itt kernem a velemenyeteket:

Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128N/EU) - http://www.samsung.c...8N/EU-techspecs
Samsung SSD 830 128GB (MZ-7PC128B/WW) - http://www.samsung.c...7PC128B/WW-spec
OCZ Vertex 3 Max IOPS SATA III 2.5" SSD 120GB

- mi az alapveto kulonbseg a Samsung ket tipus szama kozott? A kiegeszitokben latok nemi elterest, de ezenkivul semmi lenyegeset
- a tesztek alapjan nem szerepelt tul jol a Vertex 4-es (sot oszinten szolva a Vector sem volt tul meggyozo) - aminek gondolom jelentos resze csak a tesztekben latszik - de ezek, illetve a sajat tapasztalatok hoznak nemi ketelyt az eletembe az OCZ-vel szemben - megis van bennen nemi markahuseg az OCZ irant. Indokolt az a negativ felhang ami mostanaban az OCZ-t erinti? Eltekintve egy firmware upgrade szuksegessegetol, megbizhato?
- a Samsungokra 3 ev "korlatozott" jotallas ervenyes - mit jelent itt a korlatozott jelzo?
-illetve OCZ-nel (vagy ugy altalaban) mi a kulonbseg a Toggle es a Sync NAND kozott? Ugy latom az OCZ IOPS-nel van csak Toggle, egyebkent a Sync jellemzo.

Arkategoriaban 25-30 kozott mozognek, max 35e HUF-ig.
Mint emlitettem, alapvetoen rendszer futtatasara kellene - relativ keves irassal. Ahol meg talaltam Samsung 830-ast, az szamomra ismeretlen, kisboltnak tunik, ahol az utolagos ugyfel/panasz kezelessel kapcsolatban ketelyeim vannak (bar talan a Samsungnak eleg jol kiepitett szervizhalozata van mar ahhoz, hogy ez ne okozzon nagy problemat), mig az OCZ egy mar kiprobalt, ismert cegtol jonne.

Es egy kicsit offszeru:
- a tesztek kapcsan nem teljesen ertem mi ertelme a Sequencial vs random teszteknek. Ha fizikailag minden adategyseget pont ugyanolyan gyorsan er el az SSD, akkor ez az osszehasonlitas csak a FW koordinaciojat meri? Korrelacio akkor irhato fel, ha a kis adathalmazokat (amit a random tesztekkel mernek) logikailag nem egymas utan helyezi el a rendszer. Illetve ha a kis adathalmazokat logikailag sorban irjuk fel, de nem sorban akarjuk elerni. Ez szvsz csak akkor fordul elo, ha irunk-olvasunk az SSD-n, ami nem elsodleges felhasznalasi felulet, nem? :)

Koszi a segitseget!
Kendalh

#1649 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Kendalh - Dátum: 2013. 02. 12. 11:29

- mi az alapveto kulonbseg a Samsung ket tipus szama kozott? A kiegeszitokben latok nemi elterest, de ezenkivul semmi lenyegeset

A kiegészítőkön (Ghost/beépítőkret/usb adapter) kívül hardverileg teljesen azonosak.

#1650 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Kendalh - Dátum: 2013. 02. 12. 11:29

Ami az en saram (bar ez nem tudom mennyiben okozhatta a vinyo halalat) - de IDE modeban ment, nem AHCI-ban. De ez nem gondolom hogy vizvalaszto?

Szvsz nem szükséges bekapcsolt AHCI mód a TRIM (mint ATA parancs) végrehajtásához. (ATA protocol command ATA-8 ACS-2, DATA SET MANAGEMENT command 0x06)

#1651 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 21:07

Crucial M4 mSATA 256GB (SATA2)

Csatolt fájl:

#1652 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 16:32

Kingston HyperX 3k-hoz keresek gyári CD-t (nem adtak hozzá) vagy valami utilt, amivel meg lehet nézni, hogy a Win7 jól állította-e be az SSD-t (TRIM - jó, ezt megnéztem parancssorból és megy, de ilyeneket hogy sector align, kikapcsolt defrag, prefetch, indexing, stb.).

Próbáltam Samsung gyári programmal, de az közölte, hogy csak Samsung SSD-kkel hajlandó menni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1653 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 21. 16:32

Kingston HyperX 3k-hoz keresek gyári CD-t (nem adtak hozzá) vagy valami utilt, amivel meg lehet nézni, hogy a Win7 jól állította-e be az SSD-t (TRIM - jó, ezt megnéztem parancssorból és megy, de ilyeneket hogy sector align, kikapcsolt defrag, prefetch, indexing, stb.).

Próbáltam Samsung gyári programmal, de az közölte, hogy csak Samsung SSD-kkel hajlandó menni.

Ménem Samsungott vetté, pupák?! Talán EZ lesz az.

#1654 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 19:09

Kösz szépen.

Nem én vettem. A csávó ezt találta magának legolcsóbban. Meg van vele elégedve, de már majd egy hónapja nem talál hozzá infós programot. Ráhagytam, úgy voltam vele, hogy annyira azért ért hozzá, hogy keressen magának. Nemrég megint előhozakodott vele, gondoltam keresek én, de én sem találtam.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1655 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 21:40

Vagy felrakod a samu toolt, az ilyen kibekapcsolásokat abban is meg tudod nézni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1656 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 21. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 02. 21. 21:40

Vagy felrakod a samu toolt, az ilyen kibekapcsolásokat abban is meg tudod nézni.

Sajnos nem, nagyobb lókötők ennél...

szerk: ezek (samu2 kép) se nagyon állíthatók, csak nálam egy 840-esen van a rendszer, azért lehet hozzáférni.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Szabcsi 2013. 02. 21. 22:19 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 22. 22:30

Sajnos ez sem jó. Csak ilyen serial number, firmware meg ilyet ír ez a Kingston Tool.

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 02. 21. 21:40

Az meg csak Samsungokon megy. Egyébként fasza egy cég ez a Kingston, nem tud csinálni egy nyomorult lekérdezőprogramot :down: Még én is meg tudnám írni, ha belemélyednék a témába.

Végül azt fogom csinálni, hogy utánanézek egyesével, és kézi módszerrel nézem majd meg Win7 alatt, hogy mi hogy van állítva, ahogy a TRIM-nél is tettem. Lehet majd melózni, mert pár öltönyös-nyakkendős mánáger paraszt el van varázsolódva a marketingbe, meg mindenféle bullshit mutatókba, trendekbe. Rúgnám ki mindet a picsába, azt ezeknek, nem cégautó és céges utak.

Egyébként Samsungék sem különbek, szándékosan van megírva úgy a programjuk, hogy hiába tudná lekérdezni, csak Samsung SSD-kkel működjön, nehogy ingyen segítsék a konkurencia vásárlóit.

#1658 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 02. 22. 22:30

Sajnos ez sem jó. Csak ilyen serial number, firmware meg ilyet ír ez a Kingston Tool.

Az meg csak Samsungokon megy. Egyébként fasza egy cég ez a Kingston, nem tud csinálni egy nyomorult lekérdezőprogramot :down: Még én is meg tudnám írni, ha belemélyednék a témába.

Végül azt fogom csinálni, hogy utánanézek egyesével, és kézi módszerrel nézem majd meg Win7 alatt, hogy mi hogy van állítva, ahogy a TRIM-nél is tettem. Lehet majd melózni, mert pár öltönyös-nyakkendős mánáger paraszt el van varázsolódva a marketingbe, meg mindenféle bullshit mutatókba, trendekbe. Rúgnám ki mindet a picsába, azt ezeknek, nem cégautó és céges utak.

Egyébként Samsungék sem különbek, szándékosan van megírva úgy a programjuk, hogy hiába tudná lekérdezni, csak Samsung SSD-kkel működjön, nehogy ingyen segítsék a konkurencia vásárlóit.

Az első oldalon ajánlott SSD Twaeker ingyenes változata lehet megérne egy próbát a kézimunka előtt.

#1659 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 12:20

van esetleg valakinek ötlete, mi a tököt lehet csinálni olyan esetben, mikor a hdd sentinel szerint 1 hiba fordult elő a lemezre írás során, de éppenséggel most jelzett már crc hibát is, csak az eltűnt.
de az a gond, h mintha szektorhiba lenne, volt kb. 6 hiba, olvashatatlan terület, most, mikor mentettem le onfly, mert kapott egy r-drive mentést direkt így. macrium le sem futott.
usb-re kötve, másik gépen is csak szivat. mostanában félévente eljátszottuk ezt, h progik nem indultak, chdsk talált egy csomó hibát, utána meg csak fekete képernyőt lökött be a gép. és egyre nehezebben megy vissza rá a képfile. macrium egész éjjel futott, de 60%-ig sem jutott el. r-drive-al is meguntam 6 óra után, most az easeus megy, hátha. nem arra a laposra kötve, amiben van.
elég régóta rendetlenkedik ez a szerencsétlen 120 gigás buffalo, asszem kihajítom a francba, és rátaposok, aztán lesz helyette egy v300, nem szívok én vele többet. kingstonból van itt 3, egyikkel sem szívtam soha, csak ocz-vel, meg most ezzel. már szinte a legelejétől pár hónap használat után megvan ez a hiba, h hdd sentinel szerint 1 hiba fordult elő a lemezre írás során, de pl. kinyomom alvásba, akkor el is tűnik.
chdsk volt, de mint látszik, szart sem ért. valami olyasmi kellene mint a hdd regenerator, csak ssd-be, valahogy le kellene lőni ezeket a felületeket, mert a smart tudomást sem vesz róla, nem helyezett át szektort, pedig tuti h valami difi van valahol.
memória nem gázos, meg több gépben is eljátszottuk ezt már.
elvileg garis, de ez alapján úgysem gariztatják. lehet adok neki egy kis gázgyújtót, ha megtalálom egyáltalán a papírjait.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#1660 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 23. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 02. 23. 12:20

elég régóta rendetlenkedik ez a szerencsétlen 120 gigás buffalo, asszem kihajítom a francba

Jó, monnyuk a vezérlője nem világbajnok, de ilyen hibákkal inkább akkor találkoztam ha pl a SATA/enyergija csatija volt defektes a cuccnak, és pl íráskor nem szaladt át elég delej.

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.