HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1601 Felhasználó inaktív   Tedes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 11. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Tedes - Dátum: 2012. 11. 24. 16:46

Nagyon szépen köszönöm a választ, a csatolt linket meg KÜLÖNÖSEN!!!!, ugyanis a dobozban magyar nyelvű leírás nem volt. (Tekintettel arra, hogy számos eddigi samsung telefonom egyikéhez sem kaptam magyar leírást -a samsung írásbeli igérete ellenére sem- nem is próbálkoztam keresni...
Szóval köszönöm szépen még1x!!!

Azóta az történt, hogy a rendszert a Macronis-sal klónoztam át, de a végén hibaüzenetet kaptam és egy fájlt, amit elküldtem nekik.
Itt a válasz:
Thanks for contacting us. Sorry you are having problems with Macrium Reflect.

Please download and install Macrium Reflect v5.1.5439 from here: http://updates.macri..._setup_free.exe

There has been an update to resolve the issue you have experienced.

Kind regards

És még annyit, akinek ilyen alaplapja(SATA2) van, ne nagyon várjon csodát, sebességben nem fog nagyon előre jutni, nekem legalábbis észre sem vehető a változás.

#1602 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 11. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Tedes - Dátum: 2012. 12. 11. 16:48

És még annyit, akinek ilyen alaplapja(SATA2) van, ne nagyon várjon csodát, sebességben nem fog nagyon előre jutni, nekem legalábbis észre sem vehető a változás.

Ez monnyuk érdekes, mert nekem a SATA1-es Thinkpad is megtáltosodott az SSD-vel.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1603 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 11. 15:53

Kingston V200+ 120GB-os SSD-ről mik a vélemények. Jófajta vezérlős? Nem hullós fajta?

Van néhány desktop, amit anno ilyennel kaptunk, baj nincs velük, egy közepes SF-2281 alapú cucc...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1604 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 12. 11. 17:28

Van néhány desktop, amit anno ilyennel kaptunk, baj nincs velük, egy közepes SF-2281 alapú cucc...

Ez a közepes mit jelent? Mennyivel van lemaradva a legjobbaktól? Legrosszabbakhoz képest miben jobb, mennyivel?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1605 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 11. 18:05

Ez a közepes mit jelent? Mennyivel van lemaradva a legjobbaktól? Legrosszabbakhoz képest miben jobb, mennyivel?

Nézz meg néhány tesztet, nem új a cucc, sok helyen elérhetők.
Szvsz napi meló közben a nem igazán fogod észrevenni a különbséget a leglassabb és leggyorsabb SF alaoú cucc között.
Bele lehet vágni, mára ez egy kiforrott cuccnak számít, legalább is én nem találkoztam senkivel aki a korai Vertex/Agility/Force problémákat tapasztalt volna ezekkel, mondjuk ebből kevesebb van náluk, inkább Intel 520-ast vett az aki SandForce alapút akart kevés szopással (bár egy AES baki azért belefért oda is).

#1606 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 11. 18:05

nem értem mit kínlódol, vedd a legolcsóbb 128-as samsungot, oszt kész. úgy tudom nincs vele fw szopás, a vezérlőt sem érzed lassúnak, nincs nagy minőségi szórás se.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#1607 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 11. 21:30

nem értem mit kínlódol, vedd a legolcsóbb 128-as samsungot, oszt kész. úgy tudom nincs vele fw szopás, a vezérlőt sem érzed lassúnak, nincs nagy minőségi szórás se.

Az a baj hogy a 830-as, amit én is ajánlanék eléggé kikopott a piacról, ezért nem is forszíroztam, pedig az tényleg jó lenne.
Van helyette 840 amiről még kevés tapasztalat van (kb 2 hete futnak nálunk), meg 840Pro heroináron.

#1608 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 12. 11. 21:46

Az a baj hogy a 830-as, amit én is ajánlanék eléggé kikopott a piacról, ezért nem is forszíroztam, pedig az tényleg jó lenne.
Van helyette 840 amiről még kevés tapasztalat van (kb 2 hete futnak nálunk), meg 840Pro heroináron.

Nem reklám céllal: Érkezik 10 db, Dec.13. Ha tényleg ez kell akkor szerintem lehet foglalni.

#1609 Felhasználó inaktív   Tedes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 12. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 12. 11. 17:22

Ez monnyuk érdekes, mert nekem a SATA1-es Thinkpad is megtáltosodott az SSD-vel.

Nem tudom, mit jelent a "megtáltosodás" :)
Picit gyorsabban áll fel a win, amúgy meg eddig sem volt csigalassú a gép, de a mért eredményt ide teszem, abból talán látni, hogy mire gondoltam:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ssd.jpg (96,79K)
    Letöltések:: 18

#1610 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 12. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 11. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 12. 11. 21:46

Ismerős venné, és ahol venni fogja, ott van a Kingston V200+-nál 4 ezressel drágábban Samu 830 is. Akkor ez utóbbi sokkal jobban ajánlott?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1611 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 12. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 12. 09:03

Ismerős venné, és ahol venni fogja, ott van a Kingston V200+-nál 4 ezressel drágábban Samu 830 is. Akkor ez utóbbi sokkal jobban ajánlott?

Pontosan! Bőven megéri a +4eHUF-ot a Samsung. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1612 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 12. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 12. 09:03

ha hozzá tud jutni, akkor mindenképpen. de egyébként a kingston sem rossz választás.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#1613 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 12. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Tedes - Dátum: 2012. 12. 12. 08:54

Picit gyorsabban áll fel a win, amúgy meg eddig sem volt csigalassú a gép, de a mért eredményt ide teszem, abból talán látni, hogy mire gondoltam:

ha csak annyit csinálsz a géppel, h megnyitsz egy böngészőt, esetleg futtatsz pár játékot, akkor sok mindent valóban nem veszel észre. ellenben napi szinten nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt nyit meg indulással a word egy nagyobbacska file-t, esetleg futnak ezzel párhuzamos programok lemezműveletekkel, ne adj isten a helyi hálón is szépen megy oda vissza a frissítés, backup.

Szerkesztette: avmanster 2012. 12. 12. 17:53 -kor

Idézet

#1614 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 12. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 12. 17:45

ellenben napi szinten nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt nyit meg indulással a word egy nagyobbacska file-t, esetleg futnak ezzel párhuzamos programok lemezműveletekkel, ne adj isten a helyi hálón is szépen megy oda vissza a frissítés, backup.

Nekem az Eclipse kisebb kávészünetbe illő idő alatt indult a gépemen, 7200-as vinyóval, amíg minden kis szirszar plugint összeszedett maga alá. Saccra egy-másfél percig simán zümmögtette a vinyót, és utána is kellett vagy fél perc, mire a workspace megnyitása után magához tért az android plugin. SSD-vel ugyanez 10 másodperc alá csökkent. :-)

Ez mondjuk nem tűnik olyan nagy nyereségnek, reggel betöltöm, aztán hujhujhajrá, de az Eclipse hülyeségei miatt van, hogy napi tíz-húsz alkalommal újra kell indítani, így már jelentős megtakarítás. A virtuális gépeim szintén megtáltosodtak, bár a helyfoglalásukra jobban oda kell figyelni.

Szerkesztette: debaj 2012. 12. 12. 18:35 -kor

#1615 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 13. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2012. 12. 12. 17:45

ha csak annyit csinálsz a géppel, h megnyitsz egy böngészőt, esetleg futtatsz pár játékot, akkor sok mindent valóban nem veszel észre. ellenben napi szinten nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt nyit meg indulással a word egy nagyobbacska file-t, esetleg futnak ezzel párhuzamos programok lemezműveletekkel, ne adj isten a helyi hálón is szépen megy oda vissza a frissítés, backup.

Akkor talan egy sql adatbazis vagy nagy meretu excel tablak rendszeres modositasanal lehet erzekelni a hatasat? :lama:

#1616 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 13. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Tedes - Dátum: 2012. 12. 12. 08:54

Ezt a tablazatot hogyan kell ertelmezni?
Melyik mit jelent?

#1617 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 17. 23:39

Sziasztok!

Egy ismerősöm Dell Vostro a860 laptopjában kellett a vinyót lecserélnem SSD-re.
120GB Samsung MZ-7TD120BW SSD 840 Series meghajtó lett a befutó.
Amit tudni kell, hogy a BIOS-ban sehol nem találtam utalást sem az AHCI-ről, ergo nem tudtam beállítani. Gugliztam, de más sem talált erre megoldást, így nagyon valószínű, hogy IDE módban megy.
A rendszer érezhetően gyorsabb lett még így is, de sajnos laggol, azaz bizonyos időnként 5-10-15 másodpercre megáll a gép és semmire sem reagál, majd megy tovább.
Olvastam, hogy ez régebbi SSD-knél volt, de már nem.
Op rendszer Win7 64bit.

Mellékesen egy flash alapú játék is borzasztóan lassabb elmondása szerint, mint eddig, bár ezt szerintem más okozza.

Mit tehetek?

Segítségeteket előre is
Köszönöm!

#1618 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 18. 13:00

Samsung SSD 840 Firmware Download v1.0

Idézet

This update addresses the following issues:
Improved "dirty drive" write performance.

http://www.guru3d.co...e_download.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1619 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 02. 16:04

Most telepítettem egy új gépbe Samsung 840-es SSD-t. Mondjuk ezt a firmware-t elfelejtettem feltenni, amit itt linkeltek felettem. Az nagy hiba?

Amúgy minden okés, TRIM megy, 1024-es alignment rendben (Win 7 telepítőjével partícionáltam, és fel is került rá egy Win 7, friss telepítés). Lapozófájlt meghagytam, sokat nem számít, a gépben amúgy sem volt egyáltalán HDD, csak ez a 120 gigás SSD, a felhasználójának elég ennyi hely, előtte sem volt nagyobb HDD-je, és még azt sem használta ki.

Végül is minden jó, az átviteli értékek megfelelnek a tesztekben írtaknak, DE melyik programmal lehetne megnézni, hogy az SSD-t érintő Windows-beállítások rendben vannak-e (indexelés, prefetch, töredezettségmentesítés, stb. letiltottak-e)? CrystalDiskMark és AS SSD Benchmark nem tudott ezekről semmit írni.

Szubjektív: első SSD, amivel dolgom volt, és valóban többszörösen gyorsabb, mint egy HDD, főleg a bootidőn érezni, de a bootidőt és egy-két extrém esetet leszámítva (Office 2010 telepítés nagyon hosszú egy HDD), átlag otthoni felhasználásnál (böngészés, dokumentumszerkesztés, zenehallgatás, filmnézés, Flash) nem érzem hú-de gyorsabbnak (a gép i3, 8GB RAM, CPU-GPU Intel HD 2500). Pedig azt vártam, hogy olyan gyorsan dobja majd az ablakokat, hogy bepókhálósodik a monitor. Gyors-gyors, de tesztek alapján nagyobb gyorsaságélményre számítottam. Lehet a tesztek magasztalják túl, meg a marketing miatt írják csak bele, hogy olyan gyors lesz, mint schmittpali eltávolítása. Bár YouTube videókon is gyorsabbnak tűnt, mondjuk ott csúcs SSD-ket filmeztek, meg néhol RAID-ezték is.

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 02. 16:05 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 02. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 02. 16:04

DE melyik programmal lehetne megnézni, hogy az SSD-t érintő Windows-beállítások rendben vannak-e (indexelés, prefetch, töredezettségmentesítés, stb. letiltottak-e)? CrystalDiskMark és AS SSD Benchmark nem tudott ezekről semmit írni.

Monnyuk a Samsung SSD Magician pont jó erre, és a firmware-t is frissítheted vele...

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.