Minden ami SSD
Elküldve: 2010. 06. 18. 17:45
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2010. 06. 18. 20:16
Idézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 12:47
Valamelyik SSD topikban már betettem egy cikket hogy a pagefile többet olvas mint ír. Keresem...
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2010. 06. 18. 20:32
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 18:01
De állítást tettél, hogy 10-100x csökkenti az élettartamot. Különben ez megint terelés részedről. Nem bizonyították az igazukat, de te sem, hogy nekik nincs igazuk. Mint már írtam ez nem bíróság. Bizonyítási tehertől függetlenül vagy bebizonyítható valami (ekkor van haszna), vagy nem, de akkor csak spekulálás lesz belőle, és fingreszeléshez vezet, ha feszegeted. Továbbá nem a lelki szegények a boldogok, hanem azok, akik nem reszelik a fingot, mert értelmes dologgal foglalkozhatnak. Majd légyszi akkor írj, ha be tudod bizonyítani, mi is a pontos tényállás. Nem attól lesz igazad, ha a másik álláspontját látszólag sikerrel ledegradálod. Ez nem bölcsészet.
Elküldve: 2010. 06. 18. 21:25
Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 18. 21:32
hehehe... nekem a fingreszelő postjai le vannak tiltva a faszba... értelmes ember kb. ennyit tud tenni vele, így talán eltűnik a picsába végre, ha nem foglalkoznak vele, vagy visszamászik a kövek alá, ahonnan előbújt.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2010. 06. 18. 23:16
Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 18. 21:32
Idézet
es mond, hogy van az, hogy akikkel vitazom, azokkal birunk egymas fele normalis hangnemet megutni, az oldalvonalrol belepofazok meg csak sardobalni tudnak. meg szerencse, hogy az egyik ilyen magyar focihoz is mindennel jobban erto nem idegeli magat a hozzaszolasaimon, mert meg megutne a guta elobb utobb.
Idézet
Elküldve: 2010. 06. 19. 07:55
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 19. 00:16
Jó, a 10-100x-et elhamarkodva kerestem vissza. De a lényeg nem változik. Te nem arra mutatsz rá, hogy megalapozatlan. Ez magában hordozná az elismerést, hogy esetleg igazuk is lehet netán. Arra mutatsz rá, hogy rajtad kívül mindenki hülye és nincs igaza. Mi vagy te itt, csendőr? Csak arról lehet diskurálni, meg csak azt lehet írni, ami megfelel a megalapozottsági kritériumaidnak?
Egyszerű. Ahogy vipi írja, ki kell próbálni pagefile-lal az SSD. Ott az ember kitapasztalja, hogy az ő esetében mennyit gyorsít. Ha eleget, akkor jön annak a mérlegelése, hogy megéri-e ezért koptatni az eszközt. Ez is mérhető. Függetlenül attól mit okoskodsz. Mintha te nem "az oldalvonalrol belepofaz"-nál be.
A magyar foci meg a hozzád hasonló elméleti okoskodók miatt tart ott, ahol tart. Ezért vagyunk ilyen "esélyesek" a VB címre. Egyébként már a riportereink is "világszínvonalúak". Egy meccsbe belenéztem most a VB-n és annyi baromságot pofázott a kommentátor (alacsony játékosnak nem lehet fejelésre beadni szögletet, meg az egyik helyzetben a majdnem gól úgyse számított volna, mert csak bepattant volna valakiről, és az milyen ciki, stb.
Elküldve: 2010. 06. 19. 08:28
Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 19. 08:55
Idézet
Elküldve: 2010. 06. 19. 08:38
"igy van. csak felhivtam a figyelmet arra, hogy tel;jes mertekben megalapozatlanul tesznek allitasokat."]
te meg olyan megalapozott vagy. ennék megalapozottabb már csak akkor lennél, ha egy betonkockát alapoznának a lábaidra, oszt bebasznának egy cápáktól hemzsegő vízbe, de félek még az ő gyomruk is felfordulna tőled és okádva menekülnének.
'es mond, hogy van az, hogy akikkel vitazom, azokkal birunk egymas fele normalis hangnemet megutni, az oldalvonalrol belepofazok meg csak sardobalni tudnak.'
ha szerinted a te kioktató, mindenkit hülyének néző, folytonos fontoskodva semmitmondó álértelmiségi hadoválásodat normális párbeszédnek tartják, nem pedig idegesítő hatánkolásnak, akkor tényleg súlyos önkértékelési gondjaid vannak, és szerintem sürgős szakorvosi segítségre van szükséged.
de nyugodtan tegye fel a kezét, aki szerint nem így van.
'egyetertunk: en peladul bizonyitottam, hogy a tarsasag megalapozatlanul vel valamit.
egyetlen egy dolgot bizonyítottál be szokás szerint, hogy egy okoskodó agyoniskolázott álértelmiségi pöcs vagy.
"meg szerencse, hogy az egyik ilyen magyar focihoz is mindennel jobban erto nem idegeli magat a hozzaszolasaimon, mert meg megutne a guta elobb utobb.'
milyen magyar foci? leszarom a magyar focit, veled együtt. nem esett még le, hogy téged próbállak idegelni? tényleg ennyire ostoba vagy? komolyan azt hiszed, h irl tényleg annál többet szánok erre, mint h gyorsan url idegépelek valamit valami húzósan jócsúnyát? kicsit túl sokat tartasz magadról...
irl max a pofonzsákot ütöm... lassan egy éve. egész jó móka. tavaly 109 kiló voltam, most tavasszal 88.
Elküldve: 2010. 06. 19. 08:54
Idézet: avman - Dátum: 2010. 06. 19. 09:38
te meg olyan megalapozott vagy. ennék megalapozottabb már csak akkor lennél, ha egy betonkockát alapoznának a lábaidra, oszt bebasznának egy cápáktól hemzsegő vízbe, de félek még az ő gyomruk is felfordulna tőled és okádva menekülnének.
Idézet: avman - Dátum: 2010. 06. 19. 09:38
"nana. ne szemelyeskedjunk. az agyon- es az -ertelmisegi kitetelek nem bizonyitottak. ne legy megalapozatlan."
Elküldve: 2010. 06. 19. 09:05
Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 19. 09:54
"nana. ne szemelyeskedjunk. az agyon- es az -ertelmisegi kitetelek nem bizonyitottak. ne legy megalapozatlan."
gonosz vagy...
én meg ide már csak tahóskodni járok be. kb. ennyit érdemel az új fórum. gondoltam, ha már kaftánozásért nem jár semmi, oszt ilyen brigicigiket megtűrnek, akkor már miért ne.
tegnap meg jogászokat küldtem el a ne báncsátok britkli spriccet, izé, az enkórt kommentelős totyikban a halál kékeres nemi szervére, volt ott gőzölgő koprofília a jogi diplomával, meg ne haggyatok mán itten álló nem szervvel, bizonyíccsatok... bogdan is ott volt, vártam is, h véres körmeivel kapargatva a topik virtuális falát fog érveket követelni, amit átüt majd a kékes derengésen, de senki nem keveredett vele magosreptű párbeszédbe, ezért gondolom elmaradt. mellesleg jogosan, mert kb. olyanok hangzottak el, hogy higgy nekem, mert én értek hozzá... meg kálmán 'asva' andrás is ért hozzá. én meg csak személyeskedek. de sajnos szerintem egy jogi esetleírással sem leszünk okosabbak.
vissza kéne nézni, de túl sok post van asszem.
Szerkesztette: avman 2010. 06. 19. 09:07 -kor
Elküldve: 2010. 06. 19. 09:12
Idézet: avman - Dátum: 2010. 06. 19. 10:05
Benéztem már oda is, hoztad a formát
Idézet: avman - Dátum: 2010. 06. 19. 10:05
Nana. Ne bántsd tezsvíreimet. Jó kis fingreszelő szakma a mienk. Csak irigykedsz ránk
Szerkesztette: Wile E 2010. 06. 19. 09:25 -kor
Elküldve: 2010. 06. 19. 09:23
egyszerűen nem érdekel mennyit ír, a hd sentinelt szoktam nézegetni, még az előző vinyó rendszerre lett telepítve, amit nagy nehezen átghostoltam.
kéne itten alignálni, meg olvastam mindenféle hókuszpókuszt, amivel ázalékokat lehet gyorsítani, de szerintem ebben a kategóriában szignifikáns gyorsulás lenne, évente nyernék kb. fél órával kevesebb homokórát, cserében meg pöcsölnöm kellene ilyen majomságokkal egy napot (mire összeáll a rendszer az bőven van 8 óra baszkurálás, persze nem egyben). hát, az igen kevéske szabadidőmet nem fogom ilyen botorságra áldozni, meghagyom az olyan nagy koponyáknak, akik pl. egy fogadás miatt terenszhillt agyonitatják narancslével, 1 áráért megiszik vagy ötöt (kinek nem volt meg a film???), ez nekem nem biznisz.
azért vettem, h használjam, mert gyors. meg mert teljes kussban van. a többit meg leszarom. backup van, kb. óránként syncel a server, ha itthon vagyok. pár hetente a rendszert is lementem.
könnyebbé teszi pénzkeresést, illetve a rekreációt. valamit valamiért.
Szerkesztette: avman 2010. 06. 19. 09:26 -kor
Elküldve: 2010. 06. 19. 09:57
viccet, szítást és bunkóskodást félretéve (ritka alkalom, nem mostanában lesz a következő), ha neked ez a totyikoskodás kb. csak negyedannyira is felvett szerep url, mint amennyire nekem, akkor szerintem alapvetően semmi gond nincs. szegény cicemberrel is egy időben az volt a gond, h túlságosan komolyan vett, utána meg vadásztam is rá. nem tudom kiheverte-e...
Szerkesztette: avman 2010. 06. 19. 09:59 -kor
Elküldve: 2010. 06. 20. 16:29
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 18:11
"Mennyivel ír többet pagefile-lal? Nagyságrendet nem fog ugrani, ezt kb. megmondom teszt nélkül is."
hol?
ketseg kivul, nekem is csak elmeleti alatamasztasom van. de legalabb valami van!
es hozzatennem, nem elmelet: az altalam hasznalt gepek kozul tobben keveske ram van (512M), es pontosan latom, mikor telik be, es kenytelen a swappet hasznalni, es hogy az mennyire problemas.
reszben nem jo. illetve ha kozben azt is mered, hogy segit-e neki a sebessegben a swap ssd-re pakolasa, ugy igen. en ugy velem, az eredmeny a kovetkezo lesz: akinel nem segit, ott az irasok mennyisegeben nem lesz erdemi diferencia, ahol meg segit, ott nagysagrendekkel tobb lesz az iras.
szoval ha komplexen mered, csak akkor elfogadhato. egy ilyen eredmenyre en is kivancsi lennek. (problema, hogy a "javit" nagyon nehezen merheto..)
Hol? Arról beszéltél, hogy hülye aki rárakja. Ha nem ír sokkal többet swap mellett akkor miért hülye? Vagy akkor miért állítottad?
Használ, nem használ: már leírtam: nem akkor használ amikor tele a ram. Ha ennyire nem hiszed nyisd ki a task managered és nézd meg van-e swapfileod használatban és van-e szabad ramod? Lesz mindkettő egyszerre, méghozzá bőven.
Teszt: gyorsulást felesleges mérni. Ha kevés a swap használat és a gyorsulás, akkor is érezni, mivel nagyságrendekkel lassabb elérésre a hdd, mint az ssd. Szóval a (nagyon!) szűk keresztmetszetet eliminálja használat, érezhető lesz. Nyilván nagyobb használat esetén méginkább, de az kevéssé érdekes. Valszeg nincs gép 512 rammal és SSD-vel szerelve...
Idézet: Chabi - Dátum: 2010. 06. 18. 21:16
Az meg a másik.
Szerkesztette: vipi 2010. 06. 20. 16:30 -kor
Elküldve: 2010. 06. 20. 16:58
Idézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 20. 17:29
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2010. 06. 24. 14:25
Érdekes elgondolás de pl. nekem nem tetszik.
Elküldve: 2010. 06. 24. 14:58
(a kiragadott mondat egy megvilagito magyarazat. nem kizarolagosan az operacios rendszer osszes file-jat, abbol az osszeset, es mast nem rak fel, hanem dinamikusan eldonti, hogy mit kell odarakni a legoptimalisabb mukodeshez. lasd meg zfs..)

Súgó
A téma zárva.