Idézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 07. 01. 09:33
A vezérlő lesz a szűk keresztmetszet, ahogy bogdan is írja ami fogyaszt az melegszik is. Ugyan csak közvetve kapcsolódik a kérdéskörhöz, de pl. jmicron vezérlős samsung SSD-knél olvastam olyat, hogy nagyon melegedett a vezérlő chip és ez lagot vagyis mikro akadásokat okozott, páran ezt úgy oldották meg hogy a vezérlő chip-re hőelvezető pasztát kentek és megszünt a lag.
Érdekes. Én mint írtam, azt hittem a cellákra megy el a lényegi kakaó... de ezek szerint lehet, hogy nem.
Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. 07. 01. 09:48
itt vannak fogyasztás adatok
írás közben intel meg micron elég sokat eszik...
(
itt meg hdd adatok)
idle 0.4-0.7 watt között esznek ezek az ssd-k.
egy mobil vinyó idle 2 watt környéke. velociraptor 4.3 watt, átlag desktop 3.5 vinyó meg 7-8 watt.
terhelve notivinyó 5,7 watt, velociraptor 6.8 watt, desktop vinyó meg 8-10 watt.
szóval kizártnak tartom, hogy bármilyen körülmények között többet fogyasszanak ssd-k, vinyónál.
még ha intel/micron ssd meg is eszik 3-4 wattot írás közben, egy notivinyó még mindig többet eszik, és valószínüleg hosszabb ideig, hisz azonos mennyiségű adatot, főleg ha nem szekvenciálisan írja, jóval tovább fog írni.
Thx.
Ez totál ellentmond annak amit olvastam (ill. mértem HDD-n).
Én úgy tudtam, hogy - nagyságrendileg:
HDD idle: 2-4W (noti HDD 1-2W), load: 7-9W (noti: 5-6W)
SSD: idle és load is 2-4W
És ez utóbbiból jött ki az, vmi neten olvasott elemzésben, hogy összességében noti HDD-vel jobb lehet a helyzet, átlagos, keveset tekerős használat esetén.
Amit én mértem HDD-ken abból is inkább ez látszott, bár nyilván közel sem pontos, mivel én csak fogyimérővel néztem a táp által felvett fogyasztást.
De kb. az jött ki 1-2 HDD lehúzogatásakor, hogy az idle, ilyesmi lehet. A WD Green-nél 2-3W, Samu F3-nál 3-4W mínusz.
Szerkesztette: vipi 2010. 07. 01. 09:00 -kor