HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 17. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 06. 17. 04:36

Pedig ha valaki dolgozik egy programmal vagy játszik játékokkal akkor többször használja a pagefilet mint magának a programnak a fájljait. Ezért ha a lassú HDD-n van a pagefile inkább csak visszafogja a rendszert.
...

Én ilyet nem tapasztaltam, hasít minden. Az is igaz nem nyüstölöm olyan módon a gépet mint Lipton ő valszeg érezné a difit.

Szerkesztette: Dan(td) 2010. 06. 17. 07:05 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#482 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 06. 17. 09:05

Én ilyet nem tapasztaltam, hasít minden. Az is igaz nem nyüstölöm olyan módon a gépet mint Lipton ő valszeg érezné a difit.

Amíg teker a vinyó a pagefile miatt, addig a "hasít" is lassú, mert a leglassabb hardveren ír/olvas éppen az aktuális szoftver.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#483 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 17. 07:49

hat vagy de!

Mi baja lenne attól, hogy használod? :) Semmi értelme az egésznek ha nem használod ki az előnyeit, és a rendszer sebessége szempontjából fontos dolgokat hagyományos HDD-re raksz.
A sima HDD is sokáig elmegy, pedig ott is gyengül a mágneses felület, és a mechanika is kopik. Azt is kímélni kéne?
Te se leszel SSD törzsvásárló. :)
Mindegy! Én úgy vagyok vele, hogy ha már van, akkor ki is használom az előnyeit. Pagefile is rajta van, ne a sima HDD kaparásszon.

#484 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 06. 17. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 17. 16:54

Mi baja lenne attól, hogy használod? :) Semmi értelme az egésznek ha nem használod ki az előnyeit, és a rendszer sebessége szempontjából fontos dolgokat hagyományos HDD-re raksz.
A sima HDD is sokáig elmegy, pedig ott is gyengül a mágneses felület, és a mechanika is kopik. Azt is kímélni kéne?
Te se leszel SSD törzsvásárló. :)
Mindegy! Én úgy vagyok vele, hogy ha már van, akkor ki is használom az előnyeit. Pagefile is rajta van, ne a sima HDD kaparásszon.

ott a pont...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#485 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 17. 16:54

Mi baja lenne attól, hogy használod?
ugy erted azon kivul, hogy elromlik..?
hat azt nem tudom. :-p

Idézet

ertem a felvetest. mond, mekkora is a kulonbseg a ketto megbizhatosagaban hosszu tavon?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#486 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 20:26

Ez megint egy kérdéskör, amiben nincs igazad bogdan. Valóban, a pagefile igénybe veszi az SSD-t, csökkenti az élettartamot. Mégis megéri rátenni. Ahogy írták fentebb, ne az legyen már a rendszer gyenge láncszeme, hogy az idő egy részében a pagefile a lassabb HDD miatt lassít. Ha meg valaki túlzottan akar vigyázni az SSD-jére, akkor tegye fel a polcra dísznek és akkor nem használódik el. Aki meg használja, használja ki rendesen. Ha már valami elhasználja, az legyen inkább a pagefile. Az élettartamnál csak arra kell figyelni, hogy feleslegesen ne legyen rajta túl sok írás (pl. videók, stb.). De a pagefile nem feleslegesen koptatja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#487 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 21:33

azt mondod nincs igazam, de a pagefile-rol beszelsz. hol beszeltem en a pagefilerol?

utana azt irod, hogy "tulzottan vigyazni". de mi az, hogy tulzottan? sajnos nem tul ertelmes anelkul, hogy valamit mogetennel.

azt mondod, csokkenti az elettartamot, de ez megeri. de mennyivel is csokkenti? (es mi is az az idotartam, amit csokkentunk..?) a felere? a szazadara? a milliomod reszere? jol erzem azt, hogy a levegobe beszelsz? ;-)

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 17. 21:38 -kor

a forum ma:

#488 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 22:22

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 17. 21:18

ugy erted azon kivul, hogy elromlik..?
hat azt nem tudom. :-p

ertem a felvetest. mond, mekkora is a kulonbseg a ketto megbizhatosagaban hosszu tavon?

Dehát minden elromolhat ami a gépben van.
Az alaplapod is folyamatosan használodik, a proci és a memóriák is, a táp és az összes alkatrész. Ilyen alapon be se kapcsoljuk a gépet, mert tönkremegy.
Meg van adva az élettartama, igaz sose néztem meg, de szerintem mire azt elérem, addigra ez az SSD már sehol se lesz.
Mindenestre ha elromlik, azt megírom mindenképpen! :)

Fogalmam sincs, hogy mekkora a különbség, de azért nem egy tönkrement HDD-ről olvasni (persze sokkal többet adnak el, tudom). Igaz hibás szériákból, de nekem is jópár tönkrement, egymás után.
10G gari -> 15G gari -> 30G gari -> 80G gari, és sose kellett ráfizetnem egy fornintot se. :)
Egyelőre nem nagyon olvastam olyan híreket, hogy gond lenne a megbízhatósággal és tömegesen hullanának az SSD-k.

Értem én amit mondasz, de számomra ez egy gép, egy elektonikai ezköz, semmi más. Használom és kész, nem gondolkodom azon, hogy jaj elhasználodik szegény. Ez a dolga!
Ha tönkremegy, akkor megy vissza gariba.

#489 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 17. 23:22

Dehát minden elromolhat ami a gépben van.
Az alaplapod is folyamatosan használodik, a proci és a memóriák is, a táp és az összes alkatrész. Ilyen alapon be se kapcsoljuk a gépet, mert tönkremegy.
Meg van adva az élettartama, igaz sose néztem meg, de szerintem mire azt elérem, addigra ez az SSD már sehol se lesz.
Mindenestre ha elromlik, azt megírom mindenképpen! :)

Fogalmam sincs, hogy mekkora a különbség, de azért nem egy tönkrement HDD-ről olvasni (persze sokkal többet adnak el, tudom). Igaz hibás szériákból, de nekem is jópár tönkrement, egymás után.
10G gari -> 15G gari -> 30G gari -> 80G gari, és sose kellett ráfizetnem egy fornintot se. :)
Egyelőre nem nagyon olvastam olyan híreket, hogy gond lenne a megbízhatósággal és tömegesen hullanának az SSD-k.

Értem én amit mondasz, de számomra ez egy gép, egy elektonikai ezköz, semmi más. Használom és kész, nem gondolkodom azon, hogy jaj elhasználodik szegény. Ez a dolga!
Ha tönkremegy, akkor megy vissza gariba.

Azért itt nem erről van szó. Senki nem egy HDD-t sirat, hanem ami rajta volt. Ami nyilván lehet sokkal értékesebb, sőt pótolhatatlan is.
Szóval ezt azért nem érdemes összekeverni.

Mindenesetre én már oldalakkal ezelőtt csodálkoztam azon, hogy páran nem raknak rá swapfile-t. Én biztos raknék, mert ettől drasztikusan előbb biztos nem sz*rik be. Amúgy meg mi értelme? Köv lépésben rendszert se tenne rá az ember? :)

#490 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 22:57

Na, jó kis vitát robbantottam ki. :) Igazából nem is tudom minek raktam át a pagefilet mert én nem szoktam sajnálni semmit.
Számolgattam egyébként. Ha azt az értéket veszem alapul amit írtam, akkor csaknem kereken 1 Tb írás történt az SSD-men ezidáig mióta használom. És ha elviekben 100000 írási ciklust visel el, akkor 2910 Tb-ot kell rá írni ahhoz, hogy végleg megpurcanjon. Tehát hátra van még 2919 Tb. Ha pedig időben nézem, akkor 5838 év és tönkre megy :) . Na persze csak akkor ha nem számoltam el valamit.

#491 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 23:04

én ráraktam pagefile-t meg mindent.
nem értem ezt a túlzott aggódást.
nem nagyon olvastam tönkrement ssdről. mindenki csak számolgat és találgat össze vissza, nulla tapasztalattal. (nyilván gyártóknak van tapasztalata, de sima vinyóra is van megadott MTBF mégse ér semmit)
van 2 év gari. ha elromlik csere.
ha meg 2 év múlva romlik el akkor már úgyse fog sokat érni.

backup meg van és kell, tök mind1 hogy ssd vagy hagyományos vinyó.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#492 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 00:17

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 17. 23:53

Azért itt nem erről van szó. Senki nem egy HDD-t sirat, hanem ami rajta volt. Ami nyilván lehet sokkal értékesebb, sőt pótolhatatlan is.
Szóval ezt azért nem érdemes összekeverni.

Mindenesetre én már oldalakkal ezelőtt csodálkoztam azon, hogy páran nem raknak rá swapfile-t. Én biztos raknék, mert ettől drasztikusan előbb biztos nem sz*rik be. Amúgy meg mi értelme? Köv lépésben rendszert se tenne rá az ember? :)

Ami fontos azt menteni kell folyamatosan! Ami egy helyen van az nincs biztonságban akkor se ha sima HDD-n van.

#493 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 07:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 17. 23:22

vegulis fo a magabiztossag! ha jol ertem az allaspontod az, hogy fogalmad sincs, mikeppen befojasolja a swap file ssd-re pakolasa az elettartamot (es az ssd altalanos sebesseget mas fileok eseten!) de a 0 hattertudassal biztos vagy benne, hogy szamodra erdektelen a hatasa?

Idézet

Fogalmam sincs, hogy mekkora a különbség,
had gratulaljak akkor meg egyszer a magabiztonsagodhoz!

Idézet

azert mar tesztelonel is hullott el teszt kozben.. egyebkent jol latod, a winchestereknel tobb tizezerszer ritkabb eszkozokrol van szo, es a tobbseg az elmult honapokban szerezte be...

Idézet

Értem én amit mondasz, de számomra ez egy gép, egy elektonikai ezköz, semmi más. Használom és kész, nem gondolkodom azon, hogy jaj elhasználodik szegény.
ertem. de mond, ha a swap file rarakasa nagysagrendekkel csokkenti az elettartamat, akkor sem erdekel?? es ha emiatt belassul?
a forum ma:

#494 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Razor 2 - Dátum: 2010. 06. 17. 23:57

Ha pedig időben nézem, akkor 5838 év és tönkre megy :) . Na persze csak akkor ha nem számoltam el valamit.
de, mert hibas a szamolas. nem az egyes cellakat vetted figyelembe, amikre atlagos ujrairasi szam vonatkozik, hanem ugy szamoltal, hogy egyenletesen telited az ssd-t (ami persze reszben igaz a faradasmentesito algoritmusnak koszonhetoen, de azert csak reszben..)
a forum ma:

#495 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 17. 23:53

Én biztos raknék, mert ettől drasztikusan előbb biztos nem sz*rik be.
"biztos"? ujabb magabiztossag, vagy esetleg van alatamasztasa is a hiedelemnek?
a forum ma:

#496 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 06. 18. 00:04

nem nagyon olvastam tönkrement ssdről.
parancsolj:
http://www.anandtech.com/show/2944
a forum ma:

#497 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 18. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 06. 17. 16:05

Amíg teker a vinyó a pagefile miatt, addig a "hasít" is lassú, mert a leglassabb hardveren ír/olvas éppen az aktuális szoftver.

az ok, tudom az elméletet én is ;) csak leírtam a tapasztalatom, hogy úgy érzem semmivel sem vagyok megrövidülve azzal hogy nem az SSD-n van a pagefile sz'al ne legyen ebből félreértés, gyors minden, ahhoz meg hogy teljes legyen a dolog az alkalmazásnak is az SSD-re kell települnie.(az meg a másik, hogy nem egy 4200rpm-es quantum fireball-on tartom a pagefile-t ;) )
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#498 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 08:26

vegulis fo a magabiztossag! ha jol ertem az allaspontod az, hogy fogalmad sincs, mikeppen befojasolja a swap file ssd-re pakolasa az elettartamot (es az ssd altalanos sebesseget mas fileok eseten!) de a 0 hattertudassal biztos vagy benne, hogy szamodra erdektelen a hatasa?

had gratulaljak akkor meg egyszer a magabiztonsagodhoz!

azert mar tesztelonel is hullott el teszt kozben.. egyebkent jol latod, a winchestereknel tobb tizezerszer ritkabb eszkozokrol van szo, es a tobbseg az elmult honapokban szerezte be...

ertem. de mond, ha a swap file rarakasa nagysagrendekkel csokkenti az elettartamat, akkor sem erdekel?? es ha emiatt belassul?

Természestesen ismerem az SSD működését, és tisztába vagyok vele, hogy miképp befolyásolja az élettartamot a pagefile.
Minden írás használja/koptatja/fárasztja a cellákat, de most mit tudok ezzel kezdeni? Ne írjak rá? Megvettem és bánjak vele úgy mint egy hímestojással?
Napi 1 gigát se írtam eddig átlagban, ez szerintem nem sok, és ki kell bírnia.
Amúgy az írásomban arra céloztam, hogy nem néztem meg a gyáró által meghatározott élettartamot, hogy pl mennyi írást bír ki, stb.

Hiába gratulálsz, akkor se tudok neked arányokat mondani a sima HDD és az SDD meghibásodásáról. Te tudsz?

Biztos HDD is halt már meg teszt közben. Sokkal kiforrottabb és régebbi technika, ezt senki se vitatja. Több a taspasztalat is.

Igazából nem érdekel ha nagyságrendekkel csökkenti az élettartamot, mert szerintem még így is előbb kerül ki a gépemből minthogy elormlana.
Lassulni eddig nem lassult. Ha ilyen gond lesz, akkor lefuttatom majd az Intel saját programát rajta, az csak rendbehozza.

Igazából csak arra figyelek, hogy mindig legyen rajta hely bőven, most is szabad 37,5 giga.

Szerkesztette: Lipton 2010. 06. 18. 10:10 -kor

#499 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 08:29

"biztos"? ujabb magabiztossag, vagy esetleg van alatamasztasa is a hiedelemnek?

Mennyivel ír többet pagefile-lal? Nagyságrendet nem fog ugrani, ezt kb. megmondom teszt nélkül is.
(Mondom ezt úgy, hogy ha visszaolvasol, láthatod, hogy sztem is kevesebbet bír egy SSD mint amit kellene. Szóval én továbbra sem veszek valszeg ilyen ár/tartósság mellett. De akinek elég ez és már megvette az nem fog sokat veszteni ezzel sem.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 01:17

Ami fontos azt menteni kell folyamatosan! Ami egy helyen van az nincs biztonságban akkor se ha sima HDD-n van.

Így van. De valamilyen biztonsági szint mégiscsak kell... Ha havonta elszállna a munkád akkor nem lennél boldog. Ha archiválnod kéne folyamatosan akkor minek az SSD mellé? ... Szóval valami sebesség/biztonság optimum mégiscsak kell.

#500 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 11:07

Hiába gratulálsz, akkor se tudok neked arányokat mondani a sima HDD és az SDD meghibásodásáról. Te tudsz?
ellenben veled en viszont nem teszek megalapozatlan kijelenteseket ezek szerint!

Idézet

Igazából nem érdekel ha nagyságrendekkel csökkenti az élettartamot, mert szerintem még így is előbb kerül ki a gépemből minthogy elormlana.
ha a milliomod reszere csokkenti az elettartamot, akkor is igaz lenne ez a kijelentes? na ugye! tehat megiscsak erdekes kerdes ez, akarhogy is probalsz hinni az ellenkezojeben..

Idézet

Lassulni eddig nem lassult. Ha ilyen gond lesz, akkor lefuttatom majd az Intel saját programát rajta, az csak rendbehozza.
ugye tudod, hogy az teljes formazassal jar?
a forum ma:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »