HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#601 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 21. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 21. 19:44

rengeteg fórumon használják a default layouttal
Erre van valami statisztika? Én spec itt találkoztam vele először, mármint ipb3-al. Az általam látogatott oldalak közül egy se használ ipb3-at, 2-est és 1-est annál inkább, de azoknál nem is volt gond a default layout-al. Egyébként is az a véleményem, hogy magára adó oldal nem dob be semmilyen fórummotort default skinnel, legfeljebb 1-2 nem szakmabeli kisebb költségvetésű oldal (de azok eleve nem fizetős motort fognak venni, hanem valami ingyenest).

Szerkesztette: Mumia 2010. 03. 21. 21:07 -kor

#602 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: HookR - Dátum: 2010. 03. 21. 21:29

Most is ott van. Legfelül a sötétszürke sávban.

Hali,

Keresem, de sehogy sem találom. Bocs a bénaságomért...:-(
Valamint egy dolgot hiányolok de nagyon. A régiben volt ugrás a tetejére, azt nem lehetne itt is megvalósítani...

Tényleg nem szeretnék itt ilyen negatívnak tűnni, és nem lehet mindenkinek megfelelni, de azok szerintem nagyon jól használható funkciók voltak...

Alkalmazkodni próbálok amúgy...

Köszi, az eddigit: bocee
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#603 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 21. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 21. 21:04

Erre van valami statisztika? Én spec itt találkoztam vele először, mármint ipb3-al. Az általam látogatott oldalak közül egy se használ ipb3-at, 2-est és 1-est annál inkább, de azoknál nem is volt gond a default layout-al. Egyébként is az a véleményem, hogy magára adó oldal nem dob be semmilyen fórummotort default skinnel, legfeljebb 1-2 nem szakmabeli kisebb költségvetésű oldal (de azok eleve nem fizetős motort fognak venni, hanem valami ingyenest).

Addig, amíg egyikünk sem tudja pontosan, milyen keretek közt lehet ezt a skint megváltoztatni, szerintem nem érdemes erről vitázni.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#604 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 03. 21. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 21. 18:15

Ilyen volt a régiben is, csak egy gombbal le kellett nyitni. :)

Egyébként szerintem százszor inkább a keymedia, mint a máshol gyakran előforduló, kommentek közé ékelt flashes bannerek. Reklámmentes úgysem lesz a fórum.

Hát ez most megdöbbent, közel 4 év HWSW fórumozás alatt nem vettem észre ezt a gyors válasz lehetőséget.
De azért mintha rémlene, hogy valamikor használtam, de mégis feledésbe merült. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif
Qwerty4

#605 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 21. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 21. 21:04

... Én spec itt találkoztam vele először, mármint ipb3-al.
...Egyébként is az a véleményem, hogy magára adó oldal nem dob be semmilyen fórummotort default skinnel, legfeljebb 1-2 nem szakmabeli kisebb költségvetésű oldal (de azok eleve nem fizetős motort fognak venni, hanem valami ingyenest).

Pl: a képregény.net fóruma, először én is meglepődtem, hogy most hol is vagyok... :hemuveg:

Szerkesztette: scaurus 2010. 03. 21. 22:12 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#606 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 21. 21:23

Addig, amíg egyikünk sem tudja pontosan, milyen keretek közt lehet ezt a skint megváltoztatni, szerintem nem érdemes erről vitázni.

üdv

R.

Mocskos ferengik még olvasni se engedik a fórumukat, ha nem vagyok fizető vásárló :mad: Mármint invision

#607 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bocee - Dátum: 2010. 03. 21. 21:18

Valamint egy dolgot hiányolok de nagyon. A régiben volt ugrás a tetejére,... szerintem nagyon jól használható funkciók voltak...

Tök jó, hogy mindenkinek lényegtelen funkciók kellenek. Gördítősáv mire való? Vagy lusták vagyunk odaegerészni vagy görgőzni?Mellesleg a tetejére link az egy külön link, így a böngésző előre-hátra gombjába bekerül. Mert én viszont a "vissza" gombot használom lelkesen, pl kedvencek: topic új hsz elolvas, majd vissza, aztán a következő topic ugyanígy. De vannak már többlapos böngészők, kedvencekből középső egérgombbal újlapra meg lehet nyitni a témát, elolvas, bezár, megy a következőre.
Meg ez a skinezés. Szerintem fontosabb volna, hogy ne vakítsa ki az ember szemét a FFFFFF háttéren vékony sötét betűk, mert mindenhol ezt a "irodai" stílust pumpálják. Nekem igenis a sötét háttéren világos szöveg kell. És tök fölösleges, hogy milyen színű, nem azért netezek, hogy festményekben gyönyörködjek, jajj de szép keki, zöld vagy hupikék. Viszont nagyon lényeges lenne, hogy a szar javaszkript ne fagyassza le a gépet, hogy a negyedórája fogalmazott szöveget irhatom újra, meg a szar flessek ne fütyüljenek, sípoljanak kikapcsolhatatlanul, amikor a winamp nyomatja a ramsteint, meg villognak összevissza és dög lassú az egész (persze nem az intel7 cpu-n).
Mostanában én is hasonló "közösségi" honlapot tervezek és ilyenkor hanyattvágódok, amilyen igények vannak, ahelyett, hogy pöpecül működne. Egyébként a skinezést a legkönnyebb megcsinálni: rakás szinösszeállitás, javaszkript meg css, csak egy felület, ami rá van húzva a motorra.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#608 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 22:56

Samuraj: Ha van valami attól még nem kötelező használni, én se használtam soha oldal tetejére linket, pont amiatt amit írsz, de ha valaki ettől lesz boldog, miért ne lehetne? Ha nem kattintasz rá nem kerül a historyba.

#609 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 21. 22:48

Tök jó, hogy mindenkinek lényegtelen funkciók kellenek. Gördítősáv mire való? Vagy lusták vagyunk odaegerészni vagy görgőzni?Mellesleg a tetejére link az egy külön link, így a böngésző előre-hátra gombjába bekerül. Mert én viszont a "vissza" gombot használom lelkesen, pl kedvencek: topic új hsz elolvas, majd vissza, aztán a következő topic ugyanígy. De vannak már többlapos böngészők, kedvencekből középső egérgombbal újlapra meg lehet nyitni a témát, elolvas, bezár, megy a következőre.
Meg ez a skinezés. Szerintem fontosabb volna, hogy ne vakítsa ki az ember szemét a FFFFFF háttéren vékony sötét betűk, mert mindenhol ezt a "irodai" stílust pumpálják. Nekem igenis a sötét háttéren világos szöveg kell. És tök fölösleges, hogy milyen színű, nem azért netezek, hogy festményekben gyönyörködjek, jajj de szép keki, zöld vagy hupikék. Viszont nagyon lényeges lenne, hogy a szar javaszkript ne fagyassza le a gépet, hogy a negyedórája fogalmazott szöveget irhatom újra, meg a szar flessek ne fütyüljenek, sípoljanak kikapcsolhatatlanul, amikor a winamp nyomatja a ramsteint, meg villognak összevissza és dög lassú az egész (persze nem az intel7 cpu-n).
Mostanában én is hasonló "közösségi" honlapot tervezek és ilyenkor hanyattvágódok, amilyen igények vannak, ahelyett, hogy pöpecül működne. Egyébként a skinezést a legkönnyebb megcsinálni: rakás szinösszeállitás, javaszkript meg css, csak egy felület, ami rá van húzva a motorra.

Renwick: itt az igény a lo-fi skinre. :)

Samuraj: attól még, hogy neked nem kell (sőt, nem is érted: nem azt a funkciót írtad le, amit hiányolunk), másnak lehetne hasznos. A kheki meg nem azért a nép kedvence, mert jajdeszép, hanem mert 9 évig az volt a színösszeállítás, az a HWSW fórum; emellett kiválóan olvasható és a postokat nagyon jól szeparálta a "minden második postnak van azonos háttere" design.

Másrészt több, mint vicces magadat úgy bármilyen szinten is hozzáértőnek beállítani, hogy a saját gépedet sem tudod olyan szinten karbantartani, hogy egy default fórumot meg tudj vele nézni. :Đ

Szerkesztette: Carmaged 2010. 03. 21. 22:59 -kor

#610 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 21. 19:44

Bogdan, az a helyzet, hogy az IPB az egyik legnagyobb licencelhető fórummotor a világon, rengeteg fórumon használják a default layouttal. Namost, -- feltételezem én -- ezt az alap layoutot nem egy programozó/designer dobta össze két pizza közt, vagyis vélhetően megvan az oka annak, hogy miért ilyenre csinálták. Feltételezem azt is, hogy ha ez fórumozók millióinak nem tetszene, már rég reszeltek volna az alap skinen, merthogy ugye az IPB is a licencdíjakból él, ergo az az érdekük, hogy lehetőleg minél több elégedett fórumozó az ő fórummotorjukkal fórumozzon.
Persze ettől még lehet az a véleményed, hogy használhatatlan, lehet, hogy az is (bár azért mégis használod, lásd idézet).
A fentiekből következik, hogy az IPB vagy a gyors csőd felé rohan, vagy mégiscsak te vagy kisebbségben a véleményeddel. :)
üdv

R.

Szóval azt mondod, hogy az itteni (immár két)maroknyi hangos fórumozó a helikopter és mindenki más normális?

Értem én, hogy a dolgok némileg bonyolultabbak, mint kívánságműsort hostolni, de mérlegelni kell, hogy a csökkent olvashatóság (ami egy honlapnak elsőszámú mérési pontja) megér-e ennyit.

#611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:14

Lehet, mi nem tudjuk, de az köztudott, hogy kívülálló 3. fél, azaz egy olvasó összerakta nekünk a régi skint. Pár szín nem stimmel, de ez valahogy azt sugallja, hogy létezik ilyesmi, még ha nem is tudunk róla. De hogy Ti és a support ne ne tudjon róla, az már a szánalmas legalja kategória, még csúsztatásban is.

A defualt skin meg vagy bejön, vagy nem, itt hozzászoktunk a jóhoz, de pld. Indexen sem nagyon zavar, hogy mi a hol a merre. Itt meg igen, ha ennek hangot adunk, akkor bocsmá. Vagy írd azt, mint régen, hogy ez van, nekünk meg kuss. Csak akkor mondjátok azt, oszt nem hőbörgünk olyan sokat.
Make love not Wor.

#612 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:22

Kíváncsiságból: https://forum.hwsw.hu/
Mozilla/5.0 Gecko/20080219 Firefox/2.0.0.12

Warning: Unknown property '-webkit-border-radius'. Declaration dropped.
Source File: https://forum.hwsw.h.../ipb_styles.css
Line: 194

zömmel csak a webkit-border-t és moz-bordereket nem érti jobb-bal-alsó-közép minden variációjában, de van word-wrap és még

Warning: Error in parsing value for property 'display'. Declaration dropped.
Line: 290

Ezek még messze nem kritikus hibák, mer csak dizájn, meg régebbi böngivel néztem, úgyhogy 1 piros pont a hazai csapatnak...

Bejelentkezésre kattintva:
Error: not well-formed
Source File: http://browser.netsc...a47%7D/9.0.0.6/
Line: 82, Column: 126
Source Code: <li class="block netscape"><a href="http://community.netscape.com/n/pfx/forum.aspx?webtag=ws-nscpbrowser&redirCnt=1">Netscape Community Forum</a></li>
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------^
(ez a forum.aspx alá mutató nyil) Na most elárultam, hogy netscape, egyébként firefox2. Ezenkivül a szokásos propertyk vannak.

Van ilyen is:
Warning: Expected end of value for property but found 'url'. Error in parsing value for property 'background-image'. Declaration dropped.
Line: 1425

Na most megpróbálok hozzászólni. Javaszkripttel kurva lassan tölt az oldal (persze ez szubjektiv).
Warning: Error in parsing value for property 'height'. Declaration dropped.
Source File: https://forum.hwsw.h...35&qpid=5215024
Line: 0
... és width ugyanigy, nagyon soxor felsorolva.

.próbálgatom a beviteli mező funkcióit, gombokat, szmájlikat....
éééééésss!
Nahát! Nincs benne létfontosságú funkció hiba! Egy nagyon nagy piros pont a hazaiaknak. Amit korábban néztem, az még régebbi böngivel volt, ott a szmájlizáskor kifagyott, mindjárt meg is nézem mitől.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#613 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 21. 22:57

Másrészt több, mint vicces magadat úgy bármilyen szinten is hozzáértőnek beállítani, hogy a saját gépedet sem tudod olyan szinten karbantartani

Ölbe tudom venni, de felesleges vele súlyzóznom, uncsi. Egyébként nem tudom honnan veszed ezt a karbantartástalanságot. Tény, kicsit fapadosan űzöm a böngészést (is), viszont maximális hatékonysággal. A funkciókat meg nem sajnálom senkitől, csak furcsállottam, dehát különbözőek vagyunk.
szerk: mellesleg én nem találom az újat (meg a régit se) használhatatlannak - ha esetleg ezt sugalltam volna -, egyik ilyen, másik olyan, nagyjából egyenrangúak (szerintem).

Szerkesztette: Samuraj 2010. 03. 21. 23:32 -kor

#614 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 03. 21. 22:57

A kheki meg nem azért a nép kedvence, mert jajdeszép, hanem mert 9 évig az volt a színösszeállítás, az a HWSW fórum;

Westel is designváltott, oszt az élet megy tovább. Igaz ez a kőkemény buzirózsaszín ez valami szenzációs. Csajok általában ilyet kérnek falszínnek a szobában, csak nálunk a 8 évesnek nem jön be, azt mondja nem kell, mert az olyan kislányos :-)
Make love not Wor.

#615 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 01:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 21. 23:49

Westel is designváltott, oszt az élet megy tovább.

ppersze, mert még nem találtak rá a tutijó kekire :Đ
Ciciman is on borda

#616 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 01:51

hátha

http://ipboard.hu/fo...aspire-skinjei/

http://www.ibskin.co.../index.php?/mp/

Kép
Ciciman is on borda

#617 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 02:03

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2010. 03. 22. 01:51

Kép

Ez kúúúl, ilyen kell :up:

Valamelyik szürkés még tetszik is.
Make love not Wor.

#618 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 02:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 22. 02:03

Ez kúúúl, ilyen kell :up:

I'll take you to the candy shop.
I'll let you lick the lollipop.

Kép
Ciciman is on borda

#619 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 02:43

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2010. 03. 22. 02:17

I'll take you to the candy shop.
I'll let you lick the lollipop.

Mettááál!
Make love not Wor.

#620 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 22. 02:43

Mettááál!

Nekem a fém fatál a kedvencem, azt akarok!

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.