HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:32

@djculture: a forumozas ertelmes mivolta nem fugg sem skintol, sem emotikontol.

Udv

R.
Can you hear me, major Tom?

#522 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 19. 20:32

Kicsit még gondolkozz.
Make love not Wor.

#523 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 19. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 19. 20:32

Udv

R.

De a fórum kezelhetősége eléggé meghatározza hogy az emberkék itt maradnak e és próbálnak beilleszkedni, vagy mi ez a kezelhetetlen valami felkiáltással továbbállnak. És ez szerintem senkinek se jó. Nem tudom mi a további célotok evvel a fórummal de nagyon kezd haldokolni az egész. A maradék emberkékből is a fele átköltözött a pH-ra. Egyébként írom ezt úgy hogy nekem ez a skin még be is jön az ikonok meg nem zavarnak. Viszont ami zavar hogy eltűntek az emberek és kérdezem őket amott mind azt mondja hogy kezelhetetlen a fórum és ő evvel nem kínlódik. Akkor összességébe nem 10 embernek van evvel problémája csak jó részük feladta a küzdelmet inkább dobbantott.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#524 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 22:54

Pedig tényleg ideje lenne megújulnia a fórumnak ha nem akar teljesen elpusztulni. Gameware-ben 13 db olyan téma van amihez ma hozzászólt valaki, az hogy diskurzus lenne arról álmodni se lehet.
Pedig nem is oly régen ez a fórum pörgött rendesen. És ami szomorú, hogy a chattémákon meg a szigeten kívül a gameware a legnépszerűbb fórum, és ezzel együtt 13 téma 1 nap alatt amit fel tud mutatni.

#525 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 03. 19. 22:09

De a fórum kezelhetősége eléggé meghatározza hogy az emberkék itt maradnak e és próbálnak beilleszkedni, vagy mi ez a kezelhetetlen valami felkiáltással továbbállnak. És ez szerintem senkinek se jó. Nem tudom mi a további célotok evvel a fórummal de nagyon kezd haldokolni az egész. A maradék emberkékből is a fele átköltözött a pH-ra. Egyébként írom ezt úgy hogy nekem ez a skin még be is jön az ikonok meg nem zavarnak. Viszont ami zavar hogy eltűntek az emberek és kérdezem őket amott mind azt mondja hogy kezelhetetlen a fórum és ő evvel nem kínlódik. Akkor összességébe nem 10 embernek van evvel problémája csak jó részük feladta a küzdelmet inkább dobbantott.

Ez nem e kezelhetőségen múlik, ph fórum se éppen a legkifinomultabb legjobban kezelhető fórum. De ph-n 10 perc után válaszol valaki a feltett kérdésre, itt meg lehet, hogy 1 hét múlva botlik bele valaki, így jó hogy nem ragad itt senki. Felhígult a fórum, innen már az egyetlen kiút új felhasználók toborzása az viszont magától nem fog menni, csak ha olyan híreket és cikkeket közölnek a főoldalon ami vonza a fórumozókat. De azzal, hogy a főoldalon kommentelhetők a cikkek ezt az ajtót is bezárták.

#526 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 23:08

djculture: en a magam reszerol miota megtortent az atallas gyakorlatilag nem is olvastam/kommenteltem a forum tobbi reszet, csak itt a visszabeszelot. mondvan itt kell meggyozni az illetekeseket, hogy legyen vegre valami hasznalhatobb... :-(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#527 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 00:25

Csak érdeklődnék, (bocs hogy nem olvasok vissza) a Kedvencek utolsó hozzászólás szerint rendezése meg lesz oldva valamikor?
Örülnék neki.
Wherever you go, go with all your heart.

#528 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 00:30

Engem az idegesít még, hogy nem látom hol van új post a kedvenc topikjaimban, sokszor lemaradok témákról, illetve segíteni se tudok másoknak. Lassan ott járok, hogy minden topikot külön tabra rakok, és auto update-et állítok be, de ez is kurva kényelmetlen.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#529 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 19. 17:44

Én csak azt látom, hogy volt egy normális kinézetű használható fórum, ami néha napján hibázgatott. Most van használhatóság határát alulról súroló bugzó valami, ami folyamatos lassulásokkal kűzd. De ha nem ti követtétek ezt el, akkor szóljatok.

Nem. Előtte volt egy szénné hekkelt valami, borzalom kinézetű skinnel. Tényleg ki követte el azt a betonszürke gyászsz@rt? A másik fórum már agyon volt korlátozva. Nem működött rendesen és le volt korlátozva a kereső, az user hsz-einek visszakeresési terjedelme, tiltva volt néhány statisztika, stb...

Most van egy új fórum új funkciókkal, egy heggesztőszemüveges, de defaulthoz közel eső skinnel (ez már egymagában különb, mint a másik volt) és egy nem az elképzelhető legjobb, de tényleg használható skinnel. A régi funkciók visszahozását és a bugok javítását is megígérték. Miért nem lehet egy kis türelemmel lenni?

Két dolgot látok problémának: elkapkodták az átállást és elzárkóznak a helykihasználás javításától.

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 19. 17:44

Egyébként én keresgéltem skineket, de eleve kevés van ipb3-hoz, olyat meg nem is találtam aminek jobb lett volna a helykihasználása, a margók, fejlécek, aláírásoknak fenntartott hely mindenhol azonos.

Jó IPB3 skint még én sem láttam. De nézd meg ezt az IPB3-as fórumot. Ocsmányak az ottani skinek, de a rogue-x és oivar-x layoutokat érdemes megnézni. Borzalmasan kinézetük ellenére pl. a fórumfejlécek, gombok, kezelőszervek nem olyan nagyok, mint a default skinben. Ha ezeket lehetett kicsinyíteni, biztos a helykihasználáson is lehet javítani. Alap CSS/HTML ismeretek kellenek csak hozzá és rengetek türelem. Pepecs munka minden tulajdonságot átírni, rengeteg van, terjedelmes az IPB3 CSS kódja.

Jómagam belefogtam egy retro kheki skin készítésébe, de nem ígérek semmit! A főoldal már majdnem kész van, a többi nincs. Csak a színekhez nyúltam, a helyfoglalás még egy külön kör. Kivan a valagam enélkül is mostanában, kicsit szünetelek vele. A továbbjutást akadályozza az is, hogy nem tudom hogyan nézett ki a fórum régen. A főoldalra emlékszem és a kedvencek vannak meg mentett verzióban (nova-féle CSS-sel kiegészítve). Van valakinek screenshot a régi topiklistáról és és egy tetszőleges full topikoldalról?

Ha más is érez affinitást és megvan hozzá a minimális szakértelme, dobjon fel egy PHP modult támogató webszervert (legjobb az Apache, de lehet IIS is), egy PHP-t és egy MySQL-t. Utóbbi kettőt még telepíteni sem kell. Vagy feldobhat egy WAMP vagy LAMP szervert (nem ismerem ezeket). IPB 3.0.2-est tudok adni hozzá priviben. Sőt még azt is lehet csinálni, hogy felteszi valaki az IPB3-at egy ingyenes hostra, és priviben megadja az admin jelszót a vállalkozó szelleműeknek. A CSS tulajdonságok/színek vizuális nézegetéséhez egyelőre a CSSViewer FF addont találtam, de ha erre jár Wyco, benyöghetné, hogy milyen tooljai vannak ehhez a melóhoz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#530 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 08:34

Drukkolok az új8régi) skin elkészítéséhez! Megnézem van-e képem a régi fórumról.

#531 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 20. 08:14

és egy nem az elképzelhető legjobb, de tényleg használható skinnel.
szerintem nem hasznalhato. pont hasznalhatosagi problemak vannak vele.

Idézet

A továbbjutást akadályozza az is, hogy nem tudom hogyan nézett ki a fórum régen.
nagyon regen:
http://web.archive.o.../ultimatebb.cgi

nem olyan regen:
http://web.archive.o.../forum.hwsw.hu/

de valogathatsz is:
http://web.archive.o...//forum.hwsw.hu

(sajnos a lap nem forumhoz valo igazan, igy elobb utobb bele fogsz futni a nem talalhatoba, vagy az ujba..)

de a bughuntban szokas screenshotokat beidezni, szerintem ha visszamesz egy kicsit, akkor talalsz nehanyat ott is.

Szerkesztette: bogdan 2010. 03. 20. 09:17 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#532 Felhasználó inaktív   mr.aloevera 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 20. 09:54

sziasztok
régen.jártam itt,és egy régi mentésben találtam meg a címet.
újra regiztem. én sem rajongok adminként az ilyen dolgokért,de szükség törvényt bont.
szóval. régebben sokat olvasgattam itt. hasznos dolgokra kaptam ilyetén formán megoldást.
most meghálálnám valamilyen módon.
két dolog van,ami miatt most írok. az userek hiánya,vagyis inkább "inaktivitása" nem csak itt tapasztalható.kérnek,kapnak,oszt cső.
lehet reklámozni.bár nem én vagyok a "tulaj",de fel tudok ajánlani egy cím cserét a newdjportal oldallal. ez egy jó kis oldal nem túl nagy társasággal. kb 15 ezres látogató közönséggel.
direkt nem írok címet,nehogy reklámnak minősüljön.:rolleyes:
valamint fel tudok ajánlani egy tetszőleges skint./persze tudásomhoz mérten./ a fent említett oldal valamennyi bőrét ,és még jó pár oldal skinjeit is én csináltam.
olyat kaptok,amilyenre szükség van.nem szeretem a túl csicsás skineket. sok megrendelést ezért utasítottam el. szóval. nem ingyen dolgozom./általában/,de ide csinálok egy egyszerű átlátható bőröcskét. már ha kell. sok időm nincs,úgy hogy. idő kell míg elkészül. direkt nem adminnak írtam,mert így,legalább visszhangja is van a dolognak.
/s' mivel nem reklámozom a saját oldalam,így nem írom le,hol lehet megtalálni.
ha valaki kíváncsi, a gugliban a hsz-em pillanatában az első vagyok a listában az "ipbskin" címszó alatt.

üdv.

AV PROJECT

#533 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 19. 16:49

rajottem a problemam megoldasara:
:-) :-0 ;-) :-D
meg mindig szebb, mint az ujak...

Mar az elozo IPB-ben is volt egy 'Engedélyezed a hangulatjeleket ebben a hozzászólásban?' nevre hallgato checkbox a szerkesztoablakban, szerencsere tovabbra is megvan, evek ota aktivan hasznalom:> Sot, a beallitasok kozott le lehet tiltani a 'hangulatjelek' (de utalom mar magat a szot is) es a kepek megjeleniteset, szinten hasznos, igy olvasas kozben sem kell szart nezni:)

#534 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 10:14

A webarchive csak a fórum főoldalát hozza be. Topikoldalhoz (elég ha az eleje és a vége megvan) nem használható. Bughuntban sem találok megfelelő screenshotot.

Használható skinen meg azt értettem, hogy nem folyik ki tőle a szemed.

Szerkesztette: Wile E 2010. 03. 20. 10:25 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#535 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 19. 17:07

Egy javaslat/tipp: a mobilos skint nem lehet bedobni a választhatók közé?

:up:

Ez elsikkadt a nagy vitában, hogy hány hozzászólás fér ki mekkora monitoron. :) Kecske is, káposzta is, ha megoldható. Csak lehet, hogy még kicsit hegeszteni kell rajta.

#536 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2010. 03. 20. 00:30

Engem az idegesít még, hogy nem látom hol van új post a kedvenc topikjaimban, sokszor lemaradok témákról, illetve segíteni se tudok másoknak. Lassan ott járok, hogy minden topikot külön tabra rakok, és auto update-et állítok be, de ez is kurva kényelmetlen.

Szabi azt hiszem valahol már leírta, hogy olyan mértékben kéne széthekkelni a kódot a kedvencek megávltoztatásához, amit nem tudunk bevállalni. Ráadásul minden egyes ilyen egyedi módosítást kezdhetnénk elölről egy újabb frissítésnél, mivel a konverter scriptek csak a hivatalos kóddal (jobb esetben) tudnak mit kezdeni.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#537 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: mr.aloevera - Dátum: 2010. 03. 20. 09:54

sziasztok
régen.jártam itt,és egy régi mentésben találtam meg a címet.

Nemcsak itt, de a saját oldaladon is ügyelhetnél a nyelvre, helyesírásra.
Lehet, hogy jó amit csinálsz, de rossz reklám vagy magadnak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#538 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 20. 08:14

Nem. Előtte volt egy szénné hekkelt valami, borzalom kinézetű skinnel. Tényleg ki követte el azt a betonszürke gyászsz@rt? A másik fórum már agyon volt korlátozva. Nem működött rendesen és le volt korlátozva a kereső, az user hsz-einek visszakeresési terjedelme, tiltva volt néhány statisztika, stb...

Az, hogy a skin borzalom kinezű volt nem zavart mivel át lehetett szabni. A kereső most is le van korlátozva, a statisztikák meg kit érdekelnek komolyan? Ha van jó, de én nem adtam áldoztam volna fel a használhatóságot és áttekinthetőséget pár kósza statisztika miatt, aminek csak érdekesség szinten van jelentősége.

Idézet

Most van egy új fórum új funkciókkal, egy heggesztőszemüveges, de defaulthoz közel eső skinnel (ez már egymagában különb, mint a másik volt) és egy nem az elképzelhető legjobb, de tényleg használható skinnel. A régi funkciók visszahozását és a bugok javítását is megígérték. Miért nem lehet egy kis türelemmel lenni?

Mit igértek meg? Pont ez az, hogy közölték, hogy nem foglalkoznak "5 ember" igényével, le vagyunk ejtve, amíg nem panaszkodnak tömegesen minden marad változatlanul, skin is csak akkor lesz ha valaki megcsinálja nekik tökingyen és bérmentve.

Idézet

Két dolgot látok problémának: elkapkodták az átállást és elzárkóznak a helykihasználás javításától.

Az ő szemszögükből nem kapkodták el, hiszen szerintük ez így jó, és nem is nagyon akarnak változtatni semmin, ami több munkával jár mint az admin felületen egy beállítás átírása.

#539 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 20. 09:15

Azért ez a kék színű link vért kíván.
Make love not Wor.

#540 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 20. 11:57

...mivel a konverter scriptek csak a hivatalos kóddal (jobb esetben) tudnak mit kezdeni.

Na, a konverter scripteket mar lattuk, szoval nem biztos, hogy ezzel erdemes barmit is indokolni:D

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.