HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#1041 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 21. 13:56

Nem értem, alig van új bejegyzés, a weboldalra mégis sokat kell várni, amig megjelenik.
Megnéztem, a statisztika szerint egyedül én olvasom a fórumot, mégis kétszer bejött ez a hibaüzenet:

"Sajnáljuk, de a szerver a nagy terhelés miatt nem tudja teljesíteni a lekérést. Kérjük, próbáld meg újra. "

Milyen nagy terhelésről van szó?:think:

#1042 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 21. 16:01

Nem érted te ezt a biznicet: ha újrapróbálod, az egy újabb kattintás a statisztatikában.
Ha már egyszer senki más nincs itt rajtadon kívül, akkor ki kattintana megint?

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2010. 05. 21. 16:01 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1043 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 21. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 20. 13:09

Hát valakitől, aki alig néhány éve van itt, és ideje sincs fórumozni, szintén meredek a meredekségről beszélni :-) .

értelmezd, amit írtam: "teljesen egyértelműen kijelenteni" - az a mondat, amire reagáltam, azt feltételezte, hogy csak és kizárólag az ősrégi üzenetek (2001-2004) tartalmazzák az értékes postokat, miközben biztos vagyok benne, hogy mondjuk 2009-ben is születtek értékes (hovatovább, még értékesebb) topikok.
hwsw staff

#1044 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 21. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 05. 21. 14:56

Nem értem, alig van új bejegyzés, a weboldalra mégis sokat kell várni, amig megjelenik.
Megnéztem, a statisztika szerint egyedül én olvasom a fórumot, mégis kétszer bejött ez a hibaüzenet:

"Sajnáljuk, de a szerver a nagy terhelés miatt nem tudja teljesíteni a lekérést. Kérjük, próbáld meg újra. "

Milyen nagy terhelésről van szó?:think:

munin szerint délután fél 3-3 környékén hirtelen megugrott a terhelés, furcsa, nem nyúltunk akkor éppen hozzá..
utánajárok hétvégén, hátha kiderül, mi okozhatta ezt a peaket.
hwsw staff

#1045 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: helloszabi - Dátum: 2010. 05. 21. 17:20

az a mondat, amire reagáltam, azt feltételezte, hogy csak és kizárólag az ősrégi üzenetek (2001-2004) tartalmazzák az értékes postokat
akkor felreertelmezted, merthogy az eredeti mondat azt allitotta, hogy ott vannak a legertekesebbek. arrol, hogy kesobb szulettek-e ertekesek nem szol.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1046 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 17:52

értelmezd, amit írtam: "teljesen egyértelműen kijelenteni" - az a mondat, amire reagáltam, azt feltételezte, hogy csak és kizárólag az ősrégi üzenetek (2001-2004) tartalmazzák az értékes postokat, miközben biztos vagyok benne, hogy mondjuk 2009-ben is születtek értékes (hovatovább, még értékesebb) topikok.

Visszaolvastál?
Make love not Wor.

#1047 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: helloszabi - Dátum: 2010. 05. 21. 17:22

munin szerint délután fél 3-3 környékén hirtelen megugrott a terhelés, furcsa, nem nyúltunk akkor éppen hozzá..
utánajárok hétvégén, hátha kiderül, mi okozhatta ezt a peaket.

Biztos benézett 3 vendég :-D
Make love not Wor.

#1048 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 20:58

Szabi. Nem voltál itt, egyszerűen nem tudhatod.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1049 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 21. 21:58

Szabi. Nem voltál itt, egyszerűen nem tudhatod.

Ha azt mondom, hogy én meg itt voltam, és tudom, akkor fogadjunk leöltönyösnyakkendősözöl... :p

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 22. 03:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 21. 22:47

Ha azt mondom, hogy én meg itt voltam, és tudom, akkor fogadjunk leöltönyösnyakkendősözöl... :p

Szabiról beszéltünk. Nem volt itt, nem tudhatja. Te meg elvakult marketinges bullshitelő lettél.
Make love not Wor.

#1051 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 22. 03:17

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 21. 17:53

akkor felreertelmezted, merthogy az eredeti mondat azt allitotta, hogy ott vannak a legertekesebbek. arrol, hogy kesobb szulettek-e ertekesek nem szol.

Guga éppen ezt írta:

"Eleinte próbáltam nem tudomást venni róla, de ez van. A húzós nevek vagy elpárologtak, kibaszták innen őket, vagy kussolnak.
Jahno termel napi 20 észlelhető, értelmezhető hozzászólást, s ő a csúcstartó.

Szerintem ez a fórum...

az utolsó kapcsolja le a villanyt
"

Nomost ketten kitesszük a napi hsz-ek felét. Lehet matekozni.
Make love not Wor.

#1052 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 22. 07:00

Az ősidőkben tényleg nagyobb volt az értékesebb hsz-ek aránya. Nem, én sem voltam itt, de sok topikot végignéztem abból a korból. Bár azért akkor is voltak ~10 éves megmondós vérpistik, akik lyólll megaszondották vala a frankót Intel vs. AMD, NV vs. ATi fronton, stb. Újabban legalább ez az állatfajta kihalt. Ellentétben a "sz@r ez a játék, mert nem megy a TNT2-esemen..." típusú barmokkal. A videokártyás topikokban még most is megy néha egy kis NV vs. AMD torzsalkodás, de nem olyan szinten.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1053 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 22. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 21. 22:47

üdv

R.

Öltönyösnyakkendős :-p Emlékszem én még, amikor először söröztünk, már akkoris asztalfőn ültél, tudtam, hogy valami nem oké :Đ .
Komolyra fordítva, te sem mondhatsz nagyon mást, hiszen elkötelezett vagy, és saját koncepciótok van. De ez nekem széllel szemben brunyának tűnik, ha csak a most hirtelen született reakciókat megnézem szintén olyan emberektől, akik itt voltak már akkoriban is. Én nem tartozom közéjük, én 2003-ban szegődtem ide (jesszus..Mint egy szar házasság :Đ ), csak főleg az akkor régi hozzászólásokat olvasva kezdődött el erősebben fejlődni bennem az a tudás, amiből ma is élek. Ha csak ezt az egy aspektust előveszem, hát a mai facebook farmville meg új SSD-t jelentett be a Kingston jellegű cikkek után kialakuló diskurzusokból aligha fogok évek múlva is hasznos infókat szerezni, de a jelenből hozzáférhető infók egyedisége is hát nem kérdőjeles, hiszen rögtön 2-3 másik magyar portálon elolvashatom. A néhány szakmaibb téma, amikben azért meg-megnyilvánulnak olyan emberek, akik egy adott témában igen olvasmányos dolgokat tudnak mutatni. De így nincs inspiráció. Egy cikknek pont ez is volna feladata, hogy olyan dolgokat szedjen elő, amiket nem a külhoni hírek hű fordításaiból, hanem a cikket író szakirányú jártasságából fakadóan, mint önálló véleményt fogalmaz meg, vagy indít el egy szálat vele. Ez nagyon hiányzik az egyediséghez, az értékhez, amiről beszélhetünk, beszélhetnénk jelenben. Néha megjelenik egy külső, szakirányú tekintéllyel készülő cikk, amiről sokszor nehéz levetni a reklám jelzőt, de ha sikerül, egész jó kis cikk és diskurzus, és még ritkábban van az, hogy a cikkírók mondanak pár olyan szót, amibe egyáltalán nem lehet rögtön belekötni, hanem valóban érdemi beszélgetés alapjává lesz. Ez, akármennyire is mi formáljuk a fórumot, nem rajtunk múlik. A témák között a re: kezdetűek szinte minden mást elnyomva eluralkodtak, hát alapvetően fogják az arculatot és a hangulatot, színvonalt beállítani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1054 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 20. 22:27

Ne vitatom, vannak még ma is felhasználható információk, ahogy említetted, "tudásbázis", de azért azt lássuk be, hogy bizonyos, konkrét kérdéskörök felett meglehetősen tovahaladt az idő. És persze, máshogy is fogyasztjuk ma ezeket az információkat.

Akkor meg le kell gyakni a picsaba az UBB-s postokat. Epp a napokban (illetve a terjedelem miatt inkabb a hetekben:) olvastam vegig ujra a G800/Parhelia threadet, mert csak, es iszonyu kurva idegesito a sok szetcsuszott szar hozzaszolas, az elcseszett, http://www.lofa...ead/index.php?faszom link, amit mar regebben is jeleztem, nemcsak hasznalhatatlan, hanem EGO, hogy egy IT forum ilyet megengedhet maganak.

Vagy fogni kell egy regebbi vasat, berakni a terem sarkaba, ra egy UBB-t es a regi adatbazissal read-only elerhetove tenni az UBB-s tartalmat, az 'eles', IPB-s forumrol meg eltakaritani az egeszet, vagy siman csak eltakaritani az egeszet, mert a jelenlegi allapot nevetseges.

#1055 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 23. 13:32

Vagy fogni kell egy regebbi vasat, berakni a terem sarkaba, ra egy UBB-t es a regi adatbazissal read-only elerhetove tenni az UBB-s tartalmat, az 'eles', IPB-s forumrol meg eltakaritani az egeszet, vagy siman csak eltakaritani az egeszet, mert a jelenlegi allapot nevetseges.

Igazából manapság a tárhely sem lehet akadály, engem a külső hivatkozásos képek idegelnek, mikor már nem is létezik a link. Lassan kötelezni kellene mindenkit, hogy fel kelljen tölteni a képeket a fórumra, ott legalább megmarad.
Make love not Wor.

#1056 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 23. 13:42

Igazából manapság a tárhely sem lehet akadály, engem a külső hivatkozásos képek idegelnek, mikor már nem is létezik a link. Lassan kötelezni kellene mindenkit, hogy fel kelljen tölteni a képeket a fórumra, ott legalább megmarad.

"Azt nem leheeet, ez nem webtarhely" ©

#1057 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 23. 13:42

Igazából manapság a tárhely sem lehet akadály, engem a külső hivatkozásos képek idegelnek, mikor már nem is létezik a link.

Ez engem is idegesít, de nem a hwsw tehet róla. Más fórumon is létező jelenség. Ha elkezdenének itt kötelezni mindenkit képfeltöltésre, még többen lépnének le. Pedig technikailag nem rossz ötlet. A régi hsz-eket illetően felesleges UBB-zni. Megígérték, hogy megcsinálják. Regexp-pel menni fog. Remélhetőleg a szmájlik is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1058 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 05. 23. 16:03

Ez engem is idegesít, de nem a hwsw tehet róla. Más fórumon is létező jelenség. Ha elkezdenének itt kötelezni mindenkit képfeltöltésre, még többen lépnének le. Pedig technikailag nem rossz ötlet. A régi hsz-eket illetően felesleges UBB-zni. Megígérték, hogy megcsinálják. Regexp-pel menni fog. Remélhetőleg a szmájlik is.

Meg lehetne oldani script-el is, hogy a beillesztett képet automatikusan letükrözze a fórum saját tárhelyre, szóval ez nem akadály, de én nem érzem ezt akkora problémának, általában úgyis olyan régi hozzászólásokból tűnnek el a berakott képek amik már nem aktuálisak. Egyébként meg a nem szempont a tárhely szerintem nem feltétlenül igaz. Van cca 5000 aktív felhasználó (hasra ütöttem) ha mind csak 2mb-nyi képet tesz fel az már 10Tb.

Szerkesztette: Mumia 2010. 05. 23. 17:53 -kor

#1059 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 23:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 05. 23. 18:51

Van cca 5000 aktív felhasználó (hasra ütöttem) ha mind csak 2mb-nyi képet tesz fel az már 10Tb.

Nézzed darabra. 2 megabyte kép az mondjuk 25 darab. Lehet nem sok, de hol van 5ezer aktv basz? 2x300 giga diszket még fel is bírok ajánlani, ha kell, az kb. 80 kilobyte/darabbal, több, mint 3ezer kép. hol van ennyi?
Make love not Wor.

#1060 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 06:48

Egy olyan problémám lenne, hogy Firefox alól a hozzászólás menüben lévő gombok (link, media stb.) egyáltalán nem reagálnak. Viszont Internet Explorerben működik. Ez mitől lehet? :unsure: Próbáltam a sütiket törölni, de nem segített.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.