HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#1061 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 24. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 24. 00:54

több, mint 3ezer kép. hol van ennyi?

https://forum.hwsw.h...jo-kepet-hozza/
https://forum.hwsw.h...-szep-nokrol-v/
https://forum.hwsw.h...acios-jatek-ii/
https://forum.hwsw.h...kepes-szamolas/
https://forum.hwsw.h...c-pictures-vii/
https://forum.hwsw.h...rzemenyeink-ii/
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1062 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 07:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 05. 24. 07:48

Próbáltam a sütiket törölni, de nem segített.

Pedig ez rá a megoldás. Ne csak a forum.hwsw-s sütiket töröld, hanem az összes hwsw.hu-st, meg a biztonság kedvéért néhány hwsw-vel összefüggő más sütit is. Hányas FF amúgy?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1063 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 05. 24. 08:11

Pedig ez rá a megoldás. Ne csak a forum.hwsw-s sütiket töröld, hanem az összes hwsw.hu-st, meg a biztonság kedvéért néhány hwsw-vel összefüggő más sütit is. Hányas FF amúgy?

Legfrissebb.

szerk.: A hwsw.hu -s sütik törlése megoldotta.

Szerkesztette: Warton 2010. 05. 24. 09:27 -kor

#1064 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 24. 00:54

Nézzed darabra. 2 megabyte kép az mondjuk 25 darab. Lehet nem sok, de hol van 5ezer aktv basz? 2x300 giga diszket még fel is bírok ajánlani, ha kell, az kb. 80 kilobyte/darabbal, több, mint 3ezer kép. hol van ennyi?

Hát azért nézz bele a képes totyikokba sokszor 1db kép 2mb, és előfordul, hogy 6-8-at rak be valaki egy hozzászólásba, szóval a 2mb fejenként még igencsak jóindulatú számolás. Az 5000 aktív az nem egyszerre, hanem össszesen. Beleszámítva azokat is akik egy időszakban voltak aktívak de már nem.

#1065 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 05. 24. 10:24

Legfrissebb.

szerk.: A hwsw.hu -s sütik törlése megoldotta.

Nem firefox specifikus a bug, safari-ban ugyanúgy el szokott szállni, és erős a gyanűm, hogy a főoldali kommentelős sütik kavarnak bele a dologba.

#1066 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 05. 24. 08:05

Lehet, hogy egy utolso bunko paraszt vagyok, de cim alapjan ezek a topicok nem tunnek tulzottan ertekesnek (a biztonsag kedveert azert gyorsan megneztem: meg mindig 'HWSW Informatikai Kerekasztal' a forum neve), nem biztos, hogy ezeket a threadeket akar csak fel ev utan is barki elovenne, szemben pl. a 'Vizhutes es rejtelmei' jellegu dolgokkal, ahol egy hianyzo kep erthetetlenne/ertelmetlenne tehet egy hozzaszolast vagy akar egy hosszabb beszelgetest is, a fenti topicokban pedig nyomsz egy pgdownt es kesz...

Idézet: Mumia

Hát azért nézz bele a képes totyikokba sokszor 1db kép 2mb, és előfordul, hogy 6-8-at rak be valaki egy hozzászólásba

Fair-use policy. Meg kell szabni, hogy mittomen, egy kep max. 1024x768 es/vagy max. 200kB. Persze nem kellene tul komolyan venni, de aki nagyon elszall azt ez alapjan mar valagba lehet rugni. A kepfeltoltest lehetne a feljebb leirt szempontok alapjan is korlatozni (pl. szakmai forumokon engedelyezett, mashol nem, mert minek).

A kepek tukrozese bennem is felmerult, de jogi szempontbol nem tunik jo otletnek (pl. torvenybe utkozo tartalom, jogvedelem, stb).

#1067 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 14:02

Idézet

Egyszer egy Goebbels nevű jeles pr-szakember azt mondta: "Ha meghallom azt a szót: kultúra, a pisztolyomhoz kapok!"

Valószínűleeg igen értékes vízhűtéses pisztoly volt.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1068 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 24. 14:23

Lehet, hogy egy utolso bunko paraszt vagyok, de cim alapjan ezek a topicok nem tunnek tulzottan ertekesnek (a biztonsag kedveert azert gyorsan megneztem: meg mindig 'HWSW Informatikai Kerekasztal' a forum neve), nem biztos, hogy ezeket a threadeket akar csak fel ev utan is barki elovenne, szemben pl. a 'Vizhutes es rejtelmei' jellegu dolgokkal, ahol egy hianyzo kep erthetetlenne/ertelmetlenne tehet egy hozzaszolast vagy akar egy hosszabb beszelgetest is, a fenti topicokban pedig nyomsz egy pgdownt es kesz...

Fair-use policy. Meg kell szabni, hogy mittomen, egy kep max. 1024x768 es/vagy max. 200kB. Persze nem kellene tul komolyan venni, de aki nagyon elszall azt ez alapjan mar valagba lehet rugni. A kepfeltoltest lehetne a feljebb leirt szempontok alapjan is korlatozni (pl. szakmai forumokon engedelyezett, mashol nem, mert minek).

A kepek tukrozese bennem is felmerult, de jogi szempontbol nem tunik jo otletnek (pl. torvenybe utkozo tartalom, jogvedelem, stb).

Az utolsó mondatoddal alávertél az egész threadnek: ha nem "tükrözöd" a képeket, akkor 0 (nulla, nil) hely kell nekik.
Vagy kényszeríteni fogod a Nagyra Becsült Fórumozókat, csak a fórum tárhelyére tehetnek fel közlésre szánt képeket, és csak a te méretedben?

Elmegy a maradék lyúzer is.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 24. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 05. 24. 14:23

Fair-use policy. Meg kell szabni, hogy mittomen, egy kep max. 1024x768 es/vagy max. 200kB. Persze nem kellene tul komolyan venni, de aki nagyon elszall azt ez alapjan mar valagba

Fotós topikon esetleg 1-1 nagyobb, de azoknak úgyis van rendes külső tárhelyük. Én kb. 600x450 fotókat, meg hasonlót szoktam használni, 100k alatt, aztán kész.
Make love not Wor.

#1070 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 05. 24. 15:38

Az utolsó mondatoddal alávertél az egész threadnek: ha nem "tükrözöd" a képeket, akkor 0 (nulla, nil) hely kell nekik.
Vagy kényszeríteni fogod a Nagyra Becsült Fórumozókat, csak a fórum tárhelyére tehetnek fel közlésre szánt képeket, és csak a te méretedben?

Elmegy a maradék lyúzer is.

Elnezest, igazabol engem nem nagyon erintenek a kulso kepek (foleg, hogy nalam a kepek/smileyk megjelenitese default ki van kapcsolva:), felmerult, hogy problemat okoznak a halott linkek, en meg leirtam ami eszembe jut a dologrol. Peldaul azt, hogy hogyan lehetne elejet venni annak, hogy a juzerek 10Mpixeles kepet toltsenek fel (amikor 95%-ban 640x480-ban _semmivel_ sem latszik kevesbe a lenyeg), es felvetettem, hogy a tukrozes miatt jonnek/johetnek a jogvedok meg az ugyved hordak. Nekem sem tetszik, de ezzel is szamolni kell.

Nem akarok en senkit semmire kenyszeriteni, nem is vagyok en ahhoz senki ezen a forumon. A tarhely esetleg lehetne alternativa azoknak, akiknek fontos, hogy a hozzaszolashoz kapcsolodo kepei meglegyenek evekkel kesobb is, a meretkorlattal pedig elejet lehetne venni annak, hogy visszaeljenek vele a felhasznalok, es indokolatlanul sok tarhelyre legyen szukseg (ami nyilvan az uzemeltetonek jelentene tobbletkoltseget).

#1071 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 16:22

Azért a fingreszelésnek egész szép az irodalma....

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1072 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 05. 24. 15:38

*Elmegy a maradék lyúzer is.

Minden egyes külső hivatkozásként betett kép a linkjében karakterenként 1B helyet fog foglalni+a hivatkozás szövege és BB-kódok.

*De el ám! :-)

Szerkesztette: didyman 2010. 05. 24. 18:06 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1073 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 22. 09:21

hát a mai facebook farmville meg új SSD-t jelentett be a Kingston jellegű cikkek után kialakuló diskurzusokból aligha fogok évek múlva is hasznos infókat szerezni, de a jelenből hozzáférhető infók egyedisége is hát nem kérdőjeles, hiszen rögtön 2-3 másik magyar portálon elolvashatom. A néhány szakmaibb téma, amikben azért meg-megnyilvánulnak olyan emberek, akik egy adott témában igen olvasmányos dolgokat tudnak mutatni. De így nincs inspiráció. Egy cikknek pont ez is volna feladata, hogy olyan dolgokat szedjen elő, amiket nem a külhoni hírek hű fordításaiból, hanem a cikket író szakirányú jártasságából fakadóan, mint önálló véleményt fogalmaz meg, vagy indít el egy szálat vele. Ez nagyon hiányzik az egyediséghez, az értékhez,...

Most biztos önelégült seggfejnek fogok tűnni, de azt gondolom, hogy a HWSW tartalma messze az egyik legjobban összeszedett a kis magyar rögvalóságban. Rohadt sokat dolgozunk azon, hogy egyedi tartalmat állítsunk elő, és egyedi információkat csempésszünk még az átvett anyagainkba is -- emellett az, hogy nincs minden második cikk alatt huszonöt fórumoldalas szakmai vita, az már megbocsáss, de a hazai "IT-szakemberek" apátiáját sokkal inkább tükrözi, mint a cikkek egyediségét...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1074 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 24. 21:19

Most biztos önelégült seggfejnek fogok tűnni, de azt gondolom, hogy a HWSW tartalma messze az egyik legjobban összeszedett a kis magyar rögvalóságban. Rohadt sokat dolgozunk azon, hogy egyedi tartalmat állítsunk elő, és egyedi információkat csempésszünk még az átvett anyagainkba is -- emellett az, hogy nincs minden második cikk alatt huszonöt fórumoldalas szakmai vita, az már megbocsáss, de a hazai "IT-szakemberek" apátiáját sokkal inkább tükrözi, mint a cikkek egyediségét...

üdv

R.

Renwick, én nem azért írtam, amit írtam, hogy ki hordja a kabátot beszélgetést kezdjünk ebből is. Fogd már fel, le van szarva, hogy a cikkírók mit és hogyan gondolnak erről, az olvasóitok ítélnek!
Na meg az is megér egy misét, hogy pontosan mi is az IT.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1075 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 24. 21:19

Rohadt sokat dolgozunk azon, hogy egyedi tartalmat állítsunk elő, és egyedi információkat csempésszünk még az átvett anyagainkba is

Abban egyet értek, hogy rohadt sokat melóztatok vele. Ez tény. De egyedi információval már megbocsáss, mikor az Inviteles szerverterembe belekérdeztem, akkor nyeglén megvontátok a vállatok, hogy mittomén, ez volt a sajtóközleményben, így leírtuk, extrát ne kérdezz. Innentől mégis mi a rákfenétől olyan egyedi, meg plusz információs?
Make love not Wor.

#1076 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 24. 23:25

Renwick, én nem azért írtam, amit írtam, hogy ki hordja a kabátot beszélgetést kezdjünk ebből is. Fogd már fel, le van szarva, hogy a cikkírók mit és hogyan gondolnak erről, az olvasóitok ítélnek!
Na meg az is megér egy misét, hogy pontosan mi is az IT.

Én sem akarok ebből presztízsvitát keríteni, de elhiheted, hogy baromira érzékenyen érint itt mindenkit, ha két mondattal leírják azt a munkát, amit nap mint nap végez.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1077 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 25. 09:23

ahogy craig ferguson szokta mondani nem éppen PC poénjai után: yeah, blame me, make me the bad guy :D
hwsw staff

#1078 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 25. 09:27

Én sem akarok ebből presztízsvitát keríteni, de elhiheted, hogy baromira érzékenyen érint itt mindenkit, ha két mondattal leírják azt a munkát, amit nap mint nap végez.

üdv

R.

Értsd már meg, olvasóként ezt leszarjuk, én is jól tudom, hogy mennyit melóztok ezzel az egésszel, de nem ehhez viszonyítod a végeredményt te sem, szerintem. Ez kritika, amit megfelelően kéne kezeljetek és nem sértődéssel. Írtok igazán jó cikkeket, de kevés az arányuk az egészhez képest, valamint számos hiba fordul elő mondhatni rendszeresen (bár az utóbbi időben ebben tényleg van fejlődés).
Ne én legyek a bűnbak meg a faszkalap, aki azt se tudja, miről beszél, nagyon jól tudod, hogy sokan vagyunk negatív véleménnyel a cikkeket és a kommentfelületet általánosan illetően, és egyáltalán nem az a jellemző, hogy csakazértis beszóljunk, tényleg szívesen olvasnánk jó cikkeket, színvonalas oldalon, amit nem basz szét néhány emotikon, amíg ezekben nincs előrelépés, valahogy jelezni kell, hogy mennyire zavaró/ciki, mert szerintetek úgy tűnik, nem az.
Nem kell ebből sértődőset csinálni, mi ismerjük egymást, tudod, hogy bírom a fejed, Berbónnal még van söröznivalóm, és ki tudja, lehet, hogy Speciallal is megiszunk egy sört, ha nem ver meg előtte, a cikkírás meg ezektől független szakma.

#1079 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 05. 25. 09:27

üdv

R.

Az én munkámat is leírják, sőt, a fórumon kb. lebüdöscsalóznak. :cool: Meg vannak a parkolóőrök is.

De sokkal többre mennétek azzal, ha VAGY a) elolvasnátok, mit akarnak szebben-durvábban mondani az emberek és nemcsak a policy szerint születnének a válaszok VAGY b) átkerülne a Visszabeszélő szekció a read-only részbe.

Forgalomhoz: a mostani statisztika szerint a top 9 fórumozónak ennyi postja van rendre: 33, 30, 16, 15, 13, 12, 10, 10, 10. Ez most ritka eset, mert a legaktívabb is ritkán van 20 fölött. Ehhez képest 44 felhasználó volt aktív az utolsó 15 percben (nem tudom, hány %, magamból kiindulva 5-10). Ezeknek jó része a főoldalról jövő "királycikk" vagy "hülyecikkíró", van hozzá a Sziget-Társalgó, meg pár százalék releváns tartalom. Ha ez az irány, akkor hajrá, javaslom a b) opciót. Egyébként a). Mert most nektek is, nekünk is csak felesleges időtöltés gyártani a postot.

#1080 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 05. 25. 11:42

Az én munkámat is leírják, sőt, a fórumon kb. lebüdöscsalóznak. :cool:

Akkor én is :Đ . Notiban alkatrészt kéne cserélni, raktáron nincs, beszerezni épeszű áron jelenleg nem tudunk.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.