HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítése Flash drive-ra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítése Flash drive-ra Értékeld a témát: ***** 13 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 16. 23:25

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesigner - Dátum: 2010. 03. 16. 14:30

A helyzet az, hogy ha megnézed a netbook-okra való igényt, a tavalyi netbook eladásokat, látni fogod, hogy pl. az ASUS EEE PC szériáit úgy elkapkodták, hogy egyes típusokat ma már , még használtan sem kapod meg. A netbook most a sláger és nem a Windows 7. Főleg így, hogy a kettő a jelek szerint kizárja egymást. Manapság minden netbook fel van szerelve USB-vel és majdnem mindegyik egy SD kártyolvasóval. Kizárólag a Microsoft egyéni szociális problematikája, hogy erre nem gondoltak a Windows 7 fejlesztésénél, és így TETEMES mennyiségű potenciális vásásrlót, és felhasználót buknak el.

Nem zár ez ki semmit, simán 10 perc alatt telepítettem USB-ről W7-et a netbookomra. Telepítés szerintem bőven menne SD-ről is, ha tudna róla bootolni a gép.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#42 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 03. 16. 14:23

ez így elég CRC-sen hangzik... :Đ

Nem, ez szezon-fazon keverése erősen. Ezt CRC már nem tudja kifejezni. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#43 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 16. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: FlowM@N - Dátum: 2010. 03. 16. 23:26

Nem, ez szezon-fazon keverése erősen. Ezt CRC már nem tudja kifejezni. :D

Tessék csak elmerülni a másik "szaktopicban" is, és mindenre fény derül. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#44 Guest_Josika_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 17. 15:49

Sziasztok !

Én egy DELL Inspiron 1011re szeretnék valahogy a gyári Linuxa mellé egy Windows 7-et telepíteni, a kérdésem az az, hogy a látottak alapján
csak SD kártyára NEM lehet a Windows 7est telepíteni, vagy pedig pendrivera sem?

Esetleg XP-t lehet-e ilyen eszközre telepíteni valahogy?

#45 Guest_flashdesigner_*

Elküldve: 2010. 03. 18. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Josika - Dátum: 2010. 03. 17. 15:49

Sziasztok !

Én egy DELL Inspiron 1011re szeretnék valahogy a gyári Linuxa mellé egy Windows 7-et telepíteni, a kérdésem az az, hogy a látottak alapján
csak SD kártyára NEM lehet a Windows 7est telepíteni, vagy pedig pendrivera sem?

Egyikben sem vagyok 100%-ig biztos, majd mások is alátámaszthatnák, illetve megcáfolhatnák:

Az SD kártya és más memóriakártyaolvasó egységek az USB portra szoktak volt rákötve lenni, még ha ez nem is mindig látszik.
/// Bár mintha láttam volna már PCI-E csatolású memóriakártyaolvasót is (?) ///
Effektíve az SD kártya megfelel egy pendrive-nak, tehát nem szükségszerű a két eszközt e témában elválasztani egymástól.

A másik pedig, amiben szintén nem vagyok 100%-ig biztos, de mintha olvastam volna már több fórumon is arról, hogy bizony lehetséges SD/MMC/stb. kártyára és FLASHdrive-ra XP telepíteni.

Annyit tudok, hogy a 2000/XP de ezekszerint a későbbi verziók is ( Vista/7) alapesetben az USB-s eszközöket , cserélhető lemezként kezelik, de volt valami trükk, amivel már a driver-betöltéseknél fel lehetett csatolni a boot particiót.

#46 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesignor - Dátum: 2010. 03. 18. 14:05

...

Köszönjük Emese ...
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#47 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesignor - Dátum: 2010. 03. 18. 13:05

Egyikben sem vagyok 100%-ig biztos, majd mások is alátámaszthatnák, illetve megcáfolhatnák:

Az SD kártya és más memóriakártyaolvasó egységek az USB portra szoktak volt rákötve lenni, még ha ez nem is mindig látszik.
/// Bár mintha láttam volna már PCI-E csatolású memóriakártyaolvasót is (?) ///
Effektíve az SD kártya megfelel egy pendrive-nak, tehát nem szükségszerű a két eszközt e témában elválasztani egymástól.

A másik pedig, amiben szintén nem vagyok 100%-ig biztos, de mintha olvastam volna már több fórumon is arról, hogy bizony lehetséges SD/MMC/stb. kártyára és FLASHdrive-ra XP telepíteni.

Annyit tudok, hogy a 2000/XP de ezekszerint a későbbi verziók is ( Vista/7) alapesetben az USB-s eszközöket , cserélhető lemezként kezelik, de volt valami trükk, amivel már a driver-betöltéseknél fel lehetett csatolni a boot particiót.

OMG https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/redface.gif

#48 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesignor - Dátum: 2010. 03. 15. 16:45

Nem úgy van, hogy a memóriakártyák és az SSD-k is , alapvetően SLC vagy MLC-sek .. wear levellinggel a memóriakártyák is felszerelhetők, a vásárláskor várható élettartam pedig gyak. hosszabb mint egy manapság vásárolható merevlemeznél, nem is véletlenül ad a Sandisk egyes kártyáira ÉLETTARTAM garanciát, de van olyan kártyájuk is amire "csak" 10 év garit vállalnak.

Szerintetek , ha nem tesztelték volna őket sz*rrá a Sandisk szorgos munkatársai, OS-eket telepítve rájuk és így kínozva őket , akkor mernének rá ilyen időtartamú garanciákat vállalni?

Ez egy szakmailag megalapozott szólás volt, olyantól, akinek láthatóan fogalma sincs a flash működéséről, fizikájáról, stb. (anno nekem sem volt)

Szerinted, ha esetleg neadj' isten, egy ilyen tároló tönkremenne, a gyártónak nehézséget jelentene kicserélnie azt? :omg:

A garancia pedig nem azt jelenti, hogy nem fog tönkremenni, hanem a gyártó hozzáállását tükrözi... Az élettartam-garancia más jellegű termékekre is van, a jelentése nem az, hogy soha az életben nem fog fáradni, kopni, meghibásodni. Hanem azt jelenti, ha mégis, akkor cserélik.

És igen, a flash "fárad". Mindegy, hogy SD-kártya, pendrive, vagy SSD.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#49 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: flashdesignor - Dátum: 2010. 03. 15. 20:57

...
1: más hardware konfigurációban "felébredve" a rendszer , pontosan úgy érzi magát, ...

:offtopic: Azt vegyük észre, hogy a számítógépek leginkább nem érzések és akarat, hanem utasítások alapján működnek. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#50 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 15. 22:05

.... Nem is értette miért kapkodok a váliumért, mikor megláttam.

:offtopic: ...mert függő vagy... :p

#51 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Josika - Dátum: 2010. 03. 17. 15:49

Sziasztok !

Nem az a kérdés, hogy lehet-e, mert lehet. De sokkal több munkába kerül, mint ha átpartícionálnád a vincsesztert, csinálnál neki egy kis partíciót, oszt arra raknád. Kérdés, hogy akarsz-e vele kínlódni, vagy felrakod hdd-re, mert utóbbira optimális.

A flash alapú eszközök pedig fáradnak. Pendrive-ot szerintem hamar kinyírhatod (értsd. akár pár hónap alatt), vincseszteren nem hiszem, hogy nem lehet neki szorítani egy kis helyet, azt meg soha nem fogja kinyírni.

(linuxban azért van ez a pendrive-mizéria, mert a "modularitás" miatt viszonylag könnyen szétválaszthatóak a "diszk-igények", jobban lehet optimalizálni ezeket. Windows nem erre készült, hanem hdd-re végülis.

#52 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:53

Rakjuk rendbe akkor ezt az élettartam-dolgot akkor. Az élettartam-garancia azt jelenti, hogy a megadott termék hivatalos élettartalmán belül, ha meghibásodik, csere. Ez flash alapú memóriák esetén pár tízezer írási-olvasási művelet. Felhasználási területtől függ, hogy ez mennyi idő - nyilvánvalóan egy fényképezőgépben sokkal tovább tart egy memóriakártya a kevés I/O művelet miatt, mint egy rendszerlemez esetében. Ha ezt a "kertetet" túlléped, onnantól nincs gari, hiszen a tervezett élettartalmát túllépte. Ergo ezért baromság bármilyen OS-t memóriakártyára vagy pendrive-ra telepíteni. És ezért olyan drágák az SSD-k, mert a sebességen felül muszáj kitolni az élettartalmát is ezeknek az eszközöknek. De ha tévednék, javítsatok...

#53 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 03. 23. 11:53

Rakjuk rendbe akkor ezt az élettartam-dolgot akkor. Az élettartam-garancia azt jelenti, hogy a megadott termék hivatalos élettartalmán belül, ha meghibásodik, csere.

Mi az, hogy "hivatalos élettartam?" 117 év?
Make love not Wor.

#54 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 03. 23. 11:53

Ha ezt a "kertetet" túlléped, onnantól nincs gari, hiszen a tervezett élettartalmát túllépte.

Hogy bizonyítja, hogy túlléptem? Naplóz írást a pendrive?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#55 Guest_solkisim_*

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 23. 12:02

Mi az, hogy "hivatalos élettartam?" 117 év?

Annyi amennyit a gyártó ad. Gyártónként és eszközönként változik. Vannak olyan SD kártyák amelyekre csak 2, de vannak olyanok is amelyekre 10 év garanciát adnak (!) ... A rendeltetésszerű használat mellett, külsérelmi nyom nélkül KÖTELESEK megjavítani (kicserélni) az eszközt, akárhány terraquad adatot is mozgattál rá másodpercenként, de az eszköz meghibásodott.

Erre van a vásárlók érdekvédelmi képviselete. A garanciát nem úgy vállalják, hogy előre meg lenne szabva hogy a vásárló mikor mennyi adatot írhat rá.

Ha tehát 10 év garanciát vállal a gyártó egy SD kártyára, arra akár operációs rendszert is telepíthetsz vagy bármit csinálhatsz vele, hiszen ha tönkremegy a gyártó vállalta a garanciát.

Egyébiránt pedig ma már igenis vannak olyan SLC-s memóriakártyák is amelyek több millió írási műveletet kibírnak , pont ezért bátorkodik némely gyártó ilyen hosszú garanciaidőt vállalni.

http://www.vatera.hu..._163409181.html
http://fujiweb.hu/ka...oriakartya.html

#56 Guest_solkisim_*

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 03. 23. 07:51

Ez egy szakmailag megalapozott szólás volt, olyantól, akinek láthatóan fogalma sincs a flash működéséről, fizikájáról, stb. (anno nekem sem volt)

Szerinted, ha esetleg neadj' isten, egy ilyen tároló tönkremenne, a gyártónak nehézséget jelentene kicserélnie azt? :omg:

A garancia pedig nem azt jelenti, hogy nem fog tönkremenni, hanem a gyártó hozzáállását tükrözi... Az élettartam-garancia más jellegű termékekre is van, a jelentése nem az, hogy soha az életben nem fog fáradni, kopni, meghibásodni. Hanem azt jelenti, ha mégis, akkor cserélik.

És igen, a flash "fárad". Mindegy, hogy SD-kártya, pendrive, vagy SSD.

Fáradni fárad, ezt senki nem vitatja, de a mai SD-SSD-Flash drive technológiák, már előreláthatólag NAGYSÁGRENDEKKEL tovább fogják kibírni, mint az ugyancsak mai technológiával legyártott wincseszterek.

Valahol olvastam is hogy ma már 120 évre becsülik a korszerű SSD-k működési idejét, egy winyó pedig a legjobb esetben is 10-15 évig bírja. Utána ab ovo kikopik a csapágyazása, az integritását is elveszti, de még az sincs kizárva hogy szimplán letörik a fej ennyi pörgés után.

#57 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: solkisim - Dátum: 2010. 03. 23. 13:19

Ha tehát 10 év garanciát vállal a gyártó egy SD kártyára, arra akár operációs rendszert is telepíthetsz vagy bármit csinálhatsz vele, hiszen ha tönkremegy a gyártó vállalta a garanciát.

Ahamm. 5 év garanciásra nem telepíthetek? És ha ez a gyártó szerint nem rendeltetésszerű használat? Másrészt én pont azt kérdeztem, hogy ha nincs ráírva év, hanem dobálóznak ezzel az élettartam, meg "örök" garival, akkor sz idehaza mennyi is?
Make love not Wor.

#58 Guest_solkisim_*

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 23. 13:41

Ahamm. 5 év garanciásra nem telepíthetek? És ha ez a gyártó szerint nem rendeltetésszerű használat? Másrészt én pont azt kérdeztem, hogy ha nincs ráírva év, hanem dobálóznak ezzel az élettartam, meg "örök" garival, akkor sz idehaza mennyi is?

A rendeltetésszerű használat annyit jelent, hogy a garanciális szervizelésnél KÜLSÉRELMI NYOM nélkül kell prezentálni a terméket.

#59 Guest_Josika_*

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 03. 23. 08:10

Nem az a kérdés, hogy lehet-e, mert lehet. De sokkal több munkába kerül, mint ha átpartícionálnád a vincsesztert, csinálnál neki egy kis partíciót, oszt arra raknád. Kérdés, hogy akarsz-e vele kínlódni, vagy felrakod hdd-re, mert utóbbira optimális.

A flash alapú eszközök pedig fáradnak. Pendrive-ot szerintem hamar kinyírhatod (értsd. akár pár hónap alatt), vincseszteren nem hiszem, hogy nem lehet neki szorítani egy kis helyet, azt meg soha nem fogja kinyírni.

(linuxban azért van ez a pendrive-mizéria, mert a "modularitás" miatt viszonylag könnyen szétválaszthatóak a "diszk-igények", jobban lehet optimalizálni ezeket. Windows nem erre készült, hanem hdd-re végülis.

Köszi, de nekem pont azért kéne pendrivera az oprendszer, mert a winyómat lecseréltem benne egy SSD meghajtóra, ami relatív kicsi, 32 gigabájtos.
De azt láttam már más fórumon, hogy a Windows 7-nek nem kell a gyárilag meghirdetett 20 GB , hanem az csak javasolt, de valójában elég neki 8 Gb is. Nekem meg pont van egy 8 gigás pendrive-om amire rá szeretném húzni, de úgy látszik, marad a Linux.

#60 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Josika - Dátum: 2010. 03. 23. 13:58

Köszi, de nekem pont azért kéne pendrivera az oprendszer, mert a winyómat lecseréltem benne egy SSD meghajtóra, ami relatív kicsi, 32 gigabájtos.
De azt láttam már más fórumon, hogy a Windows 7-nek nem kell a gyárilag meghirdetett 20 GB , hanem az csak javasolt, de valójában elég neki 8 Gb is. Nekem meg pont van egy 8 gigás pendrive-om amire rá szeretném húzni, de úgy látszik, marad a Linux.

Mi értelme lenne a lassú pendrive-ról futtatni az oprendszert és a gyors belső meghajtón tartani minden mást, amikor fordítva is csinálhatnád akár? Ha más nem, veszel egy notivinyót (vagy felhasználod azt, amit kiszedtél, ha megvan még) meg egy hozzáillő USB-s házat, ötször-hatszor gyorsabb lesz, mint egy átlagos pendrive, és még helyed is lesz bőven a cuccaidnak.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.