Témarombolás Mit lehet tenni, ha valaki témarombolást lát?
Elküldve: 2011. 01. 04. 08:09
HWSW hozzászólási szabály, cikkírótól idézet:
"jaja építő jellegű lehet leginkább, vagy esetleg semleges, de romboló hatású semmiképp :)
azt csináljátok a nem cikk-topikokban :) "
Elküldve: 2011. 01. 04. 09:45
Idézet: Kitiltott - Dátum: 2011. 01. 04. 08:09
Valami normális nevet azért választhattál volna,mert szerintem a másikat jegelték örökre.Bár megtudod változtatni min én
Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 01. 04. 09:46 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2011. 01. 04. 10:14
Idézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 01. 04. 09:45
a semmiért örökre jegelték? durva lenne
amúgy van még nickem
"jaja építő jellegű lehet leginkább, vagy esetleg semleges, de romboló hatású semmiképp :)
Elküldve: 2011. 01. 04. 10:58
Idézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 01. 04. 10:52
akkor kellett volna indokot is írniuk, azért nem tették
Elküldve: 2011. 01. 04. 13:58
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 03. 22:01
Régen volt ilyen, de megunták. Tegnap lejött az ebook kliensem, néztem, hogy van adag ingyen könyv, másik meg túl drágán adja az elektromosat is. Erről pld. miért nincs cikk sehol? Megválaszolom, nem jelent meg Fácsebúkon
Ez nem újságírás, ez ctrl+c ctrl+v cikkfordítás. A zöld datacenterről írtak valamit, ott kérdeztem, amit Neki is illett volna helyben feltenni, erre is megjött, ez volt a hivatalos sajtóanyag, ennyit tudunk. Éljen.
Elküldve: 2011. 01. 04. 14:45
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 04. 13:58
errol regeljel bovebben
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2011. 01. 04. 14:51
Idézet: kroozo - Dátum: 2011. 01. 04. 14:45
Ugye, hogy médiában erről nem lehet infót kapni? Amúgy nem annyira extra, egynek jó volt, másikhoz most valami Rejtő könyv is lejött, de az megnyitáskor elkressel
Elküldve: 2011. 01. 04. 14:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 04. 14:51
Osszes rejto gyak fent van a meken
Mondjuk nem felek, van meg par giga scifim
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2011. 01. 04. 15:53
Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 01. 04. 15:54 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2011. 01. 04. 20:43
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 04. 15:50
mit vettel, meg mit kell meretezni?
Calibrevel ha igenyeskedsz is, sima irodalmat nem tul sok tokolessel lehet konvertalni
Elküldve: 2011. 01. 05. 04:26
Idézet: kroozo - Dátum: 2011. 01. 04. 20:43
iPad. Azon van pld. a Kulcssoftnak valami kezdeményezése, az is ad pár könyvet ingyen. Vásárlásokra viszont kíváncsi lennék. Fél MEK-et letöltöttem, de elég bonyás a használata, ere írtam, hogy pdf-nél pld. túl nagy a margó, ha kinagyítom, kicentizem a széleire, akkor pont olvasható, de 1 lapozás után újra lehet állogatni.
Majd babrálom, de most kaptam 2 analóg könyvet, ellenben X mennyiségű könyv, vagy doksi cipelése még mindig dilemma. Vitatkozni lehet, én az iPadot erre alkalmatlannak minősítettem, oszt kész.
Elküldve: 2011. 01. 05. 07:49
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 05. 04:26
Majd babrálom, de most kaptam 2 analóg könyvet, ellenben X mennyiségű könyv, vagy doksi cipelése még mindig dilemma. Vitatkozni lehet, én az iPadot erre alkalmatlannak minősítettem, oszt kész.
Ja, hogy ipad. Majd megkerdezem nagy apples kollegat, hogy van-e ra valami ertelmes soft, mert azon mondjuk a4es pdfnek siman jonak kene lenni. MEK meg sajna valoban macerakos, nagy kar, hogy nincs elve .mobi vagy .epub (amik egyebeknt regenyre a fenti problemadat megszuntetnek, mert hogy nincs bennuk explicit oldalazas, hanem a megjelenito soft dolga hogy betordelje neked az eszkozre. Regenyre ez igy jo, bar ketsegtelen teny, hogy azert tovabbra is a keves negativum egyike a kindle-el, hogy nem egy tipografiai elmeny, amit csinal. Mondjuk az is igaz, hogy sajnos mar a nyomtatott konyvek tobbsege is olyan, hogy fel nap alatt en szebbet szarok latexban)
Elküldve: 2011. 01. 05. 09:02
KÉRDEZNÉM A SUNYÍTÓ OK NÉLKÜL KITILTOGATÓ MODERÁTOROKAT, MEDDIG LESZ EZ ÍGY?
Elküldve: 2011. 01. 05. 09:05
Idézet: Kitiltott - Dátum: 2011. 01. 05. 09:02
KÉRDEZNÉM A SUNYÍTÓ OK NÉLKÜL KITILTOGATÓ MODERÁTOROKAT, MEDDIG LESZ EZ ÍGY?
Hívd fel őket. https://www.hwsw.hu/aboutus.php Ők is csak emberek, legalábbis sört isznak.
Elküldve: 2011. 01. 05. 11:24
Ezt az Iguana által írt levelet szeretném megosztani veletek (mert ő még most sem tud belépni):
Idézet
Szeretném jelezni, hogy nem értek egyet a kitiltásom általam vélt okával. Azért csak vélt, mert indoklást nem kaptam. Senkitől. Semmilyen formában.
A kitiltásom állítólag 7 nap. Most tartok a 9. napnál, és még mindig nem tudok bejelentkezni.
Nem igazán értem, hogy egy cikkíró (elnézést a többi írótól) milyen jogon osztogat büntetést a felhasználóknak.
Sőt, azt még jobban nem értem, miért van egyáltalán moderálási joga. Tenyereljen ő is rá a jelzés gombra, ahogy mi is tesszük a renitens hozzászólások/felhasználók láttán, és a moderátor - jelen esetben didyman - majd intézkedik.
De ha már így esett, az is elfogadhatóbb, hogy a nem tetsző kommenteket kiciánozza valaki az általa generált cikkek hozzászólásai közül (ez is megtörtént a kitiltás mellett természetesen), hiszen az ő cikke, az ő munkája - persze, hogy nem szép látvány összebarmolva.
Az ő véleménye erről: jaja építo jellegu lehet leginkább, vagy esetleg semleges, de romboló hatású semmiképp
Bár abban a pillanatban, hogy a nem tetsző hozzászólások eltűnnek, maga a fórum szűnik meg létezni - ami pont attól fórum, hogy kulturált keretek között különböző állásfoglalások, nézőpontok találkozhatnak. Ha a vélemények egyformák, nincs miről beszélgetni.
A moderáció oka (szerintem) az lehetett, hogy nem túl kedvesen kritizáltam Gabibácsi második kitiltását. Egy cikk kommentjei közt. És ezt ugye nem szabad.
Trollkodni, flood-olni, spam-elni, fórumot zülleszteni szabad (jah, és szabad dicsérni Dojcsák urat és az ő munkásságát).
Közösségi moderáció van. A közösség majd kiveti magából a nem kívánatos elemeket (hogy hogyan, azt nem tudom, de az ötletgazda előtt biztosan ismertek nezek a módszerek).
Kicsit visszasírom a közösségi moderáció előtti időszakot, amikor voltak rendes moderátorok. Velük meg lehetett beszélni a dolgokat, és voltak annyira értelmesek, hogy meg tudták magyarázni a delikvensnek a moderációt kiváltó okokat. Integer, Cheese, Carmaged... sorolhatnám hosszan. Hozzáteszem, mindösszesen egyszer kaptam figyelmeztetést, azt is csak privátban, mert nem illik "kisfiam"-ozni. Legalábbis abban az időben nem illett.
Valaha létezett egy topik itt a visszabeszélőben, ahol a moderátorok jelezték egymásnak/nekünk, hogy ki mennyi büntetést kapott, és még indoklás is fért mellé. Nem volt az rossz, sok félreértést ki lehetett védeni ezzel. Most az is az archívumban porosodik tán...
8 év, 12 ezer hozzászólás... úgy látszik, egy díjazott újságírónak nem számít. Nekem igen. Valahogy tudtam tisztelettel olvasni Atko, Enolagay, Erasmus, Renwick hozzászólásait, mert tudtam, hogy ők kezdték el ezt az egész HWSW dolgot. Tiszteltem őket ezért. Ez nem azt jelenti persze, hogy engem is tisztelnie kellene bárkinek, csak mert régóta itt vagyok - akiket ismerek személyesen a fórumról (márpedig vannak bőven), azoknak a véleménye többet ér, mint a többi forumozó véleménye összességében, de talán van még rajtam kívül olyan, aki hasonlóan gondolkodik.
Tudom, hogy aDoayen is őstag, de valahogy a facebook előtt nem nagyon lehetett róla hallani. Egyszer csak idelett nekünk a fórumra. Mindenki nagy örömére...
Most írhatnám, hogy megsértődtem, és leszarom a fórumot, meg hogy nem jövök ide többet. Nem így lesz. Ha az acc-omnak vége, lesz másik, nem megyek el. Vannak itt számomra fontos emberek. És fontos számomra ez a fórum - bár sokat veszített régi fényéből, a kedvenc fórumom marad. Viszont erősen megbántva érzem magam. Egy indok e-mail-ben (mert privát üzenetet a kitiltott felhasználók nem tudnak olvasni) talán elég lett volna ahhoz, hogy beszélgetés alakuljon ki köztünk - még az is lehet, hogy jutottunk volna valami kompromisszumos megoldásra (bár kétlem az eddigiek alapján).
Renwick állítólag beszélgetett vele, tisztázták a dolgot. Mennyire lett ez tisztázva? Mi lett az eredmény? Ki maradt felül? Úgy látom, Danié lett a meccs, mert a kitiltásom a mai napig aktívan vigyorog minden bejelentkezési kísérletemre.
Valami válasz jól jönne - végleges-e a kitiltásom? Ha nem, meddig tart?
A többi felvetett gondolatra nem szükséges reagálni, olyan szinten ásta el magát előttem aDoayen, hogy innen kezdve nem érdekel sem a személye, sem a viselt dolgai.
Nekem a közösség számít. És nektek?
Üdv:
*iguana*
Elküldve: 2011. 01. 05. 11:28
Idézet: Carmaged - Dátum: 2011. 01. 05. 09:05
Engem Dojcsák Dániel kopipészt-bértollnok úr tiltott ki, az ő számát pedig nem találom az oldalon.
Elküldve: 2011. 01. 05. 13:01

Súgó
A téma zárva.