HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 10. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 10. 22:58

Ja sistergésnek is lehet mondani, de valóban nem zavaró, de mégsem hangtalan.

Kihallatszik a gépből?
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#142 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 00:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 04. 10. 23:42

Kihallatszik a gépből?

ha odafigyelsz rá, akkor hallod. de a vinyót hűtő ~800 rpm-en forgó venti "zaja" elnyomja.

#143 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 04. 10. 23:42

Kihallatszik a gépből?

A f*szt :) Szerintem sztetoszkóppal hallgatják.

Egy süketszobában, lehet hogy hallani ilyesmit, ha visszafogod a lélegzetedet, de egy átlagos szobában, ahol van pl. forgalom az utcán, vagy még egy ember a szobában, vagy panelban a szomszédok tévét néznek vagy dugnak/kertes házban meg ugat a (szomszéd) kutya, kint játszanak az utcabeli gyerekek, vagy bekapcsolt a hűtőszekrény, vagy egyéb dolgok ... ott észre se veszed.
Ráadásul általában van legalább egy ventilátor a processzoron meg egy tápban is.

De ha mégis zavar, akkor bevágod az egész hóbelebancot az asztal alá, aztán onnét már csak nem hallatszik ki.

#144 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 10. 22:58

Ja sistergésnek is lehet mondani, de valóban nem zavaró, de mégsem hangtalan.

Ez elég gáz :( Egy ilyen technológiától elvárná az ember a hangtalanságot. Pendrive-nak sincs hangja.

Persze tudom, hogy a legtöbb asztali gépben HHD-vel és ventikkel van együtthasználva, azoknak alapból úgyis van zaja, de akkor is baj. Még mindig nem lehet rá néma gépet alapozni, elméletileg se.

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#145 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 04. 12. 10:27

Ez elég gáz :( Egy ilyen technológiától elvárná az ember a hangtalanságot. Pendrive-nak sincs hangja.

Persze tudom, hogy a legtöbb asztali gépben HHD-vel és ventikkel van együtthasználva, azoknak alapból úgyis van zaja, de akkor is baj. Még mindig nem lehet rá néma gépet alapozni, elméletileg se.

csak bizonyos terhelés alatt ad ki hangot, amit csak benchmarkkal, folyamatos random 4K-s olvasás/írással tudtam előidézni, ilyen a büdös életben nem fordul elő normál használat közben.
szóval nem kell elkezdeni hinteni a parát.
az SSD hangtalan.

#146 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 03. 00:10

Mondom, próbáld ki, azután ítélkezz.

Nekem hdd-vel a firefox első indítása 10-15 mp is megvolt. SSD-vel 2-3 mp.
Boot után ha pl rákattintottam sajátgépre, akkor az is több mp volt mire beadta, most észrevehetetlen, rákattintok és már ott van. És ez a legolcsóbb, és tesztekben legszarabbul teljesítő ssd-k egyike, de 1.5x áron ennél 3x gyorsabbat kapni, ha a teszteknek hinni lehet. De hdd-hez képest így is ég és föld a különbség.

:offtopic:
Csak nézem ezeket a szoftverekhez társított időértékeket, és hümmögök. Persze sok minden számít, pl. Firefox Add-on-ok, meg hogy mi fut közben...
Most ugyanis kiléptem a Firefoxból, (aktuális 3.6-os), ez a fórum, meg másik TAB-on a hozzá tartozó cikk volt megnyitva, kilépéskor elmentettem, hogy ne az alap Google oldallal nyíljon meg, hanem ezeket töltse be. És újra elindítottam, stopperrel mértem: felfele kerekítve 7 mp. Northwood magos PIV, SATA2 HDD, amit a i465-ös csipsett nyilván SATA1 módban kezel.... időnként töredezettség-mentesítve. Ja, és XP.

#147 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 04. 03. 13:46

a keveredesuket a szamitastechnikusok talaltak ki..
10 Ft-os kerdes amugy: a 10Mbps vonal, az mennyi? ;-) ugye, hogy nem jo az a szabvany, amit emlegetsz?

MegaBIT és MegaBYTE számítása között alapvető eltérés van, nem keverendő össze, oszt meg a Baud sem.

#148 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 03. 14:12

Komolyan nem értelek titeket, hányszor kell leírni, hogy az SSD jelenleg nem a HDD kiváltására való, hanem kiegészítésre. Nem kell több tb-os legyen, ha csak maga a windows meg a böngésző és office programok azon vannak már óriási a különbség. Nem azon kell tárolni a fotókat videókat, meg játékokat.

Ahm, nekem 80 GB kellene, ha nem értenék hozzá. Az van, hogy az %userprofile% mappát máshová helyeztetni telepítéskor, az külön szakértelemet igényel, oszt nekem van ugyan, de default usernek nem. Persze, ha nem SSD-n van, az már lassít, mert csomó progi ott tárolja a beállításokat. Ha meg SSD-n van, default user meg oda menti a képeket, zenéket, videókat. Legtöbb az asztalra. Nekem azért lenne elég a 80 GB, (4 useres a gép), mivel nótoriusan átpakolom a cumót másik vinyóra.

#149 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 08. 15:09

Irodai és átlag otthoni felhasználásról van szó. Vagyis nem rendering, meg videóvágás és egyéb nyalánkságok. Ha konkrétan azt akarná gyorsítani persze, hogy nem jó az ssd.

Ennek hol lehet utánanézni, hogy ez mit is jelent pontosan definiálva? (Az "irodai gép" fogalma)
Mert ezt sohasem értettem.
Én jelenleg irodában dolgozom, ahol kb. ugyanazt csinálják, mint 15 éve. Azóta sokadik modern gépet fogyasztjuk, minden gép újabb, gyorsabb mint elődje, oszt mégis mindegyikkel lassabb lett a meló, mint elődjével, a leggyorsabb a 486-os masinával volt, DOS pillanatok alatt butult be, indult a meló.
Aztán egyszercsak mindenki excelben várta a kimutatásokat, mert a nyomtatott listák nem voltak jók, DBF-el meg nem tudtak mit kezdeni. Aztán SQL, anyámtyúkja. Idén megint lesz új gép, a mostaniakhoz anno magam állítottam össze a követelményeket. Nincs videótömörítés, grafika, de van bazi sok adat, és olyan szempontok szerint kell feldolgozni, hogy már lassan neurális hálót kell lemodellezni a munkához....
Frankóra kiszámoltam a szükséges RAM-ot, tárhelyet, proci teljesítményt, de tényleg.
És működött is a dolog, amíg nem jöttek azzal, hogy Patch-menedzsment... Beállítottak WUS szervert, és központilag buherálják a masinákat, és most az van, hogy 50%-al több a RAM igénye a WIN-nek, mint ami fizikailag a gépben van, állandó swappolással telik az idő, és reggel, az XP tényleg 15 percig áll fel, nem mert lassú a vinyó, hanem mert a hálózaton le kell rendeznie a dolgát.
Ezt figyelembe véve az "irodai gép" nekem u.a. ménkű erőművet jelenti, amit a játékos is használ, a videokártyáját leszámítva. Ez is kell, mert alaplapi felejtős, de egy 16 MB-s külső kártya (létezik még ilyen?) már OK XP alatt, Vista-nál az AERO irodában alapkövetelmény :lame: , oda már kell 512 MB-s videókártya is.

#150 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 30. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 18:03

Csak nézem ezeket a szoftverekhez társított időértékeket, és hümmögök. Persze sok minden számít, pl. Firefox Add-on-ok, meg hogy mi fut közben...
Most ugyanis kiléptem a Firefoxból, (aktuális 3.6-os), ez a fórum, meg másik TAB-on a hozzá tartozó cikk volt megnyitva, kilépéskor elmentettem, hogy ne az alap Google oldallal nyíljon meg, hanem ezeket töltse be. És újra elindítottam, stopperrel mértem: felfele kerekítve 7 mp. Northwood magos PIV, SATA2 HDD, amit a i465-ös csipsett nyilván SATA1 módban kezel.... időnként töredezettség-mentesítve. Ja, és XP.

Az első indítást is nézd meg rendszerindítás után. Nálam 1 másodperc alatt jön be firefox SSD-vel. DE tényleg ki kell próbálni a dolgot mert most mondhatod hogy türelmes vagy majd kivárod a dolgokat mint eddig is, szvsz nagy élmény, ha csak vasat cserélgeted és a vinyó marad nem látsz akkora látványos gyorsulást a rendszeren, viszont ha SSD-t is teszel a gép alá vmi döbbenetes a változás.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#151 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 18:58

Ennek hol lehet utánanézni, hogy ez mit is jelent pontosan definiálva? (Az "irodai gép" fogalma)
Mert ezt sohasem értettem.

"irodai gép" alatt általában azt értjük, amin nem végeznek számításigényes, vagy hosszabb feldolgozási fázissal járó feladatokat, értsd a titkárnő gépe, vagy adatfeltöltő, pénzügyes, stb, aki excelt, wordot, esetleg néha napján acrobatot használ.

Nem attól irodai gép, mert irodában dolgoznak rajta, hiszen minden munkaállomáson irodában dolgoznak.

Én pl sokmindent csinálok a gépemen százezer rajzelemből álló állományokon futtatok programokat, 30000x30000 -es méretű tif-eket kovnertálgatok ide-oda. De ez nem jelenti azt, hogy nekem nem jönne marha jó egy ssd a rendszer alá, csak azt, hogy önmagában az nem gyorsítaná fel a munkát jelentősen, mert a programok elindulása elenyésző részt tesz ki a teljes munkafolyamatban, az ssd-vel meg csak ez gyorsulna a számításigényes feldolgozás nem.

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 18:19

Ahm, nekem 80 GB kellene, ha nem értenék hozzá. Az van, hogy az %userprofile% mappát máshová helyeztetni telepítéskor, az külön szakértelemet igényel, oszt nekem van ugyan, de default usernek nem. Persze, ha nem SSD-n van, az már lassít, mert csomó progi ott tárolja a beállításokat. Ha meg SSD-n van, default user meg oda menti a képeket, zenéket, videókat. Legtöbb az asztalra. Nekem azért lenne elég a 80 GB, (4 useres a gép), mivel nótoriusan átpakolom a cumót másik vinyóra.

A saját hülyeségétől nem lehet megvédeni az usereket, egyébként aki azon a szinten van, hogy desktopra pakolja a dolgait az úgyse az a felhasználói kör, akinek az ssd szól. Meg az nem is ránt le gigákat netről, hogy teletöltse a hdd-t. Arról nem beszélve, hogy az ilyen usernek általában úgyis más telepíti a gépét, ha meg annak sincs annyi gógyija, hogy a my documents mappa hivatkozását máshova irányítsa akkor kérem kapcsolja ki.

Én vettem egy 64gb-os ssd-t, a felét nem töltöttem még meg, és ég és föld a különbség sebességben, csak jól kell kiválasztani mit teszel rá és mit nem.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 30. 11:08 -kor

#152 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 30. 12:01

"irodai gép" alatt általában azt értjük, amin nem végeznek számításigényes, vagy hosszabb feldolgozási fázissal járó feladatokat, értsd a titkárnő gépe, vagy adatfeltöltő, pénzügyes, stb, aki excelt, wordot, esetleg néha napján acrobatot használ.

Nem attól irodai gép, mert irodában dolgoznak rajta, hiszen minden munkaállomáson irodában dolgoznak.

Én pl sokmindent csinálok a gépemen százezer rajzelemből álló állományokon futtatok programokat, 30000x30000 -es méretű tif-eket kovnertálgatok ide-oda. De ez nem jelenti azt, hogy nekem nem jönne marha jó egy ssd a rendszer alá, csak azt, hogy önmagában az nem gyorsítaná fel a munkát jelentősen, mert a programok elindulása elenyésző részt tesz ki a teljes munkafolyamatban, az ssd-vel meg csak ez gyorsulna a számításigényes feldolgozás nem.

A saját hülyeségétől nem lehet megvédeni az usereket, egyébként aki azon a szinten van, hogy desktopra pakolja a dolgait az úgyse az a felhasználói kör, akinek az ssd szól. Meg az nem is ránt le gigákat netről, hogy teletöltse a hdd-t. Arról nem beszélve, hogy az ilyen usernek általában úgyis más telepíti a gépét, ha meg annak sincs annyi gógyija, hogy a my documents mappa hivatkozását máshova irányítsa akkor kérem kapcsolja ki.

Én vettem egy 64gb-os ssd-t, a felét nem töltöttem még meg, és ég és föld a különbség sebességben, csak jól kell kiválasztani mit teszel rá és mit nem.

Nekem sincs máshová irányítva a My Documents, igaz nincs is benne semmi.

#153 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 04. 30. 19:42

Nekem sincs máshová irányítva a My Documents, igaz nincs is benne semmi.

Vannak dolgok amit nem tudsz irányítani, pl újabb játékok 99%-a oda teszi a mentéseit és konfigurációs fájljait. De egyébként mit akarsz ezzel mondani? Az a hülye, aki átirányítja? :-D

#154 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 04. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 05. 03. 16:47

... játékok 99%-a oda teszi a mentéseit és konfigurációs fájljait...

Én is pont ezért irányítottam át. :) (asszony gámái sims2+3 majd 6GB csak a conf+save)
Kép

#155 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 05. 03. 16:47

Vannak dolgok amit nem tudsz irányítani, pl újabb játékok 99%-a oda teszi a mentéseit és konfigurációs fájljait. De egyébként mit akarsz ezzel mondani? Az a hülye, aki átirányítja? :-D

Egy játék sincs a gépen, lehet ezért nincs ott semmi. :)

#156 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 18:19

Az intézőben egy jobb gomb a Dokumentumokon és megadhatod hogy hol legyen ... ehhez nem kell olyan nagy szakértelem.
Szerintem :)

#157 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 18:39

Kingston SSD Now V series-hez tud valaki TRIM utility-t?
Kinsgton SNV125-S2/64GB http://www.kingston.com/ukroot/ssd/v_series.asp

A Kinston honlapján nem találtam.
Az Intel és OCZ honlapján lévő utility nem fut rajta.

Köszi szépen!

#158 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 18:47

Ja, Winwos Vista-hoz kéne a TRIM utlity a Kingston SSD Now-hoz (1 hónapja vettem).

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó