Re: Egyre kevesebb érv lehet az iPhone ellen
Elküldve: 2010. 04. 09. 12:56

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:56
N70-esben is van Youtube lejátszó: a RealPlayer-é , ezen kívül pedig fut rajta a Flash Lite 2.1 is. amivel natív swf-eket is le lehet játszani. A programok skálája, az hogy nem a gyökér Appsból kell válogatni, hanem leszeded őket ingyen a GetJar-ról (pl) az árkülönbség, és az említett fícsörök nekem egyértelműen elmondják, hogy az N70 az egy SOKKAL jobb telefon , mint az iPhone, és ha l is cserélném valamire akkor az vagy egy SymbianOS Samsung Omnia vagy egy N95 lenne...
Elküldve: 2010. 04. 09. 12:59
És lám: ugyanúgy körberöhögtek volna...
![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Elküldve: 2010. 04. 09. 13:19

http://www.apple.com...ready-for-ipad/
Ki lehet nevetni az Apple-t, de most mar joval nagyobb iparagi befolyasa van, mint az Adobe-nak. Az iPad, iPod Touch es iPhone harmas egyuttveve (az eladasi szamok alapjan) mar olyan mennyisegu mobil webes klienst jelent majd hamarosan, amit egyetlen webdizajner sem fog tudni kikerulni vagy atlepni. A kerdes nem az lesz, hogy melyik bongeszoben hogyan jelenik meg az adott weblap, hanem hogy az iPad/Touch/iPhone-on rendesen jelenik-e meg. Desktopon megmaradhat a Flash termeszetesen (mint ahogy tobb weblap is ezt az utat valasztotta), es megmaradnak a Flash jatekok is nyilvan, de minden weblapnak lesz teljes erteku verzioja Flash mentesen is, HTML5 alapokon.
A jovo nem a Flash, ahhoz egy jobb Flashre lenne szukseg, meg hogy az Apple ne fejlodjon tovabb. De hamarosan az M$-Google-Apple harmas fogja uralni a webet.
Elküldve: 2010. 04. 09. 13:27
Jó a HTML5 én nem mondom, de az egyiket eszik míg a másikat isszák, így összehasonlítani sem lehet őket. Arról pedig egyenesen szó sem lehet, hogy holmi HTML5 és holmi EPL miatt a flash játékokkal játszó emberek MILLIÓI elhagynák , elfelejtenék a flasht, és főleg nem olyan nyomós hátszéllel, mint amilyen a most beinduló Windows Mobile 7 platform és a Flash támogatás, és a már meglévő mobilos natív FLASH támogatás...
Elküldve: 2010. 04. 09. 13:35
Engem egyebkent baromira nem erdekel a jatek, ugyhogy szamomra a Flash egyenlo az idiota mozgo reklamokkal meg a benan megvalositott dinamikus menukkel. A Javaval egyetemben orulnek ha a Flash is eltunne egyszer s mindenkorra, es vegre visszaternenk oda, hogy a HTML szabvany keretein belul keszuljenek a weblapok. Legszivesebben az osszes plugint kivagnam: fogjanak ossze az iparag kepviseloi, es tereljek olyan utra a HTML szabvanyt, hogy mindenre alkalmas legyen, amit most csak pluginekkel lehet megoldani.
Elküldve: 2010. 04. 09. 13:50
Egy nagyon friss élményt kötnék ide, ami rendkívül jellemzõ az Apple-re. A melóhelyemen kizárólag macek vannak, az egyik egy új alu iMac, a unibody vázas. Na most a DVD írója ezeknek slot-ines, nyilván mindenki ismeri, be kell tolni a lemezt jobbról. Csakhogy a nyílás pereme pengeéles, és ha nem a gép oldalára merõlegesen húzzuk ki a lemezt, akkor macskakarmolás szerûen szétkarcolja a lemezeket... Annyira tipikus, noha ez pont kiemelkõden nagy baklövés a részükrõl, de általában feláldozzák a használhatóságot a design oltárán. Az iPhone-nal kapcsolatban nem tudnék hirtelen ilyen hibát felhozni, de van neki is rengeteg.
A HTML5 szerintem is még nagyon gyerekcipõben jár, fõleg ami a böngészõk közti harcot illeti, úgyhogy a Flasht még nagyon korai temetni szerintem is, de a HTML5 mindenben kiválthatja a Flasht, ezt érdemes hozzátenni. Technikailag bármi olyat meg lehet csinálni HTML5-ben (Javascripttel és társaival karöltve), mint Flashben.
Szerkesztette: ion 2010. 04. 09. 13:58 -kor
Elküldve: 2010. 04. 09. 13:54
Mindig is nokám volt E szériások is.
Tudtam azokkal is levelezni és böngészni.
De ez egészen más, hangsúlyozom MÁS.
Nem akarok senki áttéríteni, rászoktatni, mert felesleges.
Egy biztos, nem akarom ezt lecserélni és ez lejenthetz valamit, pedig eddig évente vettem egy új telefont.
NOTEBOOK : ACER Timeline 3810T Core2 Solo, 4GB, 500GB, Wifi, BT, VHP
Elküldve: 2010. 04. 09. 14:19
Van pár dolog amire jó egy ilyen: telefonálni, sms-t írni, GPS, esetleg kisebb webezés ha nagyon nincs más gép, meg egyszerűbb játékok (aminek nem kell nagy képernyő és normális vezérlés). Ezek száma viszont véges.
Elküldve: 2010. 04. 09. 15:26
Elküldve: 2010. 04. 09. 17:00
"Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited)."
CS5 iphone compilere kizárva, .net és c# -> natív compilerek kizárva. Szopó
Elküldve: 2010. 04. 09. 17:14

Elküldve: 2010. 04. 09. 18:32
ezt lehet én értelmezem rosszul, de ha fut a skype, és hirtelen indítok egy másik alkalmazást, KÖZBEN hívna/írna valaki skypeon azzal a megkereséssel mi lesz?
én egyáltalán nem akarom hogy ott folytatódjon tovább a sztori az "eltárolódott állapot" szerint, hogy skype idle nem írt, nem hívott senki...
valaki írja le pls, hogy akkor most fut tovább a skype, és kezeli az interakciókat, vagy ténylegesen kilép, és a nyúl ***hatja?
a programok eltárolt állapotát a 1st gen iphone is tudta, sms írás közben indítottam más alkalmazást, visszamentem sms-t írni és ott volt a szöveg....
Elküldve: 2010. 04. 09. 18:48
Elküldve: 2010. 04. 09. 18:58
Idézet: deuce - Dátum: 2010. 04. 09. 19:32
én egyáltalán nem akarom hogy ott folytatódjon tovább a sztori az "eltárolódott állapot" szerint, hogy skype idle nem írt, nem hívott senki...
Nem idle, hanem offline. Elvégre nem fut, az kvázi hibernálásnak fogható fel, hálózati kapcsolatot nem bonyolít.
Elküldve: 2010. 04. 09. 19:06

instant messengerek esetén mindig kell egy szál ami fut, kapcsolatban marad a szerverrel, és kezeli az interakciókat +azonnal jelez, és a taszkra váltás lehetőségét kínálja fel, ha történik valami.. ha ez nem futkározik kliens oldalról, akkor percek alatt ping timeout, és repülsz offline-ba a szerverről..
nem megengedhető, hogy ott folytatódjon tovább a sztori, ahol "elhagytam" az alkalmazást, mert a köztes időben történhet több megkeresés is.
Elküldve: 2010. 04. 09. 19:16
a szerver és a kontaktjaid utálni fognak téged ha skype, msn, aim, icq, googletalk és a többi sokmillió ember által használt kapcsolattartó eszközben online/offline ugrálsz, mert kilépked a kliensprogram.
a megoldás az, hogy webre kell kitolni mindent, és frissít, interakciókat kezel, mint egy facebook, ha nyitva van egy tab-on a böngészőben, vagy éppen az a tab van fókuszban?