Idézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 08. 11:36
Ne viccelj! 900 MHz-es Celeron EEE netbook jó lesz kiszolgálónak, hiszen azon villámgyorsan fut a virtualizált XP-ben a Half-Life 2, tehát mindenre elég, még egy párszáz/párezer useres AD kiszolgálására is!

Na azért ne essünk túlzásokba, én a végleteket említettem, hogy akár még ez is lehetséges. A több ezer júzer kiszolgálására képes gép az nem a 900-as cerkánál kezdődik, hanem a sokmagos Opteronon sok giga rammal, és egyáltalán nem az átlaglúzer flashelgetésére vonatkozik, mint amiről a cikk eredetileg szól. Én itt nem annak az 5-10 nagyvállalalatnak akarok tippeket adni, hogy csinálják így vagy úgy, mert ott már úgyis eleve létezik egy ilyen vagy hasonló megoldás a központi szerveren. Én itt az otthoni, flashelgető felhasználókat buzdítom arra, hogy felejtsék el a vírusirtó használatát a HOST gépükben és helyette használják a netezésre a Virtuális Gépbe telepített oprendszerüket, mert ezáltal több erőforrást, munkát , vesződséget takarítanak meg, mintha a vírusirtókkal szívnának ami , mint montdtam soha nem nyújthat 100%.-os védelmet.
A mai gépekben már vígan futtatható virtuális oprendszer is, akár még a netbookon is és egyáltalán nem jelent akkora kényelmetlenséget, mint amekkora szolgálatot teljesít. Ezek után pedig jöhet bármilyen sérülékenység, bárhol, akár még a hőn szeretett Internet Explorerünkbe is, és nem egy utolsó hátrány, hogy nem kell lekapcsolgatnunk kézzel semmit és registry-t kotorásznia, annak az átlaglúzernak , aki rendszerint még a parancsikonok létrehozásával is bajban van.
Noha a Virtuális Gép telepítése sem egyszerűbb, mint a többi szokásos, rendszergazdák által "egyszerű"-nek titulált hadművelet, viszont legalább valós, látható eredményt tud felmutatni a vírusirtókkal szemben: tkp. effektíve , a gyakorlatban is működik.