HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#201 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 27. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: awdawd - Dátum: 2010. 09. 27. 02:12

A másik. Nem tudtam felmenni a multira!!! Hiába csinálok egy fiókot hozzá, iszonyatos tortúrák árán, a vége mindig az, hogy "Sajnos az ön országában nem támogatják a Windows LIVE-ot", és kérdi hogy off line mód? ha azt választom nem is lehet elmenteni a játékot (az opciókban autómatikusan off-ra lesz állítva az autosave, mindig előről kell kezdeni és új player nevet kreálni,...stb..Baromi idegesítő! Tudna valaki segíteni, hogy ez megoldható-e?KépKép [/size][/color]

oda van írva a kézikönyvben a cd kulcs alá hogy a live nem minden országban támogatott és h a kulcs regisztrálása előtt ellenőrizd h a te országod támogatott-e. magyarország nem támogatott szóval buktad a kulcsodat és a multiplayer lehetőséget. legközelebb olvasd el ami ott van előtted. a probléma kikerülhető ha külföldi címmel regisztrálsz live account-ot. erről az egészről egyébként a borító hátulján is van figyelmeztetés, amit gondolom szintén nem olvastál el.

Szerkesztette: Raven_ 2010. 09. 27. 11:20 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 27. 11:18

Koszi.

Ennek fenyeben kormany ugyanitt elado :-D
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#203 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 27. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 09. 27. 12:20

oda van írva a kézikönyvben a cd kulcs alá hogy a live nem minden országban támogatott és h a kulcs regisztrálása előtt ellenőrizd h a te országod támogatott-e. magyarország nem támogatott szóval buktad a kulcsodat és a multiplayer lehetőséget. legközelebb olvasd el ami ott van előtted. a probléma kikerülhető ha külföldi címmel regisztrálsz live account-ot. erről az egészről egyébként a borító hátulján is van figyelmeztetés, amit gondolom szintén nem olvastál el.

Most mi van azzal hogy kis hazánkban is lesz LIVE már idén ősztől??? Mert mintha lett volna erről szó.... akkor már cska ki kell bekkelni azt a kevés időt :)
Kép
Kép
Kép

#204 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:05

No offense (és nem flamewar-t akarok indítani), de a nagy szimulátorosoktól tisztelettel kérdeznék pár dolgot:
1.) Az rFactor F1 modjai mennyire hasonlíthatnak a valóságra? Ha jól tudom, néhány lelkes modder készíti őket a saját fantáziájukra hagyatkozva, míg a Codemasters a gyári csapatokkal dolgozott együtt (plusz Anthony Davidsonnal), hogy reális legyen... Amik hiányoznak belőle szimuláció terén, azok a mechanikai meghibásodások, illetve a kasztni deformálódása.
2.) Biztos, hogy rendesen beállítottátok a játékot? Custom nehézségi fokon, minden segítség ki volt kapcsolva, illetve az üzemanyag- és gumiszimuláció bekapcsolva, valamint az AI Legend-re állítva? Úgy azért kicsit más élmény vezetni...
Vannak hibái a játéknak, nem mondom, de azt kaptuk, amit ígértek - szerintem.

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 09. 27. 13:07 -kor

#205 Felhasználó inaktív   p.balou 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 09. 27. 10:31

Most mi van azzal hogy kis hazánkban is lesz LIVE már idén ősztől??? Mert mintha lett volna erről szó.... akkor már cska ki kell bekkelni azt a kevés időt :)

De ha mondjuk UK accom van, akkor ugye nem bannolnak ha lesz magyar? :s Mert addig nem redeemelem be a live-m
Original nick: p.balou
Kép
Ez a 3. xboxom! Összesen eddig: 4 3LED.

#206 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: A Gátvéder! - Dátum: 2010. 09. 27. 14:17

De ha mondjuk UK accom van, akkor ugye nem bannolnak ha lesz magyar? :s Mert addig nem redeemelem be a live-m

Ezt nem tudom....én mindenesetre nem veszek addig előfizut, míg ez ki nem derül. Most fog lejárni nemsokára.
Kép
Kép
Kép

#207 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 13:05

No offense (és nem flamewar-t akarok indítani), de a nagy szimulátorosoktól tisztelettel kérdeznék pár dolgot:
1.) Az rFactor F1 modjai mennyire hasonlíthatnak a valóságra? Ha jól tudom, néhány lelkes modder készíti őket a saját fantáziájukra hagyatkozva, míg a Codemasters a gyári csapatokkal dolgozott együtt (plusz Anthony Davidsonnal), hogy reális legyen... Amik hiányoznak belőle szimuláció terén, azok a mechanikai meghibásodások, illetve a kasztni deformálódása.
2.) Biztos, hogy rendesen beállítottátok a játékot? Custom nehézségi fokon, minden segítség ki volt kapcsolva, illetve az üzemanyag- és gumiszimuláció bekapcsolva, valamint az AI Legend-re állítva? Úgy azért kicsit más élmény vezetni...

az rFactor bizonyos modjait (CTDP 2006, MMG 2007) készítették valós telemetriai adatok alapján, a Codemasters-ék nem. túl sok kvalitás nem kell ennek megítélésére, hiszen két azonos körön nem ugyan ott van a féktáv...no comment.
Davidson csak, mint reklámarc van jelen, hogy hihetőbb legyen a "szimulátoruk". annyi pénzért én belebeszélném bárkibe, hogy a föld tényleg lapos...
rFactor azon szimulátorok egyike (iRacing, netKar, Life for Speed) amikben van külön felfüggesztés és gumi fizika.

#208 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:43

Szerkesztette: norb 2010. 09. 27. 13:43 -kor

#209 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 14:05

1.) CDTP-t nem nevezném pusztán lelkes moddereknek ;) Simbin csapata sem az a hülyegyerekek gyülekezete (bár ők önálló progikat dobtak össze, pl. GTR/GTR2, Race/Race07)stb.). Akik belekóstoltak már ezekbe, azok röhögnek ennek a fizikáján.

2.) Tutibiztos.

Ha ennyire érdekel a különbség, akkor ha meg van rfactor, akkor töltsd le hozzá CDTP 2006-ot. Körözz vele, állítgasd, tesztelgesd, majd ülj át F1 2010-be. Aztán kapizsgálni fogod, hogy miről beszélünk.

Még egy dolog amit nem értek. CM miért ragaszkodik ehhez az idióta menürendszerhez már a Grid óta? Látszik, hogy nem kormányra fejlesztették ezeket a gamékat. Folyamatosan át kell nyúlkálni a kormány fölött, ami idegesítő. Miért nem lehet egérrel matatni a menüben?

#210 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:01

hányan vannak itt a GK-sok HWSW-sek közül akik simfanok vagy csak belekóstolnának a témába? :) (ha vagyunk páran, nyomathatnánk egy online bajnokságot)

Szerkesztette: norb 2010. 09. 27. 14:01 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:06

Ez így szemre semmivel nem jobb, mint az F12010 vs real life videók.
Miért nincs CTDP 2010? Azért az aktualitás elég fontos dolog szerintem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#212 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:08

Köszi a válaszokat. Noha megvan az rFactor, meg pár F1 mod hozzá (sőt, a teljes Race sorozat is), azért gondoltam, megkérdem, mire alapozzátok a véleményeteket. :up:
Azon tűnődöm még, hogy ha ez annyira árkád, akkor a Split/Second, Burnout, Blur és társai akkor mik? ;)

Szerkesztette: SityiSXT 2010. 09. 27. 14:16 -kor

#213 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2010. 09. 27. 14:06

Ez így szemre semmivel nem jobb, mint az F12010 vs real life videók.
Miért nincs CTDP 2010? Azért az aktualitás elég fontos dolog szerintem.

igen, jogos és nagyon nehéz erre konkrét választ adni, viszont itt-ott lehet ennek okairól olvasni. annyit mondok, hogy codemasters.

#214 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 27. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 14:08

Köszi a válaszokat. Noha megvan az rFactor, meg pár F1 mod hozzá (sőt, a teljes Race sorozat is), azért gondoltam, megkérdem, mire alapozzátok a véleményeteket. :up:
Azon tűnődöm még, hogy ha ez annyira árkád, akkor a Split/Second, Burnout, Blur és társai akkor mik? ;)

ugyan azok. arcade-ok.
a véleményt arra alapozzuk, ha nyitok egy publik servert WTCC-ben és körönként adok/adunk 4-5 másodpercet, akkor rájössz, hogy bizony bele kell nyúlni az autó beállításaiba, ha utol akarsz érni/lépést akarsz tartani. ha belenyúltál a setup-ba és megérezted azt, hogy milyen hatással volt az autóra/köridőre megértesz mindent.
nekem a gtr-masters-en, a verseny előtt gyomorgörcsöm van, a rajtnál pedig úgy remeg a lábam, hogy rossz nézni. mindig bestresszelek, hogy ne b@sszam el a rajtot, illetve az első kanyarnál ne keveredjek balhéba, mert -az egy dolog, hogy kiesek- elcseszem másnak is a futamát/felkészülését. a rajt után pedig "már csak" a tempóra, a gumikra, motorra kell figyelni. lévén ezek az autók nagyon azonos teljesítményűek mindig 3-4-5 fős vonatozásból áll a futam, ami eszméletlen tempót és figyelmet igényel, mert nem AI ellen versenyzünk, hanem hús-vér emberek ellen. a legkisebb hiba is végzetes lehet, a visszapillantót többet figyeljük, mint az utat előttünk. a sajátos finom lökdösődések kivédéséről nem is beszélve. ha szétmegy alattad a technika, nincsen restart gomb. ha még gurulóképes a járgányod irány a box. igazán jó érzés 2 hetes felkészülést követően csigalassú tempóban a többiek után kullogni, illetve nézni a visszapillt. és lehúzódni a ideális ívről, hogy ne tartsd fel a többieket akik még versenyben vannak. miután begurultál a boxba mindig felvillan a remény, hogy még akár pontot is szerezhetsz, mert az utolsó pár körre már mindenkinek elkopott a gumija -neked pedig új van- ezért a futam végén mindig elszállnak párnak.

az az igazság, hogy aki nem próbálta ezt soha, azzal nehéz megértetni, hogy miért vagyunk ebbe szerelmesek. aki a Colin McRae Rally, NFS-en nőtt fel, egyszerűen halvány lila fingja sincsen milyen lehet egy szimulátor. pedig csak 1× kellene egy teljes versenytávot futnia egy komolyabb ligában és garantálom, hogy soha többet rá sem néz a codemasters "szimulátoraira".

én pl. verseny előtt bekészítek magamnak egy kulacsot, hosszú szívószállal, hogy a célegyenesben "pihenve" vagy a safety car mögött autózva kortyolni tudjak párat, mert 40-50-60-70 (pályafüggő) kör után úgy leizzadok, mint az állat. persze mindezt 1,5-2 óra alatt + időmérő + warmup.

Szerkesztette: norb 2010. 09. 27. 14:41 -kor

#215 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:08

Én ezt teljesen megértem, de:
- lehet, hogy ez csak az én személyes meglátásom, de egy kalap alá venni az F1 2010-et a már említett árkád cuccokkal, kicsit erős. Én nem mondom, hogy full szimulátor, de azért sokkal jobban oda kell figyelni, mint mondjuk egy NFS Worldben... ;)
- én perpill többet multiztam az F1-gyel, mint amennyit a gép ellen toltam, és az érzés szvsz itt is hasonló. Megintcsak arra referálnék: lehet, hogy nem hardcore szim, de azért olyan rengeteget nem könnyítettek rajta (a DiRT2-t jóval árkádabbnak érzem)
- a Race/rFactor/GTR Evo-val is csupán ennyi a bajom: nem vagyok versenymérnök, ergo nem értek az autó beállításaihoz. Én vezetni szeretném, nem piszkálni. A SimBin játékokban ott van pár alap setup, amivel egész jól lehet menni, de az rFactorban pl. nincs, és ez engem frusztrál

#216 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 09. 27. 15:18

ugyan azok. arcade-ok.
a verseny előtt gyomorgörcsöm van, a rajtnál pedig úgy remeg a lábam, hogy rossz nézni. mindig bestresszelek

:D :D
JóSebesség

#217 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:14

Csak nekem tűnik itt úgy, hogy a vérszimesek lenézik az árkádon nevelkedett puhapöcsöket? (Mondjuk egyébként is, mi máson tudna egy gyerek nevelkedni. 7 évesen már futóművet állítgasson és telemetriai adatokat bogarásszon?)
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

#218 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 15:08

Split és Blur?
Szuper Mario kategória. De tényleg, inkább mondanám ügyességi játéknak, mint arcade autósnak is akár. (És akkor még szimulátorról nem beszéltünk.)
Nálam a Split 15 percet élt a gépen, a Blur 2 hetet. Azzal legalább mókázni lehetett...

Mondom ezt úgy, hogy a korábbi leszólások ellenére sztem tudom helyén kezelni a dolgokat. Játszottam én jópár szimulátorral is kormánnyal, de egy NFS-t se hajítottam ki az ablakon. Billel el lehetett driftelgetni meg száguldozni. (A Porschével meg mondjuk kormánnyal játszani).
Szóval nálam ez 3 kategória van.

És nem feltétlenül rossz egyik sem (a Splitet sem azért dobtam ki, mert nem szimulátor volt, hanem mert a maga nemében is gyenge volt szerintem.), csak szerintem tudni kell a helyén kezelni őket.

szerk: Szóval nincs itt lenézés. Van játék meg szimulátor... meg néha a kettő között. :)

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 27. 15:22 -kor

#219 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: First Aye - Dátum: 2010. 09. 27. 14:14

Csak nekem tűnik itt úgy, hogy a vérszimesek lenézik az árkádon nevelkedett puhapöcsöket? (Mondjuk egyébként is, mi máson tudna egy gyerek nevelkedni. 7 évesen már futóművet állítgasson és telemetriai adatokat bogarásszon?)

Nekem is ez a sanda gyanúm, ezért kérdeztem rá. Mondom ezt úgy, hogy azért a Race-szel eltöltöttem jópár kellemes órát (az rFactorral meg kellemetleneket, mert az F1 modokat nem bírtam normálisan vezetni, de tudom, hogy igen nagy valószínűséggel bennem van a hiba)...

#220 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 15:33

en azokat irigylem, akiknek ennyi idejuk van szimulatorokkal foglalkozni :) hiaba az eletem a szamitogep, de az egesz napi monitor elott ules utan nem esne jol x oraig gyakorolni, hogy menjen vhogy. utoljara az lfsel mentem kicsit bele, de ott is rajottem, hogy nekem erre se idegzetem, se idom nincs. anno a gp2nel meg tudtam meg csinalni, hogy orakig gyakoroltam egyegy koron, mire sikerult a haverra ravernem egyket tizedet. de addig nem nyugodtam, amig ez nem jott ossze. viszont az autobeallitasokkal en is hadilabon alltam, tisztabb volt szamomra, ha az ovet gubertam el :)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.