Idézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 09. 27. 14:08
Köszi a válaszokat. Noha megvan az rFactor, meg pár F1 mod hozzá (sőt, a teljes Race sorozat is), azért gondoltam, megkérdem, mire alapozzátok a véleményeteket.

Azon tűnődöm még, hogy ha ez annyira árkád, akkor a Split/Second, Burnout, Blur és társai akkor mik?

ugyan azok. arcade-ok.
a véleményt arra alapozzuk, ha nyitok egy publik servert WTCC-ben és körönként adok/adunk 4-5 másodpercet, akkor rájössz, hogy bizony bele kell nyúlni az autó beállításaiba, ha utol akarsz érni/lépést akarsz tartani. ha belenyúltál a setup-ba és megérezted azt, hogy milyen hatással volt az autóra/köridőre megértesz mindent.
nekem a gtr-masters-en, a verseny előtt gyomorgörcsöm van, a rajtnál pedig úgy remeg a lábam, hogy rossz nézni. mindig bestresszelek, hogy ne b@sszam el a rajtot, illetve az első kanyarnál ne keveredjek balhéba, mert -az egy dolog, hogy kiesek- elcseszem másnak is a futamát/felkészülését. a rajt után pedig "már csak" a tempóra, a gumikra, motorra kell figyelni. lévén ezek az autók nagyon azonos teljesítményűek mindig 3-4-5 fős vonatozásból áll a futam, ami eszméletlen tempót és figyelmet igényel, mert nem AI ellen versenyzünk, hanem hús-vér emberek ellen. a legkisebb hiba is végzetes lehet, a visszapillantót többet figyeljük, mint az utat előttünk. a sajátos finom lökdösődések kivédéséről nem is beszélve. ha szétmegy alattad a technika, nincsen restart gomb. ha még gurulóképes a járgányod irány a box. igazán jó érzés 2 hetes felkészülést követően csigalassú tempóban a többiek után kullogni, illetve nézni a visszapillt. és lehúzódni a ideális ívről, hogy ne tartsd fel a többieket akik még versenyben vannak. miután begurultál a boxba mindig felvillan a remény, hogy még akár pontot is szerezhetsz, mert az utolsó pár körre már mindenkinek elkopott a gumija -neked pedig új van- ezért a futam végén mindig elszállnak párnak.
az az igazság, hogy aki nem próbálta ezt soha, azzal nehéz megértetni, hogy miért vagyunk ebbe szerelmesek. aki a Colin McRae Rally, NFS-en nőtt fel, egyszerűen halvány lila fingja sincsen milyen lehet egy szimulátor. pedig csak 1× kellene egy teljes versenytávot futnia egy komolyabb ligában és garantálom, hogy soha többet rá sem néz a codemasters "szimulátoraira".
én pl. verseny előtt bekészítek magamnak egy kulacsot, hosszú szívószállal, hogy a célegyenesben "pihenve" vagy a safety car mögött autózva kortyolni tudjak párat, mert 40-50-60-70 (pályafüggő) kör után úgy leizzadok, mint az állat. persze mindezt 1,5-2 óra alatt + időmérő + warmup.
Szerkesztette: norb 2010. 09. 27. 14:41 -kor