HWSW Informatikai Kerekasztal: F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F1 2010 // PC, XBOX360, PS3 // ( Codemasters )

#541 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:15

Erre gondoltam.Nekem fix a fülke :(((

#542 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 13:16

Erre gondoltam.Nekem fix a fülke :(((

#543 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 07. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 11:01

egy versenyautó nem attól lesz gyors, hogy csökkenteni próbálod a futóművet a plusz súlyoktól. ez egy dolog. a setupolás korántsem merül ki ennyiben, tehát az állításom helytálló.

a grafikáról annyit, hogy az F1 2010-ben inkább hamiskás, a többi simben valós. a valóságban nincsen HUD, HDR és mindenféle nyálcsorgató grafikai csodaság, aki volt már versenypályán tudhatja, hogyan néz ki. aki nem volt annak üzenem, nem szép. korántsem szép.

Te ezt írtad: "a szárny annyira befolyásolja a végs.-et, mint a pilóta szemöldöke". A pilóta szemöldökének a végsebességre gyakorolt hatását tekinthetjük 0-nak. Ez esetben az állításod ekvivalens a következővel: a szárny [dőlésszöge] nem befolyásolja a végsebességet. Ez viszont NEM igaz. Nyílván nem ez az egyetlen és nem is a legmeghatározóbb tényező, de ingen is fontos. Ez tény.

Első körben nézd meg a HUD és a HDR jelentését, majd ezek viszonyát a grafikához. Konkrétabban: ha te azt állítod, hogy a HDR névre keresztelt "nyálcsorgató grafikai csodaság" nem egy valóságban is létező optikai csalódás ~szimulációja, akkor bizony - megint - óriási hülyeséget beszélsz.

szerk.: egyébként nem látom a válaszokat az általad feltett kérdésekre. Ha valóban tudod a választ (és alá is tudod támasztani valamivel) akkor hagy halljuk, engem tényleg érdekelne.

Szerkesztette: _DooM_ 2010. 11. 07. 14:34 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#544 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 11. 07. 14:29

Te ezt írtad: "a szárny annyira befolyásolja a végs.-et, mint a pilóta szemöldöke". A pilóta szemöldökének a végsebességre gyakorolt hatását tekinthetjük 0-nak. Ez esetben az állításod ekvivalens a következővel: a szárny [dőlésszöge] nem befolyásolja a végsebességet. Ez viszont NEM igaz. Nyílván nem ez az egyetlen és nem is a legmeghatározóbb tényező, de ingen is fontos. Ez tény.

Első körben nézd meg a HUD és a HDR jelentését, majd ezek viszonyát a grafikához. Konkrétabban: ha te azt állítod, hogy a HDR névre keresztelt "nyálcsorgató grafikai csodaság" nem egy valóságban is létező optikai csalódás ~szimulációja, akkor bizony - megint - óriási hülyeséget beszélsz.

szerk.: egyébként nem látom a válaszokat az általad feltett kérdésekre. Ha valóban tudod a választ (és alá is tudod támasztani valamivel) akkor hagy halljuk, engem tényleg érdekelne.

"a szárny [dőlésszöge] nem befolyásolja a végsebességet". ezt te állítottad. én azt cáfoltam -ha visszaolvasnál- hogy "az alacsonyabb dőlésszögú szárnyaktól lesz gyors az autó". (ahogyan itt kifejezték) EZT cáfoltam meg, de látom te sem érted. :) sebaj.
valahonan ismerlek. te miben utazol?

#545 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:22

NOOORBIIIIIII ! ! !
:)
Mi megy már itten megint????
XD
Kép
Kép
Kép

#546 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 07. 15:22

NOOORBIIIIIII ! ! !
:)
Mi megy már itten megint????
XD

miért tőlem kérded?

Szerkesztette: norb 2010. 11. 07. 15:37 -kor

#547 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 15:37

miért tőlem kérded?

Mert téged ismerlek azért! :)
Kép
Kép
Kép

#548 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 07. 15:39

Mert téged ismerlek azért! :)

jött egy újabb önkéntes, aki nagyon szigorú. :) (most megyek babalátogatóba :) addig is okossan, mert CSATTT lesz)

#549 Felhasználó inaktív   p.balou 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 15:05

... te miben utazol?

NEE XDDDD! Ez a mondat amin tegnap majdnem összefostam magam xd
ON: Végig nyomtam egy idényt! (Y)
Original nick: p.balou
Kép
Ez a 3. xboxom! Összesen eddig: 4 3LED.

#550 Felhasználó inaktív   pityubusa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: pityubusa - Dátum: 2010. 11. 07. 11:13

Sziasztok!
Az a gondom, hogy egy Thrustmaster kormányom van amit Guillemot Force feedback Racing Whellnek ismer az Xp-m, és az istenért sem tudom megoldani hogy a kanyarodás közben benézzen a kanyarba(helmet cam mód).
A játékon belül Customra van állitva az irányitásnál, és amúgy müxik minden, de már a többi játéknál megszoktam a helmetcam módot és nagyon jó lenne itt is igy vezetni.Ha tudtok segitsetek lécci!!!

#551 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 15:05

"a szárny [dőlésszöge] nem befolyásolja a végsebességet". ezt te állítottad. én azt cáfoltam -ha visszaolvasnál- hogy "az alacsonyabb dőlésszögú szárnyaktól lesz gyors az autó". (ahogyan itt kifejezték) EZT cáfoltam meg, de látom te sem érted. :) sebaj.
valahonan ismerlek. te miben utazol?

Én csak átfogalmaztam a TE állításodat.
Az állítás, amit te szerettél volna cáfolni, pedig a következő: [Aerodinamika] Ebben a szekcióban állíthatjuk be autónk leszorító erejének mértékét, ami természetesen minél kisebb, annál nagyobb végsebesség lesz elérhető. Ez sehol nem írja, vagy sugallja, hogy azért gyors az autó, mert kisebb a dőlésszög. Egyszerűen csak magasabb végsebesség érhető el, ha kisebb a dőlésszőg. Ennyit állít. (Egyébként csak a játékban eszközölhető beállításokról beszélt a cikkíró, amire kétségtelenül igaz az állítás. Mondjuk merő véletlenségből pont így van a valóságban is, persze nem ennyire leegyszerűsített formában.)

Erősen kétlem, hogy ismernél. Ellenben a kérdésekre (amiket te tettél fel, s amikre nyilván tudod a választ) még mingig nem válaszoltál. Szövegértés és vitastílus egyes, leülhetsz. Majd legközelebb.

A gyengébbek kedvéért mégegyszer leírom, hogy én is egyetértek az "elitista szimbuzik" véleményével. Ez a játék nem az. De ez még a kisebbik baj, szerintem az F1-es tartalom (amiket fentebb leírtam) hiánya és az elképesztően banális bugok sokasága sokkal nagyobb probléma.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#552 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 11. 07. 15:58

Én csak átfogalmaztam a TE állításodat.
Az állítás, amit te szerettél volna cáfolni, pedig a következő: [Aerodinamika] Ebben a szekcióban állíthatjuk be autónk leszorító erejének mértékét, ami természetesen minél kisebb, annál nagyobb végsebesség lesz elérhető. Ez sehol nem írja, vagy sugallja, hogy azért gyors az autó, mert kisebb a dőlésszög. Egyszerűen csak magasabb végsebesség érhető el, ha kisebb a dőlésszőg. Ennyit állít. (Egyébként csak a játékban eszközölhető beállításokról beszélt a cikkíró, amire kétségtelenül igaz az állítás. Mondjuk merő véletlenségből pont így van a valóságban is, persze nem ennyire leegyszerűsített formában.)

Erősen kétlem, hogy ismernél. Ellenben a kérdésekre (amiket te tettél fel, s amikre nyilván tudod a választ) még mingig nem válaszoltál. Szövegértés és vitastílus egyes, leülhetsz. Majd legközelebb.

ismét leírom, remélem elgondolkodsz rajta. :)
"Egyszerűen csak magasabb végsebesség érhető el, ha kisebb a dőlésszőg." NEM IGAZ. ülj le fiam, karó! :) 228×-ra írom le, hogy NEM. :)
mindaddig, amíg ezt nem érti meg senki, felesleges a felfüggesztésről beszélni. :)
lásd alább:

#553 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 17:20

Leírhatod még 1000x is, akkor sem lesz igazad. A folyamatos önismétlés helyett ha esetleg megpróbálnád alátámasztani az igazadat, akkor hajlandó lennék elfogadni, hogy tévedtem.

Ez a videó mit bizonyít? Csak annyit, hogy ha túl alacsony a szárnyállás és/vagy valami miatt megszűnik a kocsi alatt a légáramlás (illetve a szívóerő), akkor elszáll, mint a győzelmi zászló.

#554 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 11. 07. 17:20

Leírhatod még 1000x is, akkor sem lesz igazad. A folyamatos önismétlés helyett ha esetleg megpróbálnád alátámasztani az igazadat, akkor hajlandó lennék elfogadni, hogy tévedtem.

Ez a videó mit bizonyít? Csak annyit, hogy ha túl alacsony a szárnyállás és/vagy valami miatt megszűnik a kocsi alatt a légáramlás (illetve a szívóerő), akkor elszáll, mint a győzelmi zászló.

például a hajtáslánc nem befolyásolja a végsebességet? tehát megint igazam van. :) (és még nagyon sok minden)
egyszerű kérdés, feltételezni sem merem, hogy nem tudjátok rá a választ. :) Formula 3-as autónál mi az az ideális fordulatszám, amikor nagyobb sebességbe kell kapcsolni? (pontosan az erő és a nyomaték görbék metszéspontjára vagyok kíváncsi) segítségként elárulom, hogy a max. RPM 8000.

#555 Felhasználó inaktív   Prometheus62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2010. 11. 07. 10:49

:rolleyes:

#556 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 19:42

Gustustalan h mosmár azon versenyeztek h melyikőtök pőcse a hosszabb!
észrevehetnétek magatokat...

#557 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 07. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 07. 19:26

például a hajtáslánc nem befolyásolja a végsebességet? tehát megint igazam van. :) (és még nagyon sok minden)
egyszerű kérdés, feltételezni sem merem, hogy nem tudjátok rá a választ. :) Formula 3-as autónál mi az az ideális fordulatszám, amikor nagyobb sebességbe kell kapcsolni? (pontosan az erő és a nyomaték görbék metszéspontjára vagyok kíváncsi) segítségként elárulom, hogy a max. RPM 8000.

Senki nem mondta, hogy a hajtáslánc nem befolyásolja a dolgot. Sőt. Emelett nagyon sok minden más is, mint pl. a szárnyak dőlésszöge is. Ez tény.

Egyébként a nagy mellénnyel való észosztáson kívül képes vagy bármi másra? Legalább egyszer adnál valami kis bizonyosságot, hogy nem csak a szád nagy, mert visszaolvasva a korábbi hozzászólásaidat, nulla darab érv hangzott el részedről, akármi is volt éppen a téma.

#558 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Daveout - Dátum: 2010. 11. 07. 19:42

Gustustalan h mosmár azon versenyeztek h melyikőtök pőcse a hosszabb!
észrevehetnétek magatokat...

de nem fogják... :)
Kép
Kép
Kép

#559 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 11. 07. 19:49

de nem fogják... :)

miért kellene magunkat észrevenni?

#560 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 07. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2010. 11. 07. 19:43

Senki nem mondta, hogy a hajtáslánc nem befolyásolja a dolgot. Sőt. Emelett nagyon sok minden más is, mint pl. a szárnyak dőlésszöge is. Ez tény.

Egyébként a nagy mellénnyel való észosztáson kívül képes vagy bármi másra? Legalább egyszer adnál valami kis bizonyosságot, hogy nem csak a szád nagy, mert visszaolvasva a korábbi hozzászólásaidat, nulla darab érv hangzott el részedről, akármi is volt éppen a téma.

óóóó, tudom én honnan fúj a szél, nem most vakartak le a szélvédéről...:)

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.