HWSW Informatikai Kerekasztal: Ki milyen filmet látott a héten? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (561 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ki milyen filmet látott a héten?

#821 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:15

Höhö csak a hajak modellezésével külön részleg foglalkozott:D és akkor a többiről nem is beszéltem:DDD 

...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#822 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 21:17

Némó nyomában: Nos a Walt Disney az animációs filmek terén eddig nem sokat alkotott, de ez a kis filmecske nagyon jóra sikerült...aranyos volt tipikusan gyerekeknek való. Jót szórakoztam rajta...főlega teknősön:)
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#823 Felhasználó inaktív   z42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 21:51

Igen, tipikus W.D. film. De a teknőc tényleg jó és jól sikerült a szinkronja is.

#824 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 22:41

...a Walt Disney az animációs filmek terén eddig nem sokat alkotott ...
ez ugye vmi vicc akart lenni?
"What difference do you think you can make, one man in all this madness?"

#825 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 23:23

Pontosabban a 3D-s rajzfilmekben...abban vitathatatlanul a DreamWorks viszi a prímet...na így akartam bocs:)

#826 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 23:43

Idézet

Samurai Resurrection: van már hozzá rendes felirat? anélkül elég nehéz követni. Kép lehet, hogy e miatt, de nekem igazából csalódás volt.

nekem nem volt gond a felirattal.
nezd meg: www.feliratok.hu

Shrek 2: a Csunya nover szinkron hangja akkor is mega LKépL!

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#827 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 05:27

ööö... a Pixar jelenleg még a Disneyhez "tartozik", vagyis a Toy Story, Toy Story 2, Monster's Inc, Finding Nemo, A Bug's Life vagy egy másik leány a Touchstone gyermeke a The Nightmare before Christmas szintén (ez mondjuk nem teljesen az mint az előzőek), hogy az Atlantis: The Lost Empiret már ne is említsem (ez is csak részben). ez lenne az a nem sok? Kép

#828 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 10:38

Látom nem érted...minőségileg mondom! Ezeket láttam és szépek és jók, de sztem nem voltak olyan jajj de jók...de mind1 ízlések és pofonok:P

#829 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 22:25

az oké, hogy a Dreamworks meséi jobban tetszenek, nade, hogy pont a Disney nevű mammut ne alkotott volna semmit "mostanában"... azt egy "kissé" túlzásnak tartottam. Kép

#830 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 23:08

Jó de most már túllépnél ezen a próblémán?:Đ

#831 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 07. 28. 11:50

I Robot:

Komoly meglepetés! Az előzetes hírek alapján, miszerint eltávolodik a Sci-Fi klasszikus irodalmi alapoktól, és inkább csupán egy akciófilmmé degradálódik, erősen csökkentettem elvárásaimat. Csak egy profi effekt parádét akartam megnézni. Talán ezért,  talán mert nem olvastam el az eredeti írást, nekem óriási kellemes csalódás volt!

Az egy dolog, hogy szerintem igen látványos a képi világ. De emellett szerintem lenyűgözően fantáziadús, és megkapó is! Gondoljatok pl. a Mortal Kombat és egyéb low badget filmekre, ahol a látványos, grandiózus képeket nem merik felvállalni, egyszerűen kihagyják az ilyneket. Mert ehhez ugye nem csak egy (pár:) számítógép kell, amin megrajzolják, hanem komolyan ki kell dolgozni egy hihető sci-fi világot! Beleértve a járműveket, épületeket, ruhákat, eszközöket stb. Ezt csak a drága filmekben tudták eddig prezentálni, és ott sem mindeig ilyen gazdagon (gondolok pl az AI-ra, talán a Minority Report, egy-két villanás erejéig a Time machine, és kb. több nem is jut eszembe, ahol a mi valós világunk egy reálisan előrevetített képét alkották meg). Legalább van valami haszna az amcsi szuperprodukcióknak:) Na, itt szépen meg van oldva csomó minden. Látszik, hogy sokat gondolkoztak és dolgoztak a részleteken! Szóval ötletek, látvány és részletek terén bőven teljesítette az elvárásaimat.

Emellett azonban a sztori szerintem érdekes, izgalmas, fordulatos! Egyenesn elgondolkodtató! Szerintem senki sem mondhatja rá, hogy csak egy kis csihi-puhit ültettek jövőbeli környezetbe (mint pl. a Paycheck esetében).

Persze, van pár valószínűtlenül akciódús rész, de ha ez a pár perc őrült akció az ára egy ilyen fantáziadús, fordulatos, látványos filmnek, akkor ez nekem megéri! Sőt, az akció még szórakoztató is lehetne, ha nem lenne kicsit idiótán idealizált (amit utálok). Gondolok itt olyanokra, hogy motorral ugratva, a levegőből, két pisztollyal ad le a tökös nyomozó halálpontos lövéseket:) Ha, ilyen létezne, az amcsik így lőnék a terroristákat... Ez nem földhözragadtság részemről, egyszerűen a fantáziát olyan dolgokra kell használni, ami létezhetne, vagy esetleg fog létezni, nem pedig arra, ami első ránézésre idiótaság... De minden más ezen a pár perc "faszagyerekségen" kívül erősen követendő példa, szerintem. Általában nekem az AI-t idézte, pár kínos jelenetig meg a Bad Boys 2-t:) (Bocsi srácok, de copy/paste-ezni fogom, mert meg akarom osztani a gondolataimat, de nem akarok mindig új beszámolót gyártani)

#832 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 13:05

Az előzetes hírek alapján, miszerint eltávolodik a Sci-Fi klasszikus irodalmi alapoktól...
ez már a trailerekben elég nyilvánvaló volt. Kép sőt Smith ügynök a garancia rá. KépKép

...több nem is jut eszembe...
na és a The 5th Element vagy a Blade Runner? :Đ

egy kis csihi-puhit ültettek jövőbeli környezetbe (mint pl. a Paycheck esetében).
ez nem a Paycheck hibája hanem a pöcs forgatókönyv iróé és a lejtőn lefelé száguldó John Wooé. Kép a tehetségtelen Afflecket már nem is említem. vagy mégis? Kép

remélem legalább fele annyira tetszik majd mint neked. azzal már elégedett lennék. :-D

#833 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 13:20

Mi bajod Smithel?Sztem egész normális filmjei vannak....

#834 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 17:18

azon kivül, hogy ő nem eljátsza a rá osztott szerepet, hanem azt idomitják hozzá, semmi. ez a film kicsit többet érdemelne ennél. mondjuk egy szinészt. Willtől mindig ugyanazt látni csak más cimmel, névvel: J ügynök, Mike Lowrey, Capt. Steven Hiller, James West és most Del Spooner.

#835 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:10

Ha te mondod...Kép Nekem bejönnek a filmjei, de attól még nem kell szeretnem:D

#836 Guest__*

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:42

Hát, nyilván megvannak a sablon hülyeségei. Pár kötelező gyakorlatot bemutatnak, és hát némi fölösleges szentimentális epizód is előjön... De szerencsére nem ezek határozzák meg az összképet, inkább kicsit ki is lógnak. Will személye nem sokat ront, azt hiszem. De amiket mondtam róla, azok viszont kifejetten élvezhetővé teszik az egészet, még ha vannak is dolgok, amiken át kell siklani. Azóta, hogy írtam, pl gondolkoztam rajta, és rájöttem, hogy bizonyos dolgokat csak akkor értettem meg:) Ja, még egy érdekesség: nem csak a magyar filmekben vannak jól látható reklámok:)

#837 Guest__*

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:46

Szóval, bár tudnék súlyos negatívumokat, van nekem tetsző elemeket is mondani belőle, de visszatartom magam, és nem kezdek el spoilerezni:) Először nézzétek meg, majd aztán megdumáljuk... Én az angol nyelvű svcd-t néztem, pár átsétáló nézőtől eltekintve jó minőségű, és a szöveg is éppen-éppen még követhető volt.

#838 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 28. 23:46

The Hunt for the Unicorn Killer 1, 2 - Hajsza a gyilkos (egyszarvu) utan 1, 2

Lattam a viasat3on egy bemutatot egy filmrol, ami megutotte a fulemet: "a 21 gramm sztarja, Naomi Watts".
Na mondom, ezt meg kell nezni, akarmi is legyen.
Ugy is lett.
Kedd 20kor es szerda 20kor adtak a ket reszt.
Az ujsagban thriller volt irva, de szerintem ez egy drama kis kirmivel es nemi thriller beutessel.
A film egy erdekes ferfi-no (Naomi Watts) kapcsolatot mutat be, amiben a ferfi mindenaron ragaszkodik a nohoz, kozben pedig mas nokkel letesit testi kapcsolatot.
Szegeny no pedig szereti, sot gyereket is akar tole.
Aztan megunja a dolgot, pobal elszakadni.
Innen bonyolodik a dolog.
Aki hozzam hasonloan Watts rajongo, az nezze meg, bar cska az elso reszben tunik fel, a masodikban mar csak emlekek utjan.

[|||--] 3/5

Night At The Roxbury - Diszkopatkanyok

Hogy ez mekkora "suti" film! :Đ
Meg csak most lattam sajna, de ez vmi nagyon durva.
Amit a ket testver levag az oltari.
Gondolom ez is nagy kultuszfilm, amikrol en lemaradtam, szal nezze meg mindenki!
"- Mizu?
- Videki vagy?" :-D

[||||-] 4/5

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#839 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 02:43

Nos... az igazat megvallva nem a héten, hanem az előzőn láttam ezeket a filmeket, de azért írok róluk!

Előszőr is az  I, Robot, amiről már Koala is vésett:

Mivel számomra az irodalom Rejtő Jenőnél és Isaac Asimovnál kezdődik, ezért az utóbbi miatt taln van egy pici rálátásom a dologra. Ezek után persze hatalmas várakozás előzte meg részemről a film megtekintését, hiszen pont annak a könyvéből készült, akit a legjobban imádok!

Letöltöttem...megtekintettem...elkönyveltem. Hogy mit is? Előszőr is, amit Koala mondott, a sci-fi műfaj ma már egyet jelent az akciófilmmel, amibe kajakra betesznek egy Will Smith csókát! A történetnek köze nincs a könyvhöz, max annyi, hogy a U.S.Robotics cég és a pszichológus doktornő, Susan Calvin valóban szerepelnek a könyvben. Maga a könyv, az Én, Robot cimű alkotás valójában egy kis novwella gyűjtemény, ugyanis sok kis történetet mesél el benne az első robotok megépítésétől egészen addig, míg már bátran alkalmazták őket az élet egyes területein. Mondanom sem kell. SZÓ NEM VOLT néger nyomozóról (pláne nem robotkarúról), robotlázadásról sem és még rengeteg másról sem.

Tényként kell ugyan közölnöm, hogy látványvilágban igen komolyan ott van a toppon, de ez nekem, aki Asimovot az anyatejjel együtt kaptam, nekem nem elég!!!! Szerintem az írókám most forog a sírjában ezerrel, hogy miként erőszakolták meg a mesterművét! Mindemellett kötelező darab, mert akciófilmnek tényleg klafa! Kép

80 nap alatt a föld körül.

Azzal kezdeném a mondókámat, hogy imádom Jackie Chan-t. Ebből már egyenesen arányosan következik az, hogy  a mások által szarnak mondott filmjei is lehet, hogy nekem tetszenek. Azt hiszem, hogy ezúttal Jackie ismét egy igen jópofa, tőle megszokott szinvonalú, remek kis vígjátékot hozott össze, méghozzá Jules Verne azonos című regényére építve történetét. No persze amolyan Jackie-sen kapjuk vissza az egészet és érdekesség végett a 80 napos fogadás mellé még bekerül egy a "szülőfalut védelmező Jade Buddha szobor" illetéktelen kezéből ellopása és annak rendeltetési helyére visszaszállítása, természetesen hatalmas galibákkal megspékelve.

Az akciójelenetek és a speciális trükkök teljesen lenyűgözőek és remekül illeszkednek az egész film során a valódi felvételekhez. A verekedések nagyon jók, de ezt már megszokhattuk már Jackie-től.  Magyarán, a történet elferdítését leszámolva, és az általam oly nagyra becsült Swarczenegger által alakított török szultánt (valami booorzalmas), és nem veszzük figyelembe, hogy ismét egy klasszikus megerőszakolásáról van szó, akkor tényleg egy élvezhető Jackie Chan vígjátékot kapunk!

King Arthur

Ki ne ismerné Arthur Király és a Kerekasztal Lovagjainak mítoszát, történetét. Rengeteg film dolgozta már fel  a történetet, ráadásul nem is mindegyik komolyan, hiszen gondoljunk csak az angol humor leghatalmasabb személyeire, a Monty Python-ra, akik atomokra szedték a legendát a Gyaloggalopp című filmükben! A másik oldalt, a komolyabbik hangvételt az Excalibur c. alkotás képviseli, amit 1981-ben készítettek és a mai napig alapműnek számít!

A mostani verzió Clive Owen-t és Keira Knightly-t sorakoztatja fel a sztárok közül, nem is kevés szerencsével, hiszen remekül alakítják szerepüket. A rendező, Antione Fuqua (Gyilkosok gyilkosa, A Nap könnyei) hagyta a csiricsáré kinézetet és megpróbálta  a lehető legvalósághűbben bemutatni a kor környezetét, szóval senki se várjon pompára, csillogásra, kincsekkel teli nemességre! Kép Viszont annál inkább számítsatok klassz csatajelenetekre és remek karakterekre!

Chronicles of Riddick

A Pitch Black c. alkotást anno nem néztem meg, mert baromira nem érdekelt (most sem), de nagyon sok embertől hallottam, hogy ilyen jó, meg olyan jó. Erre kijön a második része és erre már azt mondtam, egye fene, megnézem mit tud ez a Diesel gyerek egy sci-fi akcióban. Hááát... nem csalódtam egyetlen másodpercre sem! A történet ugyan ismét csak sablonos, mert ki más lenne fajának egyetlen túlélője és a főgonoszunk halálos jóslatának beteljesítője, mint Diesel elvtárs. Na ez épp elég lenne ahhoz, hogy lilát okádjak az egésztől, de mégsem tettem, hanem csak ültem és néztem... és néztem. Ugyanis, ahogy előadják ezt a sablon sztorit, az valami eszméletlen. A képi világ, a trükkök, a karakterek, az egész mindenség! Nagyon egyben van ám ilyen téren, ami végülis azt eredményezi, hogy sokaknak fog tetszeni a film!

Spiderman 2

Húú... ha volt valami, amit már vártam nagyon, akkor az a Pókhaverom első sikerfilmjének folytatása volt. MIvel gyerekkorom legkedveltebb szuperhőséről van szó, ezért igen komoly elvárásokkal álltam az első rész elébe, de amint megláttam Tóbis Meggájer személyét, mint Peter Parker és Vili Dőfót, mint Osborne, azonnal bizalmat szavaztam neki! Nem is tettem rosszul, ugyanis eszméletlenül jóra sikerült a film! Pici apróságok azért bosszantottak, mint például a pókháló lövöldözése, amit eredetileg ő fejleszt ki és egy kis szerkenytyű segítségével lő ki és nem a kezéből jön ki, mint ahogy a filmben, no meg még pár apróságot, de teljesen mellékesek, hiszen nem zavaróak!

Szóval az első rész szépen feltette a mércét, jó magasra méghozzá! Ezek után a második résznek legalább olyan jónak kell lennie! A film másodszori megtekintése után merem állítani, hogy igazán jól vitték tovább a történetet és semmi okunk nem lehet a panaszra, nem mondhatjuk, hogy előző rész jobb volt! Ez köszönhető a nagyon klassz Doctor Octopusnak, aki már képregényben is remek gonosz ellenfél volt, de a hősi élet melett Parkernek meg kell oldania a rendes, civil életét is, ami kicsit közelebb hozza hozzán a karakterét és könnyebben tudunk azonosulni vele. Emelett a trükkök mondanom sem kell csodálatosak, egy rossz szavunk sem lehet rájuk!

Persze itt is vannak idegesítő jelenetek, mint minden amcsi filmben, de ezek csak pár másodpercig zavarják a képet, aztán már el is múlik! A film végéről meg nem is beszélve, ami természetesen ordít azért, hogy tűkőn ülve várjuk már a harmadik részt!

The whole ten yards (Bérgyilkos a szomszédomban 2)

Ismét egy folytatással van dolgunk, aminek szintén nehéz dolga volt, hiszen az első rész igen kellemesre sikeredett! Nem mondom, hogy szuperalkotás, de vígjátéknak jó volt (hisz az is)! A második részben megismerkedhetünk régi szereplőink új életével. Oz cseppet sem lett bátrabb, még a gyönyörű Natasa Henstirdge-dzsel az oldalán sem, míg Bruce kománk mexicóbal a teljes álcázása végett átment egy igazi pszichopata konyhatündérbe, rózsaszín bolyhos nyuszitappanccsal és egy M16-ossal! Kép

Gondolhatjátok, hogy az előző részben elhunyt Jani Gogolak édesapját, Lazlo Gogolakot kiengedik a sittről, aki nem igazán boldog, hogy fiát Jimmy kiiktatta. Azonnal elkezdik keresni Tulipánt, akihez Oz tünik a legkézenfekvőbb útnak. Innentől kezdve emberrablás, lövöldözés, már kicsint megunt poénok és szituácók, no és egy-két valódi magyar mondat tölti ki a filmet, rengeteg fordulattal meghintve, de olyanokkal, amikre tényleg nem is számítana az ember! KépKép

Lényegében remek kis vígjáték lett, pont olyan, mint az első rész! Ha akarsz egy jót mulatni és nem akarsz agymegerőltető filmet nézni, akkor ideális választás!

--------------

Hát komáim, hirtelen ennyi mostanra. Terítéken van még a Hidalgo, a Man on Fire és a Catwoman is, bár ezek annyira nem érdekelnek, mint a fentebb említett filmek. Ami talán még így lázba tud hozni, az majd a Garfield lesz, de azt inkább megvárom jó minőségben, a másik film pedig a Ghost in the shell: Innocence címre hallgat, ami Mamoru Oshii kultuszfilmmé avanzsálódott anime filmjének a folytatása. Néhány szerencsés már láthatta Cannes-ban, a filmfesztiválon, de rendesen moziban még csak szeptember 17.-én vetítik amcsiban és ki tudja, ide mikor jut el?! Kép

#840 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 04:57

80 nap alatt ...
azt rebesgetik ez újabb bukta Jackietől. KépKép ugye azért jobb mint a The Medallion?

Garfield
erről is azt hallottam, hogy nagy jóindulattal egy közepes. Kép

Ghost in the Shell: Innocence ... és ki tudja, ide mikor jut el?! Kép
moziba nem hinném, hogy lesz. Kép viszont kamerás változat már kering a neten, de felirat nélkül nem az igazi.

Téma megosztása:

• (561 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.