Hát, errefelé az I, Robot ugyebár eléggé megosztotta a szakértő közönséget:) Végül is volt benne jó is, meg rossz is.
Megnéztem a Species III-at! Lenyűgöző, a sci-fi műfaj Ballistic-ja! Az AvP ehhez képest tudományos ismeretterjesztő film! A csipogó monitor klísé itt alap, gyakorlatilag egyetlen folyamatos bakiparádé az egész! Bár, érdekes módon, mivel olyan gyorsan sokkoló dózist zúdítanak az emberre a következetlenségből/idiótaságbó/áltudományból, hogy gyorsan deszenzitizálódtam én is, pedig harapni szoktam az ilyenre. Néha szisszentem csak fel, és fogcsikorgatva végignéztem:) Nem is hozok példákat a hülyeségekre, mert felsorolhatnám az egész filmet... Akik ezt csinálták, nyilvánvalóan nem jártak iskolába... Szégyen és gyalázat, hogy egyébként, mai szokás szerint ez is lehetett volna jobb film, hiszen magán a tartalmon kívül minden más tolerálható színvonalú. lyeneket gondolhatnak a tudományról, akik soha nem kerültek közelebbi kapcsolatba vele? Eh, mindegy...
Az idegen faj pedig, mint tudjuk, általában vonzó emberi formát ölt magára, és nem túl szégyenlős. Ez kellőképpen érvényesült itt is, tulajdonképpen több ragyogó érzékkel kiválasztott színésznő több testrészét is megcsodálhatjuk... Tovább nem is kommentálom ezt a dolgot, nehogy kiderüljön, hogy ez a hímsoviniszta disznó hozzáállás még tetszett is nekem:)
Bevallom, nem követtem nyomon, hogy ez a történet úgy egyáltalán miről szólt eddig, de itt utaltak rá, hogy végül is földi tudósok valami jeleket fogtak, ami egy idegen dns láncot kódolt. Ezt emberrel keresztezve létrejött az első generációs idegen. Aztán ezek megszöktek, szaporodtak valahogy mindig, a kísérlet kicsúszott az irányítás alól. Itt most elég összefüggéstelen a sztori, és még lespoilerezni sem érzem bűnnek. Lényegében kiderül, hogy vannak már szerteszét ilyen lények a földön, csak mindegyik beteg, mert az emberi génekkel való keveredés fogékonnyá tette őket hétköznapi fertőzésekre. Kivéve egy csajszit, akit egy professzor otthon, a pincéjében felépített szuperlaboratóriumában sufni-tunningol:) Na az nem betegszik, mert "tisztább" a dns-e, és még kezesebb példány is. Inkább egy tinivígjáték ez, mint sci-fi horror:)

Súgó
A téma zárva.