HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#521 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:45

Akárcsak én:)))
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#522 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:25

Elmegy rajta természetesen szépen minden, de gondolhatjátok hogy ha a pénz nem számítana akkor valami egészen durvát is vehetett volna az ember. És mikor megvettem, már simán ott volt mindenféle x800-as csoda amiről nem is mertem álmodni.

...csakhogy az a fránya lóvé...Kép

#523 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 15:27

Hat igen almainknak a penz szab hatart... ill annak hianya. En valahogy inkabb a GeForce-ok fele huzok de asszem itt nem ez a lenyeges hanem az h egy komoly kartya 60-90Ft mindegy melyik markabol.

Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运

#524 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 01. 12. 16:15

Nálam a 60000 volt az a határ amire azt mondtam hogy ok, ezt még kibírom. Szerencsére sikerült is pont azon a helyen ahol a gépemet vettem anno, 9800 pro-ra lelnem ennyi pénzért.

Egyszer azért szeretnék egy "csúcsgép" tulajdonosa lenni.

#525 Felhasználó inaktív   nivan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 17:50

Nah, megvan az SB Live! 5.1-em! Frankó, tökéletesen müxik!Kép
Há' könyv az nem ke', mer' nem mozog az asztal othúl! Jegy az Operába meg azé' nem ke', mer' nincs mit rajtam operáni!

#526 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 18:46

Nekem is az van am. Kép Sztm nagyon zsir darab az arkategoriajahoz kepest, es szep minosegben tud rogziteni (ami igazan fontos nekem).

Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运

#527 Felhasználó inaktív   nivan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 22:28

SB Live! foreva...KépKépKépKép
Há' könyv az nem ke', mer' nem mozog az asztal othúl! Jegy az Operába meg azé' nem ke', mer' nincs mit rajtam operáni!

#528 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 09:10

Hat azert tudnek mutatni olyan hagkartyat ami megeszi az SB-t Kép En is ilyet szeretnek majd... studio szintu felvetel.. fincsiii!

#529 Felhasználó inaktív   nivan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 18:38

Figy, én nem vagyok maximalista, nekem ez bőven elég!Kép

#530 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 20:09

Videókarcsikra visszatérve azt vettem észre, hogy eltűntek a középkategóriás kártyák. :Đ Van a hótgagyi semmirenenjóde3dtudok 10-15 pénzért, és a csúcsok 70-80 felett. Tudom tudom sokaknak a 10e is sok, de (itt most az érték/ár arányt nézem) ezek használhatósága a mai játékok esetében igencsak megkérdőjelezhető. Sajnos a gyártók a nagy harcukban elfelejtették a kompromisszumos kártyákat, és nincs középkategória max úgy, hogy itthon a régi csúcskártyákat 20-30e forintért még árulják. Kép

Hangcucc: nekem is SBLive! 5.1-m volt, most egy Audigy 2-t nyúzok. Egy negatívumot említenék a Live!-al kapcsolatban: ha bekapcsoltam (pl UT esetén) az EAX-ot kb. 30%-l visszafogta a gépem, ráadásul ez még fps-ben is mérhető volt, ugyanis a játék sebessége 30-ról leesett 15-18 fps-re, ezen kívül más gondom tényleg nem volt, nagyon cool kis kártya, sok évig volt jó társam. Kép 

P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#531 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 21:09

Megmondom oszinten nekem is volt bajom a Live!-al de lehet h nem is a kartya volt a ludas hanem a gepem.. na mind1. A maximalizmusra visszaterve: nem vagyok maximalista de a mixeim rogziteset minel szebb minosegben szeretnem megvalositani. Igaz mar a Live! is tenyleg szepen rogzit, de amikor volt kolcson nalam egy 300ezres laptopba valo hangkartya es annak a rogzitesi minoseget osszevetettem a Live!-eval akkor igen csak nagyokat pislogtam. Mig a Live! kartyaval -69db korul van az alap zajszint ha mindent szepen belovok, addig a draga kartyaval -100db azaz teljesen hallhatatlan volt (-80db alatt csondnek szamit amit "hallasz").

#532 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 21:26

Öhm ezt azért nem naon vágom...mi köze a hangkártyának az FPShez:))?
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#533 Felhasználó inaktív   -callisto- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:34

hát hogy pl az is fogja a gépet. miert mit gondoltal, a hangkartya magatol megy? világos, hogy kell x teljesitmény, hogy menjen faján egy 87868.1-es dolbin a cucc. régen meg az volt a bevált módi - mikor még gyik gépek voltak, pontosabban nekunk az voltKép - hogy ha szaggatott egy játék, akkor eloszor le kellett csontra butitani a grafikát, aztán ha még ugy is szaggatott, akkor biza be kellett állitani a no soundot is... persze ez még nagyon régen, az xt-k hoskorában volt Kép
Keep it up, Rock 'n' Roll Good music save your soul!

#534 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 09:25

Csak annyi köze volt, hogy ugye egy 3D-s játéknál a processzornak kell kiszámolnia a 3D-s grafikát és a 3D-s hangkörnyezetet. Nos ez utóbbi hivatott átvenni a hagnkártya, de a Live! esetében még igencsak gyengécske volt a proci, így ez a gyakrolatban annyit jelelntett, hogy a számításokhoz ugyanúgy besegített a procit is. Ez nem lett vona gond, de: "minél valósághűbb a 3D-s térhangzás kiszámítása, annál több számolási idõre van szükség, és annál több eltérõ hangforrást (egy játékhelyzet zajkeltõ objektumait) kell egymással összhangba hozni. Ha mindennek CD-minõségben kell történnie, akkor a nagy számolási munka mellett óriási szállítandó adatmennyiségek is keletkeznek." És pont ez az adatmennyiség okozta a gondot, ugyanis volt nem elég csak "bekérni" a kiszámított adatokat a hangkártyától, hanem össze kellett fésülni a proci és a hangkártya számításait ez meg a PCI buszon már túl sok volt. Ha az alaplapra integrálva lett volna a hangártya procija valszeg nem ennyire lett volna jelentős a gond.

PS: az SG cikkében ezt írták róla anno: "Amikor a Quake3 tesztet először lefutattam, meglepődtem az elég gyenge teljesítményen, azonban miután kikapcsoltam a kártya saját rezidens programjait, kapásból megugrott a rendszer Quake3 alatti teljesítménye. A kártya természetesen támogatja az EAX szabványt, valamint szerintem MIDI zenéléshez is tökéletes. A tesztek alatt jó hangminőséget produkáló, bár némely esetekben eléggé nagy CPU terhelést produkáló hangkártya"

P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#535 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 11:08

Erre meg emlekszem en is, csak nekem StarCraft-ben voltak hasonlo elmenyeim... illetve azert nem nekem  Hulyesegeket beszelek.. na a lenyeg az volt h ha neten pl nagyon beakadozott a jatek (meg a megjelenese idejen amikor nem voltak annyira csucs PC-k) akkor legeloszor a kis kepek animaciojat kapcsoltuk ki, aztan ha ez utan is lagos volt stb, akkor a kedves laggert megkertuk h a hangot is kapcsolja ki es lehetoleg ne azzal a megoldassal h standby-ra allitja a hifi-jet. 

#536 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 14. 11:31

Ennél kisebb betűvel már nem tudsz írni?

#537 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 11:49

Sorry elhiheted h nem direkt rakok be az 8pontosnal kisebb betut  Epp tegnap tertem at Mozilla FireFox-ra es hat azert meg nem ugy kezeli a forumot mint az explorer kezelte...

#538 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 12:00

Bocs, a smiley lemaradt: Kép

#539 Felhasználó inaktív   Avium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 12:03

Segond.  Amugy mindenkitol varok segitseget arra a problemara h a FireFox biztonsagi okokbol nem enged becopy/paste-zni semmit "unsurscribed" scriptekbe (pl a GK forumba), erre van egy "megoldas" a honlapjukuon miszerint egy rovid kodot kene bemasolni egy user.js fileba amit le is irnak hol talalhato NT-n... Ez XP-n qrvara nincs ott sot sehol sincs... Szeretnem megoldani ezt a problemat mert nem akarok visszaterni Explorerre.. 

#540 Felhasználó inaktív   frpeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 12:45

Av, ezt a haladzsát énse értem, de amikor írsz, kattints a

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26