Gépfejlesztés
Elküldve: 2005. 01. 12. 14:45
#522 Guest__*
Elküldve: 2005. 01. 12. 15:25
Elmegy rajta természetesen szépen minden, de gondolhatjátok hogy ha a pénz nem számítana akkor valami egészen durvát is vehetett volna az ember. És mikor megvettem, már simán ott volt mindenféle x800-as csoda amiről nem is mertem álmodni.
...csakhogy az a fránya lóvé...![]()
Elküldve: 2005. 01. 12. 15:27
Hat igen almainknak a penz szab hatart... ill annak hianya. En valahogy inkabb a GeForce-ok fele huzok de asszem itt nem ez a lenyeges hanem az h egy komoly kartya 60-90Ft mindegy melyik markabol.
| Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运 | ![]() |
#524 Guest__*
Elküldve: 2005. 01. 12. 16:15
Nálam a 60000 volt az a határ amire azt mondtam hogy ok, ezt még kibírom. Szerencsére sikerült is pont azon a helyen ahol a gépemet vettem anno, 9800 pro-ra lelnem ennyi pénzért.
Egyszer azért szeretnék egy "csúcsgép" tulajdonosa lenni.
Elküldve: 2005. 01. 12. 17:50
Elküldve: 2005. 01. 12. 18:46
Nekem is az van am.
Sztm nagyon zsir darab az arkategoriajahoz kepest, es szep minosegben tud rogziteni (ami igazan fontos nekem).
| Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运 | ![]() |
Elküldve: 2005. 01. 12. 22:28
Elküldve: 2005. 01. 13. 09:10
Hat azert tudnek mutatni olyan hagkartyat ami megeszi az SB-t
En is ilyet szeretnek majd... studio szintu felvetel.. fincsiii!
Elküldve: 2005. 01. 13. 18:38
Elküldve: 2005. 01. 13. 20:09
Videókarcsikra visszatérve azt vettem észre, hogy eltűntek a középkategóriás kártyák.
Van a hótgagyi semmirenenjóde3dtudok 10-15 pénzért, és a csúcsok 70-80 felett. Tudom tudom sokaknak a 10e is sok, de (itt most az érték/ár arányt nézem) ezek használhatósága a mai játékok esetében igencsak megkérdőjelezhető. Sajnos a gyártók a nagy harcukban elfelejtették a kompromisszumos kártyákat, és nincs középkategória max úgy, hogy itthon a régi csúcskártyákat 20-30e forintért még árulják. ![]()
Hangcucc: nekem is SBLive! 5.1-m volt, most egy Audigy 2-t nyúzok. Egy negatívumot említenék a Live!-al kapcsolatban: ha bekapcsoltam (pl UT esetén) az EAX-ot kb. 30%-l visszafogta a gépem, ráadásul ez még fps-ben is mérhető volt, ugyanis a játék sebessége 30-ról leesett 15-18 fps-re, ezen kívül más gondom tényleg nem volt, nagyon cool kis kártya, sok évig volt jó társam.
Elküldve: 2005. 01. 13. 21:09
Elküldve: 2005. 01. 13. 21:26
Elküldve: 2005. 01. 14. 08:34
Elküldve: 2005. 01. 14. 09:25
Csak annyi köze volt, hogy ugye egy 3D-s játéknál a processzornak kell kiszámolnia a 3D-s grafikát és a 3D-s hangkörnyezetet. Nos ez utóbbi hivatott átvenni a hagnkártya, de a Live! esetében még igencsak gyengécske volt a proci, így ez a gyakrolatban annyit jelelntett, hogy a számításokhoz ugyanúgy besegített a procit is. Ez nem lett vona gond, de: "minél valósághűbb a 3D-s térhangzás kiszámítása, annál több számolási idõre van szükség, és annál több eltérõ hangforrást (egy játékhelyzet zajkeltõ objektumait) kell egymással összhangba hozni. Ha mindennek CD-minõségben kell történnie, akkor a nagy számolási munka mellett óriási szállítandó adatmennyiségek is keletkeznek." És pont ez az adatmennyiség okozta a gondot, ugyanis volt nem elég csak "bekérni" a kiszámított adatokat a hangkártyától, hanem össze kellett fésülni a proci és a hangkártya számításait ez meg a PCI buszon már túl sok volt. Ha az alaplapra integrálva lett volna a hangártya procija valszeg nem ennyire lett volna jelentős a gond.
PS: az SG cikkében ezt írták róla anno: "Amikor a Quake3 tesztet először lefutattam, meglepődtem az elég gyenge teljesítményen, azonban miután kikapcsoltam a kártya saját rezidens programjait, kapásból megugrott a rendszer Quake3 alatti teljesítménye. A kártya természetesen támogatja az EAX szabványt, valamint szerintem MIDI zenéléshez is tökéletes. A tesztek alatt jó hangminőséget produkáló, bár némely esetekben eléggé nagy CPU terhelést produkáló hangkártya"
Elküldve: 2005. 01. 14. 11:08
Elküldve: 2005. 01. 14. 11:49
Elküldve: 2005. 01. 14. 12:03
Segond. Amugy mindenkitol varok segitseget arra a problemara h a FireFox biztonsagi okokbol nem enged becopy/paste-zni semmit "unsurscribed" scriptekbe (pl a GK forumba), erre van egy "megoldas" a honlapjukuon miszerint egy rovid kodot kene bemasolni egy user.js fileba amit le is irnak hol talalhato NT-n... Ez XP-n qrvara nincs ott sot sehol sincs... Szeretnem megoldani ezt a problemat mert nem akarok visszaterni Explorerre..

Súgó
A téma zárva.