HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#681 Felhasználó inaktív   domex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:41

Mien AMD-s alaplapot vegyek???+ hány GHZ-s procit??

domex 4ever yyeeeeeeeeee Nekem a hangok megsúgták h nem vok hülye

#682 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 06. 27. 11:51

Idézet

Alaplap legyen Abit, PCI-Expressz, S939 foglalat, sok USB2.0 csatlakozó, kb. 30000 Ft. Proci kérésednek megfelelően AMB, lehetőleg Athlon 64 típusú, minnél nagyobb. 3,5 GHz-est láttam 29000 Ft-ért akciósan. Durva, de ha több pénzed van, vegyél egy 2 magosat.

#683 Felhasználó inaktív   NitroX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:19

Idézet

pl ott az enyém, pont amit keresel, hát senki meg nem nézi, szomorú Kép

#684 Felhasználó inaktív   ekho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 21:00

Idézet

Idézet

pl ott az enyém, pont amit keresel, hát senki meg nem nézi, szomorú Kép
Én megnéztem,teljesen okés alapcucchoz.

#685 Felhasználó inaktív   Ranker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:23

Hello emberek!
Van 50 ezer forintom ,2,4GHZ Celeron prici,ATI 9200SE 128mb,
Asrock P4i45e alaplap.
Tanácsot szeretnék kérni mit kéne legjobban vennem és mit tudzok ajánlani !
Köszi!

#686 Felhasználó inaktív   SirTocy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 21:18

Idézet

Hello emberek!
Asrock P4i45e alaplap.
Köszi!
Hi!

Én még új vok itt, szóval nem tudom, mennyit adsz a véleményemre, de szerintem az 50e pénzből vegyél egy 128MB-os GeForce 6600GT videokártyát (Innovisiont kapsz 30e körül, Gainward, Chaintech és társai pedig olyan 35e körüli áron vannak), a maradék pénzt meg szerintem fektesd memóriába, mondjuk egy 512MB-os modulba, legjobbak szerintem a Kingston, Kingmax márkák, vagy éppen a Samsung (javítsatok ki, ha tévednék), de szóba jöhet még a PQI is (nekem nincs vele gondom). Na ez kb. olyan 40-50e forint

#687 Felhasználó inaktív   Daks 

• Törzsvendég
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 07. 05. 00:53

Idézet

Idézet

Hello emberek!
Asrock P4i45e alaplap.
Köszi!
Hi!

Én még új vok itt, szóval nem tudom, mennyit adsz a véleményemre, de szerintem az 50e pénzből vegyél egy 128MB-os GeForce 6600GT videokártyát (Innovisiont kapsz 30e körül, Gainward, Chaintech és társai pedig olyan 35e körüli áron vannak), a maradék pénzt meg szerintem fektesd memóriába, mondjuk egy 512MB-os modulba, legjobbak szerintem a Kingston, Kingmax márkák, vagy éppen a Samsung (javítsatok ki, ha tévednék), de szóba jöhet még a PQI is (nekem nincs vele gondom). Na ez kb. olyan 40-50e forint
en tegnap vettem szinten 50-es keretbol egy 256MB-s GeForce 6600-at es 1GB RAM-ot, és még maradt hétvégére is pénz, ugyhogy en is ezt ajánlom (vagy az előttem szóló jobb GPU, kevesebb RAM kombóját)
Kép
Kép

#688 Felhasználó inaktív   Ranker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 19:24

Hi !
Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e PCI express-es alaplapot kapni 2,4 es Celeronhoz vagy már túl régi a proci és nem gyártottak ilyen alaplapot.Ugyanis alaplapot és 6600GT-t PCI-expresszes VGA-t szeretnék de ha nincs pci-e-s alaplap a procimhoz akkor még új procit is kéne venni de arra már nincs keret. :Đ

#689 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 05. 20:11

HA két darab olyan memoria kártya van a gépembe, tegyük fel:
1db 512MB-os és 1db 1GB-os mivel ez a kettő különbözik, mert a másik nem 512-es hanem 1gigás, ezért mennyivel lassítaná a gépem, ahhoz képest mintha csak 1db másfél :Đ gigás lenne benne? egyáltalán az baj ha két darab nem egyforma van benne, mert az egyik nagyobb?

#690 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 05. 22:17

Idézet

1db 512MB-os és 1db 1GB-os mivel ez a kettő különbözik, mert a másik nem 512-es hanem 1gigás, ezért mennyivel lassítaná a gépem, ahhoz képest mintha csak 1db másfél :Đ gigás lenne benne? egyáltalán az baj ha két darab nem egyforma van benne, mert az egyik nagyobb?
Miért lenne baj? Örülj neki, hogy van másfél gigád a gépedben. Nekem csak egy giga van, bár lehetne másfél is, de nincs szükség rá. A helyedben eladnám az 512 Mb-ot, fél év múlva pedig vennék egy gigát.

#691 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 06:38

Idézet

Hi !
Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e PCI express-es alaplapot kapni 2,4 es Celeronhoz vagy már túl régi a proci és nem gyártottak ilyen alaplapot.Ugyanis alaplapot és 6600GT-t PCI-expresszes VGA-t szeretnék de ha nincs pci-e-s alaplap a procimhoz akkor még új procit is kéne venni de arra már nincs keret. :Đ
Szia, sajnos jól tudod, a 478-s procik alá nem gyártottak PCI-E-s alaplapokat. Nálam is ue. a helyzet, vennék új VGA-t, de alaplapot és procit is kell cserélnem miatta. Ez van :-D
P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#692 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:39

Idézet

Idézet

Miért lenne baj? Örülj neki, hogy van másfél gigád a gépedben. Nekem csak egy giga van, bár lehetne másfél is, de nincs szükség rá. A helyedben eladnám az 512 Mb-ot, fél év múlva pedig vennék egy gigát.
én értelek, te most azt nézed mekkora lenne, de az 512-es és 1GB-os az nem egyforma így nem lenne az a dual chanel és nem nézné 1-nek a gép ezért állítólag lassítaná, meg hogy olyat is hallottam hogy ha 512-esem van akkor mellé csak 512-est vehetek mert ha mást, nem lesz dual chanel és kicsit lassabb lesz mint ami elvárnék,
pl a másfél gigától! EZ IGAZ?????

#693 Felhasználó inaktív   Roly 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:42

Idézet

én értelek, te most azt nézed mekkora lenne, de az 512-es és 1GB-os az nem egyforma így nem lenne az a dual chanel és nem nézné 1-nek a gép ezért állítólag lassítaná, meg hogy olyat is hallottam hogy ha 512-esem van akkor mellé csak 512-est vehetek mert ha mást, nem lesz dual chanel és kicsit lassabb lesz mint ami elvárnék,
nyugi, nem fogja lassítani. max akkor lehet ilyen, hogy ha az egyik 400 mhzs, a másik meg pl 366 mhz.

#694 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 07:49

Idézet

Idézet

nyugi, nem fogja lassítani. max akkor lehet ilyen, hogy ha az egyik 400 mhzs, a másik meg pl 366 mhz.
akkor nyugottan vehetek bele azt amit akarok, 1GB-osat is vagy 512-est is csak muszáj annyi mhz-snek lennie mint ami most benne van?

#695 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 12:53

Idézet

akkor nyugottan vehetek bele azt amit akarok, 1GB-osat is vagy 512-est is csak muszáj annyi mhz-snek lennie mint ami most benne van?
Dual Channel Mode csak két tök egyforma rammal megy igazán jól egyébként bizonytalan lesz a dual mód. DE, ha két különböző méretű ramod lesz attól semmivel sem lesz lassab a géped mint most. Annyi van, hogy a dual mod-ot nem tudod kihasználni. Egyedül akkor lenne gond ha 512/400-s ram mellé egy 1024/366-s vagy 512/366 menne, hiszen ilyenkor a mási ram is az alacsonyabb órajellel fog dolgozni.

Tehát vehetsz hozzá nyugodtan 1G-s ramot lényeg, hogy az is pl. 400-s legyen mint a másik. Lassab nem lesz, de gyorsabb sem. Gyorsabb akkor lesz ha két egyforma méretű és gyártójú (leginkább gyárilag párosított) ram kerül bele. Akkor már ki tudod használni a Dual Channelt.

Meglevő Beszerzendő Eredmény
RAM RAM
512/400 512/400 Halál frankó, lehet h. bizonytalan lesz dual modban
512/400 512/366; 1024/366 Az alacsonyabb órajelű ramhoz igazodik a tied, lassul
512/400 1024/400 Nem lesz lassabb, no dual mode
kuka 2*512/400 Gyorsul, dual mode frankón megy
válogatott ram

Ennél gyógyegéresebb módon nem tudom leírni...
P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#696 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 13:55

azt majd a szerelőm tudja milyen 1GB-os RAMO-ot rakjon bele hogy ne lassuljon, ahhoz képest amit pl elvárnék egy másfél GB memos géptől! hanem hogy okés legyen!

De sztem inkább maradok annál hogy veszek bele még egy 512MB-os tök ugyanilyen memot és akkor mehet a Dual Chanel és nem lesz lassabb mint amennyit elvárnék az 1GB-tól!

#697 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 14:27

Meglevő Beszerzendő Eredmény

512/400 512/400 Halál frankólehet h. bizonytalan lesz dual modban

kuka 2*512/400 Gyorsul, dual mode frankón megy

ez eredményhez mást írtál de végülis ugyanaz mind a kettőn 2* 512/400

#698 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 14:34

Ha az 512/400-as mellé egy 1024/400-asat veszek, akkor nincs dual mode, de viszont nem kell alacsonyabb órajelhez igazodni, és így minden full király lenne?? attól hogy nincs az a dual mode?

#699 Guest__*

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:32

Nem tudom, mennyire mondok hülyeséget, tőletek várok megerősítést, vagy kijavítást. Nos, a problémám a következő: van egy ATI 9100 videókártyám, és már ideje lenne lecserélni. Igen ám, de ha VGA csere van, akkor inkább PCI-Expresszes videókarit vennék. Így azonban új alaplap is kell. Ha alaplapot cserélek, akkor procicsere is szükséges. Nincs is ezzel semmi, baj, az utóbbi két alkatrészt is cserélném, csakhogy a három alkotóelemet nem tudom egyszerre megvenni, magyarul, nincs elég pénz. Ha megveszem az új karit, akkor csak a nyálam csoroghat ugye. Ha viszont mgveszem az alaplapot, és a procit... és itt jön a nagy kérdésem. Egy AGP foglalatú videókártya működik egy PCI-Expresszes alaplapban? Mert akkor vennék alaplapot és procit, fél év múlva egy VGA-t. Tudna valaki válaszolni?

#700 Felhasználó inaktív   SirTocy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 21:27

Idézet

Nem tudom, mennyire mondok hülyeséget, tőletek várok megerősítést, vagy kijavítást. Nos, a problémám a következő: van egy ATI 9100 videókártyám, és már ideje lenne lecserélni. Igen ám, de ha VGA csere van, akkor inkább PCI-Expresszes videókarit vennék. Így azonban új alaplap is kell. Ha alaplapot cserélek, akkor procicsere is szükséges. Nincs is ezzel semmi, baj, az utóbbi két alkatrészt is cserélném, csakhogy a három alkotóelemet nem tudom egyszerre megvenni, magyarul, nincs elég pénz. Ha megveszem az új karit, akkor csak a nyálam csoroghat ugye. Ha viszont mgveszem az alaplapot, és a procit... és itt jön a nagy kérdésem. Egy AGP foglalatú videókártya működik egy PCI-Expresszes alaplapban? Mert akkor vennék alaplapot és procit, fél év múlva egy VGA-t. Tudna valaki válaszolni?

Hmmm, szerintem nem fog müxeni a PCI-E alaplapban az AGP kártya, mert a kettő teljesen más szabvány. Javítsatok ki, ha tévednék!

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.