HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#1421 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 07. 08. 07:59

Idézet

2 van itthon, hibátlan mind2. melóhelyen is a legtöbb gép lenovo, hibátlan mind (a többi asus, acer, háááááát :Đ)
amit szeretek még benne, hogy nagyon jó a billentyűzete, az eddig próbált asus billentyűit rühellem (kollégámnak az van, szív is vele :-D), az akksi is bírja, jó vétel imho (drágább mint a többi, de megéri, ráadásul asszem ezekre is az IBM féle 3 év nemzetközi gari jár, a hozzá adott szoftverek + driver ellátottság is hibátlan).
egy másik kollégának lg van, na az vlmi kriminális (pár billentyűjét már el is hagyta :))
melyik típus amúgy?
Nincs túl sok lóvém,úgyh erre a laptopra gondoltam:

Lenovo (IBM) 3000 N200 TY2EAHV

- proci: Intel® Pentium™ Dual-Core processzor T2370 (1730 MHz)
- memória: 2GB DDR2 667 MHz
- vinyó: 120GB 5400rpm
- kijelző: 15.4 (WXGA 1280×800)
- videókártya: Intel® GM X3100 (max.256MB)
- optikai meghajtó: DVD+-RW Dual Layer
- hálókártya: 10/100Mbps, WLAN a/b/g
- portok: 4xUSB 2.0, VGA, Express Card, Firewire, Bluetooth, TV-out
- akksi: 4400 mAh
- extra: ujjlenyomat olvasó
- garancia: 1év (+2év 37e Ft-ért)

120e Ft-ért sztem nagyon megéri. Először undorítónak láttam a Lenovokat,de mostmár úgy vok vele,h annyira csúnya,h már szép!Kép Engem legfőképpen a billentyűzete,és az egész gép masszívsága fogott meg,ahogy írtad is. Amire nekem kell arra bőven megfelel. Már nagyon várom,h jövő7en mehessek érte... Amúgy köszi a segítséget!

Core2 Duo-s procival tényleg tovább bírná az akksi?!

#1422 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:24

Idézet

Idézet

2 van itthon, hibátlan mind2. melóhelyen is a legtöbb gép lenovo, hibátlan mind (a többi asus, acer, háááááát :Đ)
amit szeretek még benne, hogy nagyon jó a billentyűzete, az eddig próbált asus billentyűit rühellem (kollégámnak az van, szív is vele :-D), az akksi is bírja, jó vétel imho (drágább mint a többi, de megéri, ráadásul asszem ezekre is az IBM féle 3 év nemzetközi gari jár, a hozzá adott szoftverek + driver ellátottság is hibátlan).
egy másik kollégának lg van, na az vlmi kriminális (pár billentyűjét már el is hagyta :))
melyik típus amúgy?
Nincs túl sok lóvém,úgyh erre a laptopra gondoltam:

Lenovo (IBM) 3000 N200 TY2EAHV

- proci: Intel® Pentium™ Dual-Core processzor T2370 (1730 MHz)
- memória: 2GB DDR2 667 MHz
- vinyó: 120GB 5400rpm
- kijelző: 15.4 (WXGA 1280×800)
- videókártya: Intel® GM X3100 (max.256MB)
- optikai meghajtó: DVD+-RW Dual Layer
- hálókártya: 10/100Mbps, WLAN a/b/g
- portok: 4xUSB 2.0, VGA, Express Card, Firewire, Bluetooth, TV-out
- akksi: 4400 mAh
- extra: ujjlenyomat olvasó
- garancia: 1év (+2év 37e Ft-ért)

120e Ft-ért sztem nagyon megéri. Először undorítónak láttam a Lenovokat,de mostmár úgy vok vele,h annyira csúnya,h már szép!Kép Engem legfőképpen a billentyűzete,és az egész gép masszívsága fogott meg,ahogy írtad is. Amire nekem kell arra bőven megfelel. Már nagyon várom,h jövő7en mehessek érte... Amúgy köszi a segítséget!

Core2 Duo-s procival tényleg tovább bírná az akksi?!
az passz, hogy core2duo esetén hogy zabálja az akksit. a procikban a "timestep" vagy vlmi ilyesmi elnevezésű technológia nagyban segíti az akksi hosszú üzemképességét, menet közben, ha nincs szükség nagy frekire, lejebb viszi. nem tudom, hogy ez mely procikban van, melyben nincs, érdemes meglesni.
a választásod jó, ez egy remek kis gép, valóban nem sok. a + 2 év garira szerintem nem lesz szükséged, egyik gépem sem igényelt még szervízt, a cégnél szintén nem kellett még ibm/lenovo gépeket szervízelni (ellenben a többit igen)
egyébként, mivel elég sok ibm és lenovo gépet értékesítünk (sajnos nem nagyon tudok segíteni, 1-1 gépet nem árulunk, inkább tucatjával, komplett projektek keretén belül), szoktak hívni mindenféle ibm és lenovo konferenciákra, bemutatókra. egy ilyen bemutató keretén belül megleshettem, hogy miket bírnak ki a gépek, milyen tesztelési folyamatokon mennek keresztül. van 1 külön gép, ami arra hivatott, hogy "agyba-főbe verje a gépeket" (külső hatások tesztelése :)), egy másik gép meg a gépek billentyűzetét püfföli, amolyan idegbeteg vérpistike módján :D
ami miatt én még kifejezetten az ibm és lenovo gépek mellett maradtam, az a linuxos támogatottságuk. kde beállító felülete pl külön ibm/lenovo beállító központot is tartalmaz, bár sok szükség nincs rá, lévén mindenféle driver telepítése nélkül hibátlanul müxik minden (funkciógomboktól kezdve, a kis kék "access ibm" gombon át minden :)), ráadásul az integrált vidkarival pl a compiz összes funkciója hibátlanul müxik (vista meg sem nyikkan ezen a gépen :D)
amúgy asszem az egyik kollégámnak pont ez a típus van, gyönyörű képe van (ha ez az, akkor ezen nincs az a fényvisszaverős felület, attól hányi tudok, kis háttérfény és nem is látsz semmit a képernyőn, csak magadat. vazze, nem tükröt akarunk venni :()
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1423 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 16:31

Megvan az első laptopom!KépKép:ĐKépKépKépKépKép

Annyit szeretnék megkérdezni,h ilyenkor berakom az akksit,és meddig kell tölteni?

#1424 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 16:34

Idézet

Megvan az első laptopom!KépKép:ĐKépKépKépKépKép

Annyit szeretnék megkérdezni,h ilyenkor berakom az akksit,és meddig kell tölteni?

1 óra minimum javallott

#1425 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 16:35

Idézet

Idézet

úgy utálom a lenovo laptopokat (termékeket, mind1 hogy mi az), mint a sz*rt! 2 hétig raktam őket össze, pfujj:) amúgy jó kis gépek, elhiheted, nem csak laptop terén, amit én láttam meg tapasztaltam, masszív egy cucc
mit raktál te azon össze? :Đ dobozban van, összeszerelve :-D vagy épp ez az, hogy a te kezed munkája (is), hogy dobozban összeszerelve kapjuk őket? :)
hát igen, az én kezem munkájának a gyümölcse:) szóval megbecsülni;) nyári munka rulzKép

#1426 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 16:57

Köszi szépen,de még lenne 1-2 dolog.

1.NTFS vs. FAT?! Melyiket ajánlanád jobban?
2.Ha hálózatról nyomom,akkor tényleg nem túl jó,ha az akksi benne van a lapiban? Olyankor vegyem ki mindig,kivéve ha tölteni akarom?
3.Ha töltöm az akksit,akkor kikapcsolt állapotban kell hagyni a gépet?

Bocsi,ha fárasztó voltam..

#1427 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:03

Idézet

2.Ha hálózatról nyomom,akkor tényleg nem túl jó,ha az akksi benne van a lapiban? Olyankor vegyem ki mindig,kivéve ha tölteni akarom?

Hát figyelj a Fat az egy újabb fájlrendszer és már egyre több Pendrive stb.. használja de ha kéne formáznod esetleg hagyhaod még a jó öreg NTFS-en!Hát én szerintem nem muszájj kikapcsolni de figyelj arra, hogy csak akkor töltsed ha már nagyon le van merülveKép

#1428 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:08

Idézet

Idézet

Hát figyelj a Fat az egy újabb fájlrendszer és már egyre több Pendrive stb.. használja de ha kéne formáznod esetleg hagyhaod még a jó öreg NTFS-en!Hát én szerintem nem muszájj kikapcsolni de figyelj arra, hogy csak akkor töltsed ha már nagyon le van merülveKép

Lehet,h én tudom rosszul,de sztem az NTFS az újabb,és fejlettebb fájrendszer. Ja és azt olvastam,h figyelni kell akksira,h ne merüljön le teljesen. Tehát nem szabad megvárnom túl sokszor,h nagyon lemerüljön.

Most rányomtam hálózatra,és benne is van az akksi. Aztán sztem,ha feltöltődik az akksi full-ra,akkor majd kimegyek az udvarra,és nyomom akksiról.

#1429 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:46

Na ez durva... fat újabb az ntfs meg jó öreg?Kép istenem!Kép
A gyengébbek kedvéért időrendi rorrend: fat-->fat32-->ntfs

#1430 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 07. 11. 18:41

Idézet

tovább pontosítanék: FAT12->FAT16->FAT32->exFAT(64) :Đ
illetve NTFS 1.x->3.x->5.x (vlmelyik 5.x változat 6.0 verzióként is szerepel)
még tovább pontosítva, az ntfs első verziói a fat16 és 32 között datálhatóak, fat 32 és exfat között a többi.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#1431 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 07. 11. 18:41

Idézet

Idézet

juj

#1432 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 19:19

Idézet

Idézet

tovább pontosítanék: FAT12->FAT16->FAT32->exFAT(64) :Đ
illetve NTFS 1.x->3.x->5.x (vlmelyik 5.x változat 6.0 verzióként is szerepel)
még tovább pontosítva, az ntfs első verziói a fat16 és 32 között datálhatóak, fat 32 és exfat között a többi.
látom te jobban vágodKép de azért elég durva az a "fat jobb a jóöreg ntfs-nél" persze öreg de az őskorhoz képest azért újabb...Kép

#1433 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 19:35

de azt is nézd, hogyha fat rendszert használsz, arra nem fogsz 4,5gb-osnál nagyobb filét felrakni. szerintem ezért ntfs:) jajj meg látom 1órát írtam töltésnek de elírtam, minimum 1 nap:) remélem nem késön szólok^.^Kép

#1434 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 22:26

Idézet

de azt is nézd, hogyha fat rendszert használsz, arra nem fogsz 4,5gb-osnál nagyobb filét felrakni. szerintem ezért ntfs:) jajj meg látom 1órát írtam töltésnek de elírtam, minimum 1 nap:) remélem nem késön szólok^.^Kép
Nem szólsz későn... 17:43 perckor raktam rá a töltőre,és azóta megy. Reggel akartam leszedni amikor felkelek,de akkor este hatig hagyom,ha szted ez fontos így a legelején! Közbe nem baj,ha bekapcsolom a gépet? Vagy kikapcsolt állapotban kell töltenem? Köszi a segítséget.

#1435 Felhasználó inaktív   thurands 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:10

Néhány hónap múlva tervezek egy kis processzorcserét. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek melyiket vegyem meg? 37ezerért az Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz-est vagy 41ezer forintért az Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz-est?

#1436 Guest__*

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:11

Idézet

Néhány hónap múlva tervezek egy új procit venni. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek melyiket vegyem meg? 37ezerért az Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz-est vagy 41ezer forintért az Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz-est?
Én nem vok túlságosan járatos a dologban,de mintha úgy hallottam volna,h a négymagos procit még tudod kihasználni... De ha a jövőre gondolsz talán jobb lenne a négymagos,de nem tom.... Nekem Core2 Duo E4500 2.2Ghz-es van!Kép

#1437 Felhasználó inaktív   thurands 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:17

Nekem meg E2200Kép. Azt kicsit gyengusnak érzem Crysis-hoz vagy bármilyen más nagy gépigényű játékhoz. Azért sikerült csak E2200-at venni mert 100ezer forintból raktam össze a gépet és a radeon hd 2600xt 512megás videókarihoz csak ezt a procit sikerült vennem hogy bent maradjak a keretben. És így utólag akarok venni egy erősebb procit. Ja és kössz, hogy segítettél, de azért meghallgatom mások véleményét akik határozottabban tudnak nekem választ adniKép.

#1438 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:19

Idézet

Idézet

Nem szólsz későn... 17:43 perckor raktam rá a töltőre,és azóta megy. Reggel akartam leszedni amikor felkelek,de akkor este hatig hagyom,ha szted ez fontos így a legelején! Közbe nem baj,ha bekapcsolom a gépet? Vagy kikapcsolt állapotban kell töltenem? Köszi a segítséget.
az mind1, de a lényeg, hogy az első töltés sokáig tartson. az egy nap elég szokott lenni, az legyen meg

#1439 Felhasználó inaktív   kenny22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:44

Idézet

Néhány hónap múlva tervezek egy kis processzorcserét. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek melyiket vegyem meg? 37ezerért az Intel Core 2 Duo E8400 3Ghz-est vagy 41ezer forintért az Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz-est?
http://ipon.hu mindegyiket megkapod olcsóbban, ha még hozzátesszük a szállítási díjat is... pl E8400 33 q6600 37
jelen pillanatban a 2 magosok jobbak, mert nagyobb az órajelük, de később a 4 mag valószínű jobb lesz... de ha meghajtod a q6600-at 3 ghz környékére akkor az is tökéletes.

#1440 Felhasználó inaktív   thurands 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 23:52

Idézet

Idézet

http://ipon.hu mindegyiket megkapod olcsóbban, ha még hozzátesszük a szállítási díjat is... pl E8400 33 q6600 37
jelen pillanatban a 2 magosok jobbak, mert nagyobb az órajelük, de később a 4 mag valószínű jobb lesz... de ha meghajtod a q6600-at 3 ghz környékére akkor az is tökéletes.
Hát én inkább hagyom az ilyen rendelgetés dolgot, mert olvastam néhány rossz tapasztalatot... Inkább maradok a személyes vásárlásnál. És mivel én nem tuningolom a procit mivel nem értek hozzá ezért lehet hogy az E8400-at veszem meg.

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.