HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobiltelefonok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobiltelefonok

#1361 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 28. 15:24

Üdv a hozzáértőknek! Fel tudna valaki homályosítani, hogy mi az az a-GPS?

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#1362 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 28. 15:47

Idézet

hát nagyvonalakban tudok róla írni, de az én tudásom se maximális ebben, majd dareal tisztázza a dolgokat ha errejár:)
a teló nem csak a sima gpstől kaphat infot a helyzetről, hanem az agps-től is, ami a mobilszolgáltató szolgáltat. így az koordináták nem csak a gps áltál kerülnek a telóba, hanem a mobilszolgáltató szerveréről is. így gyorsabban kaphat az ember pontosabb adatokat a helyzetéről
nagyvonalakban, konyhanyelven:)

#1363 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 16:00

Idézet

Idézet

hát nagyvonalakban tudok róla írni, de az én tudásom se maximális ebben, majd dareal tisztázza a dolgokat ha errejár:)
a teló nem csak a sima gpstől kaphat infot a helyzetről, hanem az agps-től is, ami a mobilszolgáltató szolgáltat. így az koordináták nem csak a gps áltál kerülnek a telóba, hanem a mobilszolgáltató szerveréről is. így gyorsabban kaphat az ember pontosabb adatokat a helyzetéről
Kösz az infót. Tehát ha van egy ilyen szerkezet beépítve a telómba, akkor használhatom GPS-ként is... Kösz az infót!Kép

Ja és még valami: Ehhez kell valami program a telóra, vagy outta' box működik ingyen?

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#1364 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 16:06

Idézet

Idézet

Idézet

Kösz az infót. Tehát ha van egy ilyen szerkezet beépítve a telómba, akkor használhatom GPS-ként is... Kösz az infót!Kép

Ja és még valami: Ehhez kell valami program a telóra, vagy outta' box működik ingyen?
őőő, szerintem gps-ként nemhasználhatod, vagyis berakod a kocsiba, nemfogja neked mutatni az utat, hogy merre menyj, hogyha egymagában csak ez van a telóban, max rámutat a helyzetedre. ez a része nekem se teljesen tiszta. viszont nemhiszem hogy ingyenes lenne, anno mintha az arenámba ilyen lett volna, viszont wifivel is működött a dolog, de mondjuk annyira nememlékszem, nem sokáig volt meg az a teló

#1365 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 05. 29. 08:44

az a-gps leginkább a normál gps-t segíti ki. önnálló gps-ként nem működik. arra azért tökéletes, hogy mondjuk a telón lévő Google maps nagyjából tudja, hogy hol vagy. pár száz méteres távolság pontosságig jó. a mobil tornyok elhelyezkedéséből, háromszögeléses módszerrel lövi be a készülék helyzetét.a desire egyszerűen zseniális, az android és a köré épült ingyenes appok hihetetlenek! a fizetős rész remélem, hogy hamarosan elérhető, nagyon olcsó a szoftverek ára, szívesen mellőzném a warezt.tényleg hihetetlen gyors minden, egy flashel teli oldal a netbookomat megszégyenítve tölt be. a magyar progik is nagyon jók. majd idővel írok a tapasztalataimról.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1366 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 06. 01. 14:29

noha a végére utólag raktam be ezt a videót, berakom az elejére:

http://www.youtube.com/watch?v=u3tZ9ifx2I0&feature=player_embedded

a névjegykártyás és fordítós résznél padlót fogtam, ezt nem is tudtam :) (5:40-től jön)

hát, az androidé a jövő (jelen állás szerint :Đ)

nem írnék a készülékről, nagyon hosszú lenne.
igazából az android az, ami miatt zseniális a készülék (és persze a HTC profizmusa és szoftverei). hiába a HD2, ami szintén zseniális, a közelébe sem ér egy androidos készüléknek (HD2 windows-os).
igazából összefoglalnám, hogy miért az android a tuti (szerintem, ill jó pár szakmabeli szerint). noha eddig is használtam androidot, nem nagyon ástam bele magam, nem az én készülékem, nehogy szarni menjen.

most, hogy saját androidos készülékem van, nekiestem :-D

• bolondbiztos rendszer, mint az iphone esetén. iphone eddigi nagy előnye az egyszerűséggel felvértezett profizmus, jól átgondolt rendszer. ez az, ami miatt olyannyira szeretik (többek között), mert akár marika néni is jól elvan vele. symbian és winmo esetén azért jellemző a bütykölés.
  • NYITOTTSÁG! a winmo és a symbian által nyújtott szabadság itt is megvan, az iphone-al ellentétben nem csak a felhasználóbarátság adott, hanem a piszkálhatóság, mindez szintén úgy, hogy a rendszer bolondbiztos (de komolyan, ha valaki feltesz egy másik, nem alapértelmezett desktop-ot, winmo esetén ha nincs opció a programban startup állításra, akkor registry hack, vagy egyéb tool szükséges, android esetén szinte MINDENT felügyel a rendszer, egyszerűen nem lehet elszúrni).
  • rettenetes gyorsaság, az valami vadító (de ehhez azért kell az erős hw is)
  • htc készülékek külön előnye a hihetetlen átgondoltság. pár példa: telefonkönyv, elég jól szervezett a telefonkönyvem (évek óta pda-n csücsül, vagy ilyen, vagy olyan készüléken). ettől függetlenül bőven előfordult, hogy mondjuk "Tibi" kontakt nem tartalmazott egy adatot, helyette mondjuk volt egy "Tibi Fax" kontakt. más rendszereken eddig ez úgy nézett ki, hogy fax kontakt megnyit, szám kivág, kontakt töröl, fő kontakt megnyit, fax szám bemásol. no itt nem így van. rábökök akármelyik kontaktra, "link" gombra rányom, kiválasztom, hogy melyik kontakttal linkelje és kész. pont. ezt bármivel megtehetem, facebook profil, flickr, twitter, telefonszámok, emailek, bármilyen elérhetőséggel. iszonyat rend lett a névjegyeim között (eddig sem panaszkodtam, de ez így nagyon über)
    ezen felül a google sync maga a mennyország. minden kontakt azonnal (hálózat megléte esetén) szinkronba kerül a google contacts-ban, nem géphez kötött (mint mondjuk winmo esetén active sync, vagy itunes), bárhonnan elérem, eltűnt teló esetén, vagy lemerült akksinál is csak egy böngésző kell és ott van minden!
  • "moddolhatóság": hát igen, ebben semmi sem közelíti meg, még a winmo sem! htc sense felületet használom, az android alapból úgy kezeli a telepített alkalmazásokat, mint az iphone, azaz minden egyben ömlesztve. ezt rühellem, winmo-n imádtam a kategorizált programokat (irodai progik office alatt, netes progik internet alatt, játékok games alatt). no itt egy progi leszed, totál tojik rá, hogy az android alapból nem ilyen, meg hogy a htc sense sem használ ilyet, egyszerűen a htc sense-be beépül (vagy bármely más shell/asztal alkalmazásba). nem tetszenek a meglévő widgetek, vagy csak a grafikája? nosza, tipli a marketre és töltöd azt, ami tetszik, vagy creatorral rajzolsz magadnak.
  • iszonyat sok szoftver, zömében ingyenesek. ingyenes programok ellenére nagyon profik, maximum lite edition, ami annyit tesz, hogy van olyan funkció ami nem megy, vagy egy kis reklám csík fut alul (nagyon pici). a programok nem drágák, átlag 0.99 cent, persze van 5 dolláros app is, de eddig még semmi ilyenre nem volt szükségem (eddig össz vissz 800 forintért vásároltam :))
  • iphone appstore-ban jóval több a szoftver, bár nagyon nagy része haszontalan ifart és társai (noha ezek itt is megvannak, de nem 10x, ilighter is csak 1 van, nem vagy 20 darab), és ahogy említettem, zömében ingyenesek.
    a legfrankóbb, hogy pl eddig egyik pda-ról sem tudtam belépni a céges ftp szerverre (nem sima ftp, picit meg van kavarva a biztonság miatt), itt egyből ment (ez csak arra példa, hogy itt az ingyenes ftp szoftver tudja azt, amit iphone-on a fizetős nem tud)
  • sokat netezek a készülékkel, eddig itt kaptam a legteljesebb netes élményt. még nem frissítettem 2.2. androidra, ami natív 10.1 flash és air támogatással jön, még a flash lite 4-et használja. ezzel is megnyitja a flashes állományok nagyon nagy részét, de azért a 10.1 jó lesz az update-el. ha valami nem menne (őszintén, nem sok volt :)) akkor skyfire és megy.
  • hiába nyúzom a készüléket, az még nem fagyott (winmo szeret hasalni), be sem lassult (péntek délelőtt óta megy folyamatosan, kapja az ívet rendesen), többek között erre is gondoltam az iphone bolondbiztosságában

sorolhatnám még, illetve idővel biztos, hogy bővülnek a tapasztalataim.
egy jó példaként említeném, hogy egyik kollégám, aki nem is akar másról hallani, csak iphone-ról, erősen gondolkozik, hogy nem vált iphone 4g-re, hanem egy desire (vagy az érkező scorpion) lesz az új készüléke :)
nála nagyobb iphone/apple fanboy-t pedig nem nagyon ismerek, ez azért sokat mondhat (tudja jól egyébként, hogy winmo pl sokkal nyitottabb, személyre szabhatóbb mint az iphone, ez nem is érdekelte, használni szereti a készülékét, nem moddolni. fél napig nála volt a készülékem és erősen megfogalmazódott benne, hogy az android mindezt tudja, de ezen felül még egyszerűen, hiba nélkül állíthatja a készülékét. mintha minden, de tényleg minden funkcióhoz lenne egy undo gomb, ha valamit elszúrtunk volna :)

edit: persze azért ez sem leányálom (gondolkoztam közben, hogy mi az, ami nem tetszik)

pl nemtom, hogy hogy gondolták, hogy csak a telefon memóriájába lehet programot telepíteni, kártyára nem. bár nagyon kicsik az androidos appok, a legnagyobb programom egy navi szoftver, 21 mega (térképek a kártyán).
szerencsére a 2.2 update ezt orvosolja, lehet kártyára is telepíteni (vagy marad a rootolás és telepíteni kell az apps2sd-t, amivel lehet karira telepíteni)

android market fizetős része alapból nem érhető el mindenhol, külön marketet letöltve már elérhető, csak ez azért out of the box hiányzik (persze a market így is fizetős marad, nem warez megoldást kerestem. bár az is van dögivel!). dolgoznak rajta gőzerővel (jogi alapon vannak a hibák), de azért ezt már úgy kellett volna indítani, hogy globális. hiába a külön market, egy nem hozzáértő ezt nem tudhatja!

edit: EZT NÉZZÉTEK MEG!
eddig jó mókának tartottam a google goggle-st, de ez beszarás! nem is tudtam, kipróbáltam és működik! :) (goggles indít, odatoltam neki egy névjegykártyát, majd megkérdezte, hogy fel akarom hívni, küldeni akarok neki egy mailt, a cég honlapját dobja be, vagy mentem az adatokat kontaktba :D na igen, ez 2010!)

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#1367 Felhasználó inaktív   Sakee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 15:10

Idézet

az a-gps leginkább a normál gps-t segíti ki. önnálló gps-ként nem működik. arra azért tökéletes, hogy mondjuk a telón lévő Google maps nagyjából tudja, hogy hol vagy. pár száz méteres távolság pontosságig jó. a mobil tornyok elhelyezkedéséből, háromszögeléses módszerrel lövi be a készülék helyzetét. a desire egyszerűen zseniális, az android és a köré épült ingyenes appok hihetetlenek! a fizetős rész remélem, hogy hamarosan elérhető, nagyon olcsó a szoftverek ára, szívesen mellőzném a warezt. tényleg hihetetlen gyors minden, egy flashel teli oldal a netbookomat megszégyenítve tölt be. a magyar progik is nagyon jók. majd idővel írok a tapasztalataimról.
Már elnézést,de háromszügeléssel gps-nélüli gugli maps is belövi a helyzetedet, tudom, a saját telómon is van gmaps,de gps nincs. Amúgy : írd be google ba : "A-gps wikipedia" "beilleszteni nem lehet mozillában Kép" Kép

#1368 Felhasználó inaktív   BGEE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 15:14

2 hete vettem egy Samsung omniát minden tök jó, de engem az rohadtul zavar benne hogy 640x480ba veszek fel videot akad az egész mint az állat. Ha visszanézem akkor meg nemakad.... érdekes Kép

#1369 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 06. 01. 15:35

Idézet

Idézet

az a-gps leginkább a normál gps-t segíti ki. önnálló gps-ként nem működik. arra azért tökéletes, hogy mondjuk a telón lévő Google maps nagyjából tudja, hogy hol vagy. pár száz méteres távolság pontosságig jó. a mobil tornyok elhelyezkedéséből, háromszögeléses módszerrel lövi be a készülék helyzetét. a desire egyszerűen zseniális, az android és a köré épült ingyenes appok hihetetlenek! a fizetős rész remélem, hogy hamarosan elérhető, nagyon olcsó a szoftverek ára, szívesen mellőzném a warezt. tényleg hihetetlen gyors minden, egy flashel teli oldal a netbookomat megszégyenítve tölt be. a magyar progik is nagyon jók. majd idővel írok a tapasztalataimról.
Már elnézést,de háromszügeléssel gps-nélüli gugli maps is belövi a helyzetedet, tudom, a saját telómon is van gmaps,de gps nincs. Amúgy : írd be google ba : "A-gps wikipedia" "beilleszteni nem lehet mozillában Kép" Kép

olvasd el, hogy mit írtam :Đ

Idézet

Google maps nagyjából tudja, hogy hol vagy

nagyjából tudja, hogy hol vagy. ami lehet 200 méter és 1,500 méter között (nagyvárosban, nagyon telített helyszínen lehet 50 méter, jobb nem nagyon). ez nem gps :-D gps 2-10 méter pontossággal adja meg a helyzetedet, a-gps pedig a fenti tartományban. ellenben a halál náthás szán, ahol kevés az adótorony 2 km is lehet a radius. na azzal próbálj meg navigálni :)

#1370 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 01. 16:16

Idézet

Kép Kép Kép

#1371 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 06. 01. 16:17

Idézet

"beilleszteni nem lehet mozillában
dvan fent egy lánc ami össze van csatolva és úgyl het. ja meg ha béna vagy is menni fog a Ctrl+V.

És h ne legyen off: Érintőképernyős telefont megéri megvenni akkor is ha alapból a plusz funkciókat nem hsználom?

#1372 Felhasználó inaktív   Raszti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 16:37

Üdv. Esetleg valaki rendelkezik itt Htc Touch 2-vel? Érdekelne róla egy-két infó hogy megéri megvenni vagy hasonlók.

#1373 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 06. 01. 17:08

Idézet

Idézet

"beilleszteni nem lehet mozillában
dvan fent egy lánc ami össze van csatolva és úgyl het. ja meg ha béna vagy is menni fog a Ctrl+V.

És h ne legyen off: Érintőképernyős telefont megéri megvenni akkor is ha alapból a plusz funkciókat nem hsználom?
azt éri meg megvenni, amit ki is használsz. egyébként meg felesleges pénzkidobás.

#1374 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 06. 01. 17:08

Idézet

Idézet

Kép Kép Kép
ezzel én is így voltam :Đ

#1375 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 17:53

Idézet

Idézet

Idézet

Kép Kép Kép
ezzel én is így voltam :Đ
Ez elképesztő bakker... nem néztem végig mert a póker mellett nem szeretek másra is figyelni de amit láttam az beszbehu. Neked is ilyen telód van vagy a program egyezik csak?

#1376 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 06. 01. 18:08

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Ez elképesztő bakker... nem néztem végig mert a póker mellett nem szeretek másra is figyelni de amit láttam az beszbehu. Neked is ilyen telód van vagy a program egyezik csak?
mondhatni ez. ua. a belső, csak más a ház. szoftver is azonos. viszont olcsóbb :Đ (már amit vettem :-D)

szerk.: további aranyos szoftver:

szeretem a csillagokat bámulni, most már legalább azt is tudom, hogy mit látok :)

#1377 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 19:49

Nokia 5800-ról mi a véleményetek? Tapasztalatok?

#1378 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 01. 19:54

Idézet

kolléganőmnek ilyen telója van, de nekem személy szerint nem tetszik. furcsa az érintőképernyője, olyan lassúcska, nehézkes, böködni kell, hogy mozogjon rendesen. viszont nem ástam magam mélyebbre a témában, mondhatni nem ismerem, még a pontos paramétereit sem. sztem egy nokia telefon a sok közül.

#1379 Felhasználó inaktív   seci92 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 20:02

Idézet

Idézet

kolléganőmnek ilyen telója van, de nekem személy szerint nem tetszik. furcsa az érintőképernyője, olyan lassúcska, nehézkes, böködni kell, hogy mozogjon rendesen. viszont nem ástam magam mélyebbre a témában, mondhatni nem ismerem, még a pontos paramétereit sem. sztem egy nokia telefon a sok közül.
Az nem is lenne nagy baj mivel főként videó nézésre, zenehallgatásra és ritkán egy kis netezésre kéne! Ha esetleg mostanában lesz alkalmad megint kipróbálni akkor kicsit teszteld le kérlek.:Đ

#1380 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 20:12

Idézet

Idézet

Idézet

Az nem is lenne nagy baj mivel főként videó nézésre, zenehallgatásra és ritkán egy kis netezésre kéne! Ha esetleg mostanában lesz alkalmad megint kipróbálni akkor kicsit teszteld le kérlek.:Đ
Menj be valamelyik M.M.-ba, vagy valami telós boltba ahol vannak kirakva. Ott Te is nyugodtan tudod nyomkodni Kép
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.