ismét egy kis ajánlás!
ajánlom az android és a winmo felhasználóknak a TouchPad billentyűzetet. valami eszméletlen.
eddig HTC bill-t használtam, nem gondoltam volna, hogy váltani fogok (lévén a HTC keyboard-ok über zsírcsászár kategóriások)
de ez a touchpal nagyon über. eddig ki nem állhattam az XT9 bevitelt, de ezen naaagyon überül megcsinálták!
pár srác csinált hozzá magyar szótárt (csekély 220.000 szóval!!!), készül hozzá a kifejezés szótár, közmondások, stb. ráadásul tanul a drága, azaz hiába nem szerepel egy szó, ha használod (elég 1x is), akkor bekerül a szótárba.
van javítás funkciója, azaz elgépeléseket pillanatok alatt javítja (magyar miatt nehézkesebb, mint az angol, az angol szinte hibátlan, itt néha hibázik (pl zsenialitas-t beírom, helyesen átírja zsenialitásra, zsebialitás esetén már vannak gondjai, de tanul, illetve előre beállított, utólag állítható priorizálás alapján is szűr, a felajánlásai mind priorizálás alapján történnek, azaz, a magyarban használatosabb szavakat előbb ajánlja fel, mint a ritkán használt szavakat))
van benne több szimbólum választó, amit ráadásul szintén egyszerűen bővíthetünk. azaz, pl van egy ilyen gomb, hogy www.*.com, ez berakja a www.*.com szöveget, majd neked már csak a csillag helyett kell pl beírni, hogy microsoft.
1 klattyintás és már bekerül mondjuk a www.*.hu, vagy *@freemail.hu stb. hihetetlen jó.
ezen felül rakat szmájlit, egyéb ilyen rövidített írásjelet lehet 1 lenyomásra berakni, szintén bővíthető (a bővíthetőséghez nem kell semmit piszkálni, alapból ilyen, van egy rész, ahol az ilyen sablonokat lehet neki beadni).
itt egy kis videó (ez a 3.5-ről készült, a 4.0-ról nem találtam videót):
hozzá a magyar csomag itt érhető el:
találtam 1-2 apróbb lokalizációs hibát, ezt már megírtam a fejlesztőknek, így vélhetőleg hamarosan jön hozzá fix is (nem vészes hiba, a magyar skin picit hibás, ha caps lock be van nyomva, a Q és W fel van cserélve, de csak a skin-en, helyes betűt írja be lenyomásra)
eddig is gyorsan tudtam írni a virtual keyboard-on (a HTC billek nagyon jók!), de ez legalább 2-3x gyorsabb, mint eddig.
ráadásul, hogy még tanul is, über a magyar szótára (köszi srácok!) no az valami überkomolyság. nem gondoltam volna, hogy valaha XT9 bevitelt fogok használni, de most már le nem mondok róla!
ennél már csak a
swype lenne jobb (szintén androidra és winmo-ra), de az nincs magyar nyelven (szótár lenne a lényeg, remélem, hogy idővel lesz).