HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobiltelefonok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobiltelefonok

#1321 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 03. 18. 12:41

Idézet

Na telepítem a frissítést! Kép Ez az első..még az eredeti 10.00 van(volt) rajta...mostmeg rakja fel a 21.0-át :Đ
miben fog változni vagy mi kellene változzon a frissités után, mire figyeljek?

Dareal: Nagyon köszi hogy tegnap szoltál hogy megjelent az új Opera..Nagyon jó, sokkal gyorsabb és egyszerűbbKép

Na közben kész is..

hát első látásra semmi változás...Kép
frissítés nem feltétlen mutat változást, sok esetben driver cserék, bugfixek jelentik a tartalmat.

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1322 Felhasználó inaktív   The Lone Drow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 12:50

Idézet

Idézet

Idézet

Azt tudja valaki,hogy mikor telefonálok, aki beszél, recsegve hallom? ez már szoftverfrissítés előtt is így volt...de csak pár napja..miért?
Vagyis, ha valaki hangosan beszél, és van háttérzaj, akkor recseg...és eddig pedig tök szépen hallottam minden...mi lehet a gond? Kép
Ez talán Nokia betegség..apám 4 hangszórot cserélt 1,5 év alatt, aztán nekem adta :Đ
És ezt szervízbe lehet megoldani?
Vagy csak beviszem valahová, mondjuk XXLGSM-hez, és ott helybe megcsinálják? Vagy inkább a T-mobile-hoz vigyem?
Nekem is volt ilyen probléma a 3650-emmel. Egy év alatt egyszer elő jött az elején és többet soha csere után. Azóta egy Nokiámmal sem volt semmi baj, ez a kis apróság volt az évek alatt.
"Meghalni nem halhat meg az, Mi öröklétig áll. Számlálatlan korok során Enyészik - a Halál." H. P. Lovecraft

"Becsüld az életet, gyilkolj csendesen!"

"A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai, csak célpontjai."

"I breathe shadow, caress with fingers of razor-sharp steel, and weep tears of poison. Mine is the name of your sudden, messy death."

"Bízz meg az árnyakban, mert a fényes ösvényeken mindig jó célpontot nyújthatsz az ellenfeleidnek."

#1323 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 03. 18. 13:09

ismét egy kis ajánlás!

ajánlom az android és a winmo felhasználóknak a TouchPad billentyűzetet. valami eszméletlen.
eddig HTC bill-t használtam, nem gondoltam volna, hogy váltani fogok (lévén a HTC keyboard-ok über zsírcsászár kategóriások)

de ez a touchpal nagyon über. eddig ki nem állhattam az XT9 bevitelt, de ezen naaagyon überül megcsinálták!
pár srác csinált hozzá magyar szótárt (csekély 220.000 szóval!!!), készül hozzá a kifejezés szótár, közmondások, stb. ráadásul tanul a drága, azaz hiába nem szerepel egy szó, ha használod (elég 1x is), akkor bekerül a szótárba.
van javítás funkciója, azaz elgépeléseket pillanatok alatt javítja (magyar miatt nehézkesebb, mint az angol, az angol szinte hibátlan, itt néha hibázik (pl zsenialitas-t beírom, helyesen átírja zsenialitásra, zsebialitás esetén már vannak gondjai, de tanul, illetve előre beállított, utólag állítható priorizálás alapján is szűr, a felajánlásai mind priorizálás alapján történnek, azaz, a magyarban használatosabb szavakat előbb ajánlja fel, mint a ritkán használt szavakat))

van benne több szimbólum választó, amit ráadásul szintén egyszerűen bővíthetünk. azaz, pl van egy ilyen gomb, hogy www.*.com, ez berakja a www.*.com szöveget, majd neked már csak a csillag helyett kell pl beírni, hogy microsoft.
1 klattyintás és már bekerül mondjuk a www.*.hu, vagy *@freemail.hu stb. hihetetlen jó.
ezen felül rakat szmájlit, egyéb ilyen rövidített írásjelet lehet 1 lenyomásra berakni, szintén bővíthető (a bővíthetőséghez nem kell semmit piszkálni, alapból ilyen, van egy rész, ahol az ilyen sablonokat lehet neki beadni).

itt egy kis videó (ez a 3.5-ről készült, a 4.0-ról nem találtam videót):

hozzá a magyar csomag itt érhető el:

találtam 1-2 apróbb lokalizációs hibát, ezt már megírtam a fejlesztőknek, így vélhetőleg hamarosan jön hozzá fix is (nem vészes hiba, a magyar skin picit hibás, ha caps lock be van nyomva, a Q és W fel van cserélve, de csak a skin-en, helyes betűt írja be lenyomásra)

eddig is gyorsan tudtam írni a virtual keyboard-on (a HTC billek nagyon jók!), de ez legalább 2-3x gyorsabb, mint eddig.
ráadásul, hogy még tanul is, über a magyar szótára (köszi srácok!) no az valami überkomolyság. nem gondoltam volna, hogy valaha XT9 bevitelt fogok használni, de most már le nem mondok róla!

ennél már csak a swype lenne jobb (szintén androidra és winmo-ra), de az nincs magyar nyelven (szótár lenne a lényeg, remélem, hogy idővel lesz).

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#1324 Felhasználó inaktív   The Lone Drow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:32

Valaki nem ismeri a Samsung B 5722 telefonról van valakinek valami infója? Apum tervezi a vásárlását, mert kapott céges telefont és ez két sim kártyás. Mivel apum sofőr ezért azt sem lehet megoldani, hogy mindkettőt hordja magával, mert, ha nem headsettel telefonál, akkor ugye megbüntetik.
"Meghalni nem halhat meg az, Mi öröklétig áll. Számlálatlan korok során Enyészik - a Halál." H. P. Lovecraft

"Becsüld az életet, gyilkolj csendesen!"

"A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai, csak célpontjai."

"I breathe shadow, caress with fingers of razor-sharp steel, and weep tears of poison. Mine is the name of your sudden, messy death."

"Bízz meg az árnyakban, mert a fényes ösvényeken mindig jó célpontot nyújthatsz az ellenfeleidnek."

#1325 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:46

Idézet

Valaki nem ismeri a Samsung B 5722 telefonról van valakinek valami infója? Apum tervezi a vásárlását, mert kapott céges telefont és ez két sim kártyás. Mivel apum sofőr ezért azt sem lehet megoldani, hogy mindkettőt hordja magával, mert, ha nem headsettel telefonál, akkor ugye megbüntetik.
én a mobilarena-n és a telefonguru-n szoktam utánanézni, elég jó oldalak!

#1326 Felhasználó inaktív   Mortician 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 18:47

Idézet

Cikk

#1327 Felhasználó inaktív   mani22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 03. 20:20

sziasztok tudnátok segíteni mert vettem egy NokiaE61i telefont de nem tudom honnan tudnék játékot rakni rá köszönöm a segítséget(mert tesóm letörölte rolla az összeset köszi)!Kép

#1328 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 10:38

épp egy desire vásárlása előtt állok. beszarás az a készülék. igazából egy nexus one, csak épp a htc saját szoftvereivel (über alles) és a google gyermekbetegségeinek hiányával.

bár még lehet, hogy megvárom az android 2.2 frissítést, igaz, hogy nem egy nagy kunszt feltenni.

vannak hibái, de messze a legjobb készülék, a legnagyobb tudással, ráadásul fele annyi mint a 3gs (soha többet nem veszek iphone-t).
full flash 10.1 támogatás (khm mr. jobs :Đ), iszonyat erős gps, baromi gyors hw, rengeteg hasznos szoftver (appstore zömében ifart és ehhez hasonuló szoftvert tartalmaz, persze itt is vannak ilyenek).

eddig is androidra akartam váltani, a céges nexusok megfogtak nagyon (sorban mennek ki az iphone-ok a cégtől és jönnek be az androidos készülékek :-D), de a desire még azt is lemosta. nem picit!

#1329 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:17

én ma cseréltem el az omniámat egy ájfon 2g-re. nagyonbejön, hihetetlen gyors. igaz kurvasok baromság van rajta, de látok rajta hasznos dolgokat is, lassan belemerülök azt kialakítom saját ízlésem szerint. hardreset nem tette úgy alaphelyzetbe, mint ahogy az omniát szokta, kézzel kéne mindent letörölgetnem?

#1330 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:19

annyire nem kénylemesek ezek a PDA méretű telefonok, hogy az csuda....
én inkább használom a kézbeillő, ingzsebet sem lehúzó telefonom, és plusz a PDA-t ha kell.

Lehet hogy erős ez a deziré... de nekem használhatatlannak tűnik.
Persze irodistának elképzelhető hogy jó. De ezzel terepre menni....
ááááááá

Kép
Kép
Kép

#1331 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:28

Idézet

én inkább használom a kézbeillő, ingzsebet sem lehúzó telefonom, és plusz a PDA-t ha kell.

ááááááá

ne hidd, én már jó rég így geocachelek :Đ sőt, munkám során is fontos szerepet játszanak a dokumentáció készítésnél.

azaz, a mindenféle megnemondhatom milyen telepítéseinket mikor fotózom, már készíti a telefon hozzá a geotageket (képhez rendelt koordináta), gyártja hozzá a google earth layert, stb. anno ezt úgy csináltuk, hogy nyakunkban a fényképező + gps + 1 tonna papír, vagy note/netbook. fényképezővel kép készít, gps koordináta leír, notin feljegyzés megír (dsc22131.jpg az az x koordináta) + kis feljegyzés hozzá. most ez úgy néz ki, hogy teló elő, fénykép készít, abba már automatice belekerül a koordináta, bekerül a google earth layerbe, kis feljegyzés megír, teló zsebre és tovább :-D

persze van geotages fényképező, de nem óccsó és kellene hozzá még ugyan úgy a noti/papír. így meg csak a zsebteló és kész :)

ami még nem árt egyébként, az egy napelemes töltő, 5-6E forint és még ilyen időben is tölt. geocache-nél imádom, hátitatyóra felcsatol, mell résznél a készülékkel összeköt és kész. unlimited powa :)

ami viszont kényelmetlen és sokan hogy odavannak érte: az a multi touch. ha multi touch van csak, akkor biza mindenképp 2 kezes használat kell (1ik kézzel fogod a készüléket, másik kézzel zoom), viszont ha kikapcsolható, akkor jó (androidon lehet kapcsolgatni), mert így a tartó kéz hüvelykujja tökéletes a zoomhoz :)

#1332 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:34

Idézet

én ma cseréltem el az omniámat egy ájfon 2g-re. nagyonbejön, hihetetlen gyors. igaz kurvasok baromság van rajta, de látok rajta hasznos dolgokat is, lassan belemerülök azt kialakítom saját ízlésem szerint. hardreset nem tette úgy alaphelyzetbe, mint ahogy az omniát szokta, kézzel kéne mindent letörölgetnem?
nem hagytad magad átverni remélem. nem 1-1-ben cserélted. iphone 2g-t nagyon szerencsés esetben 20E-ért vehetsz, de általában 30-40 között mozog (3g-t már lehet venni 50e-ért is, 3gs 100-120 körül, sokan adják most el, jön a 4g :Đ). az omnia ennél drágább, 70 körül mozog az omina 1, a 2 pedig 80-100 között.

#1333 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 11:56

Idézet

Idézet

nem hagytad magad átverni remélem. nem 1-1-ben cserélted. iphone 2g-t nagyon szerencsés esetben 20E-ért vehetsz, de általában 30-40 között mozog (3g-t már lehet venni 50e-ért is, 3gs 100-120 körül, sokan adják most el, jön a 4g :Đ). az omnia ennél drágább, 70 körül mozog az omina 1, a 2 pedig 80-100 között.
20ért iphone 2g?:-D hol? 40-50 körül mozognak, állapottól függően. az omniát 30-40 környékén dobálják, 10ezret ráfizettem, az iphone állapota tökéletes, az omniámon pedig a kijelző közepét sikeresen felszántottam, marhanagy karc volt rajta, szóval szerintem megérte, és ezmiatt nem is érzékelte a digitizer a dolgokat, csak ha stylussal nyomkodtam

#1334 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 12:14

Én egyből lecsaptam egy HTC Legendre amint kijött és ez az eddigi legjobb tapitelefonom. Szerintem az android a legjobb. A market ontja magából a jobbnál jobb ingyenes progikat, játékokat. Eddig egyszer sem fagyott le. És amikor átálltam Heroról erre és beírtam a mail címemet, az összes Heron lévő kapcsolatom megjelent Az új telefonon. Hát az nagyon tetszett. Legalább nem kellett újra neírni a számokat. A GPS jobb, mint egy autós esetében. Nagyon pontos és gyors. És hamar megtalálja a műholdakat. Még ki sem mondja hogy újratervezés és már újratervezte az útvonalat. Imádom!

#1335 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 20. 12:30

Idézet

Idézet

ááááááá

ne hidd, én már jó rég így geocachelek :Đ sőt, munkám során is fontos szerepet játszanak a dokumentáció készítésnél.

azaz, a mindenféle megnemondhatom milyen telepítéseinket mikor fotózom, már készíti a telefon hozzá a geotageket (képhez rendelt koordináta), gyártja hozzá a google earth layert, stb. anno ezt úgy csináltuk, hogy nyakunkban a fényképező + gps + 1 tonna papír, vagy note/netbook. fényképezővel kép készít, gps koordináta leír, notin feljegyzés megír (dsc22131.jpg az az x koordináta) + kis feljegyzés hozzá. most ez úgy néz ki, hogy teló elő, fénykép készít, abba már automatice belekerül a koordináta, bekerül a google earth layerbe, kis feljegyzés megír, teló zsebre és tovább :-D

persze van geotages fényképező, de nem óccsó és kellene hozzá még ugyan úgy a noti/papír. így meg csak a zsebteló és kész :)

ami még nem árt egyébként, az egy napelemes töltő, 5-6E forint és még ilyen időben is tölt. geocache-nél imádom, hátitatyóra felcsatol, mell résznél a készülékkel összeköt és kész. unlimited powa :)

ami viszont kényelmetlen és sokan hogy odavannak érte: az a multi touch. ha multi touch van csak, akkor biza mindenképp 2 kezes használat kell (1ik kézzel fogod a készüléket, másik kézzel zoom), viszont ha kikapcsolható, akkor jó (androidon lehet kapcsolgatni), mert így a tartó kéz hüvelykujja tökéletes a zoomhoz :)

Hát ez egy nagyon specifikus felhasználási módja, de ez az átlagemberek 5%-ra sem igaz :)
Persze a leírtak alapján érthető hogy neked ezért jó.
De az én életvitelem ettől nagyon távol áll (és itt nem a geokessre gondolok, bár már egy éve nem ládáztam)

Kép
Kép
Kép

#1336 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:02

Idézet

Idézet

Idézet

20ért iphone 2g?:-D hol? 40-50 körül mozognak, állapottól függően. az omniát 30-40 környékén dobálják, 10ezret ráfizettem, az iphone állapota tökéletes, az omniámon pedig a kijelző közepét sikeresen felszántottam, marhanagy karc volt rajta, szóval szerintem megérte, és ezmiatt nem is érzékelte a digitizer a dolgokat, csak ha stylussal nyomkodtam
ritka 20k-ért, az tény, de már volt fent vlmelyik hírdető oldalon (bár gondolom, hogy bőven karcos)
az ominának jól lement akkor az ára

#1337 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:05

Idézet

Idézet

Idézet

Hát ez egy nagyon specifikus felhasználási módja, de ez az átlagemberek 5%-ra sem igaz :Đ
Persze a leírtak alapján érthető hogy neked ezért jó.
De az én életvitelem ettől nagyon távol áll (és itt nem a geokessre gondolok, bár már egy éve nem ládáztam)
ez így igaz! igazából egy ilyen készülék annak éri meg, aki ki is használja. pl egyáltalán nem értem azt, hogy sokan meghalnak az iphone-ért, de igazából minimális szinten sem használják ki. (leginkább az iphone-ra jellemző, hogy "KELLLLLL!!!!")
pl egyik cimborám is, kellett neki az iphone, most is odáig van érte, de egy büdös alkalmazást nem telepített még rá, netezni sem szokott rajta, simán telefonnak használja. kérem, arra egy belépő szintű készülék is teljesen elegendő, sőt, még jobb is.
generált igények világában élünk, sajna.

#1338 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:14

hát én nem azért vettem az iphonet, mer ájfon. az omnián is volt nemtudom hányféle rom, csomó alkalmazás, játékok is, rendesen arra használtam, amire kell:) ezzel az iphonnal jól bekezdtem, nyomtam egy teljes újraindítást rajta, kiírta, hogy akár egy órába is beletellhet, gondoltam ok, tudok várni. csakhogy óriási baklövést követtem el: nem volt feltöltve... szépen le is merült, folyamatos volt a reset utána, meghalt a cucc. most ha minden igaz sikerült a firmware-t újrarakni, életszerű töltőcsík jelent meg rajta, úgyhogy remélem még üzemképes formát tudok neki adni:D abban reménykedek, hogy nem szoftveresen volt függetlenítve,és hogy valami jailbreaket is megtudok rajta oldani, mert ahogy olvasgattam, 3.1.3ra még nem a legbiztosabb jb-k vannak.

#1339 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:17

na ez a durva (van geocache layer is, woooot!)

akinek nem esne le: a gép a kamera képét mutatja, amire a netről lokális adatokat és infókat dob be, layereket. tehát, a kamera képet nézve látod, hogy adott irányba mi található, arról részletes infókat kapsz. layereket otthon is lehet gyártani, wiki-től, picasa, üzletinfók és egyéb layerekig minden bekapcsolható.
geocache esetén pl úgy fest, hogy ránézel a képernyőre és ahol a láda van, oda bedob egy kék pöttyöt, a pötyre rábökve bejönnek a geoláda adatai, képek és minden egyéb infó, amit a geoláda regisztrálásánál feltöltöttek.

leírás:

#1340 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2010. 05. 20. 13:21

Idézet

hát én nem azért vettem az iphonet, mer ájfon. az omnián is volt nemtudom hányféle rom, csomó alkalmazás, játékok is, rendesen arra használtam, amire kell:) ezzel az iphonnal jól bekezdtem, nyomtam egy teljes újraindítást rajta, kiírta, hogy akár egy órába is beletellhet, gondoltam ok, tudok várni. csakhogy óriási baklövést követtem el: nem volt feltöltve... szépen le is merült, folyamatos volt a reset utána, meghalt a cucc. most ha minden igaz sikerült a firmware-t újrarakni, életszerű töltőcsík jelent meg rajta, úgyhogy remélem még üzemképes formát tudok neki adni:D abban reménykedek, hogy nem szoftveresen volt függetlenítve,és hogy valami jailbreaket is megtudok rajta oldani, mert ahogy olvasgattam, 3.1.3ra még nem a legbiztosabb jb-k vannak.
nem rád gondoltam! :Đ
ha nagyon nagy bajban vagy, szólj, adok egy elérhetőséget (ha ő ezt bevállalja). volt olyan iphone amit a szervíz visszadobott, hogy halott (apple szervíz.....), ő meg fél délután alatt újra életet lehelt bele.

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.