HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobiltelefonok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobiltelefonok

#1141 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 10. 02. 07:10

Idézet

Idézet

Látom elégé rámozdultak az online jelenlétre: google, twitter, facebook, hotmail, gmail befűzése a mobilba. Az sms is igen látványos lett.
A TMC-ről már hallottam, de igazából még nem foglalkoztam vele, ugyanis már volt egy GPS-m ez előtt a telo előtt és mivel ahoz van tartóm meg kocsis töltőm is, hosszú távon inkább azt használom. Mondjuk ha Pesten kell valamerre menni akkor a TMC nagyon jól jön. Mondjuk az Auchan, Cora, Tesco szenthármassághoz nem kell GPS. Azt már fejből nyomom, máshova meg ritkán járok.
Mondjuk múltkor beszoptam, Budáról mentem Pestre szept 1-jén és több órát álltam a dugóba. ha előre mengéztem volna a mobil gps-ét TMC-vel akkor tuti nem szálltam volna kocsiba. Csak fel kellene rakni. Meg is győztem magam :Đ

Az Iphone-nál azon lepődtem meg, hogy ahhoz nem lehet ceruzát használni (legalábbis azt mondták). Tudom, hogy úgy van megszerkesztve, hogy ne kelljen használni, de azért sms-nél vagy office szerkesztésnél csak jobb lenne, mint az én nagy, bumfurdi ujjaim.
1-2 szivatós helyzet miatt nekem mindig online a gps, még ha ismerős is a környék :-D (sebességmérő kamerák és most a tmc miatt, bp-en az nagyon jól tud jönni :))

winmo-n sem kell toll, megfelelő szoftverrel semmi gond. mondjuk nekem van qwerty bill a gépen, de nem mindig használom landscape módban. ilyenkor jön jól a htc keyboard, igazából az iphone aktív zoom-os billentyűzete, amelyik gomb aktív, azt kiemeli. noha még mindig jóval inkább a normál billentyűzet az, amit szeretek, de egy sms gyors megválaszolásához, gyors portrait módos böngészéshez nem kell landscape módra váltani a qwerty bill miatt.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#1142 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 10. 02. 07:15

ezt az spb-t felrakom én is. anno nekem még a 2-es verzsön volt a készülékemen, az sem volt rossz, de ez már elég jól néz ki.

azt tudja esetleg valaki, hogy winfos 6.1-et (vagy újabbat, nem tudom, hogy van-e...) hogy a jó büdösbe kell felrakni? mert nekem anno nem engedte, pedig semmi nem hivatalos cucc nincs rajta.

#1143 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 02. 08:32

Magyar a világ egyik legjobb mobilhálózata. Rethink Wireless című mobiltechnológiai portálon: az ARCchart felmérése szerint a T-Mobile Hungary 3G hálózata a legjobb a világon.

#1144 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 10. 02. 10:05

Idézet

ezt az spb-t felrakom én is. anno nekem még a 2-es verzsön volt a készülékemen, az sem volt rossz, de ez már elég jól néz ki.

azt tudja esetleg valaki, hogy winfos 6.1-et (vagy újabbat, nem tudom, hogy van-e...) hogy a jó büdösbe kell felrakni? mert nekem anno nem engedte, pedig semmi nem hivatalos cucc nincs rajta.

a 6.5 most jön valamikor
nézd meg az xda developers fórumot, ott minden hülyeség le van írva, részletesen, linkekkel (ilyen-olyan progi kell az update-hez)
bár több, mint valószínű, hogy valami custom rom kerül így fel, ezek egy része béta (minőséget tekintve), egy minimális része viszont tényleg hibátlan (nagyon fontos, hogy olvasd végig az adott romok topicjait, mert maga a leírás lehet, hogy csábító, de a végfelhasználók tapasztalatai számítanak leginkább)
már én is kinéztem egy custom romot, az a lassan végleges winmo6.5 builddel szerelt, de asszem azért megvárom a végleges winmo6.5-öt, mert olyan pletyiket is olvastam, hogy hivatalosan is lesz winmo6.5 a készülékemre. akkor inkább maradok a gyárinál.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#1145 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 13:59

Hallottatok már olyanról hogy a telefon nem érzékeli az érintőpálcát? vagy is az enyémet hiába érintem vele,nem érzékeli,csak az ujjam.

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#1146 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:09

Idézet

Hallottatok már olyanról hogy a telefon nem érzékeli az érintőpálcát? vagy is az enyémet hiába érintem vele,nem érzékeli,csak az ujjam.
az arena kijelzője kapacitív, vagyis az ember ujjában lévő mágnesességet érzékeli. a rezisztív kijelzőkhöz jó csak a stylus, mivel azok nyomásra érzékenyek

#1147 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:11

Idézet

öt hozzászólással lejjebb írtam, hogy az Iphone is olyan Kép

#1148 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:12

Idézet

igen az uj samsungnak is ilyen van....KAPACITIV...csak az emberi bőrre érzékeny...az emberi bőr elektromos hatását érzékeli v vmi hasonloan értettem amikro mondták Kép
Kép

#1149 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:17

Idézet

Idézet

az arena kijelzője kapacitív, vagyis az ember ujjában lévő mágnesességet érzékeli. a rezisztív kijelzőkhöz jó csak a stylus, mivel azok nyomásra érzékenyek
Értem.

Scoo:Jah :Đ tényleg szívás,főleg amikor írásnál elfordítom a telót akkor ugye a gombok sokkal kissebbek,és mindig mást nyomok...

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#1150 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:08

kérdés: ugye nekem van egy arena-m. nagyon hiányolom a nyílt oprendszert, kb ez az egy bajom van vele, de ez nagyon nemjön beKép mennyire lenne érdemes omniára váltanom? ahogy olvasgattam, spb-vel sokkal jobb az egész, és ugye mégiscsak nyílt lenne... mennyire vannak rá programok?

#1151 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:25

Idézet

kérdés: ugye nekem van egy arena-m. nagyon hiányolom a nyílt oprendszert, kb ez az egy bajom van vele, de ez nagyon nemjön beKép mennyire lenne érdemes omniára váltanom? ahogy olvasgattam, spb-vel sokkal jobb az egész, és ugye mégiscsak nyílt lenne... mennyire vannak rá programok?
Szerintem beszélj molojal vagy sogival, azt hiszem nekik olyan vanKép
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

#1152 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:26

Idézet

Idézet

EPIC FAIL! KépKépKép

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#1153 Felhasználó inaktív   First Aye 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:28

Idézet

Idézet

Idézet

EPIC FAIL! KépKépKép
ÚristenKépKépKép
Mennyire reggel vanKép
Scoo-t akartam írniKép
"Ha az élet egy játék, akkor gyűjtsünk achievementeket!"

#1154 Felhasználó inaktív   Giga0509 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:30

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

EPIC FAIL! KépKépKép
ÚristenKépKépKép
Mennyire reggel vanKép
Scoo-t akartam írniKép
Na persze https://forum.hwsw.h...default/050.gif mostanába nem vagy teljesen magadnál https://forum.hwsw.h...default/071.gif de ez kész...https://forum.hwsw.hu/uploads/gk_emoticons_default/002.gif bearanyoztad a napomat xD

S N A I L T I N E L
        @@@@               
      @@@@@           / """""
     @@@@@@       /           
      @@@@@        /           
____@@@@____/

#1155 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:55

Idézet

nekem volt egy első szériás ominám, nem szerettem. az újak már jók (azt mondják legalábbis, nem volt hozzá szerencsém!)
hogy mennyi program van? nehéz megválaszolni, naaaaaaagyon sok, rettenet sok. köztük nagyon sok a fizetős, profi alkalmazás és nagyon sok az ingyenes, kevésbbé profi program, de akad bőven full profi is.

amit érdemes átgondolni, hogy kell vagy nem full billentyűzet (gépből kicsúsztatható), ha nem, akkor omina tökéletes, ha kell, akkor xperia. az ominának rettenet erős a procija (asszem 800mhz körül), nincs benne 3d gyorsító chip. az xperia a most átlagosnak mondható 528mhz-es procival érkezik, van benne 3d gyorsító.

a témában nem vagyok valami jártas, de általában az újabb htc készülékeket (nem az alsó kategóriát), az új omniákat és az xperiát szokták ajánlani (xperiánál vigyázni kell, hogy melyik szériát szemeli ki az ember, az első szériások házának anyaga tré, kopik és leválik a külső borítás, szerencsémre nekem úgy fest, hogy nem ilyen van, eddig még teljesen egyben van a külseje, júliusban szerelték össze)

igazából az iphone lenne a legjobb választás, imádtam, de rettenet hiányzott a teljes billentyűzet, az onscreen bill nagyon messze van egy valós keyboard-tól. noha én is telepítettem a windows mobile-os iphone billentyűzetet, mert pl egy sms megválaszolására bőven elég az onscreen bill, de egy email vagy fórum üzenet megválaszolása esetén idegtépő tud lenni, hiába egykezesen lehet írni, akkor is figyelned kell, hogy mit nyomsz, full billentyűnél ilyen nincs, vakon 1 kézzel lehet írni, hiba nélkül, bár ehhez alapból tudni kell vakon gépelni.

az új készülékek nagy képernyő felbontása miatt tökéletes gps eszközök, bár az első omniának elég gyenge volt a gps chipje (firmware update-ek ezt orvosolják valamelyest), míg az xperia gps chipje jobb, mint a családban lévő pna-s gps, házon belül 13 műholdat lát, alagútban sem veszíti el a jelet és egy szoftverrel még a tmc funkció is elérhető (bármely fm rádiós winmo-val meg lehet csinálni)

az erős procik miatt már szinte 100%-os a netezési élmény, főleg skyfire böngészővel (opera sem rossz, sőt, de a skyfire jobban bejött nekem), java jre (nem java script!) kivételével eddig minden ment, youtube is olyan, mint amilyennek lennie kell, flash-es játékok zöme működik (iphone-nak ez sajnos nagy hibája, youtube.com totál kiesik. azt mondják, hogy a mozilla fennec böngésző lesz egy álom, ha jól tudom még java jre is menni fog vele. még nincs kész, egy pre-alpha változatot le tudtam vadászni, de nem igazán működött (egy adott eszközre készült, nekem meg nem az van :Đ)

az spb egyébként csak egy grafikus shell, elég sok hasonló van, többek között ott a touch flo 3d (htc készülékekhez, de mivel az xperia úgymond htc, azzal is ment), bár nekem az nem jött be, vagy androkkid vagy mi, ami a google android grafikus kinézetét hozza, stb stb stb (sokat próbáltam, de eddig az spb jött be leginkább).

ami még tetszik, hogy mivel már elég erősek a gépek, azt is meg lehet csinálni, hogy win95-98-2000-et telepítesz a gépre virtuális pc alá (bochs ppc edition), noha egy win95-nek már sok értelme nincs, azért egy win2k-n elég sok minden fut még, illetve egy kiherélt, minimal xp is fut, de hogy hogy, az passz, azt még nem láttam, lehet, hogy a passziánsz is 1 fps-el fut)

vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy biztosan kell-e neked, illetve ha kell, akkor milyen funkciók kellenek leginkább és a szerint kiválasztani a gépet, főleg, hogy ezek nem az olcsó kategóriát képviselik.
ja igen, első körben meg ajánlatos valami tolvajok elleni szoftvert telepíteni, ha ne adj isten ellopják a készüléked, akkor a megfelelő intézkedéseket hajtsa végre a telefon (pl simkártyát kiveszik, zárjon le bizonyos részeket, megadott számra küldje a gps koordinátáit, stb stb stb, elég profi ilyen cucuk vannak)

az alap szoftverek elég trék, mindenképp érdemes a kívánt funkciókhoz valami profi programot beszerezni, pl az ms féle mobile office egy trágya, viszont a textmaker és a planmaker profi, azt kapom, mint a normálá gépes office-nál, ugyan így az alap gps szoftverek elég silányak, ellenben egy igo már teljesen jó, vagy pl az internet explorer elég tré, opera vagy skyfire (később fennec) használata mindenképp ajánlott.

remélem valamelyest tudtam segíteni, ha kérdés van, akkor írj, ha valamit rosszul írtam vagy rosszul tudok, akkor javítsatok! :-D

#1156 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 12:28

xpreiában egyeltalán nem gondolkodtam, de most akkor picit utánaolvasok annak is. ez végülis egyeltalán nem lesz biztos, csak azért jött megint ez az ötlet, hogy arenát váltsam omniára, mert az omnia alkalmi vétel lenne. az arena amúgy tökéletes telefon, szerintem nagyon nem is lehetne zárt rendszerből többet kipréselni, de szeretek szórakozgatni mindenféle programmal, moddolgatni a dolgokat, és sajnos ez így nemnagyon lehetséges. köszönöm a szép hosszúúú választ;>

#1157 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 11. 12:29

Idézet

arénát én nem vágom illetve a zárt oprendszereket...
nem biztos hogy jó az omnia én nem javasolnám de persze minden attól föügg mennyit akarsz rákölteni, ugye Dareal mondta a Xperiat ami tényleg nagyon jó, de omniához képest is drága...
a HTC telókat ajánlom még a műfajban (mint márka)

#1158 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:18

htc-vel az a bajom, hogy szvsz az összes modell nagyon de nagyon csúnya ilyen árkategóriában, és a kamerájuk se valami jó, mondjuk az annyira nem mérvadó, de számít

#1159 Guest__*

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:23

Idézet

htc-vel az a bajom, hogy szvsz az összes modell nagyon de nagyon csúnya ilyen árkategóriában, és a kamerájuk se valami jó, mondjuk az annyira nem mérvadó, de számít

a kamera tényleg gyenge, vagyis szép képet csinál de nagyon függ a fényviszonyoktól...szabadban tökéletes.
a touch hd jól néz ki szép letisztul semmi fölösleges nem oda illő dísz semmi...

#1160 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 10. 11. 13:28

csúnyaság tekintetében az xperia is ott van, pl nem tom, hogy melyik részeg állat találta ki az x-es gomb elrendezést, de az valami ótvar randa :Đ az x2-n már jól néz ki, de az x2-nek a keyboard része borzalom, míg az x1 estén az nagyon jóra sikeredett (azért egy rohadt ctrl gomb még odafért volna, az x2-n már ott van)

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.