Fúj! Ezt a stílust gyűlölöm!
Elküldve: 2003. 08. 30. 10:45
Igaz-igaz, meg kell hagyni igazat mondd, annak ellenére, hogy én sem rajongok az elektromos zenéért, ám ezt most nem fejtem ki mégegyszer, mert gondolom már unjátok...
De kukac csak arra próbál kilyukadni, hogy mindenki tud elektromos zenét csinálni, akinek van egy kis ritmusérzéke, meg kedve hozzá, az simán tud csinálni egyet, ám ellenben ahogy te mondtad nem lesz vmi fennséges...
A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]
Elküldve: 2003. 09. 05. 02:27
hello weres, reg lattalak! 
bazzeg, hogy ez nem jutott az eszembe hamarabb!
figyeljetek, mert lehet, hogy holnap mar az en albumon lesz a mahasz listan a no.1!
az mtv is minden oraban lejacca 2x a klippemet majd.
hohooo, inkabb abbahagyom a tanulast es csak ennek a zenelesnek fogok elni!
koszi a tippet weres!
bazzeg, hogy ez nem jutott az eszembe hamarabb!
figyeljetek, mert lehet, hogy holnap mar az en albumon lesz a mahasz listan a no.1!
az mtv is minden oraban lejacca 2x a klippemet majd.
hohooo, inkabb abbahagyom a tanulast es csak ennek a zenelesnek fogok elni!
koszi a tippet weres!
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."
Elküldve: 2003. 09. 05. 15:29
Most nézd meg, tönkretetted az életét...

A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]
Elküldve: 2004. 03. 05. 03:38
hogy mit is gyulolok? Operett, opera, orosz esztrad musor, a lagzi lajcsival karoltve. Na jo az utobbit esetleg sok-sok sor utan elviselem foleg, ha a tobbi marha erre ugral korulottem... de attol meg nem szeretem.
Zenekeszites, iras: nos rock: mindenki tudja, ha mellenyul akkor szivott mig elektromos zeneben trackerben lehet ra figyelni es korrigalni. DE nehogy mar azt higyje mindenki, hogy egy szamot egy rock banda ugy vesz fel egy studioban, hogy beull es mindenki egyszerre nyomja... szoval azert nekik is van annyi eszuk, hogy kulon-kulon neha darabokban eneklik/gitarozzak fel a szamot mert sokat hibaznak. Aztan qwa sokat gyakoroljak, hogy koncerten ne bukjanak bele. Valojaban egy ido utan mar szerintem unalmas is a dolog marmint ugyanazt csak azert vagy 1000X eljatszani, hogy ne legyen beeges. Ezek a dolgok miatt tobbnyire 1-1 albumot latunk toluk egy evben.
Elektoromos zene: nos itt ugye eloben ritkan van gond esetleg azert Jare bacsi biztos nem kicsitt izzad koncertek elott, szoval azert itt is nehezsegek vannak. Azoknak a remek embereknek akik ugy erzik, hogy siman lemossak a TNT-tol kezdve a scooter-en at Paul Van Dyke-ot ajanlani tudom a Reason 2.5-os zene szerkezto programot. Ha esetleg 2-3 het utan mar valamit sikerul kicsiholni akkor kb ott tartasz, hogy van elkepzelesed mennyi szoszolessel jar egy ilyen "techno trutyit" osszeutni. Csak a megfelelo hangszerek kivalasztasa nem egy nap aztan a dallamrol meg nem is beszeltunk. Szoval hiaba a konnyebb szerkeztes a rockhoz kepest (bar ok is soxor szintin talaljak ki a dallamot) ott van a millio effekt az igenyesseghez.
osszegzes: rockban technoban es mindenben vannak jeles eloadok es olyanok akik inkabb negativ elojelesek... Barmiben alkotsz jot az nem keves munkaval jar. Nincs konnyebb. Ami az egyikben nehez az a masikban konnyu es forditva. A media meg azt arulja amire a kereslet van. Ha hirtelen minden masodik magyar rockot hallgatna akkor igen gyorsan atalnanak arra mivel a nyakukon rohadna a Margithid Duo leguljabb tuc-tucja. Erdekes, hogy anno a 90-es evek elejen minden ismerosom azt mondta, hogy a techno eleve halott mert nem zene... ehhez kepest ma 2004-ben hmmm eleg jol elvan a millio iranyzataval nem?
Budapest parade: hidd el az emberek nem azert jarnak oda mert utaljak
Ha nem szereted nem kell elmenni, ok sem mennek le Lyukba vszinu (ha meg letezik)......
Have a good byte!!!
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:19
En azt mondom, h ahhoz h Reason 2.5 ben tudj olyan zenet osszerakni amit le mersz jatszani masoknak, az egy ev. H eljuss odaig. A Reason komplett studio. De ha meg komolyabban bele akarsz menni akkor Logic Audio. Ha tudod mekkora a kulombseg a ReBirth es a Reason kozott, akkor el tudod kepzelni, h ugyanakkora a kulombseg a Reason es a Logic kozt. Szoval meg bonyolultabb. Viszont rengeteg "nev" akiket hallunk radioban, nem maga irja a zenejet, hanem megvasarolja "amatoroktol". Megbiznak egy sracot akinek nincs neve de jo zeneket ir, h csinaljon neki egyet, kifizeti, es kiadja. Egyebkent ha mar albumkeszitesnel tartunk. Meg a legnagyobb nevu DJk, mint Sasha, Howells, Digweed stb stb, is ugy csinaljak a CDjuket, h leulnek szamitogep ele, kivalogatjak mit akarnak, es Forge-ban egy tempora allitjak es szepen osszerakjak. Ehhez kepest en a CD-met 80x felveszem ha kell, de a lenyeg h vegig hibatlan legyen. Lehet 80x tobbet dolgozom rajta, viszont megiscsak az hallhato a CD-n amit _en_ tudok, es nem az, h mennyire ertek a Sound Forge hoz...
Av [salalayousuck
]
| Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运 | ![]() |
#146 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:36
hat igen, jomagam is zenelgetek, es az elozo zenekarommal felvettunk egy teljes cd-t egy normalisnak mondhato studioban. Hat igen, volt olyan szam amit 100-szorra jatszottam fel tokeletesen (mar ha az lett...
), a szologitarosunknak pedig volt olyan szoloja amit tobb mint 200szor kellett feljatszania, mert akkor szolt igazan ugy, ahogy akartuk...Es ez nem azert volt mert marha benak vagyunk (
),hanem mert tényleg meg kell kuzdeni azert ha valamit le akarsz rakni az asztalra. ehhez kepest, a falba tudom verni a fejem, mikor egy "neves" dj ZENÉSZNEK hivja magát, azért, mert megvett két olyan überándörgráund cd-t amit az egesz vilagon 2-en hallgatnak, aztan a kettot osszekeveri, aztan akko marha jo , meg ugyes meg fasza zenesz lettem...
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:45
DJ vagyok, de sose mondtam azt h zenesz lennek. Meg akik elektronikus zenet irnak progikkal azokat se tartom igazan zenesznek. Majd ha leulnek egy dob ele es lenyomjak az elkepzelesuket ugy h az utem stimmt akkor elismerem h zenesz. A masik meg, h nem ugy lettem DJ h megvettem 2 ritka CDt aztan kevergetem... 1500 szamos gyujtemenyem van, amikor nekiallok zenelgetni akkor azokbol vallogatok, es nemerdekel mennyire uj v regi a zene, ha jol hangzanak egyutt es jo hangulatot csinalnak. Persze egy CD osszerakasakor ugyelni kell arra, h friss zenek legyenek. De megvetem azokat a DJ-ket, akik letoltenek egy essential mix minden szamat elejetol vegeig es mas sorrendben osszerakosgatjak oket. 30 szambol nem lehet "ujat" alkotni. En meg az 1500 zenet is keveslem, es folyamatosan szerzem be az ujakat. De ahogy mar leirtam, en is vagy 80x vettem fel a CDmet mire sikerult ugy ahogy en elkepzeltem..
Av [salalayousuck
]
| Through war we will teach your heresy. 通过战争我们教会你异端 Through battle we will teach your frailty. 通过交锋我们教会你脆弱 Through death we will teach your fate. 通过死亡我们教会你命运 | ![]() |
#148 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 09:05
igaz, a legfontosabb a hangulat! ebben egyetértunk. DE! az sajat tapasztalat, ha koncerten az ember egy feldolgozást játszik egy elismert csapattol/muvesztol, foleg ha az a szám jó, és jol is adjak elö, sokkal konnyebb jo hangulatot csinalni, mintha sajat szamokat jatszanal egeszen vegig.Egyszeruen azert, mert azok már befutott, elismert szamok. ertelmezesem szerint ugyan ez van nalatok is, gyakorlatilag elore legyartott zeneket rakosgattok fel valtozo sorrendben, ezek pedig elérik a kivant hatast, mert már egyszer sikeresek voltak ( te irtad, hogy fontos hogy ujak legyenek). hat szeritnem meg ez eleg szomoru, hogy ujnak kell lennie valaminek, hogy erdeklodesre tartson szamot. Hiszek a nagy szamokban, az orok slagerekben. ez persze lehet hogy azert van mert javithatatlan szentimentalista vagyok...
Elküldve: 2004. 03. 05. 13:08
Nem nem, igazad van. De egy CDnel ez akkoris fontos. Ha csupa olyan zene van rajta amit mar tavajrol meg tavajelottrol ismernek, akkor nem veszik meg egyszeruen. Ez az uzlet. Viszont egy bulin tenylegmind1 a szarmazasi eve a zenenek, ha jo. Igen DJkent is kell mar befutott zeneket jatszanod, mert arra ujjonganak az emberek. (persze stiluson belul, en pl gyulolom a popularis zeneket, nem is jatszom olyanokat egyaltalan!) Viszont ha kelloen jo az izlesed es beszursz egy-egy ujabb zenet a set-be amiket nem ismersz, az emberek beleszeretnek. Hihetetlenul fogekonyak elektronikus zeneben az emberek az ujra. Rengeteg zenet hoztam be tarsasagba, amiket utana mindenki kert. Ez tenyleg izles dolga. Egy nagyobb magyar DJ azt mondta az albumomra, h "talan olyan hozzaertessel valogatsz ossze zeneket, ahogy senki magyarorszagon". Tenyleg olyan hangulatot teremtek a CD-men, vagy amikor jatszom eloben, amilyet en akarok. Es jo erzes sok sok ember hangulataert felelni. De ez ugyanugy megvan a te "szakmadban" is. Hisz ha igazan zenesz vagy akkor nem a penzert, vagy a nokert csinalod, hanem a zeneert, es azert az erzesert amit latsz az emberek arcan amikor "boldogga" teszed oket.
Av [salalayousuck
]
#150 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:36
teljesen igazad van, es egyet kell hogy ertsek veled. En pusztan abba kotottem bele, hogy a dj ne nevezze má magát zenesznek mert nem az, es igazat is adtal nekem. most hadd menjek vegig a valaszodon es valaszoljak sorrendben:irtad hogy teged is zavar az ha mas emberektol kell talpalavalot szolgaltatni, mert... mar te is leirtad. De akkor en csak azt nem értem, hogy hol vagy Te? a te dolgod "mindossze" annyi hogy osszevalogatod a lemezeket, amiket sajat izlesed szerit felteszel? vilagert sem szeretnelek megbantani, es lehet hogy en nem ertem, de ezen mi a nehez?tenylge nem kotekedeskent mondom, egyszeruen szeretnem tudni, hogy az emberek mit szeretnek ebben, hiaba, en mar csak ilyen maradi ember vagyok. amugy az emberek, nem csak az elektronikus zeneben fogekonyak az ujra, ezert is kerdezek enm ost ilyenekt toled!:DD Ha mar itt,tartunk, merrol lehet beszerezni a cd-d? mostmar tenyleg erdekelne, szivesen meghallgatnam!ja, az en "szakmamban" ahogy te irtad, igen ott is igy van. De hat en nem csak a zeneert csinalom, hanem egy életérzésért, ugyhivjak Rock'N'Roll. :DD es igen, ehhez hozzatartozik az is, hogy latom, hogy tetszik az embereknek amit csinalok!
#151 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:40
ja, bocs a szekalasert, de irtam neked az irok forumba, de meg itt is vannak hibak. tavaly az ly!:DDDDbar ott mar felterjesztettem egy kerest, miszerint toroljek el a ly betut, es ha elfogadjak, akkor meghajolok elotted, es visszavonom amit irtam:D
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:43
Most ujjong a szivem mert vegre nem egymas pufoleset latom a topicban ![]()
Meg lehetne valositani, hogy eloadasotokat valahonnet le lehessen tolteni? En kivancsi vagyok mind kettotok mukodesere. Myko tuti tud benne segiteni.
DJ- az mas cucc. Az nem hasonlit sem elektronikus zene keszitesre sem rock zene keszitesre. O egy harmadik allat fajta
) Na az sem olyan konnyu ezt tudja az akinek sikerult igazan jo bulit osszehoznia. Mostanaban probalok osszehegeszteni valami albumot hobby szinten (nem vagyok zenesz!) es nem konnyu. Miert? Mert hiaba vannak meg a track list-ek a jo mixekbol ezek a kis sunyi DJ-ek hajlamosak plussz effekteket rarakni a notakra amik semelyik remix valtozatban nincs ergo nem fog az istennek sem ugy szolni. Ket megoldast latok a dologra (mivel hobby-bol csinalgatom) az elso, hogy szepen kinyirbalni a mixbol a notat aztan az eredetivel osszehozni, kicsit megvaltoztatni es azt hasznalni. Ez a konnyebbik, a nehezebbik ha reason+eredeti notaval ugykodnek... nos azert itt meg sajnos nem tartok. Szeretnek de egyenlore nem erzem magam annyira otthon benne. A masik dolog meg, hogy lehet ugy mixet csinalni, hogy leulsz pl. atomix ele es folyamatosan veszed es probalod minnel jobbra a dolgot ez pont olyan kinylodasokkal jar mint a 200 felvett gitar solo mivel ha elcseszed akkor hmm ugrott a levesbe a mutatvany vagy a masik amikor vegyesen szerkeztve es az elot mixelgeted szerkeztovel. Mondjuk ha DJ-krol beszelunk altalanosan akkor nekem nem jut eszembe a zenesz szo mert semmi kozuk hozza (tisztelet a kivetelnek) mivel kesz dolgokkal dolgoznak.
Tud valaki olyan helyet a neten a hol a kulonbozo effekteket le lehet vadaszni mixeleshez? Tudjatok olyan benyogeseket amik amugy regi notakban hangoztak el..
Have a good byte!!!
#153 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:52
ja, Myko papa mondta hogy megtiszteltetés lenne , ha Avium cuccat feltehetne a GK oldalra, ha a milyenk is erdekel, akkor irj egy mailt aztan megoldjuk valahogy. Esetleg Dc-n vagy ftp-n. Ez amugy egy dallamos metal mufaju lemez, amit a legkisebb szinten erzek kozel magamhoz, ám a zeneszek jo barataim és szivesen faragtam veluk a notakat, meg ha ez a zene nem is a basszusgitarrol szol. Ennek mar mondjuk vege(legalabbis az en reszemrol), jomagam mar a sajat zenekaromat kovácsolom ossze!
na az lesz az igazán franko!:DDigazi Skate zenet zuzunk, sok vokállal, jo hangulattal, és persze rengeteg SÖRREL!!!!:DDDD
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:07
Figy. En ugy gondolom h a DJ vallara is sok felelosseg nehezul. Sot helyesbitek. Ahhoz, h jo bulit tudj csinalni, tehetseg kell. Osszerakni ket zenet azt meg lehet tanulnia barkinek. Viszont azt, h azok egymas utan illjenek, es hangzasban finom legyen, ahhoz mar kevesen ertenek. Rengetegen csak a toplistakat bujva rakosgatja ossze az albumat. Helytelen! A hangulattol fuggoen kell osszevalogatni zeneket. Pl van egy 2003-as zenem, amit imadok osszerakni egy 98-assal, mert egyszeruen frenetikusan hangzanak egyutt. Ez errol szol. Megvalositom az otleteimet. Viszont tenyleg ujra leszogeznem, h olyan hozzaertessel csinalom, mint kevesen. Es most mondhatjatok h futtatom magam, vagy ego, de tisztaban vagyok azzal, h amit csinalok az tenyleg jo.
Av [salalayousuck
]
#155 Guest__*
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:14
ember rendben, senki nem akar bántani!!! na, tudsz valamit mondani honnan lehet beszerezni, vagy vegleg csak maradjon meg az elkepzeleseim szintjen?
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:19
Nem vettem bantasnak.
Emi mar megkeresett a CD temaban, valszeg az lesz h irunk hozza egy rovid cikket is es ugy kerul fel letoltheto formaban! Egy kerdes igy elore: egy track legyen, vagy legyen betrackelve. Egyben relative egyszerubb letolteni, trackenkent meg hasznos. Ez tenyleg toletek fugg...
Av [salalayousuck
]
Elküldve: 2004. 03. 05. 23:52
Lattad mar a cue-val szerelt mp3-akat? Benne van trackos formaban is es az egesz egy mp3 file.
Engem komolyan erdekel a mukodesed. Szeretem en is a regi/uj mindenfelet.... legyen jo hangulata. Igazad van abbol, hogy DJ-kent hangulatosat kell produkalni de ugye ez mas szakma szerinted is? (Nem zeneszerzes,zenesz) Teny es valo, hogy sok bena emberket lehet hallani, sot Paul Okenfold is besult az exitben szepen mikor a tomeg egy resz raunt, hogy benazik. Lehet bal labbal kelt
Meg ugye egy DJ-nek a tomeget kell allandoan sasolni, hogy mire is indulnak meg. Ha valami zold utat kap akkor ok ha nagyon nem jon be senkinek akkor ovatosan tovabb kell allni es nezni mas muzaxot.
Have a good byte!!!
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:00
Hm en ugy gondolom, h a DJ-nek akkor kell sasolni a tomeget ha mar felrakta a meglepetes zenet. H megis mit reagalnak ra. Igazabol az a vicces, h szinte minden elektronikus zenei stilusban megtalalom a kello hangulatot, de trance-ben keptelen lennek osszevalogatni egy set-et. Mondjuk leginkabb a Deep/Progressive house stilusokban mukodok, de szivesen jatszok chillout/ambient-et is. Ezt mondjuk csak magamnak szoktam szorakozaskepp. Egyebkent sztm Oakenfold rohattul nem egy jo DJ. A lemezei jok, az elo setek szarok. Szinte mind... Elkeserito. O az aki inkabb a szamitogephez ert, mint a konkret kevereshez. Emlexem, 2001-ben volt az ev mixe egy Sander Kleinenberg mix. Akkoriban meg amultam h kepes ket zenet ugy osszerakni, h masfel percig egyutt mennek. 2003 marciusaban keszult el az elso komolyabb promo cdm. (majd meselek rola a cikkben ami az uj cdmrol szol!
) Es most nemreg keszult el a masodik. Eloszor magam se hittem a fulemnek h milyenek lettek az atmenetek. De ugyerzem sikerult elernem azt a szintet (talan mar tavaj ilyenkor) h azt merjem magamra mondani, h "igen, DJ vagyok". ![]()
Av [salalayousuck
]
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:08
ennek qwa modon orulok! Vegre valaki aki nemi segitseget adhat az erdeklodoknek!!!! Komolyan mondom. Stilust nem tudsz tanitani az erezni kell de biztos van valami a tarisznyadban
Pl. elarulod, hogy miket hasznalsz?
Meg esetleg csinalhatnank egy DJ-s topicot, mivel kisse elkanyarodtunk.....
Have a good byte!!!
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:41
Amugy csinaltam mar DJ-s topicot, UFEM neven. Nezz korul. ![]()
Av [salalayousuck
]

Súgó
A téma zárva.