HWSW Informatikai Kerekasztal: GastroNauta - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GastroNauta

#81 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 08. 06. 13:05

Idézet

Idézet

Így van. Valójában nem is bögre, hanem egy kis lábas vizet rakok mellé. Sőt elvileg 15 percenként meg is kéne kenni vele a kenyeret. De én még nem jöttem rá mivel (a lúdtoll kanő ráolvad) és amúgy is a kemény héjját a legfinomabb elszopogatni. Szal a vizezésből én csak azt csinálom hogy odarakom mellé. Viszont az FONTOS hogy legyen mellette víz, ezáltal páratartalom. Egy kicsi...

Kösz. Most sokkal nyugodtabb a lelkem. Kép
Nagyon szívesen Kép de jól érzem az ironiát a hangodban? Miért????
Kép
Kép
Kép

#82 Felhasználó inaktív   peterpal7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 06. 13:44

Idézet

Idézet

Idézet

Így van. Valójában nem is bögre, hanem egy kis lábas vizet rakok mellé. Sőt elvileg 15 percenként meg is kéne kenni vele a kenyeret. De én még nem jöttem rá mivel (a lúdtoll kanő ráolvad) és amúgy is a kemény héjját a legfinomabb elszopogatni. Szal a vizezésből én csak azt csinálom hogy odarakom mellé. Viszont az FONTOS hogy legyen mellette víz, ezáltal páratartalom. Egy kicsi...

Kösz. Most sokkal nyugodtabb a lelkem. Kép
Nagyon szívesen Kép de jól érzem az ironiát a hangodban? Miért????
Tényleg jobb így. Nincs irónia.

Itt a beigért "boldog csokis palacsinta" kép:
Kép
Biolencse: Ilyen is van a Palacsintavárban??? :Đ

És a csokiöntet recept (merénylet a kilók ellen) :
hozzávalók: kb. 200 gr csoki (ét vagy tej)
30-40 gr vaj
3 tojássárgája
ízlés szerint lehet cukrot vagy mézet is hozzáadni (nélküle főzőcsokival elég durva íze van)
kb. fél pohár tej

A csokit,vajat és cukrot/mézet (ha használsz) megolvasztjuk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet (nem muszály mindet egyszerre). levesszük a tűzről majd hűlés közben hozzáadjuk a tojássárgájákat. Amíg meleg lehet még tejet adni neki, ugyanis folyósabb lesz tőle. Ha jól csináltuk kihűlve is folyós marad.

Nekünk se sikerült tökéletesre. Fejleszteni érdemes és ha van valami jó ölet szívesen meghallgatom.

#83 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 06. 14:08

Idézet

Itt a beigért "boldog csokis palacsinta" kép:
Kép
Biolencse: Ilyen is van a Palacsintavárban??? :Đ

És a csokiöntet recept (merénylet a kilók ellen) :
hozzávalók: kb. 200 gr csoki (ét vagy tej)
30-40 gr vaj
3 tojássárgája
ízlés szerint lehet cukrot vagy mézet is hozzáadni (nélküle főzőcsokival elég durva íze van)
kb. fél pohár tej

A csokit,vajat és cukrot/mézet (ha használsz) megolvasztjuk és elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet (nem muszály mindet egyszerre). levesszük a tűzről majd hűlés közben hozzáadjuk a tojássárgájákat. Amíg meleg lehet még tejet adni neki, ugyanis folyósabb lesz tőle. Ha jól csináltuk kihűlve is folyós marad.

Nekünk se sikerült tökéletesre. Fejleszteni érdemes és ha van valami jó ölet szívesen meghallgatom.
Ugye nem komolyan kérded??? Kép A palacsinták alakja sok esetben hasonló, de lényegesen nagyobb és dekoratívabb. Bár meg kell hagyni ez is eteti magát. KépKép Szép és nagyon finomnak tűnik. Szivesen megkóstolnám. Control C, Control V. Nyomtatás. Viszem haza és megsütöm. Köszi még egyszer. KépKép
biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#84 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 13. 05:35

Tegnap Padlizsán pasztát csináltam. Nagyon rég ettem már....

Padlizsánpaszta

Hozzávalók:
2 padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, só, bors

Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágva megsütjük, a belsejét kikaparjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát áttörjük. Az összes hozzávalót turmixoljuk. Hűtőben lehűtjük, majd pirítósra kenve fogyasztjuk.

Kép
Kép
Kép

#85 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 23. 12:43

Ma ebédre csináltam egy kis előételt.

Töltött olivabogyó, bundában

Először is be kell szerezni magozott NAGYszemű olivabogyót. Jó nagy szemű legyen! Egy kis Feta sajtot (5 dkg) eldolgozok egy kis petrezselyemmel, majd ezzel a masszával kitöltöm az olivabogyó magjának hült helyét :Đ. A tölött bogyókat bepanírozom (liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa) majd forró olajban pár pillanat alatt átsütöm. Hagyom hülni, ozt jóttvágyat :-D

Akinek az ilyen mediterrán kaják bejönnek, annak biztos ízleni fog. A lényeg hogy ne langyi olajba tegyük, mert ha hosszan sül, kifolyik belöle a feta.

Kép
Kép
Kép

#86 Felhasználó inaktív   rokakoma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:11

Pirítós:

Hozzávalók:Kenyér+Vaj+Serpenyő vagy Kenyér Pirító

1. A konnektorba bedugjuk a dugót amelyen keresztűl a kenyérpirító áramot kap^^..Majd belehejezzük a kenyeret a Kenyér Pirítóba....Ez eddig a könnyű része volt...Na most a neheze:Lenyomjuk a gombot amivel a kenyér egy 5cm-re lentebb emelkedig ahol Forró fémszálak majdnem közvetlen közelről perzselik a kenyertet....Majd beállítjuk az időtartalmat...1-másfel perc bőven elég a megpirításához...

Majd mikor letelt az idő a kenyér egy filmbe illő jelenetben (A kenyér a fő hős a Tom Cruise meg minden) Felröppen csak nem annyira mint a Voice és Gromitban.... ő gondolom meg bütykölte a készüléket....

2.A serpenyőt halvány lángon feltesszük majd felrakjuk rá a kenyeret....Ezek után hadjuk FÉL PERCIG sűlni majd mint a palacsintát 180fokos fordulatal átlendítjük...

Majd tányéron tálalva szelíden megkent vajjal fogyasztjuk...

Kb ennyiKép

Sonkás Kenyér

Hozzávalók:Kenyér+Vaj(akár margarin)+Sonka

A kenyeret preciz mozdulatokkal megkenjük vajjal majd ráhelyezzük a sonkát....

Tányéron szolgáljuk ,akár gyermekek uzsonnának is visznek

KépKép

(-(-.(-.-).-)-)

#87 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:31

Idézet

Pirítós:

1. A konnektorba bedugjuk a dugót amelyen keresztűl a kenyérpirító áramot kap^^..Majd belehejezzük a kenyeret a Kenyér Pirítóba....Ez eddig a könnyű része volt...Na most a neheze:Lenyomjuk a gombot amivel a kenyér egy 5cm-re lentebb emelkedig ahol Forró fémszálak majdnem közvetlen közelről perzselik a kenyertet....Majd beállítjuk az időtartalmat...1-másfel perc bőven elég a megpirításához...

Majd mikor letelt az idő a kenyér egy filmbe illő jelenetben (A kenyér a fő hős a Tom Cruise meg minden) Felröppen csak nem annyira mint a Voice és Gromitban.... ő gondolom meg bütykölte a készüléket....

2.A serpenyőt halvány lángon feltesszük majd felrakjuk rá a kenyeret....Ezek után hadjuk FÉL PERCIG sűlni majd mint a palacsintát 180fokos fordulatal átlendítjük...

Kb ennyiKép

Sonkás Kenyér

KépKép

Ha már itt tartunk, tudod, hogyan kell kenyeret sütni és vajat köpülni? A fém megmunkálásáról ne essék most szó, hiszen az nem tartozik a gasztronómia világába, hiába használjuk a "vasat" rendszeresen a konyhában. Folytatva a gondolatsort, hány disznót, vagy marhát vágtál már le, hogy sonkát készíts belőle? Mert ezek bizony nem a boltok polcain teremnek. Ha esetleg egy ilyen beszámolót is kaphatnánk ... Kép
biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#88 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:40

Idézet

Pirítós:

Kb ennyiKép

Sonkás Kenyér

KépKép

ez aztán a jó receptKép majd írok én egy jobbatKép házilag készűlt sajtos kifli.

#89 Felhasználó inaktív   rokakoma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:40

Idézet

Idézet

Ha már itt tartunk, tudod, hogyan kell kenyeret sütni és vajat köpülni? A fém megmunkálásáról ne essék most szó, hiszen az nem tartozik a gasztronómia világába, hiába használjuk a "vasat" rendszeresen a konyhában. Folytatva a gondolatsort, hány disznót, vagy marhát vágtál már le, hogy sonkát készíts belőle? Mert ezek bizony nem a boltok polcain teremnek. Ha esetleg egy ilyen beszámolót is kaphatnánk ... Kép

OFF

Van benne igazság de enyhítenünk kell valahogy a vérszomjunkat pl:bosszútálunk egy disznón és sonkáskenyérként tálalva igy szégyenitjük megKépKép

(-(-.(-.-).-)-)

#90 Guest__*

Elküldve: 2008. 10. 23. 13:42

Idézet

Idézet

Idézet

OFF

Van benne igazság de enyhítenünk kell valahogy a vérszomjunkat pl:bosszútálunk egy disznón és sonkáskenyérként tálalva igy szégyenitjük megKépKép

Remélem nem Vilmost akarod aki őserdőben éli/élte az életét a Celebek társaságában.Kép

#91 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 10. 23. 14:04

Idézet

Folytatva a gondolatsort, hány disznót, vagy marhát vágtál már le, hogy sonkát készíts belőle? Mert ezek bizony nem a boltok polcain teremnek. Ha esetleg egy ilyen beszámolót is kaphatnánk ... Kép
Sonkás szendvics

Hozzávalók:

Bozótvágó kés
Sörétes puska
búza
liszt
kemence
konyha
vágódeszka
pékség

Elsőnek menjünk ki a vadonba és vadásszunk le egy vaddisznót. 2 lehetőségünk van: 1. elbújunk a susnyásban, majd megvárjuk amíg a közelünkbe jön egy. Ezt a folyamamtot segíthetjük különböző hanghatásokkal is (disznó visítás,röfögés). Ha a disznó optimális távolságon belül ért kiugrunk és ketté csapjuk. 2. (Ha nem rendelkezünk késsel) Berohanunk üvöltve az erdőbe. Ettől a disznó annyira megilyed hogy mozdulni sem mer. Ezt kihasználva férközzünk a közelébe és vívjunk vele ökölharcot. Ez általában eredményes kivéve amikor nem. Ezek után a szétkaszabolt/marcangolt tetemet vonszoljuk el hazáig majd pörköljük meg és (v)együk ki a belsőszerveit. A sonkán kívül mindent dobáljunk ki mivel nekünk csak arra van szükségünk. Ezek után nincs más hátra mint a kenyér,zsemle készítés. Először is vessük el a búzát (lehetőleg földbe) és várjunk pár hónapot/évet/évtizedet amíg kikel a búza. Aratást célszerű kézzel végezni kivéve ha van kombájnunk. Ezután elrohanunk a malomba lisztért majd a 2 összetevőt összegyúrjuk és blablablabla berakjuk a kemencébe majd blablabla kész a kenyér. Kövi lépés: Vágjuk ketté a kenyeret,zsemlét a bozótos késsel (ha nincs egyszerűen tépjük ketté) majd helyezzük közé a véres sonkát.

Mindenkinek jóétvágyat kívánok! KépKépKépKép
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#92 Felhasználó inaktív   rokakoma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 15:47

Valami:

Hozzávalók: ValamiKép

Megfogjuk a valamit ésjól megpucoljuk valamivel,majd belehelyezzük valamibe...De lehetőleg olyan valamibe ,amivel lehet is kezdeni majd valamit...Ezután kb. valamikor kivesszük...De nagyon fontos szabály ,hogy ki ne maradjon belőle valami...

És máris elkészültKép

Sült Víz:

Hozzávalók:1,5kg Nyers Víz,1 Pohár csapvíz,2dkg Kristályvíz,és jég kocka....

A nyersvizet bele öntjük az edénybe majd habverővel verjük fel annyira amenyire tudjuk..Amikor ezzel megvagyunk szárazra töröljük,óvatosan szépen töröljük a tetejét lehetőleg úgy ,hogy ne sérüljün se a széle se a teteje.

Majd lasú tűzön sütni kezdjük,itt hozzáadjuk a 2dkg kristályvizet,csapvízből is egy keveset éppen csak egy keveset,és egy fakanállal 2x-3x jól átforgatjuk mind 3 oldala egyaránt süljün megKép

5-10 perc sütés után egy villával megszurkáljuk és ha jó puha.

Már tálalhatjuk és tetszés szerint jeget szórunk bele.

Remélem le esett nektek KépKép

(-(-.(-.-).-)-)

#93 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 30. 11:45

felmentem a honlapodra te szakács vagy? mert énis:)[/quote]Akkor csak te :Đ Én "csak" hobby és party szakács Kép Szeretek sütni-főzni, de nem az a munkám. Amúgy az oldal hogy tetszik? Ma-holnap rakok fel majd egy új receptet... tegnapelőtt csináltam szűzpecsnyét...hmmmm....nagyon tuti recept.
Kép
Kép
Kép

#94 Guest__*

Elküldve: 2009. 01. 30. 11:53

[quote]
felmentem a honlapodra te szakács vagy? mert énis:)[/quote]Akkor csak te :Đ Én "csak" hobby és party szakács Szeretek sütni-főzni, de nem az a munkám. Amúgy az oldal hogy tetszik? Ma-holnap rakok fel majd egy új receptet... tegnapelőtt csináltam szűzpecsnyét...hmmmm....nagyon tuti recept.[/quote]
Vázz , amit apukád kivett a fagyasztóból, oszt 1 napig olvadt! SRY

#95 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 30. 11:55

[quote][quote]
felmentem a honlapodra te szakács vagy? mert énis:)[/quote]Akkor csak te :Đ Én "csak" hobby és party szakács Szeretek sütni-főzni, de nem az a munkám. Amúgy az oldal hogy tetszik? Ma-holnap rakok fel majd egy új receptet... tegnapelőtt csináltam szűzpecsnyét...hmmmm....nagyon tuti recept.[/quote]
Vázz , amit apukád kivett a fagyasztóból, oszt 1 napig olvadt! SRY[/quote] Az bizony! Nagyon tuti lett! AMúgy még annyit a történethez, hogy a fagyasztóból a hűtőbe tette...szal kellett is neki az egy nap hogy kiolvadjon :-D De meégrte, mert nagyon tuti lett. Majd Te is megtapasztalhatod, mivel olyan módon készítettem el, amit simán lehet majd nyáron odakünn tárcsán is megcsinálni! :)
Kép
Kép
Kép

#96 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:07

Idézet

Az bizony! Nagyon tuti lett! AMúgy még annyit a történethez, hogy a fagyasztóból a hűtőbe tette...szal kellett is neki az egy nap hogy kiolvadjon :Đ De meégrte, mert nagyon tuti lett. Majd Te is megtapasztalhatod, mivel olyan módon készítettem el, amit simán lehet majd nyáron odakünn tárcsán is megcsinálni! :-D
A tárcsázást énis nagyon csípem. Nyáron unokatesóméknál /de cask azért,mert mi emeletesben lakunk/. Bográcsban készül a gulyás, tárcsán meg egyéb sülthúsok, és utána parázson kürtőskalács.... + igazi partihangulatKép

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#97 Guest__*

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:15

Hát én azt eszem, amit a james főz nekem. KépHa nem a szájamízínek megfelelőt, akkor is jamestól 100m-re van egy pizzéria. No problémo gringó...Kép

#98 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:36

Idézet

A tárcsázást énis nagyon csípem. Nyáron unokatesóméknál /de cask azért,mert mi emeletesben lakunk/. Bográcsban készül a gulyás, tárcsán meg egyéb sülthúsok, és utána parázson kürtőskalács.... + igazi partihangulatKép
Parázson kürtőskalács? :Đ Olyat még nem láttam. Leírnád pontosan hogy is készül? :-D Kösszke Kép

#99 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:50

Idézet

Idézet

Parázson kürtőskalács? :Đ Olyat még nem láttam. Leírnád pontosan hogy is készül? :-D Kösszke Kép
Nekünk is van kürtőskalács sütő fánk, de már 2 éve nem sütöttünk...majd megpróbálom elővadászni a receptjét, s azt is felteszem az oldalamra....
Kép
Kép
Kép

#100 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 14:13

Ahha szóval ehez ilyen fa kell. És sütőben is lehet csinálni ilyet? És vajon mennyibe kerülhetnek az eszközök hozzá? Kép Imádom a kürtőskalácsot amúgy. KépKépKép

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.