HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlj egy jó könyvet! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlj egy jó könyvet!

#481 Felhasználó inaktív   Croniel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 17. 13:15

Howard Phillips: Lovecraft
Zseniális könyvíró volt,rengeteg jó könyvet írt. Amilyen műveket írt az egyszerüen félelmetes volt.
A hátránya,hogy nemigen lehet kapni Magyarországon,ha esetleg talál valaki egyet azmár műértéknek számít Kép
Para a köbön Kép

#482 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 04. 17. 13:41

KépÉn a H-008-as magyar ügynök kalandjait bírom:)
Szerző: Szirtesi I. János
A Játszma és a Terror Kéme amit elolvastam:)

Másik:
KépRosszabb a Halálnál

Szerző: R. Lee Byers

RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#483 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 17. 13:44

Idézet

Zseniális könyvíró volt,rengeteg jó könyvet írt. Amilyen műveket írt az egyszerüen félelmetes volt.
A hátránya,hogy nemigen lehet kapni Magyarországon,ha esetleg talál valaki egyet azmár műértéknek számít Kép
Para a köbön Kép
Én több novelláskötetével is találkoztam. Egyébként zseniálisak a könyvei. Nemhiába ihlet meg most is sokakat.

#484 Felhasználó inaktív   Croniel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 13:45

Idézet

KépÉn a H-008-as magyar ügynök kalandjait bírom:)
Szerző: Szirtesi I. János
A Játszma és a Terror Kéme amit elolvastam:)

Másik:
KépRosszabb a Halálnál

Szerző: R. Lee Byers
Mikori eza vampa könyvKép ?

#485 Felhasználó inaktív   Croniel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 13:47

Idézet

Idézet

Para a köbön Kép
Én több novelláskötetével is találkoztam. Egyébként zseniálisak a könyvei. Nemhiába ihlet meg most is sokakat.
Szerencsésvagy..Zalaegerszegen nemlehet találniKép.
Ismerősnek van majdazt elkérem tőle Kép

#486 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 22. 10:13

Az elmúlt időszakban ezeket olvastam:
Stephen King: Bilincsben
Ez a könyv nem tartozik King legjobb művei közé, mégis azt mondom, hogy fantasztikus lett. Egy asszonyról szól, akit a férje a szexuális aktus kedvéért az erdőben lévő házuk egyik ágyához bilincsel. Ezzel még nem is lenne semmi gond. Szerintem mindenki elgondolkozott már a kikötözős élményeken egyszer-kétszer. A baj, akkor történik, amikor Gerald (a férj) szívrohamot kap és meghal. A vasra vert feleség több napos kálváriája ekkor kezdődik. Nem könnyű olvasmány, de ha érdekel az emberi személyiség torzulása, a folyadékhiány miatti képzelődések, a baljós látomások, vagy a szó szerint húsba vágó önmarcangolás, akkor ajánlom. Nem is hosszú, szóval pár nap alatt, még ha lassan is lahad az ember, simán végez vele.

Stephen King: Dolores
Huhh. Ez egy nagyon nagyon jó könyv. Semmi vér és rettegés. Inkább kriminek mondanám, de szerintem még attól is távol áll. Egy rendőrségi vallomást hallgathatunk végig. Olyan, amikor a magnó csak a kihallgatott mondandóját veszi fel.Rendkívül izgalmas és érdekfeszítő, megszakítás nélkül. 260 oldalas a könyv, de nincsenek benne fejezetek. Egybefüggő vallomás, ami egy gyilkosság és egy egész élet történetét meséli el. Mindenképpen ajánlom, hiszen letehetetlen.

Peter Straub: Julia
Ez a könyv, valami frenetikus. Végig pörög. Szellemhistória. A történetet nem mondom el, mert elég összetett. A lényeg röviden, hogy egy fiatal asszony szabadulni akar elunt életéből. Vesz egy házat, ahol aztán, mintha saját halott gyermeke kísértené. Szeretem az olyan könyveket, amiktől félek. Ez olyan volt. a szerző kiválóan szemlélteti, hogy nem kell vér, meg zöld és lila színben pompázó rothadó hullák garmadája, hogy az olvasó rettegve vegye kezébe a könyvet. Ez volt az első könyv, amit Peter Straubtól olvastam, de akkora hatást gyakorolt rám, hogy muszáj volt vennem tőle még néhány alkotást. Éppen ezen a héten érkeztek meg.

Most olvasom: John Shirley: Acéltojás
Erről már korábban írt itt valaki egy beszámolót, úgyhogy nem is pazarolnám rá a karaktert. A lényeg, hogy az első ember-alien találkozást meséli el. Többet nem nagyon akarok még mondani, mert még csak a századik oldal körül tartok. Annyi azonban biztos, hogy (ahogy az előttem erről író is mondta) talán fimnek jobb lett volna.
biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#487 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:38

KépArthur C. Clark: A Város és a csillagok
Nagy Asimov rajongó létemre eddig kerültem Clark könyveit. Belegondolva butaság volt, mivel minden félelmem abból eredt, hogy anno régen láttam a 2001 Űrodüsszeiát ami a maga korába biztos fantasztikus volt, én viszont untam. Aztán jöttem, hogy ami filmen nem működik, könyvben nagyon könnyen fantasztikus lehet. Mindenesere most nem eről a könyvről van szó.
"A történet a távoli jövőben játszódik a Földön. A világ pusztulóban, a tengerek, óceánok rég kiszáradtak. Mindent sivatag borít. Egyedül egy városban van még élet, Diasparban. A várost magas, áthatolhatatlan falak és egy kupola védi a külső világtól. Lakói nem hagyhatják el a várost, ám nem is akarja senki, hiszen nincs kint semmi, és betegesen fél mindenki már csak a gondolattól is. Kivéve egy embert." (Wiki)

Sokat nem árulnék el történetről, mivel a könyv szépsége nekem abban rejlett, hogy fokozatosan fedeztem fel Diaspart, a Várost és a bennük élő embereket valamint próbáltam kitalálni, hogy vajon mi lehet a falon túl.
A könyv utolsó negyedét éreztem kicsit gyengébbnek, leültebbnek, számomra jobb lett volna ha kevésbé lett volna lezárva.
SPOILER: [color= #000000" class="Apple-style-span]Amikor a főszereplő beszáll az űrhajóba és azzal hagyja el Diaspart. Ott lett volna jó ha vége lesz, mivel azzal a saját fantáziámra bízta volna, hogy mit talál kint és, hogy a későbbiekben mi lesz Diaspar és a kintiek sorsa.[/color]
[color= #000000" class="Apple-style-span]
[/color]

/Spoiler off

Ahhoz képest, hogy 1956-ban írta ez nem észrevehető a könyvön. Persze lehet sok elemét már láttuk, olvastuk valahol, de ez nem meglepő, mivel sokakat megihletett ez a könyv azóta.

Annyira megteszett Clark stílusa, hogy be is szereztem a Gyermekkor végét, valamint egy novellás kötetét, a Mesék a Földről-t. Az egyik novellában (Gyűlölet) egy magyar fickó szerepel aki '56 után elmenekült az oroszok elől külföldre és lehetőséget kapott, hogy bosszút álljon.

Ui: beszereztem két Alien könyvet is. Az egyik a közvetlen folytatása az utolsó Alien filmnek, míg a másik már a Földön játszódik, melyen mér hemzsegnek az idegenek. Remélem jobbak lesznek, mint az Acéltojás, bár az se volt azért rossz.

#488 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 22. 12:49

Idézet

beszereztem két Alien könyvet is. Az egyik a közvetlen folytatása az utolsó Alien filmnek, míg a másik már a Földön játszódik, melyen mér hemzsegnek az idegenek. Remélem jobbak lesznek, mint az Acéltojás, bár az se volt azért rossz.

Azok a könyvek nekem nagyon tetszettek. Bár nem olyan jók, mint pl. a Labirintus, de jók. Nekem eddig Alien könyvek közül ez a favorit.
biolencse
Get your Portable ID!

#489 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:21

Emily Bronte-től az Üvöltő Szelek milyen?
Valaki aki olvasta már az elmondhatná a véleményét róla!Kép

#490 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 29. 19:56

Kép

Ajánlom mindenkinek akit érdekel a Délszláv háború. Érdekes könyv.
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#491 Guest__*

Elküldve: 2009. 04. 29. 21:01

Leslie L. Lawrance: Thumo (Tibetben)

Kép

#492 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 10:42

Kép
Arthur C. Clarke : A gyermekkor vége

Nemrég úgye írtam itt lentebb, hogy felfedeztem magamnak Clrake-ot és, hogy mennyire tetszett a Város és a Csillagok. Ezért kezdtem bele egy vékonyabb regényébe a Gyermekkor végébe. Sokat nem fogok elárulni a történetről csak az alapot csapom fel:
Zajlik a hidegháború és az űrverseny, de mielőtt akárcsak egy ember is kirepülhetne a világűrbe hirtelen megjelenek hatalmas hajóikkal az Idegenek, hogy átvegyék a Föld felett a hatalmat. Látszatra csak jót akarnak az emberiségnek, azonban akkor miért nem mutatják meg magukat az embereknek? Titkolnak valamit?
Nem akarom lelőni a poént, mert ebben a könyvben is az a szépség, hogy az olvasó fokozatosan ismerkedik meg a világgal. Azért azt elmondanám, hogy ez nem egy Independence Day. Nem űrcsatákról fog szólni, hanem átlagos emberekről, az idegenek titkáról és hogy mi lesz az emberiséggel. Ugyanis a regény három nagy részre bontható amely az emberiség különböző korszakait öleli fel. Kezdődik a jelenbe majd végzünk 150 évvel később a múltba. Minden kornak más a hangulata. Egyszóval aki szereti a komolyabb sci-fit annak ajánlani tudom.
Egyébként más kritikus azt írta róla, hogy neki felemelkedett érzése lett a könyv elolvasa után. Fura, mert én inkább búskomor lett. Na de többett nem mondok, mert azzal a történetből árulnék el titkokat.

#493 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 08. 11:22

Idézet

Ez jónak tűnik. Szeretem az ilyen könyveket. Szerintem beszerzem valahonnan. Ami nekem nagyon tetszett. H. G. Wells: Világok harca. Nekem nagyon tetszett a film is, de a könyv az valami egészen más. A század elején játszódik. Az emberiség haditechnikai fejlettsége igencsak kezdetleges. A közlekedési eszköz a ló, vagy lehet gyalogolni. Tankok, vadászgépek, nagy teljesítményű gépfegyverek nincsenek. Vannak viszont 9, 12 fontos tábori ágyúk, amik szó szerint sz@rt sem érnek az idegenek, a tripodok ellen. Nagyon hangulatos és sokkal jobban visszadja a megtámadottak magatehetetlenségét. Csak ajánlani tudom.
biolencse
Get your Portable ID!

#494 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 11:49

Idézet

Idézet

Ez jónak tűnik. Szeretem az ilyen könyveket. Szerintem beszerzem valahonnan. Ami nekem nagyon tetszett. H. G. Wells: Világok harca. Nekem nagyon tetszett a film is, de a könyv az valami egészen más. A század elején játszódik. Az emberiség haditechnikai fejlettsége igencsak kezdetleges. A közlekedési eszköz a ló, vagy lehet gyalogolni. Tankok, vadászgépek, nagy teljesítményű gépfegyverek nincsenek. Vannak viszont 9, 12 fontos tábori ágyúk, amik szó szerint sz@rt sem érnek az idegenek, a tripodok ellen. Nagyon hangulatos és sokkal jobban visszadja a megtámadottak magatehetetlenségét. Csak ajánlani tudom.
Azt a könyvet 1898-ban írta Wells. Szóval végülis a jelenkorba írta akkor a történetet. Amúgy nem semmi Wells, az biztos. 1896-ban írta a Dr. Monroue szigetét, amiben génsebészettel alkotnak meg új fajokat. 100 évvel később néz úgy ki, hogy ez tényleg lehetséges lesz.

Clark könyveit most újból kiadják. A gyermekkor végét is kiadták már újból, azt hiszem. Én mondjuk ezt a régi, megsárgult könyvet olvastam azért választottam ezt a képet.

#495 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 08. 13:51

A napokban végeztem az Acéltojással. Jó kis Alien könyv. Bár nem hozza a filmek és a többi Alien könyv hangulatát, azért nekem mégis tetszett. A történet egyik alappillére, hogy az emberek először találkoznak az idegen "rovarokkal". A könyvben bár kicsit felületesen, de bemutatásra kerül egy másik idegen faj is. (Nem a predatorok!) Nekem ezek a részek tetszettek a legjobban. Bár korábban azt mondtam, hogy talán filmnek jobb lett volna, most mégis megmásítom a véleményem. Nem lenne belőle jó film. Szerintem. Viszont a könyvet ajánlom azoknak, akik szeretik az Alien történeteket és olvastak már néhányat. Nem ez a legjobb, de könnyen olvasható, pörgős és nem is hosszú. Szóval összességében nekem tetszett.

Most egy fiatal író művét olvasom. Nick McDonell: Láncreakció

17 éves volt, mikor ezt a könyvet írta. Így elsőre azt mondanám, hogy szokatlan stílusa van. Ettől függetlenül jó a történet. Itt a tartalom.

A harlemi lakónegyedektől, a Park Avenue-i luxuslakásokig kalauzol bennünket Nick McDonell a nagyvárosi fiatalokról szóló hátborzongató regényében, amely megjelenése után azonnal nemzetközi hírnévre tett szert, hiszen tizenhét éves szerzőjének letisztult stílusa és tehetsége messze meghaladja korát. A könyv nem a felnőtté válásról szól, mivel szereplőinek sosem volt gyermekkoruk. Szüleik Balin nyaralnak, vagy éppen üzleti úton járnak Brüsszelben, a fizetett alkalmazottak pedig minden felett szemet hunynak, a sokmilliós házakban magukra maradt gyerekek a bulikba, a drogokba és a szexbe menekülnek, de végül nem kerülhetik el az igazi borzalmat. A történet az első oldaltól kezdve az apokaliptikus végkifejlet felé rohan. Az utolsó előtti buli leírásánál, amikor már úgy éreztük, semmin sem döbbenünk meg, az események sokkoló fordulatot vesznek. A regényben, ahol a szereplők a reményt kivéve mindenben tobzódnak, mi is csak reménykedhetünk, hogy White Mike-nak sikerül megküzdenie a saját lelkéért.
biolencse
Get your Portable ID!

#496 Guest__*

Elküldve: 2009. 05. 08. 14:42

Most olvasom: Wilbur Smith - Lángoló part

Még eléggé elején vagyok, de nagyon ütős könyv. Az egyik rész, nem spojlerezem, melyik, komolyan nagyon szomorú volt, könnyet csalt a szemembe :'( Mindenesetre csak ajánlani tudom, eddig zseniális, mind a repülés leírása, mind a légi harcok, a szerelmes érzések, az háborús hangulat (I. VH), mind nagyon ott vannak!

#497 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 18:43

Most végeztem Joe Hill-A szív alakú doboz c. regényével. Jó kis horror, kellemes ijesztgetésekkel, borzongással, egy kis szerelemmel, (számomra) szimpatikus főszereplőkkel. Ajánlom mindenkinek :Đ

Másik könyv, amit szintén nemrég olvastam, az Stephen Kingtől a Duma Key. Elég terjedelmes, hosszú leíró részekkel, de ezek mindegyike annyira elképzelhető, a színek, a kompozíciók, egyszerűen zseniális :-D A történet is jó, King ügyesen szövi a szálakat, a borzongás sem marad el, főleg a könyv vége felé, garantálom :) Az aláírásomban szereplő Wireman is ennek a könyvnek a szereplője, elképesztő bölcsességekkel traktál minket, olvasókat.Erősen ajánlom!

"Használd ki a napot, hogy a nap is kihasználhasson téged!" -
Wireman

#498 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 12. 07:54

Idézet

Most végeztem Joe Hill-A szív alakú doboz c. regényével. Jó kis horror, kellemes ijesztgetésekkel, borzongással, egy kis szerelemmel, (számomra) szimpatikus főszereplőkkel. Ajánlom mindenkinek :Đ

Másik könyv, amit szintén nemrég olvastam, az Stephen Kingtől a Duma Key. Elég terjedelmes, hosszú leíró részekkel, de ezek mindegyike annyira elképzelhető, a színek, a kompozíciók, egyszerűen zseniális :-D A történet is jó, King ügyesen szövi a szálakat, a borzongás sem marad el, főleg a könyv vége felé, garantálom :) Az aláírásomban szereplő Wireman is ennek a könyvnek a szereplője, elképesztő bölcsességekkel traktál minket, olvasókat.Erősen ajánlom!
Joe Hill könyvét én is megvettem, de még nem olvastam. Nem csodálom, hogy jó könyv lett. Volt kitől tanulnia. Joe Hill ugyanis Stephen King fia.
biolencse
Get your Portable ID!

#499 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 08:42

Kép
Aliens: Eredendő Bűn

Ez a könyv a 4. film közvetlen folytatása. Története röviden, hogy ezúttal az idegenek nem egy űrhajóban, hanem egy dzsungeles űrkolónián rohangálnak. Vannak jó és rossz pillanatai a könyvnek.
Jó: Dzsungeles környezet, a könyv első felében nem az alieneké a főszerep, nem annyira trancsirozós mint az Acéltojás, felfednek a háttértörténetből egy picit.
Rossz: a háttértörténetet pár sorban elintézik, ráadásul az igazi rosszfiúk szándéka se valami nagy durranás. Valószínűleg a következő könyvre tartogatják őket, mert most elégé a háttérben voltak. A szereplők nagyon sablonosak, nincs karakterfejlődés, se mélységük.

Picit többet vártam történetileg a könyvtől. Volt is rá remény, hogy ezúttal nem csak menekülés az alienek elől lesz a könyv 3/4-e. Ez nagyjából igaz is, de valahogy nem találta el az író a megfelelő történetet. Talán, mert nem olyan izgalmas egyelőre az a történetszál amit egyelőre szinte csak a háttérben folyt. Talán majd a következő rész.

Ajánlom: megvételre nem ajánlott. Könyvtárból érdemes kivenni.

Ui: Most a Rekviem-et olvasom. Még csak az elején tartok, de nagyon nagyon más mint egy tipikus alien könyv. Kíváncsi vagyok végül mit hoznak ki belőle. Egyelőre tetszik az író jellemzései, történetei, karakterei, története és a köréjük épült világ.

#500 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:09

Kösz biolencse az infót, ez eléggé megdöbbentett, nem tudtam :Đ De így már értem, miért fedeztem fel King stílusát nyomokban a könyvében. :-D

"Használd ki a napot, hogy a nap is kihasználhasson téged!" -
Wireman

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »