HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlj egy jó könyvet! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlj egy jó könyvet!

#521 Felhasználó inaktív   Histikirly 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 07. 17:52

Idézet

Stephen E. Ambrose: D nap
Nem rég álltam neki, de azt kell, hogy mondjam a könyv egyre érdekesebb dolgokat hozz fel, amit egyáltalán töri órán mint érdekességet az ember nem hall, minnél jobban belemélyedek, annál jobban megfognak ezek a kis érdekességek és meglepő történések .. :ĐKép
Ambrose írta az Elit alakulatot is (ezt filmesítették meg) azt viszont már kiolvastam és el kell mondanom hogy jobb könyvben mint filmben ..KépKép
igen én is csak ajánlani tudom az "Az elit alakulat" c. könyvet. Én ezt vettem magamnak karácsonyra, és végigment haverok kezén is, most is ép egyik haveromnál van (lassan itt az ideje h visszaadja KépKép).
A 101. légideszant-hadosztály 506. ejtőernyős ezredének Easy százada. - Ezt a mondatot már ki sem lehet verni a fejemből.
És igen vannak benne olyan dolgok amit a suliban nem tanítanak.
ui: örülök hogy mások is érdeklődnek e téma iránt
a D nap még vissza van, de majd érettségi után Kép

#522 Felhasználó inaktív   Theodor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 07. 17:53

Idézet

Idézet

Stephen E. Ambrose: D nap
Nem rég álltam neki, de azt kell, hogy mondjam a könyv egyre érdekesebb dolgokat hozz fel, amit egyáltalán töri órán mint érdekességet az ember nem hall, minnél jobban belemélyedek, annál jobban megfognak ezek a kis érdekességek és meglepő történések .. :ĐKép
Ambrose írta az Elit alakulatot is (ezt filmesítették meg) azt viszont már kiolvastam és el kell mondanom hogy jobb könyvben mint filmben ..KépKép
igen én is csak ajánlani tudom az "Az elit alakulat" c. könyvet. Én ezt vettem magamnak karácsonyra, és végigment haverok kezén is, most is ép egyik haveromnál van (lassan itt az ideje h visszaadja KépKép).
A 101. légideszant-hadosztály 506. ejtőernyős ezredének Easy százada. - Ezt a mondatot már ki sem lehet verni a fejemből.
És igen vannak benne olyan dolgok amit a suliban nem tanítanak.
ui: örülök hogy mások is érdeklődnek e téma iránt
a D nap még vissza van, de majd érettségi után Kép
nehogy kihagyd . KÖTELEZŐ OLVASMÁNYKépKép

Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene.

#523 Felhasználó inaktív   damien!!! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 18:11

Idézet

Szerintem sokat mondtál a 250 oldallal:) 200 oldalasak, és jó nagy betükkel. Ha van időd és belejösz az olvasásába akkor 2-3 nap egy könyv. Vagyis nekem enyi volt, ezért sajnáltam rá a pénzt egy kicsit , de megvettem mind a 12 kötetet. Amúgy ha még csak a 4 kötetnél tartasz, és már enyire tetszik akkor kíváncsi vagyok mit fogsz szólni majd a többihez, főként a vége felé:Đ
Annyira jó a vége? Darren Shan démonkönyveit olvastad már? Csak mert a vámpirok után lehet hogy azokat fogom kiolvasni. És mostmár az 5. kötetnél vagyok.Kép

#524 Felhasználó inaktív   Harkat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 18:25

Idézet

Idézet

Szerintem sokat mondtál a 250 oldallal:) 200 oldalasak, és jó nagy betükkel. Ha van időd és belejösz az olvasásába akkor 2-3 nap egy könyv. Vagyis nekem enyi volt, ezért sajnáltam rá a pénzt egy kicsit , de megvettem mind a 12 kötetet. Amúgy ha még csak a 4 kötetnél tartasz, és már enyire tetszik akkor kíváncsi vagyok mit fogsz szólni majd a többihez, főként a vége felé:Đ
Annyira jó a vége? Darren Shan démonkönyveit olvastad már? Csak mert a vámpirok után lehet hogy azokat fogom kiolvasni. És mostmár az 5. kötetnél vagyok.Kép
Az elsőt kiolvastam, de nekem annyi elég is volt. Nem jött be ez a démonos világ.
Amúgy tudtok ajánlani valami olyasmi könyvet mint az Angyalok és démonok vagy A megtévesztés foka? (és most nem a maradék Dan Brown könyre gondolok)

#525 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 08. 17:21

Hú. Sokat olvastam az elmúlt egy hónapban. Konkrétan négy regényt végeztem ki és mellette még saját kis novellámat is szövögettem. De erről majd egyszer később.
A négy történet -olvasási sorrendben- a következő.

Christopher Moore: Mocskos Meló
Dean R. Koontz: Kényszerjátszma
Stephen King: Langolierek
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert

Kis ismertető ezekhez, csak hogy kedvet csináljak nektek. Kép

Mocskos Meló
Ez egy igazi gyöngyszem. Nem olvastam még ehhez fogható könyvet, pedig sok regény megfordult már a kezeim között. Az alaptörténet, hogy van egy fickó, aki nem igazán mondható alfahímnek (sokkal inkább bétahímnek lehetne nevezni). Éli a boldog, aggódó életét feleségével és antikváriumával. Kicsit olyan tutyi-mutyi és pont ezért nagyon szerethető. Élete azonban egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordul, mikor megszületik a kislánya, de a felesége meghal és kiderül, hogy Charlie-nak más "munkát" szánt a sors. Ő lett a halál. Viccesebbnél viccesebb események sorozatába csöppen a mi hősünk. Hihetetlenül sokat lehet rajta nevetni. Sokszor hangosan röhögtem, mikor olvastam, sőt volt olyan momentum a könyvben, amire ha most vissza gondolok is megmosolyogtat. Az író azonban nagyon jól szövi a szálakat, hiszen gyakran a felhőtlen jó kedvből olyan hirtelen ránt a dolgok szomorú oldalára, hogy sírni támad kedvünk és bizony volt a könyvben néhány rész, amikor (szégyen,nem szégyen ... szerintem nem az) potyaogtak a könnyeim. Fantasztikus mű. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kényszerjátszma
Elég kemény regény, ha élhetek ilyen vidám kifejezéssel. Alaptörténet, hogy a főszereplő a munka végeztével talál a parkolóban álló autója szélvédőjén egy cetlit, amin ez áll. (remélem jól idézem) "Ha ezt az üzenetet megmutatja a rendőrségnek, meghal egy kétgyermekes anyuka, ha nem szól senkinek, akkor egy olyan nőt ölök meg, akinek senkije nincs és így senkinek nem fog hiányozni. A választás a magáé." Innentől kezdődnek a bonyodalmak. Te mit csinálnál? Mindenképpen közrejátszol egy ember halálában. Nehéz döntések elé sodor egy iylen üzi. Fel is forgatja a főszereplő életét. Nagyon jó, fordulatokkal teli, gondolkodós történet. Ugyanakkor nagyon könnyen olvasható. Ezt is csak ajánlani tudom.

Langolierek
A könyv alapján készült film címe így fest: Langolierek: az idő fogságában
Röviden csak, mert mennem kell. Repülőn utaznak, majd mikor a szunyókálásból néhányan felébrednek, rájönnek hogy csak néhányan maradtak. Az utasok, a személyzet, majdnem mindenki eltűnt. Mi lett velük? Mi lett az életben maradottakkal? Ők valahogyan az idő fogságába kerültek. Többet nem árulok el, emrt az már spoiler lenne. Nagyon jó történet, ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Titkos ablak, titkos kert
Stephen Kingtől azért én ennél többet várok, vártam és többet is szoktam kapni. Ez egy nagyon gyorsan felejthető történet. Semmi nincs, ami úgy igazából megfogott volna benne. Én inkább azt ajánlom, hogy nézzétek meg a regény alapján készült filmet. Ezt a történetet nem élveztem. De hát van ilyen.

Mindenkinek jó olvasást Kép
biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#526 Felhasználó inaktív   Harkat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 15:00

Ez felkelltette az érdeklődésem : Dean R. Koontz: Kényszerjátszma.
Amúgy valaki egy jó sci-fi könyvet nem tud ajánlani?

#527 Felhasználó inaktív   bukov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 15:02

Idézet

Hú. Sokat olvastam az elmúlt egy hónapban. Konkrétan négy regényt végeztem ki és mellette még saját kis novellámat is szövögettem. De erről majd egyszer később.
A négy történet -olvasási sorrendben- a következő.

Christopher Moore: Mocskos Meló
Dean R. Koontz: Kényszerjátszma
Stephen King: Langolierek
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert

Kis ismertető ezekhez, csak hogy kedvet csináljak nektek. Kép

Mocskos Meló
Ez egy igazi gyöngyszem. Nem olvastam még ehhez fogható könyvet, pedig sok regény megfordult már a kezeim között. Az alaptörténet, hogy van egy fickó, aki nem igazán mondható alfahímnek (sokkal inkább bétahímnek lehetne nevezni). Éli a boldog, aggódó életét feleségével és antikváriumával. Kicsit olyan tutyi-mutyi és pont ezért nagyon szerethető. Élete azonban egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordul, mikor megszületik a kislánya, de a felesége meghal és kiderül, hogy Charlie-nak más "munkát" szánt a sors. Ő lett a halál. Viccesebbnél viccesebb események sorozatába csöppen a mi hősünk. Hihetetlenül sokat lehet rajta nevetni. Sokszor hangosan röhögtem, mikor olvastam, sőt volt olyan momentum a könyvben, amire ha most vissza gondolok is megmosolyogtat. Az író azonban nagyon jól szövi a szálakat, hiszen gyakran a felhőtlen jó kedvből olyan hirtelen ránt a dolgok szomorú oldalára, hogy sírni támad kedvünk és bizony volt a könyvben néhány rész, amikor (szégyen,nem szégyen ... szerintem nem az) potyaogtak a könnyeim. Fantasztikus mű. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kényszerjátszma
Elég kemény regény, ha élhetek ilyen vidám kifejezéssel. Alaptörténet, hogy a főszereplő a munka végeztével talál a parkolóban álló autója szélvédőjén egy cetlit, amin ez áll. (remélem jól idézem) "Ha ezt az üzenetet megmutatja a rendőrségnek, meghal egy kétgyermekes anyuka, ha nem szól senkinek, akkor egy olyan nőt ölök meg, akinek senkije nincs és így senkinek nem fog hiányozni. A választás a magáé." Innentől kezdődnek a bonyodalmak. Te mit csinálnál? Mindenképpen közrejátszol egy ember halálában. Nehéz döntések elé sodor egy iylen üzi. Fel is forgatja a főszereplő életét. Nagyon jó, fordulatokkal teli, gondolkodós történet. Ugyanakkor nagyon könnyen olvasható. Ezt is csak ajánlani tudom.

Langolierek
A könyv alapján készült film címe így fest: Langolierek: az idő fogságában
Röviden csak, mert mennem kell. Repülőn utaznak, majd mikor a szunyókálásból néhányan felébrednek, rájönnek hogy csak néhányan maradtak. Az utasok, a személyzet, majdnem mindenki eltűnt. Mi lett velük? Mi lett az életben maradottakkal? Ők valahogyan az idő fogságába kerültek. Többet nem árulok el, emrt az már spoiler lenne. Nagyon jó történet, ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Titkos ablak, titkos kert
Stephen Kingtől azért én ennél többet várok, vártam és többet is szoktam kapni. Ez egy nagyon gyorsan felejthető történet. Semmi nincs, ami úgy igazából megfogott volna benne. Én inkább azt ajánlom, hogy nézzétek meg a regény alapján készült filmet. Ezt a történetet nem élveztem. De hát van ilyen.

Mindenkinek jó olvasást Kép
a Lángolierek-et olvastam nagyon jó, szeretem Sthepen King-et a legjobb horror film tölle az IT=Az....
Kép

#528 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 13:42

Idézet

a Lángolierek-et olvastam nagyon jó, szeretem Sthepen King-et a legjobb horror film tölle az IT=Az....

"Nem igazán érdekel, ha nem sikerülnek a könyveimből készült filmek. Ami viszont kiakaszt: mikor odajönnek hozzám és közlik, hogy imádják a filmjeimet. Ilyenkor ezt mondom: 'Tudja, van egy másik hivatásom is. Könyveket írok.'" by: Stephen King

Ezt az általad is szeretett ÍRÓ mondta. A King művek alapján készült filmek csaknem mindegyike egyszerűen pocsék a könyvhöz viszonyítva. Ha az "Az" tetszett, mint film, akkor azt javaslom, olvasd el. Talán kicsit hosszúnak tűnhet a film után, ami mondjuk pár órás. A könyv ugyanis 1600 oldalas. Szerinted mennyi sok érdekes jelenet kimaradt a moziból?

biolencse
Get your Portable ID!

#529 Felhasználó inaktív   bukov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 13:46

Idézet

Idézet

"Nem igazán érdekel, ha nem sikerülnek a könyveimből készült filmek. Ami viszont kiakaszt: mikor odajönnek hozzám és közlik, hogy imádják a filmjeimet. Ilyenkor ezt mondom: 'Tudja, van egy másik hivatásom is. Könyveket írok.'" by: Stephen King

Ezt az általad is szeretett ÍRÓ mondta. A King művek alapján készült filmek csaknem mindegyike egyszerűen pocsék a könyvhöz viszonyítva. Ha az "Az" tetszett, mint film, akkor azt javaslom, olvasd el. Talán kicsit hosszúnak tűnhet a film után, ami mondjuk pár órás. A könyv ugyanis 1600 oldalas. Szerinted mennyi sok érdekes jelenet kimaradt a moziból?

sok...a könyvnek csak pár száz oldalt olvastam xd igazából 67.oldal után már kezdett unalmas lenni...Kép
Kép

#530 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 13:59

Idézet

Idézet

Idézet

sok...a könyvnek csak pár száz oldalt olvastam xd igazából 67.oldal után már kezdett unalmas lenni...Kép
El tudom képzelni, hogy olvasol. 67 oldallal alig két óra alatt megvagyok. Ennyi idő után még az olvasást sem lehet megunni, nemhogy a történetet. Ha majd úgy gondolod, ülj le egy könyvvel a kezedben és kezdj el olvasni. De ne egy órát. Többet. Akkor ragad igazán magával. Ha van rá lehetőségem, hogy egész nap olvassak, nem csinálok semmi mást csak olvasok. Egy nap akár 250 oldalt is.
biolencse
Get your Portable ID!

#531 Felhasználó inaktív   bukov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:03

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

El tudom képzelni, hogy olvasol. 67 oldallal alig két óra alatt megvagyok. Ennyi idő után még az olvasást sem lehet megunni, nemhogy a történetet. Ha majd úgy gondolod, ülj le egy könyvvel a kezedben és kezdj el olvasni. De ne egy órát. Többet. Akkor ragad igazán magával. Ha van rá lehetőségem, hogy egész nap olvassak, nem csinálok semmi mást csak olvasok. Egy nap akár 250 oldalt is.
ezt ne annak mond aki egy észak allat kiolvasta a HP5-öt, nem 1.oldaltól a végéig.....kicsit többet olvastam este elött!!!
Kép

#532 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:10

Idézet

ezt ne annak mond aki egy észak allat kiolvasta a HP5-öt, nem 1.oldaltól a végéig.....kicsit többet olvastam este elött!!!
Gratulálok. Akkor már csak azt kérdezem, hogyha olyan sokat olvasol, hogy lehet, hogy nem tudsz helyesen írni? A kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz.
biolencse
Get your Portable ID!

#533 Felhasználó inaktív   bukov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:14

Idézet

Idézet

Gratulálok. Akkor már csak azt kérdezem, hogyha olyan sokat olvasol, hogy lehet, hogy nem tudsz helyesen írni? A kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz.
álmos vagyok most értem haza! azt se tudom hány óra xd......
Kép

#534 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:17

Idézet

Idézet

Igazából szinte egyáltalán nem kapcsolódik, nemhiába létezik külön a diszgráfia és a diszlexia.

gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#535 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:21

Idézet

Idézet

Idézet

Akkor mindegy. Én elhiszem neked, hogy álmos vagy és ilyenkor nem tudsz helyesen írni. Én ilyen hiszékeny vagyok. Kíváncsi lennék, hogy ilyenkor milyen képességeidet veszted még el. Például elképzelhető, hogy elfelejtesz járni, vagy nem jut eszedbe, hol laksz. Még jó, hogy én egy végtelenített áramellátással működő szuperinteligens robot vagyok. Így nekem ilyen problémáim nincsenek. Egy baj van csak. Hiszékeny vagyok.
biolencse
Get your Portable ID!

#536 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:26

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Akkor mindegy. Én elhiszem neked, hogy álmos vagy és ilyenkor nem tudsz helyesen írni. Én ilyen hiszékeny vagyok. Kíváncsi lennék, hogy ilyenkor milyen képességeidet veszted még el. Például elképzelhető, hogy elfelejtesz járni, vagy nem jut eszedbe, hol laksz. Még jó, hogy én egy végtelenített áramellátással működő szuperintelLigens (két eLLel :Đ) robot vagyok. Így nekem ilyen problémáim nincsenek. Egy baj van csak. Hiszékeny vagyok.

pííííísz...Kép

#537 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:28

Idézet

Igazából szinte egyáltalán nem kapcsolódik, nemhiába létezik külön a diszgráfia és a diszlexia.

Elnézést kérek. Egyébként észre vetted, hogy akik sokat olvasnak, azok helyesírása a legtöbb esetben jobb?
biolencse
Get your Portable ID!

#538 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:29

Idézet

Idézet

Még jó, hogy én egy végtelenített áramellátással működő szuperintelLigens (két eLLel :Đ) robot vagyok. Így nekem ilyen problémáim nincsenek. Egy baj van csak. Hiszékeny vagyok.

pííííísz...Kép

Igazad van Kép Esztetet benésztem he!Kép

pííísz en láv

biolencse
Get your Portable ID!

#539 Felhasználó inaktív   HomoLudens 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:38

Idézet

Idézet

Elnézést kérek. Egyébként észre vetted, hogy akik sokat olvasnak, azok helyesírása a legtöbb esetben jobb?

Persze, de együtt járásból még nem vonhatunk le ok okozati következtetéseket. Nem kötekedni akartam csak nem szeretem ha egy embert egy stigma alapján ítélnek meg, legyen az helyes írás vagy tájszólás vagy akármi. Ha nem értesz egyet akkor a véleménye ellen érvelj ne azt támadd ahogy azt kifejtette.

(Bocs csak szakmai ártalom Kép )

gfdgsb432flodensjgfds
PSN ID : Ludens665

#540 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 15. 14:43

Idézet

Idézet

Persze, de együtt járásból még nem vonhatunk le ok okozati következtetéseket. Nem kötekedni akartam csak nem szeretem ha egy embert egy stigma alapján ítélnek meg, legyen az helyes írás vagy tájszólás vagy akármi. Ha nem értesz egyet akkor a véleménye ellen érvelj ne azt támadd ahogy azt kifejtette.

(Bocs csak szakmai ártalom Kép )

No problem. Nem szokásom valakit egy stigma alapján megítélni. Talán a legjobb példa erre, hogy szeretett barátnőm is tájszólással beszél. Ha már ezt említetted. Igaz kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától, de a lényeg az az, hogy nem lehet egy 1600 oldalas könyvre azt mondani 67 oldal után, hogy unalmas. Ez olyan mintha elfújnád a gyufát, amivel a tábortüzet gyújtanád meg, mert nem ad elég meleget. Aztán ebből lett az, ami. Sorry. KépKép
biolencse
Get your Portable ID!

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29