Hú. Sokat olvastam az elmúlt egy hónapban. Konkrétan négy regényt végeztem ki és mellette még saját kis novellámat is szövögettem. De erről majd egyszer később.
A négy történet -olvasási sorrendben- a következő.
Christopher Moore: Mocskos Meló
Dean R. Koontz: Kényszerjátszma
Stephen King: Langolierek
Stephen King: Titkos ablak, titkos kert
Kis ismertető ezekhez, csak hogy kedvet csináljak nektek.
Mocskos Meló
Ez egy igazi gyöngyszem. Nem olvastam még ehhez fogható könyvet, pedig sok regény megfordult már a kezeim között. Az alaptörténet, hogy van egy fickó, aki nem igazán mondható alfahímnek (sokkal inkább bétahímnek lehetne nevezni). Éli a boldog, aggódó életét feleségével és antikváriumával. Kicsit olyan tutyi-mutyi és pont ezért nagyon szerethető. Élete azonban egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordul, mikor megszületik a kislánya, de a felesége meghal és kiderül, hogy Charlie-nak más "munkát" szánt a sors. Ő lett a halál. Viccesebbnél viccesebb események sorozatába csöppen a mi hősünk. Hihetetlenül sokat lehet rajta nevetni. Sokszor hangosan röhögtem, mikor olvastam, sőt volt olyan momentum a könyvben, amire ha most vissza gondolok is megmosolyogtat. Az író azonban nagyon jól szövi a szálakat, hiszen gyakran a felhőtlen jó kedvből olyan hirtelen ránt a dolgok szomorú oldalára, hogy sírni támad kedvünk és bizony volt a könyvben néhány rész, amikor (szégyen,nem szégyen ... szerintem nem az) potyaogtak a könnyeim. Fantasztikus mű. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kényszerjátszma
Elég kemény regény, ha élhetek ilyen vidám kifejezéssel. Alaptörténet, hogy a főszereplő a munka végeztével talál a parkolóban álló autója szélvédőjén egy cetlit, amin ez áll. (remélem jól idézem) "Ha ezt az üzenetet megmutatja a rendőrségnek, meghal egy kétgyermekes anyuka, ha nem szól senkinek, akkor egy olyan nőt ölök meg, akinek senkije nincs és így senkinek nem fog hiányozni. A választás a magáé." Innentől kezdődnek a bonyodalmak. Te mit csinálnál? Mindenképpen közrejátszol egy ember halálában. Nehéz döntések elé sodor egy iylen üzi. Fel is forgatja a főszereplő életét. Nagyon jó, fordulatokkal teli, gondolkodós történet. Ugyanakkor nagyon könnyen olvasható. Ezt is csak ajánlani tudom.
Langolierek
A könyv alapján készült film címe így fest: Langolierek: az idő fogságában
Röviden csak, mert mennem kell. Repülőn utaznak, majd mikor a szunyókálásból néhányan felébrednek, rájönnek hogy csak néhányan maradtak. Az utasok, a személyzet, majdnem mindenki eltűnt. Mi lett velük? Mi lett az életben maradottakkal? Ők valahogyan az idő fogságába kerültek. Többet nem árulok el, emrt az már spoiler lenne. Nagyon jó történet, ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek.
Titkos ablak, titkos kert
Stephen Kingtől azért én ennél többet várok, vártam és többet is szoktam kapni. Ez egy nagyon gyorsan felejthető történet. Semmi nincs, ami úgy igazából megfogott volna benne. Én inkább azt ajánlom, hogy nézzétek meg a regény alapján készült filmet. Ezt a történetet nem élveztem. De hát van ilyen.
Mindenkinek jó olvasást