HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlj egy jó könyvet! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlj egy jó könyvet!

#741 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 28. 23:36

Gondolom senki sem fog meglepődni a könyvajánlómon.Kép

Gus Hansen: Nyílt lapokkal

Kép

A könyv a 2007-es Aussie Millions versenyt mutatja be a nyertes Gus [font=" arial, sans-serif; line-height: normal; font-size: small" class="Apple-style-span"]"the great dane" Hansen szemszögéből az első 5 7-től az utolsó A A-ig. Érdekessége a könyvnek hogy aki kicsit is olvsagatott a témában és az alap stratégiákkal tisztában van az meg fog lepődni hogy milyen lapokkal képes játszani Gus. Aztán a könyv végén egy statisztikában kifejti hogy mit is takar ez az "őrült" játékmodor. No de nem akarom lelőni a poént előre. Nekem az egyik kedvenc könyvem mert nem száraz tankönyv hanem egy profi gondolataival lehet megismerkedni.[/font]

#742 Felhasználó inaktív   K2 The Highest 

• Őstag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 02. 28. 23:37

Idézet

Idézet

Ma olvastam el kb 50-edjére R. Lee Byers: Vampire: Rosszabb a halálnál című könyvét!
A klánregényeket olvastad már?
Sajnos nem...De mindíg is vonzott ez a "világ"...Remélem valamikor majd sikerül megszerezni pár ilyen ilyen művet, de nem szeretnék ellentmondásokba ütközni...Azaz, hogy az egyik könyvben ez van, a másikban pedig az...Ilyet nem akarok...
RiG:
Mobo: ASUS P5KPL-AM-In-Roem-Si
CPU: Core 2 Quad Q9550 Stock 2.8Ghz 12Mb cache 1333MhZ
VGA: Gigabyte GTX550Ti Oc 1GB GDDR5 + ASUS GTX 260 [Just in Case]
RAM: Kinston 4GB DDR2 800MhZ
HDD: 2TB Samsung & 250GB Maxtor

Kép

#743 Felhasználó inaktív   Ragnarök 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 28. 23:42

Idézet

Idézet

Idézet

Ma olvastam el kb 50-edjére R. Lee Byers: Vampire: Rosszabb a halálnál című könyvét!
A klánregényeket olvastad már?
Sajnos nem...De mindíg is vonzott ez a "világ"...Remélem valamikor majd sikerül megszerezni pár ilyen ilyen művet, de nem szeretnék ellentmondásokba ütközni...Azaz, hogy az egyik könyvben ez van, a másikban pedig az...Ilyet nem akarok...

A klányregények összefüggő történetet alkotnak azt hiszem. Az 1. regény a Tordeador klánt mutatja be Stewart Wieck írásában. Az összesen 13 regényt amúgy 4 vagy 5 író írta de abszolút hasonló stílusban.

Egy kis ízelítő az 1. regényből:
A leghosszabb nap, az örök éjszaka Tizenhárom Vértestvér klán vámpírjai irányítják titokban az emberi eseményeket. Közülük a Toreadorokra élvhajászként tekintenek. Ők ezt el is fogadják, minthogy a szépség, főleg a sajátjuk, megőrzése a fő céljuk. De nem minden Toreadort ilyen könnyű beskatulyázni. Az elbűvölő Victoria Ash, Atlanta híres szépművészeti múzeumát választja cselszövése színhelyéül, hogy a város irányítását átvegye. És noha a szobrász Leopold egyetlen célja műveinek tökéletesíté...

Kép

#744 Felhasználó inaktív   Harkat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:00

Ez a Villámtolvaj – Percy Jackson és az Olimposziak könyv változata milyen? Gondolom gyerek könyv, ha egy 12 éves srác a főszereplő. Csak kérdés, van-e olyan jó, mint a Harry Potter mondjuk, vagy erre ne is számítsak, mert ez még inkább gyerekesebb regény? Bár engem inkább a mitológia része érdekelne, csak félek, nagyon sok baromságot olvasnék. Esetleg valaki olvasta már?

#745 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 07:29

Idézet

Ez a Villámtolvaj – Percy Jackson és az Olimposziak könyv változata milyen? Gondolom gyerek könyv, ha egy 12 éves srác a főszereplő. Csak kérdés, van-e olyan jó, mint a Harry Potter mondjuk, vagy erre ne is számítsak, mert ez még inkább gyerekesebb regény? Bár engem inkább a mitológia része érdekelne, csak félek, nagyon sok baromságot olvasnék. Esetleg valaki olvasta már?
Pár oldalt olvastam belőle így igazán nem tudom megítélni, de mindenesetre nem azrt hagytam abba, mert hogy ne tetszett volna. Nagyon könnyen olvasható, a főhős fiatalsága nem zavaró. Ha tetszette a Harry Potter valószínűleg ez is tetszeni fog.

#746 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 07. 20:00

Kéne egy kis segítség, biolencse, vagy bárki aki tapasztalt ezügyben:
Nos elolvastam a Préda című AvP könyvet, és arra szeretnék kilyukadni hogy mivel folytassam. Más oldalakon azt írták az Őrjöngő halállal, viszont az nem AvP, hanem sima Aliens könyv. Másképpen pedig azt írták hogy a Háború a közvetlen folytatása a Prédának.

Ha már az a topik neve hogy ajánljak könyvet, akkor a Prédát mondanám. Szinte hibátlan könyv, bár voltak olyan részek amik még homályosak. (majd másodszorra) A végén majdnem kicsordult a könnyem, de nem spoilerezek! Egyszerűen kötelező olvasmány.

#747 Felhasználó inaktív   Crysisman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 20:03

Idézet

Nos elolvastam a Préda című AvP könyvet, és arra szeretnék kilyukadni hogy mivel folytassam. Más oldalakon azt írták az Őrjöngő halállal, viszont az nem AvP, hanem sima Aliens könyv. Másképpen pedig azt írták hogy a Háború a közvetlen folytatása a Prédának.

Ha már az a topik neve hogy ajánljak könyvet, akkor a Prédát mondanám. Szinte hibátlan könyv, bár voltak olyan részek amik még homályosak. (majd másodszorra) A végén majdnem kicsordult a könnyem, de nem spoilerezek! Egyszerűen kötelező olvasmány.
valóban a háború a folytatása. és a történet lezárása a vadászok bolygója,de sajnos ezt már nem Steve Perry írta és ez meg is látszik rajta. az Őrjöngő halál elvileg párhuzamos a prédával..sajnos ez az egy könyv még nincs meg.

#748 Felhasználó inaktív   megalonagyix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 07. 20:06

Idézet

Idézet

valóban a háború a folytatása. és a történet lezárása a vadászok bolygója,de sajnos ezt már nem Steve Perry írta és ez meg is látszik rajta. az Őrjöngő halál elvileg párhuzamos a prédával..sajnos ez az egy könyv még nincs meg.
ok kösz! csak mert a Vadászok bolygójával folytattam naiv módon, - mert az jelent meg előbb, de ezekszerint fail nekem.

#749 Felhasználó inaktív   The FreeMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 22:02

Még a múlt héten jutottam hozzá évek múltán George Orwell mondhatom klasszikusához az 1984-hez. Sokat hallottam róla, főleg sci-fi téren - pedig inkább dráma - és tavaly láttam az 1984-ben készült filmet is. De. Érdekelt a könyv, hisz az mindig jobb. Nos, ennél a műnél s igazolódott, bár a film hűen követi sok dolgot vásznon nem lehet bemutatni. Orwell sötét jövőkép Óceániáról, a Pártról, Nagy Testvérről és a létrehozott társadalmi rendszerről... leírhatatlan. Egyszerre zseniális - mint regény - és borzasztó.
Ajánlom mindenkinek, bár lehet én vagyok lemaradva eme mű ismeretéből.
A háború: béke
A szabadság: szolgaság
A tudatlanság: erő

#750 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 10:33

Frederik Pohl Átjáró sorozat (4 könyv).

Ez egy sci-fi sorozat, főleg az első része tetszett igazán. Sokat nem akarok eláurlni a sorozatról, mindenesetre sok hasonlóság van a könyv és a Mass Effect alaptörténete között, csak az olvassa tovább aki már olvasta vagy egyébként nem is szeretné elolvasni.

Szóval SPOILER:
Először is az emberek találnak egy titokzatos átjárót amit egy idegen faj hagyott hátra. Ez az idegen faj eltűnz, nem tudni mi lett velük. Az átjáró segítségével több világot tudnak meglátogatni az onnan induló automatikus űrhajóknak hála. Később kiderül, hogy az Átjáró építói a hicsik, egy ősi faj elől menekült el. Az ősifaj folyamatosan figyeli az univerzumot és ha úgy találják, hogy túl fejlettek lettek a fajok akkor egyszerűen előjönnek és eltörlik az összes fejlett civilizációt. A hicsik megijjednek ezért a galaxys közepére mennekülnek, ahol feketelyukkal veszik körbe magukat egyrészt, hogy védve legyenek, másrészt, hogy lassabban teljen az idő. Az emberek meglepetés szerű gyors fejlődése miatt azonban elő kell bújniuk. A hicsik és az emberek végül közösen fognak fellépni az ősifaj ellen.
Kár hogy nem emlékszem már a végére.
Szóval csak nekem tűnik úgy, hogy a Mass Effect sokat merített a könyvekből? Nem mintha baj lenne.

#751 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 08. 15:26

Idézet

Délután leírom pontosan, mi miután köüvetkezik, mert ez nem olyan egyszerű.
biolencse
Get your Portable ID!

Bögyös krampuszlányok hada vigyen a pokolba és örökre boldog leszek. XD

#752 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 16:21

Idézet

Idézet

Idézet

ok kösz! csak mert a Vadászok bolygójával folytattam naiv módon, - mert az jelent meg előbb, de ezekszerint fail nekem.
a préda az első, a vadászok bolygója a második, a háború a harmadik rész, annyi a lényeg h az őrjöngő halált a háború előtt olvasd el, az első két részhez nincs köze.
Victoria Concordia Crescit
http://www.last.fm/user/faszomatazt
"Nem hallgatok Aurórát, mert bassza az aurámat"
én ráébresztelek arra, hogy mit sem ér a bagázsod
ha este haza térve látod, hogy felkúrva a lakásod
én ebbe nőttem fel, de azt hittem hogy tiszta

#753 Felhasználó inaktív   Crysisman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 16:33

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

a préda az első, a vadászok bolygója a második, a háború a harmadik rész, annyi a lényeg h az őrjöngő halált a háború előtt olvasd el, az első két részhez nincs köze.
akkor most a gyengébbek kedvéért leveszem az én példányaimat a polcról. nos a Préda című remekmű borítójára rávan írva hogy a: "háború előzménye" és most megnézem a Vadászok Bolygóját, amire az van ráírva: "a háború folytatása"
és ha netán elolvastad volna rájönnél hogy ez a logikai sorrend is.

#754 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 17:11

oké nagymenő, akkor az eredetileg, angol nyelven 1994-ben megjelent Vadászok Bolygója az 1999-ben megjelent Háború folytatása?
A borítókkal meg vmi kavarás lehet:

Ennek a kiadásnak a borítójára jól láthatóan az van írva h a Préda folytatása.
Kép

Egy másik kiadásnak ez a borítója, ha jól gondolom ez van meg neked:
Kép
Erre viszont már az van írva h a Háború folytatása.

#755 Felhasználó inaktív   Harkat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 17:14

Ezt úgy tudom, azért van, mert a boritót eredetileg nem így tervezték, azokat utólag variálták meg. De időrendben, A Préda, majd Háború, és végül A Vadászok bolygója van. És a Háború, meg az Őrjöngő halál közt az a közös, hogy az Őrjöngő halálból kerül át pár ember a Háborúba.

Szerk. :
Találtam egy ilyet

#756 Felhasználó inaktív   SLi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 08. 17:40

Idézet

Ezt úgy tudom, azért van, mert a boritót eredetileg nem így tervezték, azokat utólag variálták meg. De időrendben, A Préda, majd Háború, és végül A Vadászok bolygója van. És a Háború, meg az Őrjöngő halál közt az a közös, hogy az Őrjöngő halálból kerül át pár ember a Háborúba.

Szerk. :
Találtam egy ilyet
érdekes
Akkor szerintem az lehet h mivel ugyanaz írta a Prédát(1994) és a Háborút (1999) egyszerűen nem vette figyelembe a Vadászok Bolygóját (1994) amikor a háborút írta. Az nehezen elképzelhető szerintem h 5 évvel egy könyv megjelenése előtt már meg írták volna a folytatását.
Ami érdekes még h a Vadászok Bolygója ismertetőjében azt írják Noguchi 2 évet élt a Predatorok között, a Háború ismertetőjében viszont azt h 1 évet.

#757 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 08. 21:27

Úgy látom az én hozzászólásomra itt már nincs szükség :Đ Annyit azért mondok, hogy ezeket a könyveket érdemes elolvasni, mert jók nagyon.
biolencse
Get your Portable ID!

#758 Felhasználó inaktív   Icabod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 18:21

Láttam a Viharsziget című filmet.És szeretném megkérdezni hogy valaki a könyvet olvasta-e?Mert szeretném megvenni és valaki ha olvasta monjon róla egy-két dolgot mármint a könyvről.
,,A halálod még nem bizonyítja, hogy éltél.''

#759 Felhasználó inaktív   biolencse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 12. 10:33

Idézet

Láttam a Viharsziget című filmet.És szeretném megkérdezni hogy valaki a könyvet olvasta-e?Mert szeretném megvenni és valaki ha olvasta monjon róla egy-két dolgot mármint a könyvről.
Nézz utána, hogy a filmet a könyv alapján készítették, vagy fordítva. Abban az esetben minden bizonnyal jobb a könyv, ha az alapján készült a film. Fordított esetben nem hiszem, hogy kiugróan nagy élményt jelentene a filmhez képest. És ha megfogadsz egy tanácsot. Ha érdekel egy történet, először a könyvet olvasd el, már ha létezik belőle könyv változat is, és csak aztán nézd meg a filmet. Úgy azért sokkal jobb. Én mondjuk, ha elolvasok egy könyvet és tetszik, utána nem nézem meg a belőle készült filmet, mert lerombolná azt az elképzelt világot, történést, amit a nyomtatott változat adott.
biolencse
Get your Portable ID!

#760 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 03. 12. 12:55

Aliens 4: 1. Rész Idegenek a Földön- rohadt jó minden ALien fan-nak kötelező.
Aliens 4: 2. rész: Lidéces utazás - ez is ugyan olyan jó de itt bontakozik ki igazán a cselekmény.
Aliens 4: 3. rész : a nevére nem emlékszem de tudom hogy rohadt jó :Đ

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.