Idézet
Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii
Elküldve: 2006. 12. 22. 20:56
Elküldve: 2006. 12. 22. 21:27
Idézet
az x-be már beletanultak rendsen programoznia fejlesztök.mind az epicnél biovare vagy éppen nemrég néztem egy halo3 fejlesztöi háttre és minden fejlsztö azt nyilatkozta hogy csak eccer kell megtalálni az aranyutat utána gyakorlatilag bárm kisajtolhato a gépböl.és ez igy is van ma.vizsont mostha megnézed 2év kellet az x-enk hogy elkezdjen igazi nextgen játékokkal elöálni.nos amost megjelnt ps3 viszonta mind akét platformra megjelnt gamek közül simán hozza azta szinvonalt megjelnésekor amire az x-nél 1-2 évet kellet várni.
mert ha megnézed aps3 nyitocimeit és azx nyitocimeit azért van különbséga cod2 és a resistence köött.nem is kicsi.vagya ps3-s oblivion és az x-es között.
magyarán a ps3 nyitocmei legalább olyan jol vagy jobban néznek ki mint az x nyitás utáni két évi gamek.
és pár év mulva bezony mikor majd megtalálják az ugynevzett középutat aps3-hoza fejlesztök bizoyn megfog látszania különbség.ha nem is durván de szebbek lesznekaps3-s gamek mert eröseeb hardverböl többet leht kihozni.ez van.
Elküldve: 2006. 12. 22. 21:33
Idézet
Idézet
az x-be már beletanultak rendsen programoznia fejlesztök.mind az epicnél biovare vagy éppen nemrég néztem egy halo3 fejlesztöi háttre és minden fejlsztö azt nyilatkozta hogy csak eccer kell megtalálni az aranyutat utána gyakorlatilag bárm kisajtolhato a gépböl.és ez igy is van ma.vizsont mostha megnézed 2év kellet az x-enk hogy elkezdjen igazi nextgen játékokkal elöálni.nos amost megjelnt ps3 viszonta mind akét platformra megjelnt gamek közül simán hozza azta szinvonalt megjelnésekor amire az x-nél 1-2 évet kellet várni.
mert ha megnézed aps3 nyitocimeit és azx nyitocimeit azért van különbséga cod2 és a resistence köött.nem is kicsi.vagya ps3-s oblivion és az x-es között.
magyarán a ps3 nyitocmei legalább olyan jol vagy jobban néznek ki mint az x nyitás utáni két évi gamek.
és pár év mulva bezony mikor majd megtalálják az ugynevzett középutat aps3-hoza fejlesztök bizoyn megfog látszania különbség.ha nem is durván de szebbek lesznekaps3-s gamek mert eröseeb hardverböl többet leht kihozni.ez van.
Elküldve: 2006. 12. 22. 22:43
Idézet
Idézet
Elküldve: 2006. 12. 23. 11:58
Olvasgattam itt a hsz-eket és reagálnák pár mondatban.
Elöljáróban annyit, hogy programozó vagyok és jelenleg egy
autós projecten dolgozom egy csapattal direct x és physX rendszerekben.
Xbox 360:
+már kapható mindenütt/tesztelhető
+létezik rá komoly fejlesztői környezet és framework ingyen ami speciálisan támogatja ezt a platformot
+szinte mindenki direcX-ben fejleszt, hobbi és tanulási célra ingyenesen lehet rá fejleszteni, komoly célra egy jelképes összegért
-a physX engine sajnos még licenszes rá
-nem lehet bővíteni és e miatt a directx 10-ről is lemaradt
ps3:
+a cell processzor igen erős
+a blue ray technika a jövő
+a physX engine-el ingyenesen lehet fejleszteni rá
-nem nagyon lehet kapni/tesztelni
-hiába a cell processzor, nincsen rá komoly fejlesztői eszköz + framework kombó ami kihasználná
-ezt se lehet bővíteni
-manapság senki se fejleszt open GL-ben
pc:
+dinamikusan fejlődik, már van 4 magos processzor és directX 10-es VGA kártya, a memóriát és minden elemet lehet bővíteni
+létezik rá komoly fejlesztői eszköz és framework amivel keresztben lehet erre és xbox-ra is fejleszteni ingyenesen
+physX engine ingyenes rá
-jelengleg még dárga lenne egy konzol szintű gépet összerakni, de ez később változni fog
A physX fejlesztői szemmel egy fizikai api, amit egy virtuális gép
futtat az adott platformnak/processzornak megfelelően optimalizáltan. A PPU kártyának akkor van értelme, ha valaki
HW specifikus effektet ír (pl ruha fizika), de akkor is csak pár % a sebesség növekedés. Több magos procinál sok értelme nincs.
Összehasonlítva sebességben egyenlőre mindent ver PPU kártya nélkül is!
Annó egy kis repcsis játékot amiga-ra assembly-ben ki lehetett kínlódni 4-5 év alatt. Manapság viszont már egy
üres ablakhoz is többet kéne programozni. Ergó megnőttek elég szépen itt az igények és HW-k.
Egyre inkább a c# és a .net kezd elterjedni. c# nyelven programszinten van lehetőség a multithreading-re és egyéb nyalánkságokra.
Nagyon nem mindegy, hogy egy engine-t 3 hét, vagy 3 év alatt ír meg valaki.
Az idő pénz és ezt a fejlesztői cégek is jól tudják. Ez mind az x felé húzást mutatja egyértelműen.
Na ennyi voltam.
Elküldve: 2006. 12. 23. 16:32
Idézet
Xbox 360:
+létezik rá komoly fejlesztői környezet és framework ingyen ami speciálisan támogatja ezt a platformot
+szinte mindenki direcX-ben fejleszt, hobbi és tanulási célra ingyenesen lehet rá fejleszteni, komoly célra egy jelképes összegért
ps3:
-hiába a cell processzor, nincsen rá komoly fejlesztői eszköz + framework kombó ami kihasználná
-ezt se lehet bővíteni
pc:
+dinamikusan fejlődik, már van 4 magos processzor és directX 10-es VGA kártya, a memóriát és minden elemet lehet bővíteni
+létezik rá komoly fejlesztői eszköz és framework amivel keresztben lehet erre és xbox-ra is fejleszteni ingyenesen
-jelengleg még dárga lenne egy konzol szintű gépet összerakni, de ez később változni fog
futtat az adott platformnak/processzornak megfelelően optimalizáltan. A PPU kártyának akkor van értelme, ha valaki
HW specifikus effektet ír (pl ruha fizika), de akkor is csak pár % a sebesség növekedés. Több magos procinál sok értelme nincs.
Annó egy kis repcsis játékot amiga-ra assembly-ben ki lehetett kínlódni 4-5 év alatt. Manapság viszont már egy
üres ablakhoz is többet kéne programozni. Ergó megnőttek elég szépen itt az igények és HW-k.
Egyre inkább a c# és a .net kezd elterjedni. c# nyelven programszinten van lehetőség a multithreading-re és egyéb nyalánkságokra.
Az idő pénz és ezt a fejlesztői cégek is jól tudják. Ez mind az x felé húzást mutatja egyértelműen.
Na ennyi voltam.
A ps3-fanoknak ez nem valami jó hír hogy a fejlesztők nem szeretik.
De akkor a sony miért erőlteti? Mármint nem a gépet hanem az open gl-t.
Ja és mi az a ppu kártya???
Elküldve: 2006. 12. 28. 09:29
Idézet
Xbox 360:
ps3:
-ezt se lehet bővíteni
pc:
Na ennyi voltam.
TORRES,TORRES,
You'll never walk alone it said,
TORRES,TORRES,
We got the lad from sunny Spain,
he gets get the ball he'll score again
FERNANDO TORES IS LIVERPOOL'S NUMBER 9"
Elküldve: 2006. 12. 28. 10:30
Idézet
A ps3-fanoknak ez nem valami jó hír hogy a fejlesztők nem szeretik.
De akkor a sony miért erőlteti? Mármint nem a gépet hanem az open gl-t.
Ja és mi az a ppu kártya???
#549 Guest__*
Elküldve: 2006. 12. 28. 10:44
Elküldve: 2006. 12. 28. 12:05
Idézet
Elküldve: 2006. 12. 29. 00:24
Úgy látom itt én vagyok az egyedüli akinek a ps3 jön be jobban igaz én nem értek annyira hozzá. Én csak élvezni szeretném!!!
Nemis értem sok hozzá szólásotokat arrol hogy a ps3 cell proci nagyon komoly de elő elő hoztok olyan teszteket ahol mindig a Box győz minden téren!?
Én azt hittem egetverő különbség nem lessz a kettő között
(de láttam neten játék képeket ps3 ból és nagyon csunya volt! A mostani PC-m szebben muzsikál)
És mi az ami engem nagyon megfogott a ps3-ban?!?
Álítólag nagyon halk ám! és lessz rá final fantasi
Elküldve: 2006. 12. 29. 00:54
Ugy ált a dolog ,hogy PS3 helyett mégicsak Boxot veszek de ami nagyon megijesztett a DirectX-10!!!
Úgy halottam hogy egy két faja game azért nem jön boxra mert nem tudja a directX10! Na puff neki ez nem hangzik jól mi? Most akkor Box
És egyébként abban mennyi az igazság hogy PS3 a maga 500$ jával is súlyossan gyártási ár alatt adják ? Akkor csak jóminőségű cumó van benne ha enyi csak az elő állítás nem?
Elküldve: 2006. 12. 29. 07:35
az xbox 360 az több mint konzol mert az 1 szintteel feljebb van
a nintendo wii az egy viszonylag virtualizált játék
énnekem ez a véleményem
Elküldve: 2006. 12. 29. 20:34
Idézet
az xbox 360 az több mint konzol mert az 1 szintteel feljebb van
a nintendo wii az egy viszonylag virtualizált játék
énnekem ez a véleményem
Mivan egy egészséges betű nincs abban amit írtál! Miaz hogy Box tőbb mint egy konzol 1 szintel feljebb milyen szintel és miért is tőbb ?
Ha már több akkor PS3 az sokkkal inkább több mint egy konzol mert sokat gyurtak rá hogy multi center legyen (ugytünik meg is szívták)
És hogy melyik a jóbb mint konzol az még szerintem mindenkinek talány márcsak azért is mert egy két gagyi prorammal elkövetett teszten és száraz adatokon kívül más nem sok került elénk a PS3-ból Boxot meg tudjuk hogy nagyon faja
De én még mindig érzek valami tutit a PS3 ban (igaz venni nem fogok mert tuti drága) de a másik tuti a cumó ami benne van szerintem még sokminden kihozható belölle.
Elküldve: 2006. 12. 29. 21:28
se több se kevesebb
Elküldve: 2006. 12. 29. 22:25
Idézet
se több se kevesebb
PS3 Digitális fénykép album és rendező bármely digitális fénképezőröl telefonrol könyen leszedi a fotokat és több mappába rendezi maj slide sokban levetíti
MP3 és egy rakás mmás formátumú zenét 7.1 ben mitom én mijen jó minőségben lejátszik szóval király zenegép is ezenkívül egy tesztben egy 50000Ft-házimozi rendszerrel vetélkedett és nem igazán maradtt alul még a pizzát is lejátsza HD 1080p szuper mega atom minőségben
Net hozzáférést biztosít Wifi van benne meg 3in 1 kártya olvasó és még mitom én micsoda Nemtudom holér véget a konzol fogalma de ez így már több mint egy egyszerű konzol nem?
Elküldve: 2006. 12. 29. 23:23
Idézet
Xbox 360:
ps3:
-ezt se lehet bővíteni
pc:
Na ennyi voltam.
ezért fura nekem a sok hajmeresztő vita 2 gép között, és jóhogy kiakadok, és durván írok, mikor valaki beír ennyit h. a PC-t meg se említsd, mert rühellem, de lehet ez bármely konzol is. Nem az bánt, h. azt fikázza amim van, vagy amit szeretek. éppen az, h. 1 gép miatt 2 ember képes összeugrani, csak mert neki jobban tetszik valami. sokak nem is a valóságban élnek. játszanak egész nap, írják a lökött dolgokat (mert van sok hülyeség is az értelmes hozzászólások mellett), és ilyen topic születik hogy VS., ahelyett hogy és. egymás ellen gépek, amelyekért az ember kiáll, és közben nem veszi észre, h. amíg egy álomvilágot fürkészik, addig a szülei gürcölnek, h. neki jó legyen, a fejlsztők és a nagyok meg meggazdagodnak a gamereken. nem fura? ezeket az embereket hívom fanoknak.
ez egy kisebb elnézést kérek dolog az előző oldalon leírtakért, és magyarázat is próbál lenni. miért mi vagyunk a játékok alá rendelve? nem fordítva kéne lennie?
#558 Guest__*
Elküldve: 2006. 12. 30. 00:19
"a PC-t meg se említsd, mert rühellem"... ez lett abból hogy "a PC-t ne vedd a szádra, mert nem szeretem"? Először azt hittem, hogy rosszul fogalmaztam, és tőlem ered az idézet, de nem. Nálam mindíg is a PC lesz az első helyen. És majd ha kijön a játék amit várok, igenis veszek egy dx10es videókártyát. Nem érdekel, hogy az árából kijönne egy nextgen konzol. Ha szerinted hülyeséget írtam a PSP meg a PS3 összehangolásáról, akkor bocs. Majd pofáncsapkodom a cikk íróját aki belerakta egy PC-magazinba. És csak azért mert valaki hülyeséget mond, még nem kéne lefikázni. Mert mindenki mondd hülyeséget. Te is. És ha jól sejtem mégse játszol egész nap.
Te most akkor kit hívsz fanoknak? Akik vannak olyan hülyék, hogy a fejlesztők munkáját elismerve megfizessenek egy softwaret vagy a fejlesztőket és a nagyokat? Mert ha pl nekem van itt ez a windows, office meg kb 20 játék, akkor már fan vagyok?
Szerintem fannak az számít, aki mondjuk egy énekes vagy színész iránt annyira rajong, hogy az már a nem normális határát súrolja. Site-ot készít neki, stb. Lehet, hogy ez már a PC/konzol területén is elkezdődött, de nem találoztam még ilyennel.
Amúgy meg a vs-el nincs semmi baj szerintem. Jobban hangzik mint az "és"
Elküldve: 2006. 12. 30. 01:49
A fan aki egyértelmű elhatározással kiáll valami mellett annak hibáit jobban elnézi csak pozitívumait emeli ki. Mindebből kifolyólag nem lehetetlen de nehezebb meggyőzni abban hogy amit szeret nem jó. Ebben nincs is semmi probléma a normális pszichéhez abszolult hozzá tartozhat ez a viselkedés forma sőtt néha még talán segíthet is.
A baj akkor kezdődik mikor kialakul a train spting akkor beszélhetünk pszichopatologiás esetről "nem normális" mikor teljessen elveszti a kapcsolatot a valósággal és pl elképzelhetetlennek tartja hogy más ne értsen vele egyet hisz amiben ő hisz csak az az egy lehetséges út ezen a téren teljesen hajthatatlan és nem hogy nem veszi észre a negativumokat hanem pozitívumként fogja fel őket ez a fanatizmus. meglepően sokmindennel kapcsolatban kialakulhat.
Elküldve: 2006. 12. 30. 10:11
Tud ilyet az Xbox360?

Súgó
A téma zárva.