HWSW Informatikai Kerekasztal: Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linux

#61 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:46

Idézet

Idézet

beryl és cedega: vlmi nem gömbölyű a 3d-vel, "fglrxinfo |grep direct rendering" parancsra mit ír ki, illetve nyiss meg egy grafikus konzolt (xterm mondjuk) és onnan indítsd el a beryl-manager alkalmazást, így látni fogod, hogy milyen hibával vált át a backup wm-re. 5.1-el sok ember szív, ezt tudom, nekem pöccre ment, szal nemtom :-D
a winyó meg jó kérdés, hogy miért nem megy, bár ha pqmagic linux swapnak látja az elég rosszul hangzik :D
adatmentés és újraraknám azt a particiót. nem lehet hogy tömörített (dblspace vagy mifax) ntfs partició és R/W módban van beállítva a linux ntfs kezelésre? bár nemtom, hogy ilyen hibát okoz-e, de azt tudom, hogy a tömörített ntfs particiókat nagyon nem szereti (írni).
"fglrxinfo |grep direct rendering"-ra azt mondja, hogy: "grep: rendering: No such file or directory" :D

Az az XTermes dolog nem volt teljesen tiszta. (első linux amit látok, tehát úgy tessék engem kezelni :D). Konzolba beírtam hogy xterm, felugrott egy másik ablak, ahova írhattam (ez gondolom jó :D). Na oda mit? Ha azt mondom neki, hogy: "beryl" Akkor azt mondja no composite extension, egyébként semmi nem történik. Gondolom nem azt kéne mondani neki. Tehát? :(

Nem, a partició meg nincs tömörítve. NTFS-3G vagyon használva és egyszer csak ilyen lett.

Nulla ötlet, hogy mit kezdhetnénk 5.1-el? :D

(hogy mennyit rinyálok :Đ)
xterm is egy konzol, szal akkor nyitottál még egy konzolt :D nincs jól belőve, beryl no composite extension elárulja.
nézd meg az "flgrxinfo |grep render"-el. ha ott az ati-ra utaló jelek megleszenek (pl renderer string: ati akármi, az már jónak tűnik :D) akkor az xorg.conf-ba kell a compsoite extension-t true-ra tenned (lenti linken számos leírást találsz, erről is)
ajánlom a beryl-project.org fórumot, nagyon sok leírás van a telepítésre (ati-t eddig 1x raktam, simán ment, de nem nagyon ismerem a buktatóit. olvasd el a leírásokat , úgy tuti menni fog).

ill <a href="https://hup.hu/search/node/ati+beryl">itt</a> magyarul találsz elég sok infót.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#62 Felhasználó inaktív   Utys 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 07. 14:15

Hát a |grep render megmondta hogy Radeon 9600, ami stimmel. Xorg.conf-ba engedélyeztem a compositot. Most az a baja, hogy nem támogatja szerinte a nem kettő hatványa meretű textúrákat...grrr....nézegetem a fórumokat de megoldást azt nem találok rá.

#63 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 18:10

Kinek van véleménye az Ubuntu-ról? A 7.04-et szeretném leszedni és feltelepíteni, sztetek jó lesz? Az UT2004 elmenne rajta, ugye? (a tokján ott van a Linux felirat)
[ZeneTárs] - A zene Mindenkié!

#64 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 19:08

Nem jó ötlet!Bár ha akarod,rakd fel az Ubuntot!
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#65 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:00

Immáron Ubuntu + Beryl párossal jelentkezem boldogan! Soha nem gondoltam volna, h Celeronnal érek még el valamit is, és tessék szebb és gyorsabb a Vista kinézeténél.. a rádugott eszközöket egyből felismerte (gamepad, nyomtató) És miután bebootolt az Ubuntu 5mp után használhatom is. Még egy kicsit szokatlan, főleg a Beryl, de majd megszokom. Egyelőre egy kérdésem van: Hogy lehet beállítani, h a firefox a normál betűkészletet használja? Telepítva van az MSfronts..

#66 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:12

És még annyit, h kell használni (érdemes) vírusírtót? Lejönni lejön, csak nem tud futni, akkor meg kit zavar? Kép

#67 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:05

Idézet

És még annyit, h kell használni (érdemes) vírusírtót? Lejönni lejön, csak nem tud futni, akkor meg kit zavar? Kép
vírusírtót felesleges. ffoxon belül tudod állítani, hogy milyen szövegnél milyen font legyen.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#68 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:40

Idézet

Idézet

vírusírtót felesleges. ffoxon belül tudod állítani, hogy milyen szövegnél milyen font legyen.

Most már mindegy, megint XP van.. Nem voltak normális driverek alá, meglehetett volna oldani valahogy, de azt már programozásnak hívnám.. :Đ Elég stabilnak tűnt amúgy a rendszer.. De azért köszi..Kép

#69 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2007. 07. 19. 11:08

Idézet

Idézet

Idézet

Most már mindegy, megint XP van.. Nem voltak normális driverek alá, meglehetett volna oldani valahogy, de azt már programozásnak hívnám.. :Đ Elég stabilnak tűnt amúgy a rendszer.. De azért köszi..Kép
mihez nem volt drivered?

#70 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 12:39

Az 5.1-et nem sajtolta ki magából, sztereóban ment nagyon halkan és recsegősen. A másik ami kicsit probléma volt az a VGA driver, működni működött, leszedte magának, de én úgy éreztem, h ez lassú. Azért egy 6600 még ha nem is csúcskategória többet tud magából XP alatt. A bluetooth-al is elvoltam, de az most XP alatt se megy! Kép Lehet, h rossz az adapter, nem tudom..

#71 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2007. 07. 22. 13:51

Idézet

Az 5.1-et nem sajtolta ki magából, sztereóban ment nagyon halkan és recsegősen. A másik ami kicsit probléma volt az a VGA driver, működni működött, leszedte magának, de én úgy éreztem, h ez lassú. Azért egy 6600 még ha nem is csúcskategória többet tud magából XP alatt. A bluetooth-al is elvoltam, de az most XP alatt se megy! Kép Lehet, h rossz az adapter, nem tudom..
nemtom, nekem 5.1 és 7.2 vígan megy. nvidia drivert az nvidia oldaláról kell letölteni, mert amit alapból kapsz az egy vesa driver, mint xp-n, azaz lassú. bt nemtom, én csak bedugtam és ment :Đ

#72 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 18:35

Vkinek sikerült Linuxot futtatni egy Wii-n

#73 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 00:41

Hát, azt kell hogy mondjam a Linux tökéletes...komolyan. Ingyenes, biztonságos, nem ír ki hülye rendszerüzeneteket, nem fagy le gyakran ( jó mondjuk ezt már a XP is elmondhatta magáról...néha ), kicsit bonyolultabb, de hát ez nem állhatja az útját az embernek.:Đ

#74 Felhasználó inaktív   NECROSMOKE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 00:43

Idézet

Hát, azt kell hogy mondjam a Linux tökéletes...komolyan. Ingyenes, biztonságos, nem ír ki hülye rendszerüzeneteket, nem fagy le gyakran ( jó mondjuk ezt már a XP is elmondhatta magáról...néha ), kicsit bonyolultabb, de hát ez nem állhatja az útját az embernek.:Đ
Nemtom de én 1 cseppet sem rajongok aLinux-ért,volt párszor dolgom vele de nem vagyok megelégedveKép
PlayStation 3(FAT 80GB )-->>KILLZONE 2 EDITION

Kép

ÉN VAGYOK A LEGKEMÉNYEBB!!! HEHEHEHE(csak vicceltem)
JUST CALL ME-->SMOKE<--
HIÁNYZIK A RÉGI GAMEKAPOCS!!!

#75 Felhasználó inaktív   Aramisz93 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 00:46

Idézet

Idézet

Nemtom de én 1 cseppet sem rajongok aLinux-ért,volt párszor dolgom vele de nem vagyok megelégedveKép
Arról jutott eszembe, hogy indexen van egy szavazás ( Mac VS. Pc , Intel vs. AMD, Firefox vs Explorer...esetleg Opera? stb.):-D

#76 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 08. 25. 17:20

Idézet

a bonyolúltság relatív. ha vlki ms rendszerrel kezdte a pályát, annak bonyolúlt (lehet), ezt nem tagadom. ha unix like renszerrel kezdi vlki az ismerkedést, annak egyszerű és egyértelmű (ellenben a windowsnál van, hogy windows guru sem tudja, hogy mi miért, erre egy jó példám a win vs dhcp/statikus ip cím váltás. nem egy win gurut megkérdeztem, hogy miért van az, hogy van 2 totál egyforma laptopom, minden szoft ua rajta, a noti típusa is ua (nem mintha ez számítana))
az egyiken a windows kéri, hogy indítsam újra, ha statikus ip-ről dinamikusra váltok és vica-versa, ellenben a másik gép nem kéri. van pár msce kvalifikált cimborám, ill az afp fórumán, pc fórumon stb is rákérdeztem, de sehol sem tudtak választ adni (sőt, afp fórumán azt mondták, hogy ilyen nincs, hazudok. csináltam róla egy videót, majd a kolléga sűrű elnézés közepette (elnézést kért, hogy hazugnak nevezett :-D) közölte, hogy lövése nincs, hogy az a win miért kér rebootot ip váltásnál (hozzáteszem egy "mégse" klikk és hibátlan, csak szerettem volna tudni, hogy miért kéri, én már csak ilyen tudálékos vagyok :)).
persze linux ill egyéb rendszerek esetében sem feltétlen egyértelmű, hogy mi okozza az adott hibát, de észrevételem szerint könnyebb kideríteni (kedvencem, pl amikor mondjuk a win update közli, hogy adott frissítést nem tudta telepíteni. ok, de miért nem? legalább egy rohadt hibakód legyen már, de semmi :) ilyenkor jött az, hogy gúgli, ezt a szöveget (nem lehetett telepíteni) kerestem, majd a tucatnyi felmerült tipp közül az egyik működött és ment a frissítés.

#77 Felhasználó inaktív   debidevil10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 18:50

Helló! Feltelepítettem a Suse Linux 11.0-át KDE4-el és nem tudom az ATI 4870-es kártyám driverét feltelepíteni alá. Segítséget előre is köszönöm!!!

#78 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:11

Idézet

Helló! Feltelepítettem a Suse Linux 11.0-át KDE4-el és nem tudom az ATI 4870-es kártyám driverét feltelepíteni alá. Segítséget előre is köszönöm!!!
ati esetén kéz és lábtörést (mármint ami a driver "minőségét" illeti :Đ)

google-> suse ati driver -> első találat.

vagy ha most is suse linuxból vagy, >>> KATT IDE <<<

#79 Felhasználó inaktív   myrtana 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 15:40

Valaki nemtudna Ubuntu Linux 8.10 telepítésében segíteni. A neten sz@rt se találtam.

#80 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2009. 03. 25. 16:28

Idézet

Valaki nemtudna Ubuntu Linux 8.10 telepítésében segíteni. A neten sz@rt se találtam.
írd le, hogy mi nem megy.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.