HWSW Informatikai Kerekasztal: Xbox 360 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (867 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Xbox 360

#1361 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:15

Szerintetek a Core vagy a Premium a jobb?És melyik hány ft?Kép

#1362 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:41

Én a Gólemkonzolnál flasheltettem, de itt van Edge barátunk is aki beválalja neked fele annyiért Kép (2457@citromail.hu) Hát kockázatok... olyanról nem tudok, maximum az hogy állítólag jobban melegszik a gép mert gyorsabban pörgeti a meghajtó a másolt lemezeket, igaz én ezt nem nagyon tapasztaltam. Jah és a flasheléssel elveszted a garanciát. Egyébként maga a flashelés teljesen veszélytelen mert csak a firmwarejét írja át... szal bármikor vissza lehet csinálni eredeti állapotára. Igen megy minden simán, játékokat meg warezról szedek priviben adhatok konkrét tippet... Kép
Core-t soha ne vegyél!!! Én azóta is bánom Kép most a core aszem 70 körül van a premium meg 95 talán... http://www.konzolstudio.hu Úgyis venned kell hozzá memória kártyát, az meg vagy 10 000 ft, akkor már legalább HDD-d legyen. De vásárlással szerintem most érdemes várni mert állítólag jön az újabb változat (HDMI, 120 gb-s vinyó, fekete design, és talán még a hardvere is jobb lesz... szal talán nem melegszik, nem mintha én észlelném a sajátomon de állítólag még mindig akad melegedős gép) meg akkor a core eltűnik, a premium meg a core áráért kerül a boltokba.

#1363 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:47

Idézet

Én a Gólemkonzolnál flasheltettem, de itt van Edge barátunk is aki beválalja neked fele annyiért Kép (2457@citromail.hu) Hát kockázatok... olyanról nem tudok, maximum az hogy állítólag jobban melegszik a gép mert gyorsabban pörgeti a meghajtó a másolt lemezeket, igaz én ezt nem nagyon tapasztaltam. Jah és a flasheléssel elveszted a garanciát. Egyébként maga a flashelés teljesen veszélytelen mert csak a firmwarejét írja át... szal bármikor vissza lehet csinálni eredeti állapotára. Igen megy minden simán, játékokat meg warezról szedek priviben adhatok konkrét tippet... Kép
Core-t soha ne vegyél!!! Én azóta is bánom Kép most a core aszem 70 körül van a premium meg 95 talán... http://www.konzolstudio.hu Úgyis venned kell hozzá memória kártyát, az meg vagy 10 000 ft, akkor már legalább HDD-d legyen. De vásárlással szerintem most érdemes várni mert állítólag jön az újabb változat (HDMI, 120 gb-s vinyó, fekete design, és talán még a hardvere is jobb lesz... szal talán nem melegszik, nem mintha én észlelném a sajátomon de állítólag még mindig akad melegedős gép) meg akkor a core eltűnik, a premium meg a core áráért kerül a boltokba.
Írtam privátban a többit itt: Akkor sztem Premiumot fogok venni, az újra gondolom nem lesz pénzem, 120GB vinyó az újnál? nem csak 20-at akartál írni?

#1364 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:53

Idézet

Idézet

Írtam privátban a többit itt: Akkor sztem Premiumot fogok venni, az újra gondolom nem lesz pénzem, 120GB vinyó az újnál? nem csak 20-at akartál írni?
Én is premiumot fogok venniKép KépKépés a vinyón mi van rajta?? mentések?

#1365 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:03

Idézet

Idézet

Idézet

Sokkal megéri ha premiumot veszek, mert kb 25 ezer a különbség a core és a premium között / de ha külön veszem a corehoz a vinyót / Ár: 26990 Ft/ már is több mint 25.
a vinyón az van rajta amit ráteszel KépKép

#1366 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:14

Idézet

Hali! Milyen tapasztalataitok van az x360-ról? légyszi írjatok többen erreKépKépKépKépKép
Az xbox 360: Hardwere a kapható legnagyobb teljesítmény szerint.
Ugyanakkor a tavaly szeptembertől készült gépek közt sok a hibás.
A legjobb grafika, és a legjtöbb játék... Nem tudok ellene semmit mondani.
A problémák: Melegedés, hibás forrasztás, FLASH hez szét kell szedni, gari elmegy róla. (flash után sem melegszik jobban, nem pörgeti gyorsabban a lemezeket, egy csip melegszik benne jobban, de az csak a lézert vezérli meg a motorokat a meghajtóban. Tekintettel arra hogy másolt lemezt nehezebb olvasni mint préseltet)

Emulátorok és hasonlók nem léteznek xbox360 ra--
Majd idővel lessz, de ps2 emulátor biztosan nem. Sem pc re, sem másra nincsen és nemis létezett ps2 emulátor...

A kockázatok:
HA flashelteted, elmegy a gari...
Hűtés átalakítás(zajos dolog, de hatásos), illetve hűtés csere erőteljesen ajánlott...
Volt egy jobb széria, azok nem melegedtek ennyire...

A gond az, hogy nem lehet előre tudni hogy forrasztási hibás e vagy sem...
Lehet hogy flash után még hetekig megy. Baj nélkül.
ŰAztán mégis feladja a harcot...
Ez flash nélül is megtörténne, csak...akkor lenne gari, így nincsen....
Szal jah... érdekes gép.
Érdemes várni a vásárlással.

#1367 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:19

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Sokkal megéri ha premiumot veszek, mert kb 25 ezer a különbség a core és a premium között / de ha külön veszem a corehoz a vinyót / Ár: 26990 Ft/ már is több mint 25.
a vinyón az van rajta amit ráteszel KépKép
és mit fogok rátenni? ez olyan mint a PC-nél h fel kell tenni a gémet vagy olyan mint a ps h csak be a disc és megy a játék?KépKép

#1368 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 21:39

Csak beteszed a discet és halálra nyúzod a controllert! Kép Kép Egyébként a corehoz még kell memória is, meg a premiumhoz adnak király cuccokat, pl wireless controller. Egyébként tényleg 120 gb-s lesz az új gép Kép

Edge: te milyen dvd-t ajánlassz? Mert volt aki azt mondta hogy tilos verbatimot használni... máshol meg az a király. Én is azt használok... eddig nem volt probléma. Csak egy kicsit hangos, Crackdownnál nagyooon hangos... annál egy kicsit féltem hogy mikor száll szét vagy vmi :Đ Meg te válalsz be hűtés moddolást? Jah és azok az okos dolgok mikor jönnek (EVOX, linux, XBMC)? Mert akkor egyhuzamban megcsinálhatnád nekem légyszi!

Jah és valaki tapasztalta R6 Vegasnál , hogy co-op-ban sokkkal gagyibb a grafikája? Meg nekem egy kicsit a single is.

#1369 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 22:09

A 20GB-s vinyót amit a premiumhoz adnak, azt ráköthetem pc-re és rakhatok rá pl filmet v ilyesmit, és azt azután lejátszhatom 360-on?

#1370 Felhasználó inaktív   Glek 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 22:40

Igen de ahoz kell valami adapter cucc... De össze is kötheted a gépedet a boxal és akkor közvetlenül elérheted a cuccokat.

#1371 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:47

Idézet

Csak beteszed a discet és halálra nyúzod a controllert! Kép Kép Egyébként a corehoz még kell memória is, meg a premiumhoz adnak király cuccokat, pl wireless controller. Egyébként tényleg 120 gb-s lesz az új gép Kép

Edge: te milyen dvd-t ajánlassz? Mert volt aki azt mondta hogy tilos verbatimot használni... máshol meg az a király. Én is azt használok... eddig nem volt probléma. Csak egy kicsit hangos, Crackdownnál nagyooon hangos... annál egy kicsit féltem hogy mikor száll szét vagy vmi :Đ Meg te válalsz be hűtés moddolást? Jah és azok az okos dolgok mikor jönnek (EVOX, linux, XBMC)? Mert akkor egyhuzamban megcsinálhatnád nekem légyszi!

Jah és valaki tapasztalta R6 Vegasnál , hogy co-op-ban sokkkal gagyibb a grafikája? Meg nekem egy kicsit a single is.

Valóban. az Xbox 360 Elite (ez a kódneve a frissített változatnak) csendesebb, jobb halkabb, nem melegszik annyira, és jelenleg tudtunkkal nincsen benne hd-dvd lejátszó, jó esélyét látom hogy a BenQ olvasóval szerelik.

Dvd lemezből 2 típus van amit szeretek, az eggyik a Ricoh +RDL .
A másik, amit használok is (magamnak) a verbatim +RDL.
Amire vigyázok a verba lemezeknél : legalább 4 szeres sebességgel lehessen írni.
Van amit csak 2,4 szeressel lehet, nem annyira jó minőségű mint a 4szeres.

Ami a linuxot illeti... Mát létezik.
De elég furmányosan, és csak nagyon alap funkciókkal.
Azontúl össze kell lennie kötve egy pc vel, soros porton keresztül
Kérdés hol a soros port az xbox360 on? az alaplapon. Ez elvileg egy debug port, nincsen kiépítve.
BE lehet forrasztani, semmi gond.
Másik furmány, hogy nem minden kernel verziónál megy.
A hypervisor alapú védelem sosem engedné hogy soros porton keresztül fogadott parancsokkal operáljon a gép.
Van 2 kernel változat ami hibás.
Nem ellenőrzi a játékok shader file jait, ezek módosíthatóak.
Shader exploit.
Leginkább a King Kong ban használható ki, de potenciálisan több cím is felmerül.

Szóval, a dolog lényege az, hogy meglehetősen problémás.
Azontúl a soros porton csakis és csakis gépi kód mehet át.
Sajnos... más feszültséget használ magas és alacsony jelszintnek mint a pc, ezen is kell kicsit buherálni.

Lényegben a lényeg, hogy az aktív memória tartalmat ki tudjuk lassacskán írni, a flash memória ami a Dashboard ot, vagyis az xbox360 op rendszerét tartalmazza már megtaláltuk, és külső IC prgoramozó segítségével a tartalmával is rendelkezünk.
Önmagában ez nem lenne nagy öröm, elég erősen kódolt anyag.
Vannak feltételezéseink hogy az aktív memóriáb hol lehet az oprendszer, és ott már kódolatlan formában kell hogy legyen.
A kódolt és a kódolatlan forma birtokában a kódolási eljárás kiszámítható.
Csak sok matematika kell hozzá.
Egészbiztosan idővel lessz belőle valami, de kár lenne elkiabálni.
Egyenlőre most minden figyelmem egy gép köti le, úgyfest valami oknál fogva az ELITE előfutára lehet....
Képtelenség volt flashelni, BÁR samsung és ms28 as firmware van rajta, legalábbis a címke szerint.
Külső olvasóval kiszedtem a chip tartalmát, bizarr.... nem is hasonlít az ms28 as firmware hez.
Ezért beszereztem pár csippet, ezek "on the fly" patchelik a firmwaret, ÉS semmi!
Ezek sem bírkóznak meg vele...
Úgyfest ez is újjítás lessz az ELITE ban.

Most ezt a hardwert kell rendesen bevizsgálnom... (sajnos a gép nem az enyém, csak flash re jött hozzám...
Igen meglepő volt hogy képtelen vagyok olvasni/írni a flash memória tartalmát szoftverresen...)

Ha a hardwer elemzés befejeződött, akkor...
jöhet az aktív memória kilistázása, kimentése.
És az összehasonlítás az eredeti kódolt változattal...
Ha minden jó, akkor a digitális aláírás és a hozzátartozó cryptográfiai módszer hamisítható,
vagyis jöhet a DASH HACK :-D ez 99% hogy csip megoldású lessz először... Senem kizárt hogy az alaplapi flash csippek is egyedi kulcsosak. Ez nehezíti, de nem lehetetleníti el a kivitelezést.

HA sikerül elérni, hogy a microsoft féle digitális kulcsot NE figyelje a rendszer, sem az ellenőrző összegeket (vagyis a fájl integritás és eredetiség vizsgálatokat ne végezze) ESETLEG lehet próbálkozni a komolyabb HOME BREW cuccokkal..
Jó eséllyel addígra itt lesz az ELITE, még ahhoz is kell alkalmazkodnunk, nagyon biztos hogy van pár hardwer módosítás is az ELITE ban, amiről gőzünk sem lehet még....

A piaci helyzet:
A premium pack meg fog szünni...(NEM irtam el, a premium fog megszűnni.)
Először csak pár ELITE lessz, mind fekete színben.
Néhány száz, talán.
Ha elfogynak, vagyis van rá érdeklődő, akkor sorozat gyártás lessz, fehér dobozban, de a hardwer ugyanaz lessz.

JÓ hír hogy lessz minden ELITE készüléken HDMI is.
Kíváncsi leszek a többi hardwer különbségre is.
MEG arra hogy hogyan ... tették hidegebbé a berendezést...
Nemtudok róla hogy át tudtak volna állni 65 nm es technikára,
vagy jobb a hűtés kivitelezése (nem elképzelhetetlen, elég töketlen a mostani), vagy kihasználják a túl bőséges erő tartalékot, és lejjebb vesznek órajel ből...
Igazából... ha 3000 mhz n menne minden mag, a memcsik csak 600 on, és a gpu .. 450-475 körül, akkor is egy szinten lenne a ps3 mal...
Akár ez is lehetne megoldás (meglehetősen költség hatékony megoldás), de NEM hiszem hogy ilyenre sor kerülne..
BÁR, a sony ps3 nál siméán megtették...
Nem az előre jelzett órajelen adták ki őket.
szóval baró kíváncsi vagyok.

470-480 dollárra teszem a mindenkori indulási értékét a berendeésnek.

Na, remélem sikerült mindenkit lefárasztani.
Bízzunk benne hogy jók a forrásaink...
(mondjuk... lassan 1 hónapja említettem már hogy lessz xbox360 frissítés..)

#1372 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 03. 22. 07:02

Idézet

Egyenlőre most minden figyelmem egy gép köti le, úgyfest valami oknál fogva az ELITE előfutára lehet....
Képtelenség volt flashelni, BÁR samsung és ms28 as firmware van rajta, legalábbis a címke szerint.
Külső olvasóval kiszedtem a chip tartalmát, bizarr.... nem is hasonlít az ms28 as firmware hez.
Ezért beszereztem pár csippet, ezek "on the fly" patchelik a firmwaret, ÉS semmi!
Ezek sem bírkóznak meg vele...
Úgyfest ez is újjítás lessz az ELITE ban.

Hát ez totál padlóra tett.... még valami jó hír? Kép

Azért a remény száll el utoljára.....KépKépKépKépKépKépKépKép (ámen)

Kép
Kép
Kép

#1373 Felhasználó inaktív   sosyname 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:07

Szal nem lesz premium, akkor a core marad ezen az áron, és az ELite meg lesz mittom 115 ezer :Đ ??

#1374 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 03. 22. 08:40

Idézet

Szal nem lesz premium, akkor a core marad ezen az áron, és az ELite meg lesz mittom 115 ezer :Đ ??
Az gáz. Akkor kincset fog érni egy "biztonsági másolat"-ot is beolvasó permium. Mivel Elite "még" nem flashelhető. (utalok itt Edge korábbi hozzászólására) Kíváncsian várom majd a fejleményeket...hova halad a technika....állítsátok meg, ki akarok szállni!!!! Kép
Kép
Kép
Kép

#1375 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 03. 22. 09:21

Idézet

Idézet

Hali! Milyen tapasztalataitok van az x360-ról? légyszi írjatok többen erreKépKépKépKépKép
Az xbox 360: Hardwere a kapható legnagyobb teljesítmény szerint.
Ugyanakkor a tavaly szeptembertől készült gépek közt sok a hibás.
A legjobb grafika, és a legjtöbb játék... Nem tudok ellene semmit mondani.
A problémák: Melegedés, hibás forrasztás, FLASH hez szét kell szedni, gari elmegy róla. (flash után sem melegszik jobban, nem pörgeti gyorsabban a lemezeket, egy csip melegszik benne jobban, de az csak a lézert vezérli meg a motorokat a meghajtóban. Tekintettel arra hogy másolt lemezt nehezebb olvasni mint préseltet)

Emulátorok és hasonlók nem léteznek xbox360 ra--
Majd idővel lessz, de ps2 emulátor biztosan nem. Sem pc re, sem másra nincsen és nemis létezett ps2 emulátor...

A kockázatok:
HA flashelteted, elmegy a gari...
Hűtés átalakítás(zajos dolog, de hatásos), illetve hűtés csere erőteljesen ajánlott...
Volt egy jobb széria, azok nem melegedtek ennyire...

A gond az, hogy nem lehet előre tudni hogy forrasztási hibás e vagy sem...
Lehet hogy flash után még hetekig megy. Baj nélkül.
ŰAztán mégis feladja a harcot...
Ez flash nélül is megtörténne, csak...akkor lenne gari, így nincsen....
Szal jah... érdekes gép.
Érdemes várni a vásárlással.

PC-re van PS2 emulator,működik is. 1,8 dual core,1GB RAM,X1400 - ezen a gépen próbáltuk a Tekken4-et,és nagyon szaggatott,illetve be volt lassulva. Szóval nem túl jó az emulator,DE VAN!!! Xboxom egyébként van PSX,N64,NES emulator,és ezért érdeklődtem,h hátha van PS2 emu is!

#1376 Felhasználó inaktív   bergkamp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 14:01

nos akkor egy kérdés:)

szerintetek akkor érdemes lesz az új x360-ra lecseréln a mostanit?

#1377 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 15:28

Hát ha van egy kis felesleges pénzed,IGEN!
De én nemvennék újat.Kép

"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#1378 Felhasználó inaktív   Pekferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:03

vki akkor tudja mikor lesz olcsó a premium??KépKép

#1379 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:23

Segítsetek plíz!