HWSW Informatikai Kerekasztal: Xbox 360 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (867 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Xbox 360

#561 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 11. 24. 12:22

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy 1280x720p-ben jobb képminősége van-e az LCD vagy Plazma Tv-nek egy CRT-vel szemben???
Mert a CRT nem tudja a 720p-t nativban! Csak leskálázva tudja megjeleníteni és az nem ugyanaz, mintha az LCD vagy Plazma Tv 1280x720p felbontásán jeleníti meg!
Most nem arra lennék kiváncsi, hogy melyik mit tud, hanem 1280x720p-s felbontással ( ahogy meg tudják jeleníteni az egyes Tv-k ) melyik Tv-n szebb és jobb a képminőség?!
Ebből a lényeg: érdemes-e egy 800 ezer Ft-os Plazmát venni, vagy nem tud annyival többet, hogy ne legyen jó egy HDMI-vel rendelkező 82 cm-es 16:9-es CRT Tv?

Köszi előre is!

#562 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 24. 12:40

Idézet

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy 1280x720p-ben jobb képminősége van-e az LCD vagy Plazma Tv-nek egy CRT-vel szemben???
Mert a CRT nem tudja a 720p-t nativban! Csak leskálázva tudja megjeleníteni és az nem ugyanaz, mintha az LCD vagy Plazma Tv 1280x720p felbontásán jeleníti meg!
Most nem arra lennék kiváncsi, hogy melyik mit tud, hanem 1280x720p-s felbontással ( ahogy meg tudják jeleníteni az egyes Tv-k ) melyik Tv-n szebb és jobb a képminőség?!
Ebből a lényeg: érdemes-e egy 800 ezer Ft-os Plazmát venni, vagy nem tud annyival többet, hogy ne legyen jó egy HDMI-vel rendelkező 82 cm-es 16:9-es CRT Tv?

Köszi előre is!

természetesen jobb a minősége az lcd és a plazma megjelenítőknek.
A megállapításod helyes:
Ez egyben válasz a kérdésedre is.

#563 Guest__*

Elküldve: 2006. 11. 24. 12:59

Tehát, jobban járok, ha LCD Tv-t veszek egy Xbox360-hoz, és nem CRT Tv-t. Ugye jól értelmeztem? Kép
Ha igen, akkor milyen fajtájú és tipusú LCD Tv-t érdemes venni? Fontos a magas Kontraszt -és Fényerő, nameg a kis válaszidő!!!

#564 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 13:28

Idézet

Tehát, jobban járok, ha LCD Tv-t veszek egy Xbox360-hoz, és nem CRT Tv-t. Ugye jól értelmeztem? Kép
Ha igen, akkor milyen fajtájú és tipusú LCD Tv-t érdemes venni? Fontos a magas Kontraszt -és Fényerő, nameg a kis válaszidő!!!
Így van:
"Fontos a magas Kontraszt -és Fényerő, nameg a kis válaszidő!!!"
meghát ugye hogy HD tv legyen, és képpes legyen a 1080 as felbontást fogadni.
De legalább a 720p t.

#565 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 13:39

Idézet

Amúgy sokanaknál látom h zavaró ojkor FPS-ben a controller használata , mivel az X360 szinte 1 interaktiv PC ráköthetsz USB-s egeret , bill-t és müködni fog FPS allatt ez tutti..van rajta 3 USB port van elég hely böven :Đ amugy támogatja az USB-s külsö HDD tárat szal nem nagy problem az se:) mivel szinte 1 hordozható PC-ként szánta nekünk a MS. Pl. nem 13 Giga szabad hely lesz + 60 gigás vinyó hozzátételével hanem mondjuk 73 , és nincs csillagos ára pénzben. Ugyan ijen lesz a PS3 is..Azért adnak hozzá ijen pici vinyót csak ezt nem nagyon hangoztatják:)

Usb port, az rendben van.
De...
http://www.teamxtend...ds/XFPS-360.jpg
ő az embered ha billt és egeret akarsz.
Nem egy usb -> ps/2 átalakító ami a képen van.
Attól sokkal bonyolultabb...
Az egér és a billentyűzet jeleit fordítja le olyanra, mintha a kontroller analóg jele lenne.
Minden játékkal és egyébbel működik, minden billentyűzetet és egeret támogat.
Csakazért mert usb csatlakozó van rajta, nem szükségszerű hogy minden olyan perifériát amit bele lehet dugni támogat is.

Aztán jöjjön az usb hdd...
http://www.xbox-scen...VlEHyYuemkn.php
csak egy link.
A lényeg, valóban használja, de:
"Sadly you cannot play back video files from the HDD, nor any other formats/codecs that aren't already allowed by the 360's dashboard by accessing the "Portable Device" option. The dashboard limits you to viewing photos and playing music."
(a cikkből vágtam ki)
Vagyis:
Sajnos erről nem tudsz video fileokat lejátszani, semmilyen olyan formátumot semamit az x360 nem támogat. Amire jó:
Zenét lehet rajta tárolni, képet lehet rajta tárolni, és megis tudod nézni őket.

Ez lenne a helyzet.

Xbox360 mint hordozható pc? miért?

#566 Guest__*

Elküldve: 2006. 11. 24. 13:42

Tudna valaki olyan LCD Tv-t ajánlani, aminek magas a Kontrasztja -és a Fényereje, de kevés a válaszideje???

#567 Felhasználó inaktív   TOM X 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 13:49

Idézet

Tudna valaki olyan LCD Tv-t ajánlani, aminek magas a Kontrasztja -és a Fényereje, de kevés a válaszideje???
Samsung LE26R51
Amit adsz töbször is visszaadják..ami lopsz többször is visszaveszik!

#568 Felhasználó inaktív   Daks 

• Törzsvendég
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:01

Idézet

Nekem Samsung LE27T51B-m van (termék adatlap), de ajánlhatom még a többi samsung lcd-t is, de az LG és a Philips is ugyanolyan jo. A Sony Bravia is franko, igaz az draga, de van rajta HDMI csatlakozo, ami majd a PS3-hoz kell (Xbox-hoz nem kell). Ha ajánlhatom, akkor olyat nézzél, aminek van VGA csatlakozója, mert akkor azt nem csak TV-zésre és Box-hoz tudod használni, hanem PC-hez is (en is azon gamelek, es nagyon nagy elmeny). 68 centis (26") LG már kapható az Euronics-ban 100ezertől (ezen asszem nincs VGA csati), a Samsung most olyan 150 korül van, a bravia meg 200 fölött.
Kép
Kép

#569 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 18:31

Tudom Edge hogy te jobban vágod a témát mint én 100%-osan egyetértek veled , ha majd tudsz szerezni XFPS-360 cumót , majd lehetöleg ird be ide mer érdekel a cucc :Đ csak kár h még prototipus amire az itt beszerezhetö lesz biztos h nem 2 nap :-D

#570 Felhasználó inaktív   pappi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 00:34

Ha az usb-s egeret bedugom a gépbe akor mennek a játékok az egérrel is? És mindegyik vagy csak fps?
ASUS P5K-C, Intel Core 2 Quad Q6600, EVGA GeForce 8800GTX 768MB, KingMax DDR2 3*1GB 1066MHz, Samsung SyncMaster 2032BW
Meg XBOX360

#571 Felhasználó inaktív   Daks 

• Törzsvendég
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 11. 25. 00:41

Idézet

Ha az usb-s egeret bedugom a gépbe akor mennek a játékok az egérrel is? És mindegyik vagy csak fps?
neeeem, majd lesz hozzá kiegészítő, amivel rá lehet billentyuzetet, egeret és ps2 kontrollert dugni (nem a microsoft gyártja). infó: WP
Kép
Kép

#572 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 08:54

Idézet

Tudom Edge hogy te jobban vágod a témát mint én 100%-osan egyetértek veled , ha majd tudsz szerezni XFPS-360 cumót , majd lehetöleg ird be ide mer érdekel a cucc :Đ csak kár h még prototipus amire az itt beszerezhetö lesz biztos h nem 2 nap :-D

Ne haragudj rám, igazán nem kívántalak bántani.
Valóban még tervezés alatt van az Xfps. (már a prototípusokból került ki pár, de még nem beszerezhető csak úgy...)

Csak arra kívántam rámutatni hogy hogy nem működik usb egérrel és bilentyűzetel az x360, hiába is van neki usb csatlakozása.

Mégegyszer elnézést.

#573 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 19:45

Egyáltalán nem bántottál meg semmi problem nincs:)

Én értem h nem müködik de mind1 idövel ugyis jön ez a kütyü , ottvan az oldalján h Worldwide értékesítése lesz biztos szerény hazánkban is lehet majd kapni remélem :Đ

Amugy én örülök neki h az emberek fáradoznak ijenek készitésével mert ezt csak élményt növel az X-hez:)

#574 Felhasználó inaktív   pappi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 23:31

Na mot őszintén, mert fogalmam sincs!
Melyik a jobb a tv-knél/monitoroknál: a kis válaszidő vagy a nagy válaszidő? És miért?
ASUS P5K-C, Intel Core 2 Quad Q6600, EVGA GeForce 8800GTX 768MB, KingMax DDR2 3*1GB 1066MHz, Samsung SyncMaster 2032BW
Meg XBOX360

#575 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 05:18

Idézet

Na mot őszintén, mert fogalmam sincs!
Melyik a jobb a tv-knél/monitoroknál: a kis válaszidő vagy a nagy válaszidő? És miért?
Üdv , nagyjából elmagyarázom neki mi az , ms (válaszidő/response time)...A Monitor/TV , egyik szinböl a másik szinbe való átváltása minnél kisebb a válaszidö annál gyorsabban végzi a szinváltozásokat pl. tök sötét helyen nyomulsz a gammába semmit nem látsz , hirtelen felkapcsolod pl. a flashlight-ot és 1 szines szobába vagy minden féle szint látsz stb. (csak képzeld) el és a Monitor/TV hány millisecundum allatt végzi el ezt az átváltást..CRT Monitor/TV-nél nincs válaszidö , sajnos csak Plazmá-nál van mer a folyadék kristályoknak idö kell az átforduláshoz 1 másik színre..lényegében igy ennyi , minnél kevesebb a válaszidö annál pöpecebb a cucc , lehetöleg 8 ms-t vegyél Monitornál de akár 4-est is :Đ azok már elég király cuccok:) , sajnos Tv-nél nem tom hogy vannak a válaszidökKép

#576 Felhasználó inaktív   pappi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 08:41

Idézet

De akkor monitorból mért van 16ms meg 26ms mért nem a kicsire törekednek. Amúgy van 2ms-os is és occsó de a 16ms-os meg kurva drága. miért?

Meg XBOX360

#577 Guest__*

Elküldve: 2006. 11. 26. 09:13

Esetleg bedobhatnád ide a 16ms-osat, meg a 2 ms-osat és akkor látnánk, hogy mi a helyzet konkrétan. Ja amúgy csak nálam van az, hogy reggeltől egy ideig tők jól megy az oldal, aztán délutántól meg elkezd belassulni. Este meg már használhatatlan.

#578 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:07

Idézet

Idézet

De akkor monitorból mért van 16ms meg 26ms mért nem a kicsire törekednek. Amúgy van 2ms-os is és occsó de a 16ms-os meg kurva drága. miért?
Páppi , már bocs h igy szólitalak de sztem zsir név ugye nincs harag?:Đ
Hát figy nem minden esetben az alacsony válaszidö tud jobb lenni akartam irni csak reggö irtam és bealudtam :(:D Nah szal : válaszidö lényegében nem számit csak kb. alacsonyabb értéken ha jó (anná gyorsabban dolgozik a szinekkel) de legfontosabb tényezö a felbontás , col , frissités számit , Plazmáknál azért alacsonyabb a frissités (mert kimélik a szemet de képben má nem az igazi CRT-hez képest minnél jobban frissit a monitor annál tisztább képet ad és szemre is kisebb hatással van) , lehet a 16 ms-es azért drágább mert többet tud ezekben mint a 4 ms-es (col , felbontás , frissités) és persze a folyadék kristályok minösége is számit , szerintem ird le a modell számokat , nevüket mijen monitort néztél , és akkor jobban tudok segiteni és persze mennyi a pénztárcád mert tudok neked mondani ojan monitort h TV-ket sztem veri és ha meglátnád mijen képet ad sztem soha többé nem nyulná plazmához :-D és 107 ezer HUF , 21-22col tán , CRT képcsö , 1280x1024-be tán 112hz-es frissités (pontosan nem tudom hirtelen) , max. felbontás 2048x1536 :D szal ez 1 TV-t odaver és olcsóbb:) Samsung moncsi
:DKép Ja és ha játékra veszed a monitort ajánlottabb CRT-t venni vhogy jobb képet ad :D és ez a monitor mint emlitettem szerintem igen jó árban van amit tud :D Szal röviden : Plazma monitor anyukának munkahelyen napi 8 órában dolgozni tökéletes fele annyira nem bántja a szemet..ha játszani akarsz ijesmi akkor inkább vegyél ijesmi monitort persze nem feltétlenül kell pont ugyanezt venni van ettöl olcsóbb kategória is és majdnem ijen jó , de persze nem mondom h ne vegyél plazmát de mondjuk abból 1 jobb fajta igen 70-90 ezer HUF közt van , ezt meg megkapod kb. 107 áfával , szal azé nem mind1:) De te döntöd el :D Ha most lenne pénzem simán vennék 1 ijen samsung moncsit de örülök ha karira összehozok egy X360at:D Ja és szólj h esetleg mijen monitorok kellenek választásban tudok segiteni.)

#579 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:39

Áhh meg is találtam a monitort szerintem ez igen korrekt monitor ettöl jobb CRT nincs a piacon egyenlöre:)

Samsung SyncMaster 1100MB:

Monitor típusa: CRT
Képernyő mérete: 21"
Max. képernyőfrissítés: 80 Hz

21" CRT monitor
Típus: MagicBright
DynaFlat síkképcső
TCO'03
Méret: 21" / 52,5cm
Látható képméret: 20" / 50cm
Képponttávolság: 0,20mm (H)
Maximális képfelület: 406.4×304.8mm
Képfrekvencia - vízszintes: 30-130KHz
Képfrekvencia - függőleges: 50-160Hz
Maximális sávszélesség: 360MHz
Képfelbontás:
Maximális: 2048×1536@80Hz
Ajánlott: 1280×1024@118Hz
Különleges jellemzők: Highlight Zone III, Magic Bright 2
Méretek (szél. x mag, x mély.): 504 x 508 x 492mm
Tömeg 26,1kg
3 év Samsung garancia

Nah 118hz , de fejböl irtam a dolgokat ha van pénzed 100% h ijet vegyél ettöl jobb monitor nem kell , plazmáknak ez mellett a kukában a helyük:)

30208 S1100MB
Samsung 1100MB 21"
Ár:86900 Ft+ÁFA
Br:104280 Ft

www.pcland.hu , ez korrekt hely monitoroknál , olcsó:Đ mármint kinek mi az olcsó:DD

#580 Felhasználó inaktív   nanotek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 16:16

Idézet

Esetleg bedobhatnád ide a 16ms-osat, meg a 2 ms-osat és akkor látnánk, hogy mi a helyzet konkrétan. Ja amúgy csak nálam van az, hogy reggeltől egy ideig tők jól megy az oldal, aztán délutántól meg elkezd belassulni. Este meg már használhatatlan.
szerintem a szerver lassú , biztos sokan töltenek vagy használják egyszerre az oldalt csak ettöl lehet nem mástól:D

Téma megosztása:

• (867 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.