igazából nekem a konqueror a kedvencem, bár az nem csak böngésző. azért szeretem, mert 1 alkalmazásban kezelhetek le mindent, iszonyat rugalmas. ha akarom, 1 klikk és a konqueror átalakul total commander szerű file kezelőre, vagy explorer szerű fájlkezelőre (csak nem gyengén tud többett

), ftp kliens, a drag and drop úgy müxik, ahogy annak mindenhol kéne.
pl imageshack, vagy kepfeltoltes.hu-n így fest a képek feltöltése: behozom az adott image hosting oldalt, nyomok egy ctrl-shift-w kombinációt, erre az ablak tartalmát megfelezi, az ablak felében mondjuk a kepfeltoltes.hu, a másik részben a dokumentumok könyvtáram. kiválasztom a kívánt képet, áthúzom a bal oldali dokumentumok részről a kívánt képet a jobb oldali ablakrészre, ahol ugye a kepfeltoltes.hu van, oszt ennyi. kérdezi, hogy feltöltse-e. picit sem kényelmes

más böngészőn egy ugye úgy fest, hogy behozod az adott oldalt, majd tallóz gomb. ekkor ugye a megnyitás ablakban oda kell kolbászolnod, majd minden egyes új feltöltésnél ue. lépések. itt meg egy huszárvágással áthúzom oszt kész

ráadásul ez csak 1 a számtalan jó megoldások közül (a safari böngésző is a konqueror motorját használja, nevezetesen a khtml engine-t)
sajna windowsra (még!) nincs, de a kde4 idővel teljes portolásra kerül win platformra is (akkor majd megtudjátok, hogy 2008-ban egy desktop-nak hogyan kéne működnie, mi is az a valós drag&drop (pl van hogy billt nem is használok, mert a leg lényegesebb funciókra belőttem az egér gesztusokat, pl az úgymond start menü: kis körkörös mozgás az egérrel, balról jobbra, home könyvtáram megnyitása körkörös mozgás, csak jobbról balra, stb. imádom, ha ilyen szinten testre szabhatom a saját környezetem, utálom, ha valakik a saját, begyöpösödött megoldásait akarják rám erőltetni (ok, legyen egy default, ami a titkárnőknek elegendő, de kérem, had szabjam már totál egyedivé az egészet, úgy, ahogy nekem kézre áll))
hupsz, ez már picit off topic volt, sorry