HWSW Informatikai Kerekasztal: Márkás vs. Noname - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Márkás vs. Noname

#21 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:01

en markas parti vok, azokba bizom, meg semmi se romlott el. asztali dvd-m is van, hazimozival lett veve, samsung 80000er, es akarmennyivel irom a divx-et, mindig joh. de csak 8al szoktam, de a 16nal is joh voltKépamugy meg, divxnel, arra figyeljetek, h ne legyen fullra a lemez. szal a dvd 4500megas, ojan 4000mega legyen rajt. akk nekem is baja van, amikor csutra irom a lemezt, azt nem szereti.

#22 Felhasználó inaktív   Shagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:24

Idézet

Nekem is orion van, szintén 10 E Ft-os. Néha olyat csinál, hogy a film közben megáll egy pár másodpercre, majd folytatódik. Egy film alatt 5-6 alkalommal csinálja. Ez is az írási seb. miatt lehet?
JahKép Nekem minden tutti még ha majnem fullra írom a lemezt akkor is.Eddig a legtöbb 4300 mega volt Kép.De csak 6x osan írok
Gun dont kill people,only people kill people.

#23 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:43

Nekem is van egy házimozi rendszerem ami nem "gagyi", egy Panasonic. Az ára mindegy, de az olyan kényes gép, hogy csak na. A gép előtt kell kicsomagolni a DVD-ét és akkor minden jó lesz. De ha vmi hibát észlel, már nem indít. És még a dvix-et sem játsza.

#24 Felhasználó inaktív   Thunda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 23:41

Háát... Amit ti pc fejlesztésére, asztali dvd lejátszókra költötök, meg később bd-lejátszókra, én azt félreraktam, és vettem nagynehezen egy ps3-at... később jó lesz bd-re, most dvd-re meg játszani... sztem az a minőség, ami 5-10 év múlva is megállja a helyét... SZAL MINŐSÉG!!!:)Ja, meg egy kis számolás: gagyi dvd player 10.000+gagyi konzol 80.000 meg gép ??? sok!Én konzolon játszom és akkor a pc-met csak netezésre meg olyanra használom, amire a konzol nem képes!Bár ahány ember annyi féle igény!!
gamefaqs-on meg thunda hun! Vagy ilyesmi!!

#25 Felhasználó inaktív   Gery8 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 07:52

Hát, ha te mondod, akkor a Commodore-om durván 18 éves, és még tegnap játszottam vele. Akkor az ugyebár márka. Na jó konzolokat felejtsük, nem vagyok érintett. De azt tudom, hogy a világon már kb 1 milliárd windows van, és mindegyik szarKépKépKép.

#26 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 09:14

Ha választanom kéne, akkor inkább a gagyi dvd lejátszó, mert sokkal több formátumot játszik le, meg igénytelenebb is, mint a 110 E Ft-os, csúcs szuper Panasonic házimozim. Ne kérdezzétek miért van ez így...azt mondták, persze utólag, hogy a Panasonic elég kényes a lemezekre.Hát ez igaz, de azért nem bántom, mert király a hangzása....Ja és a 10 E Ft-os lejátszó, ha beszarik, nem bánom, veszek másikat. gagyi dvd= pc memória (az árában, majdnem)...

#27 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 03. 12:58

Ez nállam igazából pénz kérdése. Ha van pénz a márkásabb felé fordulok. Ha meg nincs akkor a noname.
De érthető módon a pénzemért nem akarok szart kapni... ezért a noname-ek között is van különbség. Tehát ami már fullosan gagyi cuccos azért érthető módon senki nem fog pénzt kiadni. Fontos még az addott termékkel kapcsolatos visszhang is. Mert amirő azt halljuk hogy szar az ugye nem akarjuk megveni. Ez persze így van a márkás holmiknál. Pl asszem a Nokiának volt egy nagyon szar szériája... és ahogyan a hír elterjed nem is vitték annyira. Vagy pl az Acer laptop-ok. Az egyik infoboltos ismitől hallottam hogy sok rá a panasz és hogy sokan vitték már vissza két hónap múlva a top-ot.Azt tanácsolta hogy ha mindenféle képpen ilyen lapit akarok venni akkor annak már nagyobb ára van. Pedig úgy vélem hogy azért nem egy kicsi márka név.
Ez volt a műszai cikkes teóriám. Most a ruházati cuccos: Egyértelműen a márkás holmi a nyerő! ( nállam ) Egyértelmű hogy a márkás jobb is egyben. A Converse csukám pl már több mint két éves és még mindig kifogástalan állapotban van, pedig két év alat ez volt rajtam télen nyáron. Ennyi idő alatt kb már az ötödik kínai cipő lenne rajtam. ( tapasztalat. volt idő mikor nem tellett jobbra :Đ ) A levis fekete pólóm pedig már 6 éve megvan és csak most kezdett el fakulni a színe és még mindig nincsen kibolyhosodva. Szal csúcsminőség.

Végszavam: Elegtronikai cikkekből: a márkás nem mindig jobb. Ruházati cuccos: a márka az úr.

#28 Felhasználó inaktív   huszti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 15:21

bundukutyával eggyet értek elektronikai téren.
viszont ruházatiban is, mert volt, mikor hetente (halál komoly) új cipőért mentünk a boltba, aztán meguntuk, és vettünk egy ilyen mittom én milyet 10-ért, 1 éves, és jól bírja...

#29 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 20:48

Nem tudom emlékszik-e valaki a UNIFORM márkára. Ruhákat forgalmazott. Én nem hazudok, 10 éve vettem egy kötött pulcsit ebből a márkából, büdös drágán...de a mai napig hordom a téli szezonba. Ráadásul fekete színű, de egy árnyalat se kopott még belőle. Szerintem is a márkás a minőség a ruhák között. És pl. van egy nike melcsim, ami 5 éves. Az is fekete, de annak sincs semmi baja. A kínai cucc irtó gagyi, de még a szaga is rossz. Nem szabadott volna beengedni ezeket az országba...

#30 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 21:20

Idézet

bundukutyával eggyet értek elektronikai téren.
viszont ruházatiban is, mert volt, mikor hetente (halál komoly) új cipőért mentünk a boltba, aztán meguntuk, és vettünk egy ilyen mittom én milyet 10-ért, 1 éves, és jól bírja...
Nekem van egy china gumi papucsom amit 4 éve vettem,és még mindíg jó!(4év alatt nőtt a lábam vagy 7 centit,de a gumiban az a jó hogy nyúlékony!!)Kép
"Believe the lie" - The X-files

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#31 Felhasználó inaktív   Utys 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 21:26

Az én papucsom is olcsó volt. Meg nem mondom milyen márka, mert az egy hét alatt leesett. Meg van már vagy 6 éve kb. Jól bírja a kis kínai strand papucs a gyűrődést. pedig már erősen lekopott már az alja (jólvanna, nem volt fékem, illetve rossz volt a biciklin és hát meg kell állni valahogy)

#32 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 21:47

Idézet

Az én papucsom is olcsó volt. Meg nem mondom milyen márka, mert az egy hét alatt leesett. Meg van már vagy 6 éve kb. Jól bírja a kis kínai strand papucs a gyűrődést. pedig már erősen lekopott már az alja (jólvanna, nem volt fékem, illetve rossz volt a biciklin és hát meg kell állni valahogy)
Ügye mien jó kis piaci papucsok vannak!

Kérlek nézd meg ezt ---> http://petitionspot....ions/jericho2  és szavazz, hogy Barker mester mihamarabb nekilásson a Jericho 2-nek!

#33 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 07:05

És a világító talpú cipők????Nekem volt egy, de egy hét alatt kiégett az izzója, annyit totyogtam benneKép....

#34 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 04. 08:37

Van hogy a noname jobb van hogy a brand. Általánosságban elmondható hogy jobb a márkás DE! Tudni kell azt hogy a ratyi és ratyi közt is NAGY lehet a különbség. Az a noname a gagyi amit tényleg sufniban gyártanak, legyen az akár ruha akár elektronikai cikk. Ha egy istenhátamögötti kínai faluban ehkoppon lévő árva gyerekek "hegesztik" a cuccot az szar. Viszont! A Kínaiak okosak ám. Majd minden gyáruk (főként a saját tulajdonban lévők, és a külföldieknek kiadottak) munkaidőben a márkásat termeli (pl Panasonic, nike, thorn, ...) de munkaidő után átáll a gyártósor és tök ugyanazt a terméket saját néven gyártja tovább, jelentősen olcsóbban továbbadva azt. Sok olyan termék van ami tök ugyanaz, ugyanott, ugyanazok gyártják mint a márkásat, csak saját néven kerül forgalomba.
Kép
Kép
Kép

#35 Felhasználó inaktív   felegyi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 08:53

Idézet

Van hogy a noname jobb van hogy a brand. Általánosságban elmondható hogy jobb a márkás DE! Tudni kell azt hogy a ratyi és ratyi közt is NAGY lehet a különbség. Az a noname a gagyi amit tényleg sufniban gyártanak, legyen az akár ruha akár elektronikai cikk. Ha egy istenhátamögötti kínai faluban ehkoppon lévő árva gyerekek "hegesztik" a cuccot az szar. Viszont! A Kínaiak okosak ám. Majd minden gyáruk (főként a saját tulajdonban lévők, és a külföldieknek kiadottak) munkaidőben a márkásat termeli (pl Panasonic, nike, thorn, ...) de munkaidő után átáll a gyártósor és tök ugyanazt a terméket saját néven gyártja tovább, jelentősen olcsóbban továbbadva azt. Sok olyan termék van ami tök ugyanaz, ugyanott, ugyanazok gyártják mint a márkásat, csak saját néven kerül forgalomba.
1000x is inkább a Japán cucc mint a kínai!

#36 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 04. 10:19

Idézet

Idézet

1000x is inkább a Japán cucc mint a kínai!
Ja-ja! PS3 japán és nem esik szét olyan gyorsan mint az Xbox360. (Persze lehet hogy nem ezen múlik vagy hogy majdnem egy gyárban gyártják őket)
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#37 Felhasználó inaktív   rafik 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 11:31

Sajna olyan is előfordul, hogy a márkás is gagyi. Amit túl nagy széria számban, tömeg eladásra, kis embereknek adnak, azok szinte mind szar. Főleg az elektronikai cuccok között tapasztaltam. Van egy Samsung tv-nk. Amikor megvettük, másnap visszakellett vinni, mert búgott mint az állat (nem tom miért) és lila+zöld színek jelentek meg a képernyőn. Amire kicserélték, az nem zúg, de sokkal több színben pompázik a képernyője.

#38 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:36

Márkás.Az tovább tart elvileg

#39 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:40

Idézet

Mennyivel tovább?

#40 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:45

Idézet

Idézet

Mennyivel tovább?
Sokkal....pl. egy noname kontroller tönkremehet pár hónap alatt míg az eredeti 10 év után is jó(saját tapasztalat)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó