Elküldve: 2010. 03. 08. 17:38
Éppen egy teljesen fekete rongyba csavarva, úgy hogy csak a szeme látszott ki, az utcán szaladt, de hangtalanul, a sikátorokon keresztül tartott a palota felé.
,,A herceget eddzi a király... Még most el kell intéznem alvás közben, vagy különben úgy is méltó ellenfelem lesz, hogy nem fogom vissza magam..." gondolta magában, majd hamarosan a palota falához ért, amire ugyanolyan nesztelenül felugrott és fölfutott rajta a tetőre. Majd ott a herceg szobája fölé ért, ekkor lemászott, kinyitotta az ablakot, bemászott és becsukta maga után azt. Shido éppen neki háttal aludt, nyaka kilátszott így szinte üvöltözött, hogy ,,döfj belém, döfj belém!". Neko kötelessége is azt diktálta, hogy ezt tegye, ígyhát elővett egy kisebb pengét, majd odasétált Shido-hoz, és fölemelte a kezét, hogy lecsapjon, ám a következő pillanatban egy láthatatlan erő a falhoz csapta. Neko reflexből elhajított három dobókést a célpont felé, ám az gyorsan felugrott, így nem találták el.
-Mióta hideg vízzel kelt az apám, hozzászoktam, hogy ha hideg ér akkor felébredjek... Inkább az ajtón jöjj, az ablakon bejön a szellő. -mondta unott hangon Shido. Nekomimi meglepetten állt egy percig, ám a következő pillanatban előkapott egy lila pengét és földbe szúrta, mire az egy hullámot lőtt ki magából és a szoba falai meg az ajtó lilán fénylettek.
-Mostmár nem jutsz ki innen! -mondta a bérgyilkos, a herceg szemei elkerekedtek a női hangot hallván.
-Valahonnan ismerős vagy... Mind1, ezen nem fogok agyalni éjfélkor, rendezzük le gyorsan...
,,Nem tudja, hogy én vagyok az? Remek... Így talán megmaradhatok a társai bizalmában és a királlyal is végezhetek." mondta magában Neko, majd újabb késeket hajított, amik elől Shido kitért, majd Ő maga termett ott és egy tőrrel szíven akarta szúrni a célpontját, de mivel a herceg félreugrott, csak végigkarcolta.
-Óóó, az istenedet! -Shido lekapta a mellette lévő fegyverállványról a nyílpuskát, majd az ablakhoz ugrott és betöltötte és ,,tüzelt", ámde ellenfele a tőrrel szétvágta a nyilat. ,,Fenébe, több tárggyal kéne támadnom..." gondolta a herceg, majd az éppen optimális vázát lekapta maga mellől, és a gyilkosnak vágta, majd tüzelt, így amikor amaz a vázát lökte félre, a nyíl egyenesen a hasába fúródott. -Ezaz! -mondta örömittasan, ámde nem figyelt a két érkező dobókésre, ami beleállt az egyik kezébe és a mellkasába jobb oldalon. Ettől megtorpant, így a macska odaugorhatott, hogy végső csapást mérjen a tőrrel, ámde az eleinte elhajított három dobókés hirtelen beleállt az oldalába, amíg odanézett a herceg nekilökte a mentális erejével a szemközti falnak és odaszögezte egy nyíllal az egyik vállát, mire Neko odahajította a tőrét, ami az ügyetlen Shido hasába talált bele, így Ő térdre rogyott, ekkor a lány kiakarta húzni a nyilat, ámde egy másik odaszögezte a másik vállát is. Így teljesen tehetetlen volt, ígyhát Shido kihúzta a tőrt magából és odarohant, hogy egyszerűen átszúrja a bérgyilkos nyakát, ámde mikor lecsapott, az eltűnt.
-Micsoda? -lepődött meg Shido, mire ugyanaz a női hang válaszolt a háta mögül:
-Most megmutatom, hogy miért én lettem a királyság legjobb bérgyilkosa... -Shidotoku hátranézett. Ott volt Nekomimi, mostmár az arca nem volt takarásban.
-TE?! -Shido sokkolva volt... -Dehát... Csak kihasználtak... És Teka...
-Nem használtak ki... Én is akartam... Teka meg csak egy hülyegyerek volt, aki megvédett az esetleges tapasztaltabb harcosoktól, akik könnyen lerántották volna a leplet másodszorra is. És most... Pusztulj! -Nekomimi ledobta magáról a rongyokat, szerencsére alatta is volt ruha, két oldalán egy-egy zsák függött, amiket kinyitott... Színültig voltak dobókésekkel. -Acélpokol! -a macska kezei villámgyorsak voltak, Shido az első három-négy kést be is kapta, de aztán menekülőre fogta, de a kések rohama nem sokkal mögötte csapódtak be. Amerre szaladt körbe a szobába, minden összerombolódott a pengék rohamától, jópár kört futott a szobában, egy-egy kés elkapta, majd végül úgy nézett ki a zsák, hogy kiűrült, Neko az utolsó darabot nem dobta el, hanem megfogta azt és előlre szegezte, mivel egy hamarosan a 5x-ére nőtt, a macska pördült vele egyet, így a palota felső emeletének a felét elszelve, az a terület dübörögve magába omlott... Hamarosan a romok közt állt Neko, görnyedt testtartással, teljesen kifáradva. A herceg sehol nem volt.
-Ez az... A küldetés első fele telje- -de nem tudta befejezni a mondatot. Egy nyílvessző keresztüllőtte a tüdejét. Egy csomó vért köhögött fel, térdre esett és elborult. Shido mögűle jött elő. Egyik keze hiányzott, gyengén lóbálta a másikban a nyílpuskát. Nekomimi szemei elé sétált, amelyekből fájdalmas könnyek folytak. -Én... éncsak a... Szüleimet... A szüleimet akartam megbosszulni... -nyöszörögte utolsó erejével.
-A bosszú sosem vezet jóra... Sokat szenvedtél, biztos. Te ennél jobbat érdemeltél volna, de te mégis hátbaszúrtál minket. Pedig segíthettünk volna. -mondta Shido fáradtan, majd elment. Nekomimi ezutána érzései szerint órákat töltött el a földön, pedig percek voltak csak. Érezte ahogy elhagyja az erő, a vértócsa növekedik alatta. Aztán megállt a fájdalmas légzése. A semmiből felbukkant egy hosszú hajú, erősen borostás férfi, gitárral a kezében, zakóban, mellette egy Ibanez erősítő. Elkezdett pengetni, ránézett a holt nőre, és így szólt.
-Én vagyok a Halál... Ezt beszoptad... -és a világ elsötétült.
Eközben egy emelettel lejjebb...
„Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.”