HWSW Informatikai Kerekasztal: Airsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Airsoft

#301 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 13. 16:17

Idézet

No kb fél órával ezelőtt elszenvedtem első két találatomat Toopac jóvoltából.
Egy alap JG G36c, 340fps-el durván 5m távolságból, egy vékony rövidujjún és egy vékony hosszúujjún keresztül saját beleegyezésemmel. Kíváncsiságom kielégítést nyert :Đ
Íme:
egyet vádlira
Kép
egyet hátra
Kép

Mit mondjak.....éreztem :-D
Ez szinte semmiség. Amikor olyat kapsz nyakra hogy vérhólyag lesz utána... na az aszép :) Hogyha olyanod van, gyorsan vakard ki, nehogy megalvadjon benne a vér mert akkor sokára gyógyul. Kép Illetve az is szép szokott lenni amikor bekapsz egy sorozatot és sok ilyen lila pötty van egy kis területen

#302 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 13. 17:59

Idézet

Idézet

Egy alap JG G36c, 340fps-el durván 5m távolságból, egy vékony rövidujjún és egy vékony hosszúujjún keresztül saját beleegyezésemmel. Kíváncsiságom kielégítést nyert :Đ
Íme:
egyet vádlira
Kép
egyet hátra
Kép

Ez szinte semmiség. Amikor olyat kapsz nyakra hogy vérhólyag lesz utána... na az aszép :) Hogyha olyanod van, gyorsan vakard ki, nehogy megalvadjon benne a vér mert akkor sokára gyógyul. Kép Illetve az is szép szokott lenni amikor bekapsz egy sorozatot és sok ilyen lila pötty van egy kis területen
Erre találták ki a Shemagh-ot vagy a sálat! Ne vedd sértésnek, de aki ilyen alap védőfelszerelést nem vesz fel egy airsoft játékban, az vagy nem tudja hogy milyen felszerelések szükségesek, vagy baromi felelőtlen!! Peace

Hello I'm Johnny Cash....

#303 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 02. 13. 18:03

Így van. A tegnapinak amúgy is csak az "érzés" volt a lényege. Odaálltam hogy érezzem...hát éreztem. Nem kértem nyakra, nem kértem sorozatot. Elég volt így is :Đ
Kép
Kép
Kép

#304 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 01:46

Azért bocs, de nyáron nem fogok sálba rohangálni, cskmert félek hogy nyoma marad. Van maszkom, kesztyűm és ennyi. Protektort ne vegyek? Azért szerintem túlzásba sem kell esni, csakmert csíp ha eltalálnak. Sorozatokat pedig csak a pályafutásunk kezdetén lövöldöztünk. Játékokon már csak egyes lövéseket alkalmazunk. Mivelhogy így kevesebb a lila pötty, és kevesebb BB is fogy. Egyébként nem szervezünk tavasszal egy Gamekapocsos airsoft-meccset? Hozznk össze egy nagy bandát és menjünk ki valahova játszani. Vegyük be magunkat egy erdőbe. Bár ez elvileg illegális lenne... Mármint az erdő. Mert ha jól tudom ilyet csak zárt területen lehet játszani.

#305 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 14. 07:26

Hát én inkább leizzadomnám a t.k.met, de én is vennék sálat! Francnak hiányozna egy nyaktalálat.... Persze fiatalság bolondság, tartja a mondás. 15 évvel ezelőtt én sem vettem volna, az biztos :Đ
Kép
Kép
Kép

#306 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 15. 08:06

Idézet

Íme:
egyet vádlira, egyet hátra
Kép Kép
No mára (3 nappal később) a kis lila pontok körül megjelent egy folt. 1cm sugárban sárga, 2cm széltében lila körülötte. Szóval keményem belilult :)
Nemtom hogy milyen lehet 30m-ről zubbonyban találatot kapni, lehet azt már meg sem lehet érezni.... de 5m-ről vékony ruhában elég maradandót okozott :)

Kérdés: miért jobb a hosszúcsövű puska? Való életben gondolom a lövéspontosság. De airsoftban? Mikor amúgy is 50m-körül van a hatótáv, számít az valamit? Mert nekem látványra a rövidebb fegyverek jobban bejönnek. Toopac G36c-je príma! Azonkívül én egy GR16 Light Combot néztem még ki. Ezek tetszenek nekem. No egyelőre még nem tervezem komolyabban a beruházást... ahhoz még kell egy mélyrehatóbb vizsgálódás. Egy biztos: rövidebb fegyóval könnyebb lehet a zár terekben való mozgás... de aki már játszott airsoftot: kinek mi volt a max támadási távolsága? Milyen messziről lehet találtat bevinni? (nem sniperre gondolok, de az is érdekelne)
Kép
Kép
Kép

#307 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 09:21

Idézet

Idézet

Íme:
egyet vádlira, egyet hátra
Kép Kép
No mára (3 nappal később) a kis lila pontok körül megjelent egy folt. 1cm sugárban sárga, 2cm széltében lila körülötte. Szóval keményem belilult :)
Nemtom hogy milyen lehet 30m-ről zubbonyban találatot kapni, lehet azt már meg sem lehet érezni.... de 5m-ről vékony ruhában elég maradandót okozott :)

Kérdés: miért jobb a hosszúcsövű puska? Való életben gondolom a lövéspontosság. De airsoftban? Mikor amúgy is 50m-körül van a hatótáv, számít az valamit? Mert nekem látványra a rövidebb fegyverek jobban bejönnek. Toopac G36c-je príma! Azonkívül én egy GR16 Light Combot néztem még ki. Ezek tetszenek nekem. No egyelőre még nem tervezem komolyabban a beruházást... ahhoz még kell egy mélyrehatóbb vizsgálódás. Egy biztos: rövidebb fegyóval könnyebb lehet a zár terekben való mozgás... de aki már játszott airsoftot: kinek mi volt a max támadási távolsága? Milyen messziről lehet találtat bevinni? (nem sniperre gondolok, de az is érdekelne)
Ez az M4 széria előnyös választás lehet, ugyanis rengeteg más gyártó által kidobott m4-es vagy akár fentebbi széria alkatrészeivel tudod alakítgatni. MOst 7-én Hajmáskéren a fegyverek fele ilyen, és ehez hasonló M4-es volt. Kültéri harcokon, valamint CQB-n egyaránt alkalmazzák. Van aki szereti, van aki nem. először én is ilyet akartam venni. De ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.:http://blackwaterse.hu/knowledge/kb_categorie.php?id=7 ahol Becz Laci rengeteg fegyvert tesztel, köztük az enyémet is. A tesztekben feltünteti a szórásképeket is 5m-től 50m-ig lebontva, 0,20g és 0,23 valamint 0,25g-s BB alapján. Ebből lehet látni melyik fegyvernek milyenek a tulajdonságai, pontosságai, szórásai, szerintem nagyon hasznos anyag. Persze csak ha van időd. Ha a fegyvereken kívül mást is átolvasgatsz talán talán már negyed, vagy akár fél (airsoft) okos is leszel! Kép

#308 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 15. 09:40

Köszi, át fogom olvasni. De jól érzem, hogy olyan nagy különbség nincs szórásban 30-40m-re a rövidebb és a hosszabb cső között?
Kép
Kép
Kép

#309 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 10:26

Idézet

Köszi, át fogom olvasni. De jól érzem, hogy olyan nagy különbség nincs szórásban 30-40m-re a rövidebb és a hosszabb cső között?
Hát ez sok mindentől függ, és nem minden esetben. Egy jó beállítás, és egy hosszabb cső természetesen pontosítja és növelheti a lőtávot. De speciel a multkori játékon egy csapattársam egy g36k vagy E-vel volt kint, ami ha jól tudom az egyik leghosszabb kategória a g36-ban. Nem tudom hogy neki mi gond volt a fegyverével, de az enyém sokkal távolabbra lőtt. Sok minden függ attól hogy milyen cső van a fegyóban, milyen rugó, vagy gumi van benne stb. Én fegyver vásárlás előtt direkt átolvastam a cikkeket, és azok közül választottam amire azt írták hogy alkalmas CQB-n és kültéri harcokban is. A nagyon rövid fegyverek természetesen nem előnyös választások kültéri harcokban. A hosszabb Ak-ra mondják például hogy nagyon pontos. Ezt mindenkinek el kell döntenie hogy milyen fegyver tetszik neki, és milyen szempontok alapján (rövidség, kényelem, pontosság stb.) választ fegyvert. Amikor kint voltam Hajmáskéren próbálgattam az enyémet nagy szélben távoli fákra lődöztem, és meglepődtem hogy azért rövidsége ellenére azért távolabbi célpontokra is tudtam lőni.

#310 Felhasználó inaktív   Bbogesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 10:35

Idézet

Idézet

Hát ez sok mindentől függ, és nem minden esetben. Egy jó beállítás, és egy hosszabb cső természetesen pontosítja és növelheti a lőtávot. De speciel a multkori játékon egy csapattársam egy g36k-val volt kint, ami ha jól tudom az egyik leghosszabb kategória a g36-ban. Nem tudom hogy neki mi gond volt a fegyverével, de az enyém sokkal távolabbra lőtt. Sok minden függ attól hogy milyen cső van a fegyóban, milyen rugó, vagy gumi van benne stb. Én fegyver vásárlás előtt direkt átolvastam a cikkeket, és azok közül választottam amire azt írták hogy alkalmas CQB-n és kültéri harcokban is. A nagyon rövid fegyverek természetesen nem előnyös választások kültéri harcokban. A hosszabb Ak-ra mondják például hogy nagyon pontos. Ezt mindenkinek el kell döntenie hogy milyen fegyver tetszik neki, és milyen szempontok alapján (rövidség, kényelem, pontosság stb.) választ fegyvert. Amikor kint voltam Hajmáskéren próbálgattam az enyémet nagy szélben távoli fákra lődöztem, és meglepődtem hogy azért rövidsége ellenére azért távolabbi célpontokra is tudtam lőni.
És mennyire lehet látni hogy találtál-e vagy sem? milyen gyorsan repül egy ilyen lövedék?

#311 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 10:55

Az én tapasztalataim szerint a cső hossza nem befolyásolja azt hogy milyen messzire és pontosan lő a fegyver. Mert tele van a raktár (mert még mindíg itt rohad kb 10 fegyver kínából), vannak benne AK47-esek, M16-osok, M4-esek, MP5-ösök és bizony hogyha beállítja az ember a HOP-UP-ot akkor megfelelő pontosságot érhet el egy 20-30 m-es távon belül. Azon kívül megfigyeléseim szerint a CYMA mp5-ös nagyon jó fegyver. Full fém, a gyári adatoknál jóval erősebben lő, 400FPS felett. Még a JG SVD ilyen, arra is max 420-at írtak az oldalon és 470-et is mértünk vele. Szóval bármivel lehet pontosan lőni, csak rá kell szánni egy kis időt, esetleg pénzt. Merthát az új fegyvert nem árt átzsíroztatni, hézagoltatni, esetleg új, jobb minőségű HOP-UP gumit belevenni. Az is sokat javít a teljesítményen.

#312 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 10:57

Idézet

Idézet

Idézet

Hát ez sok mindentől függ, és nem minden esetben. Egy jó beállítás, és egy hosszabb cső természetesen pontosítja és növelheti a lőtávot. De speciel a multkori játékon egy csapattársam egy g36k-val volt kint, ami ha jól tudom az egyik leghosszabb kategória a g36-ban. Nem tudom hogy neki mi gond volt a fegyverével, de az enyém sokkal távolabbra lőtt. Sok minden függ attól hogy milyen cső van a fegyóban, milyen rugó, vagy gumi van benne stb. Én fegyver vásárlás előtt direkt átolvastam a cikkeket, és azok közül választottam amire azt írták hogy alkalmas CQB-n és kültéri harcokban is. A nagyon rövid fegyverek természetesen nem előnyös választások kültéri harcokban. A hosszabb Ak-ra mondják például hogy nagyon pontos. Ezt mindenkinek el kell döntenie hogy milyen fegyver tetszik neki, és milyen szempontok alapján (rövidség, kényelem, pontosság stb.) választ fegyvert. Amikor kint voltam Hajmáskéren próbálgattam az enyémet nagy szélben távoli fákra lődöztem, és meglepődtem hogy azért rövidsége ellenére azért távolabbi célpontokra is tudtam lőni.
És mennyire lehet látni hogy találtál-e vagy sem? milyen gyorsan repül egy ilyen lövedék?
Ez ugye függ az fps-től is, a kis bb-ket azért lehet látni hogy repülnek, szóval nem egy éles fegyver sebességével repül. Természetesen minnél gyorsabban repül valami, annál kevésbé, de azért látni. Bátorkodtam beilleszteni egy táblázatot, ezen látni, hogy mi mennyinek felel meg.

Torkolati sebesség
(.20 BB)

Torkolati energia

Kategória

m/s

láb/s (fps)

Joule

85

280

0.7

Kézi- és támogatófegyverek

(Maximum 130 m/s)

100

330

1

106

350

1.1

110

360

1.2

120

400

1.5

130

430

1.7

Mesterlövészfegyverek
(130-180 m/s)

Csak egyes lövés, kötelező 20m minimális lőtáv, és kötelező másodfegyver viselése!

140

460

2

150

490

2.2

160

530

2.6

170

560

2.9

180

600

3.3

* A táblázatban feltüntetett fps és m/s értékek az áttekinthetőség végett kerekítettek

#313 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 15. 11:25

Kezd érdekelni a dolog! Asszonynak kell beadnom hogy ez csak egy légpuska :Đ Miután elmentél Toopac, asszony első szava ez volt: De ugye ne makarsz te is ilyen venni! :-D
Pedig ha tudná.... :)

Kép
Kép
Kép

#314 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 11:43

Idézet

Kezd érdekelni a dolog! Asszonynak kell beadnom hogy ez csak egy légpuska :Đ Miután elmentél Toopac, asszony első szava ez volt: De ugye ne makarsz te is ilyen venni! :-D
Én is szívesen airsoftoznék, csak pár dolog hiányzik....
  • Pénz
  • Ősök beleegyezése
Néhány hónapja komolyabban utána olvasgattam a dolgoknak, hogy mit hogyan, merre mennyiért, milyen fyegyvert érdemes venni stb. és két gyönyörűség maradt meg a lehetőségek között. Egy AK-74 és egy HK416.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#315 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:00

Idézet

Ehhh..:) Gondolhatod, hogy az enyém milyen kritikákkal fogadott amikor ebbe bele kezdtem vágni! Azonban az egy jó tanács, amit egy szakembertől kaptam, ha valaki tényleg komolyan gondolkodik ebben, először próbáljon meg szerezni egy kölcsön fegyvert és menjen ki egy játékra, az meg még fontosabb, ha tetszik egy fegyver látatlanba ne rendeld meg, mert lehet a kezedben annyira nem lesz kényelmes (kézre, karra illik)! Én mindakét szempontból kockáztattam hiszen azelött játékon sem voltam és a fegyvert amit rendeltem, még soha nem fogtam a kezembe, de szerencsém volt, hiszen méret szempontjából pont jó, és a játék is nagyon tetszett!

#316 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:10

Idézet

Idézet

Én is szívesen airsoftoznék, csak pár dolog hiányzik....
  • Pénz
  • Ősök beleegyezése
Néhány hónapja komolyabban utána olvasgattam a dolgoknak, hogy mit hogyan, merre mennyiért, milyen fyegyvert érdemes venni stb. és két gyönyörűség maradt meg a lehetőségek között. Egy AK-74 és egy HK416.
Hát igen a pénz meg az anyagiak! Ami egy nagyon fontos dolog, és amibe nagyon sokan is beleesnek hogy ez az egész nem csak arról szól hogy az ember megveszi a fegyvert és go. Ahogy jamesnak is mondtam, itt a legdrágább dolog a felszerelés, az alkatrészek. Nekem eddig a ruha meg a kiegészítők, a védőfelszerelések több mint kétszer annyiba vannak amennyibe került maga a fegyverem. És én még olcsón vásárolgattam, használt dolgokat is. Szerencse hogy erre még előzőleg felvilágosított egy profi játékos a Blackwaterse csapatából, mert én sem voltam teljesen tisztában azzal milyen dolgok is szükségesek egy ilyen játékra. És akkor jött a döbbenet, és a nagy lélegzetvétel. Rengeteg hasznos információt kaptam. Nem egy olcsó dolog, de mindenkinek megvan a maga hobbija, és egyik sem olcsó, ha az ember komolyan foglalkozik vele. De lehet okosan is vásárolni, nem csak a drága boltokból. Én nem dohányzom, nem járok bulizni (már sajnos), így szerintem megengedhetek magamnak egy hobbyt amit szívesen csinálok és ahol mozgok, valamint társaságban is vagyok. Nem lehet mindig csak az Xbox előtt ülni Kéremszépen!Kép

#317 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:13

Szerintem nincs olyan ember akinek ez ne tetszene. Én se játszottam még sose ilyet, de elmentem, vettem egy fegyvert és az első játék alkalmával nagyon bejött. Szerintem ha valaki azon gondolkodik hogy venne egy fegyvert és eljárna játszogatni annak be is jönne a dolog. Ha meg szereted is a lődözős játékokat, meg filmeket, esélyed sincs a menekülésre. Ha elmész egy 80-100 fős játékra, annyira elkap a játék hogy legszívesebben egyet se hagynál ki.

#318 Felhasználó inaktív   Ányy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:16

Idézet

Hát igen a pénz meg az anyagiak! Ami egy nagyon fontos dolog, és amibe nagyon sokan is beleesnek hogy ez az egész nem csak arról szól hogy az ember megveszi a fegyvert és go. Ahogy jamesnak is mondtam, itt a legdrágább dolog a felszerelés, az alkatrészek. Nekem eddig a ruha meg a kiegészítők, a védőfelszerelések több mint kétszer annyiba vannak amennyibe került maga a fegyverem. És én még olcsón vásárolgattam, használt dolgokat is. Szerencse hogy erre még előzőleg felvilágosított egy profi játékos a Blackwaterse csapatából, mert én sem voltam teljesen tisztában azzal milyen dolgok is szükségesek egy ilyen játékra. És akkor jött a döbbenet, és a nagy lélegzetvétel. Rengeteg hasznos információt kaptam. Nem egy olcsó dolog, de mindenkinek megvan a maga hobbija, és egyik sem olcsó, ha az ember komolyan foglalkozik vele. De lehet okosan is vásárolni, nem csak a drága boltokból. Én nem dohányzom, nem járok bulizni (már sajnos), így szerintem megengedhetek magamnak egy hobbyt amit szívesen csinálok és ahol mozgok, valamint társaságban is vagyok. Nem lehet mindig csak az Xbox előtt ülni Kéremszépen!Kép
Hasonló hobbim a zenélés, amiben benn van már párezer forintom... Remélem lesz minkám a nyárra, és akkor lesz egykis kiindulási alapom...:Đ

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig. <- Én csak facebookon vagyok fent :D

Porch Monkey 4 Life!

#319 Felhasználó inaktív   gerappa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:18

Idézet

Idézet

Idézet

Milyen felszerelésre gondolsz? Nekem a fegyver mellett van egy maskom, egy terepszínű ingem, gatyám, kesztűm. Kb ennyi. Esetleg kéne még egy bakancs, de azt egyelőre hanyagolom.

#320 Felhasználó inaktív   Toopac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:19

Idézet

Szerintem nincs olyan ember akinek ez ne tetszene. Én se játszottam még sose ilyet, de elmentem, vettem egy fegyvert és az első játék alkalmával nagyon bejött. Szerintem ha valaki azon gondolkodik hogy venne egy fegyvert és eljárna játszogatni annak be is jönne a dolog. Ha meg szereted is a lődözős játékokat, meg filmeket, esélyed sincs a menekülésre. Ha elmész egy 80-100 fős játékra, annyira elkap a játék hogy legszívesebben egyet se hagynál ki.
Le sem kell írnom, hiszen megfogalmaztad!Kép Teljesen mértékben osztom a véleményedet!Kép

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.