végigtoltam normalon az összes mellékküldetéssel együtt, és így se értem el a 30-as szintet, pedig az 1. részből is viszonylag fejlett karaktert importáltam. a jó hír viszont az, hogy mikor újrakezdtem a játékot, megmaradt a szintem minden képességgel meg fegyverrel együtt, csak a fegyverek upgrade-eit kell újra megvenni. viszont az Insanity nehézségi fokozatnak nem véletlenül ez a neve: iszonyat nehéz még a fejlett karakterrel is. nagyon jó játék lett egyébként, jobban bejött, mint az első rész, bár a küldetések lehettek volna változatosabbak és a nyersanyagszerzés (a bolygók átscannelése, ami , és szükéses, hogy fejleszthesd a felszerelésed) az egy idegörlő szenvedés. rengeteg döntési lehetőség van viszont, és minden döntésnek következményei is vannak, nem lesz könnyű folytatni a Mass Effect 3-ban.
Idézet
Masszeffekt szakértők kellenének, lehetőleg akik végigvitték már. Azt szeretném megtudakolni, hol van az a pont, amikor már nem térhetsz vissza a mellékküldetéseidhez, mert szeretném rendezni a soraim? (most tartok ott hogy hogy az EDI "kisajátítja az IFF (Friend/foe)
Következmények nélkül addig tudod halogatni a mellékküldetéseket, amíg
[background=#999999" class="Apple-style-span]át nem mész az Omega 4 Relay-en[/font], lesznek olyan küldetések, amiket ha addig nem csinálsz meg, akkor nem térhetsz hozzá vissza, a játék vége is más lesz akkor.