Sorority row
Gondoltam Halloween van, nosza csináljunk úgy mint az amcsik és nézzünk horrort. Ez ilyen lánykoleszosz gyíkolászósz film. Jó, szerencsére nem voltak nagy elvárásaim így azt az igénytelenséget kaptam amit vártam. Na jó, amit vártam az sikongató csajok, de az egyik szőke hihetetlenül keményre sikeredett, előtte nyírták ki a barátnőjét de ő majd elintézi a dolgokat, a film vége felé is meghal egy ismerőse (most nem emlékszem, hogy fiú vagy lány már) a csaj meg elereszt valami laza beszólást kb ilyen: ez megérdemelte szintűt. Ja szerepel benne Bruce Willis lánya, onnan ismered meg, hogy úgy néz ki mint Bruce Willis csak lány, lóképű, szemüveges mert ő a geek girl és állandóan rinyál. Egyébként én nem láttam a Tudom mit tettél tavaly nyáront meg az ilyen klasszik horrorok nekem kimaradtak amúgy se vagyok a műfaj rajongója, de ez mellékes is mert ez anélkül is egy hulladék. 2/10 (azért nem nézhetetlen)
Pancser police
Pancser film, pancser poénokkal, Will Farrelt amúgy se bírom. A poénok kb egy rajzfilmben elmennének, a filmben nem (a fejemet fogtam sok helyen, én égtem, hogy ez komoly?), kicsit ugyan a felétől már kezd jobb lenni, de nem menti meg attól, hogy 2 nap alatt elfelejtem. Vígjátékműfaj egyik legalja. 3/10 De csak mert egy-két helyen elég laza.
Babylon A.D
Jól lehúzta itt(is) mindenki, de ezzel csak annyit értetek el, hogy csökkentettétek az elvárásomat, így nem tűnt olyan sz@rnak. Nem Vin Diesel legjobb filmje, de picit Riddick-es beütése volt, gondolom a látvány miatt. De ettől még ez is egyszernézős. 2 napja láttam kb. de már azt se tudom mi volt a vége wtf? Lehet meg kéne néznem megint? Áhh, semmikor! 2/10
Ez volt a filmfikázó most jön az ajánló:
(az alábbi kettőt már elég rég láttam, de jobb későn ugye)
Börtönpalota
99-es Kate Beckinsale-es film (hátha valaki már csak miatta megnézi:)), a másik lány Claire Danes aki a DiCaprio-s Rómeó és Júliából lehet ismerős. Sokáig kerülgettem a filmet mert előítélettel ültem neki. Sztori: két barátnő elhatározza, hogy érettségi után elszökik Bangkokba, a szüleik azt hiszik hawaii-on vannak (egyeseknek de jó dolguk van!). Miért nem mondják nekik hogy inkább Thaiföld, most nem lenne mindegy? Szóval ott megismerkednek egy fickóval aki elhívja őket Hongkongba (eddig követhető?
Holt költők társasága
Hmm mi lehet ez? Biztos valami regény alapján készült elvont irodalmárokról szóló nyálas baromság. Haha gondoltam én! Hogy miért néztem mégis meg? Rengeteg helyen utalnak rá, az Így jártam anyátokkal-ban meg is jegyzik mennyire "cool" film. Ez cool film?! Ide vele! Úgy szeretek kellemeset csalódni komolyan mondom!
Sztori: konzervatív iskolába visszatér az iskola volt diákja tanítani (Robin Williams), módszere nem szokványos: kitépeti a tankönyv lapjait és megtanítja a diákoknak a carpe diem filozófiát és azt, hogy higgyenek magukban és legyenek saját gondolataik, ne a könyvet kövessék. Ez eddig elég cool? Az hát! Ja és még csak nem is könyv alapján készült, hanem eredeti a forgatókönyv (Oscar-díj 1990). Kérdem én: hol van ez a film az imdb top 250-ből? Instant kedvenc, ilyennek kell lennie egy filmnek, zseniális! Robbin Williams minden mondatát ki kellene írni, bekeretezni és kitenni a falra. Az ominózus "A jelenet"-et lőtte le pont a fent említett sorozat így sajnálom, hogy nem ütött annyira mert kizárásos alapon tudtam mikor fog következni. Gondolkoztam itt, hogy 9/10, de a fenét ez 10/10! Nem csak hogy ajánlom kötelezővé tenném magyarból. (Túlságosan reál -és tudományorientáltaknak nem hiszem, hogy be fog jönni)
Komfortos mennyország
Ezt viszont tegnap láttam, de még mindig a hatása alatt vagyok. Peter Jackson filmje (most már odafigyelek az ürgére)
Sztori: 70-es években játszódik, egy 14 éves lányról szól, akit meggyilkolnak és föld és menny között ragad, csak bizonyos feltétellel léphet tovább nincs benne vallásos téma, főleg a lányra koncentrál és a lány gyilkosára, a nyomozásra és arra, hogy a család hogyan próbálja meg feldolgozni a tragédiát. Műfajilag fantasy (ahol a lány ragad annak látványvilága miatt) és dráma (földi szál) egy kis thriller beütéssel (mindkét sík, így van mindkettő majd meglátod). Néhol kicsit beteg film, de a különleges szó fejezi ki a legjobban ezt az alkotást mert ez már az, pedig nem szeretem ezt a szót filmekre használni. Elég szomorú film elgondolkodtató végkifejlettel (értem itt ezalatt a lány monológját, üt nagyon). 8/10

Súgó
A téma zárva.