(képeket én nem igazán raknék, akit érdekel úgyis utánanéz, fentebb lett említve, hogy színesebb, na bumm)
A tetovált lány
Erre a svéd filmre is -mint a szintén svéd "Engedj be!" címűre- akkor kaptam fel a fejem mikor olvastam a hírt: amcsi remake lesz belőle. Ha ők igényt tartanak egy sajátra megnézzük az eredetit előbb. A kritikusok dicsérték, jó könyvadaptációnak tartják, az lehet, nem olvastam. Trilógia, talán már mind a három svéd filmváltozat is kész van, de kettő biztos. Ez az első, mert ugye azzal ildomos kezdeni.
Sztori: újságírót becsületsértésért börtönre ítélik, de előbb megbízást kap egy jómódú család fejétől, hogy derítsen fel egy ügyet. Egy 40 éve meggyilkolt lányról van szó (nem ő a tetovált lány). Közben egy másik szálon egy gót lányt (hanem ő) látunk akinek éppen az újságíró barátunk ügyében van bizonyítéka, azt állítja tőrbe csalták. Hacker a kiscsaj, főszereplőnk gépét feltörve látja, hogy éppen min dolgozik, becsatlakozik hát ő is a nyomozásba (ez kb a film felétől). Én nem tudom hova merre ez a felhajtás körülötte annyira azért nem jó film, feleslegesen hosszú több, mint két órás, ennek tetejében még lassú is. Az elején még meg is fogott a komor hangulata, de a közepe körül már kezdett unalmas lenni és a végkifejletet vártam jóformán. A címszereplő csaj is unszimpatikus az első fél órában úgy néz ki mint Marilyn Manson, aztán leveszi a bőrdzsekit meg a nyakáról azt a szegecses izét és marad a póló meg farmer úgy még hagyján, az újságíró még normális ő az ellensúly. Nincs bajom a gótokkal ne értsétek félre meg amúgy is metál meg minden de itt a karakterről van szó, hogy ellenszenves. Ha a sztoriról még írnék akkor spoiler lenne olyan szempontból, hogy hosszú idő telik el mire érdemi esemény történik úgyhogy ettől eltekintek de annyit elöljáróban, hogy útközben másra is akadnak a nyomozás során. Ott lett egy kis "Hetedik" hangulatom. Ha már itt járunk ilyen témában az jobb is, jobbak a karakterek meg ott a zseniális Kevin Spacey. Ez a film pedig csak közepes, de legyen 6/10 mert mostanában amúgy sincs ilyen nyomozós krimi-thriller a moziban, de lehet jobban jár az ember, ha megnéz egy Gyilkos elmék epizódot, egy-két darkosabb része már van annak is. Azért örülök neki, hogy európai de uncsi és nem egy könnyed film, hangulat kell hozzá. Érdekel a többi része is egy pár jó jelenet azért volt ebben is, bár azt olvastam az első a jobb, azért hátha.
(Rövidebbre akartam pedig fogni de megszaladt az ujjam sorry
Hajrá Bliss!
(Ez a múltkorról még kimaradt. De rövid leszek)
A szülei szerint az a jó, ha szépségversenyeket nyer a lányuk, de ő a görkoriderbiben találja meg a boldogságot. Ezt titkolnia kell (na vajon mi lesz a bonyodalom?) A történet ennyi röviden. Főszerepben Ellen Page, de szerepel Juliette Lewis és Drew Barrymore (ő rendezte egyébként). Jópofa film van egy kis indie jellege, nincs tele idióta poénokkal, szerethető. Igazából Page miatt néztem meg, bírom a csajt. Kellemes kikapcsolódás mondjuk vasárnap délután de egyszer elég volt azt hiszem, így: 6/10.